2021届高考英语二轮创新复习 阅读提速练(四)练习(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新复习 阅读提速练四练习含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 复习 阅读 提速 练习 解析
- 资源描述:
-
1、阅读提速练(四)(限时40分钟)对应学生用书(单独成册)第163页.阅读理解A(2020海淀区一模)What Are Some of Your Favorite Memories ofthe University?In preparation for each falls 50th reunion,members of the milestone class are asked to recall campus memories for an annual Memory Book.Heres small part of selections of some memories from the
2、Class of 1969.Phyllis Jo Baunach“.I cannot forget the endless hours of studying,researching,and learning in the middle of the musty books in the stacks.We did everything by hand!But the joys of ideas coming to life and understanding thorny concepts are priceless.Additionally,I cannot forget the joyf
3、ul hours of CoKast rehearsals for studentwrittenanddirected plays,and the thrill of audiences responses to our efforts.Nor will I ever forget taking voice lessons at the Eastman School of Music.This course gave me confidence to try new musical approaches and to think on my feet.”Paul Boehm“.many swe
4、et and lasting memoriesfive feet of deep snow,getting stranded on the thruway,music at Hylie Morris Alley,and,of course,I met my wife,Ellen Blazer Boehm from the Class of 1972,when she was a freshman and I was a senior.As a fiveyear chemical engineering major,I had one elective to spare,and Ellen sa
5、id,How about oceanography? So,I enrolled in oceanography with Dr.Taro Takahashi(the famous climate scientist),which awakened my environmental juices,and changed my professional direction.”Farel Vella MeClure“.I truly loved my four undergraduate years at the University of Rochester.In fact,I loved it
6、 so much that I stayed an extra year to get a masters degree!I was very fortunate to have been totally immersed in student life on campus.My memories include campaigning and winning a seat on the student government during my freshman year.Other memories include the Susan BAnthony banquet,and sleepin
7、g in the comfy chairs in the library.I was also privileged to be selected as a student representative on the design team for the new Wilson Commons.I.M.Pei,the famous architect who designed the Louvre Pyramid,was the architect for Wilson Commons.We even visited his offices in New York to see the mas
8、ter at work.”语篇解读本文主要介绍了三位来自里程碑式的班级的成员对自己最喜欢的校园记忆的回忆。1According to the passage,Paul Boehm_Amarried Ellen Blazer in 1972Bdisliked his major at universityCbecame a famous climate scientist laterDdiscovered his interest in environmental science解析:细节理解题。根据题干中的关键词Paul Boehm可将答案定位至Paul Boehm部分的内容。根据该部分中的“
9、So,I enrolled in oceanography with Dr.Taro Takahashi(the famous climate scientist),which awakened my environmental juices,and changed my professional direction.”可知,保罗贝姆发现了他对海洋科学的兴趣。故选D项。答案:D2What can we learn about Farel Vella McClure?AShe was a worldfamous designer.BShe was active in school activit
10、ies.CShe had a hard time getting her masters.DShe once met IM.Pei at the Louvre Pyramid.解析:细节理解题。根据最后一部分中的“My memories include campaigning and winning a seat on the student government during my freshman year.Other memories include the Susan BAnthony banquet.”可知,法雷尔韦拉麦克卢尔在学校活动中很积极。故选B项。答案:B3The three
11、 people all talked about _Atheir beloved professorsBtheir great friendshipCtheir learning experiencesDtheir beautiful campus解析:推理判断题。根据文章标题和第一段中的recall campus memories并结合全文内容可知,三个人都讲了他们在大学的学习经历。故选C项。答案:CB(2020济南市毕业班质检)George Nakashima always insisted that he was a simple woodworker,not an artist.Eve
12、n though major museums exhibited his works and the director of the American Craft Museum called him a national treasure,Mr.Nakashima rejected the label of artist.For almost fifty years he simply went on shaping wood into beautiful chairs,tables,and cabinets.Nakashima had a clear goal.He intended eac
13、h piece of furniture he made to be as perfect as possible.Even making a box was an act of creation,because it produced an object that had never existed before.Initially Nakashima used local wood,sometimes from his own property.Later,he traveled to seek out English oak,Persian walnut,African zebrawoo
14、d and Indian teak.He especially liked to find giant roots that had been dug out of the ground after a tree was cut down.Nakashima felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.Most furniture makers prefer perfect boards,but Nakashima took pleasure in using wo
15、od with interesting knots(节疤)and cracks.These irregularities gave the wood personality and showed that those trees had lived a happy life.He never failed to create an object that was both useful and beautiful.One early piece Nakashima designed was a threelegged chair for his small daughter,Mira,to u
16、se when she sat at the table for meals.The Mira Chair became so popular that Nakashima later made both low and high versions.Another famous piece,the Conoid Chair,has two legs supported by bladelike feet.Always,Nakashimas designs were precise and graceful,marked by the simplicity that revealed his l
17、ove for the wood.As the years passed,Nakashimas reputation grew and his works received many awards.His children Mira and Kevin,now adults,joined the team of craftsmen in their fathers studio. Nakashimas dream of integrating work and family had come true.语篇解读中岛乔治先生一直坚称自己只是普通的木工,而不是艺术家。尽管许多博物馆展出他的作品,美
18、国工艺博物馆的馆长称他为“国宝”,中岛先生仍拒绝艺术家的称号。他有一个明确的目标,就是希望自己制作的每件家具都尽可能完美。4Which of the following can best describe Nakashima?AGenerous and outgoing.BHonest and simple.CCapable and friendly.DCreative and modest.解析:推理判断题。根据第一段的内容可知,中岛乔治的作品享有盛誉而他却拒绝艺术家的称号,由此可推知,他是谦虚的;根据第二段中的“it produced an object that had never ex
19、isted before”和第四段中的“Always,Nakashimas designs were precise and graceful,marked by the simplicity that revealed his love for the wood.”等信息可知,中岛乔治是富有创造力的,故选D项。答案:D5Why was Nakashima called a national treasure?AHis works brought trees to life again.BHe used precious wood materials.CHis chairs were beau
20、tifully designed.DHe was devoted to making furniture.解析:推理判断题。根据第二段最后一句“Nakashima felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.”及第三段的内容可知,中岛乔治被誉为“国宝”是因为他的作品可以赋予树木新的生机,故选A项。答案:A6What can we learn about Nakashima from the last two paragraphs?AHe loved his work
21、 and family.BHe made chairs of the same style.CHe sought for a simple life.DHe was lost in researching the wood.解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“One early piece Nakashima designed was a threelegged chair for his small daughter,Mira,to use when she sat at the table for meals.”及最后一段中的“Nakashimas dream of integratin
22、g work and family had come true.”可知,中岛乔治既热爱工作又深爱家人,故选A项。答案:A7What can be inferred about Mira and Kevin?AThey had an art studio of their own.BThey still lacked the ability to create artworks.CThey had a common interest with their father.DThey enjoyed the same reputation as their father.解析:推理判断题。根据最后一
23、段第二句“His children Mira and Kevin,now adults,joined the team of craftsmen in their fathers studio.”可知,Mira和Kevin也加入了父亲的工作室,由此可推断,他们与父亲有着相同的爱好。故选C项。答案:CC(2020唐山二模)We have heard some interesting news about how 5G wireless technology might change our lives in the future.5Gshort for the 5th Generation Ce
24、llular Network Technology,promises the Internet speeds 50 to 100 times faster than current 4G systems.While 5G is set to be used in some limited areas of America this year,much of the world is not expected to receive widely available service until 2023.One project in Britain,however,is already testi
25、ng this superfast technology on an unlikely group of the Internet userscows.The project was developed by Cisco Systems,an American technology company.It also receives money from the British government.Cisco says the program seeks to explore the future of 5G connectivity in rural areas around the wor
26、ld.Testing areas were set up on farms in three rural areas in England.The cows are equipped with 5Gconnected devices that link up to a robotic milking system,which uses sensors and machine learning to fully automate the process.System designers say technology takes over after a cow feels ready to be
27、 milked and walks toward an automatic gate.The device is designed to recognize each individual cow.It then positions equipment to the right body position for milking.During the process,machines release food for the cow as a reward.Other 5G technology tools include automated brushes that start when t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
