2021届高考英语二轮创新复习专题一第四节词句猜测题练习含解析202103101241.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 复习 专题 第四 词句 猜测 练习 解析 202103101241
- 资源描述:
-
1、第四节 词句猜测题A(2020石家庄高三阶段检测)Macinley Butson was just 16 years old when she first had the idea to try and protect women from morethannecessary radiation during breast cancer treatmentsand now,her invention could be a game changer in the medical field.Butson,whose father works in medical physics,has alwa
2、ys been interested in science.But she only began researching the side effects of radiation treatment after her father discussed his experience with ineffective cancer treatment in his work.Since Butson had also recently lost a relative to breast cancer,she felt inspired to conduct her own research o
3、n the subject.She tried to begin her medical research by consulting scientific journals,but she found their academic terms almost impossible to understand.She then turned to the Internet to find videos that taught how to read scientific journals.As she went deeper in her research,she stumbled upon a
4、 key bit of information: copper(铜)has been shown to be effective at protecting skin from radiation.An idea hit this Australian teen as she was viewing a film on medieval wars in her 10th grade history class.When she saw the scale(鳞)patterns of the mail(铠甲),she was inspired to create a wearable prote
5、ctive tool out of copper.She then headed back online and watched videos on how to put tiny scales together.She made her own flexible scale mail which she now calls SMART(Scale Maille Armour for Radiation Therapy)When her invention was tested in a laboratory setting,it reduced surface exposure to unn
6、ecessary radiation by 75%.And now Butson is working on getting her SMART into clinical settings for use.语篇解读文章讲述了Macinley Butson通过自己的研究与努力,制造出了铜制的鳞甲,可以用于减少癌症病人在放射性治疗中所遭受的不必要的辐射。1Why did Macinley Butson start her research?ATo assist her father with his work.BTo save her relative from cancer.CTo publi
7、sh some articles in journals.DTo find effective ways to treat cancer.解析:细节理解题。根据第二段第二句“But she only began researching the side effects of radiation treatment after her father discussed his experience with ineffective cancer treatment in his work.”可知,在她的父亲谈论有关他工作中无效的癌症治疗经历后,她才开始研究放射治疗的副作用。由此可知,Macinl
8、ey Butson开始自己的研究是为了找到治疗癌症的有效方法。故选D。答案:D2What does the underlined phrase “stumbled upon” in Paragraph 3 probably mean?ACame across.BMissed.CPassed on. DRequired.解析:词义猜测题。根据第三段第二句中的“As she went deeper in her research”以及第三句中的“An idea hit this Australian teen”可知,Macinley Butson是在深入研究的过程中,无意中发现这一条重要信息的,并
9、且根据这一条信息再加上受所看的中世纪战争电影的启发,她有了一个主意。由此可知,stumbled upon的含义与A项“偶然发现”相近,故选A。答案:A3Where did Macinley Butson get inspiration for her invention?AVideos online.BScientific journals.CHistory textbooks.DSoldiers defensive clothes.解析:细节理解题。根据第三段第四句“When she saw the scale patterns of the mail,she was inspired to
10、 create a wearable protective tool out of copper.”可知,Macinley Butson是从士兵的铠甲上获得发明灵感的,故选D。答案:D4Which of the following best describes Macinley Butson?AStubborn. BCreative.CSelfless. DConsiderate.解析:推理判断题。通读全文内容可知,Macinley Butson通过查阅科学杂志进行放射治疗的副作用方面的研究,随着研究的深入,她知道了铜在保护皮肤免受辐射方面有效,又受所看的中世纪战争电影中士兵所穿的鳞甲的启发而
11、发明出了可减少癌症病人在放射性治疗中所遭受的不必要的辐射的铜制鳞甲SMART。由此可知,她是非常具有创造力的。故选B。答案:B词汇积累:Para.2:ineffective adj.无效果的,不起作用的consult vt.查阅Para.3:medieval adj.中世纪的wearable adj.可穿戴的B(2020平顶山5月联考)Paying $645 for a pair of pants(长裤)created by an unknown fashion brand might seem ludicrous,but what if the pants would last foreve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361878.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(北师大版)三年级英语上册 Unit4 Dinner time 课件(共11张PPT).ppt
