2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题二十含解析20210305283.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题二十含 解析 20210305283
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(二十)对应学生用书(单独成册)第253页.单词拼写1Whenever youre in trouble,dont hesitate to turn to me.2He remarked that the film was the best one she had ever seen.3Im confirmed that he can settle the problem properly4After her excellent performance,the audience stood up and applauded for a long time.5Working exp
2、erience is of great significance while looking for a job.6He just stood thereuncomfortably(不自在地)without a word.7We are waiting to hear the final outcome(结果)of the negotiations.8He has an extraordinary(非凡的)memory.9Millions of children are facing starvation(饥饿)because of various reasons.10Its rude to
3、spit(吐痰)in public.单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1Well have a picnic on the beach,weather permits.答案:Well have a picnic on the beach, weather或 .2These flowers root very quickly if you give them a plenty of water.答案:These flowers root very quickly if you give them plenty of water.3The teacher stood at the corner
4、,observed the behaviour of every student.答案:The teacher stood at the corner,或 the behaviour of every student.4You cant be in the possession of the house until all the papers have been signed.答案:You cant be in possession of the house until all the papers have been signed.5Father is strongly opposed t
5、o do shopping on Sunday because supermarkets are full of people.答案:Father is strongly opposed to shopping on Sunday because supermarkets are full of people.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1stamp(熟义: n邮票)He stamped his foot in anger.v.跺脚2tap(熟义v.& n轻拍)The likables playswellwithothers qualities strengthen school
6、yard friendships,jumpstart interpersonal skills and,when tapped early,are employed ever after in life and work.v.开发利用3term(熟义: n学期)He cannot understand those technical terms in the article.n.术语,说法4treasure(熟义: n财富,金银珠宝)I shall always treasure the memory of our meetings.v.珍重,珍爱,重视5trip(熟义: n旅程,旅途)She
7、 tripped over the cat and fell.v.绊,绊倒.重点句式1由于陷入深思中,他没有注意到车正朝他驶来。(形容词短语作状语)Deep_in_thought,he didnt notice the car running towards him.2机会一旦失去,就不会再有。(省略结构)Once_lost,the chance will never return.3我们刚到目的地就开始下雪了。We had_hardly_arrived at the station when_it_began_to_snow对应学生用书(单独成册)第253页.阅读七选五(2020中原名校第四
8、次质量评估)Friendships can bring joy or sorrow._1_,we talked to researchers,authors,and therapists to learn how to manage the common relationship difficulties we all face.Broken promisesFriends are vital for our physical and mental wellbeing but these relationships arent always smooth sailing._2_And a ma
9、jor way this happens is through broken promises.Perhaps he canceled plans at the last minute or she declined to take part in an important party._3_,the first thing to do is remember that no one is perfect,says Jan Yager,PhD,friendship coach._4_“Sometimes jealousy reveals our deepest desires,” says D
10、r.Yager.“Healthy envy can motivate you to become better and be inspired by your friends success,” she says.She points out that it could be the other way around as well: Your friends might be jealous of you.Feeling left outTheres no worse feeling than when you check Facebook Monday morning to find ou
11、t that your friends went on a weekend getaway without you.Scott Christnelly,a therapist,says,“I encourage clients to express their feelings about it but also not to jump to conclusions.” Then find someone else to talk tomaybe a family member,or a close friend(not one who went on the trip)to explain
12、how you feel._5_AExperiencing envyBBut while it may be painfulCStopping to feel jealous of themDFriend breakups can be just as painful as a romantic splitEIn fact,its common to experience some serious hurt from your friendsFSince theres no rule book on what to do when things get tense or go southGMa
13、ybe through that conversation,you can brainstorm how you will respond语篇类型说明文主题语境人与社会人际交往如何处理人际关系语篇解读本文主要介绍了一些如何处理我们大家与朋友相处时常见的难题的方法。1解析:根据“we talked to researchers,authors,and therapists to learn how to manage the common relationship difficulties we all face”可知,作者请教了一些专业人士,向他们寻求建议可知,此处指遇到这样的事很多人不知怎样
14、应对。答案:F2解析:此句为解释说明句。根据上文的“Friends are vital for our physical and mental wellbeing but these relationships arent always smooth sailing.”可知,(与朋友的)关系并不总是一帆风顺的,应该会有挫折。答案:E3解析:此句是对前面句子的总结。根据前面的“Perhaps he canceled plans at the last minute or she declined to take part in an important party.(也许他在最后一刻取消了计划,
15、或者她拒绝参加一个重要的聚会)”可知,朋友爽约,或者被人拒绝,这些都是痛苦的经历。答案:B4解析:此句为主旨句,根据下文“Sometimes jealousy reveals our deepest desires, says Dr.Yager.”可知,本段主要说明与朋友交往时出现的一些问题,朋友间会彼此嫉妒。答案:A5解析:根据上文“Then find someone else to talk tomaybe a family member,or a close friend(not one who went on the trip)to explain how you feel.”可知本句
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361917.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-21古诗三首 回乡偶书_北京版 (共21张PPT).ppt
