2021届高考英语二轮复习 强化练(七)阅读理解—词句猜测题(一)课时优化作业(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 强化练七阅读理解词句猜测题一课时优化作业含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 强化 阅读 理解 词句 猜测 课时 优化 作业 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(七)阅读理解词句猜测题(一)A“I cant like it.” My threeyearold daughter made a face and spat her spinach (菠菜) back onto her plate.“I want potato chips!”Exasperated, but bound and determined not to be one of those moms who give in to their childrens picky eating habits, I gathered myself and tried a different
2、approach.I firmly believed that junk food should be for special occasions, not a daily habit.“Mommy worked hard to make a nutritious and delicious meal.Please eat it,” I begged.“No!” she yelled.“I want potato chips! All my friends at school get whatever they want for dinner.I hate you!” She was scre
3、aming while throwing her food on the floor.I bowed my head in shame, feeling as if I was failing as a parent.I took a deep breath and tried to keep cool.I gave her a serious dontmesswithme look and said, “Come on; you know the rule.”“Yes, I should try everything three times,” she replied with a roll
4、 of her eyes.“Thats right,” I said in my sweetest mom voice.“So two more bites.”When I was a child, my mother didnt make me eat everything on my plate.She had a different approach.She said I had to try every food three times.Her reasoning was this: one time to try it, the second time to get over the
5、 fact that you had just tried it, and the third time to make sure that you dont like it.After those three attempts, if I still hated the taste, she would never make me eat it again.Her rational and supportive approach worked almost every time.I was raising my daughter with this samereasonablerule.A
6、small smile crept onto my face as I saw her swallow her second bite of spinach and then open her mouth for the third.She slowly chewed her final forced bite, and my thoughts returned to how the “three times rule” had affected my life.语篇解读本文是一篇记叙文。当面对不爱吃菠菜的女儿时,作为母亲的作者使用了自己独特的“三次法则”。1What does the und
7、erlined word “Exasperated” in Paragraph 2 mean?AExcited.BSurprised.CWorried. DAnnoyed.解析:词义猜测题。作者的女儿在吃饭时很挑剔,不吃菠菜,而是要吃炸土豆条,并且把菠菜吐了出来。由此可知,作者当时应该很生气。答案:D2What does the rule the author applied mainly suggest?AGiving more attempts.BEnjoying more benefits.CCreating more chances.DSolving more problems.解析:
8、细节理解题。作者从母亲那里学来了“三次法则”,这一法则的关键是多一些尝试。由此可知答案。答案:A3Which of the following can best describe the authors mother?AStubborn. BGenerous.CFlexible. DHumorous.解析:推理判断题。根据倒数第二段可知,作者的母亲并不采取强制手段让作者吃饭,而是采取一种“三次法则”,可见她处理事情比较灵活。答案:C4What would the author probably talk about in the paragraph that follows?AHer futu
9、re plans.BHer past experiences.CHer expectations for her daughter.DHer own way to communicate with her daughter.解析:推理判断题。文章最后一句告诉我们,当作者看着女儿一口口吃菠菜时,她想起了“三次法则”对自己生活的影响。由此可知,作者接下来可能讲一些自己的经历。答案:BBBefore my first hike to the Rocky Mountains, I was a homebody. I felt comfortable spending weeks or even mon
10、ths in my hometown without going anywhere.I thought there was no difference between seeing something on TV and seeing something with ones own eyes.The situation changed when one day David, my best friend, came to my room.He always got a couple of colorful bugs in his head. He succeeded in talking me
11、 into joining him on his trip to the Rocky Mountains.This was my first time in the mountains, so I was turning my head in all directions.Unluckily, the weather was foggy most of the time, and the higher we climbed the mountains, the less we could see.But I still enjoyed the hike.I walked fast, and b
12、ecause of that I ran out of energy long before we got to the top.David knew how to save energy.When we finally got to the top, nothing had really changed.The same fog was covering everything.I felt disappointed, as I expected to see the view from above and take some photos.We spent a couple of hours
13、 on the top, and decided to turn back.Then the wind suddenly cleared the clouds and the sun came out.It wasnt until then that I knew how beautiful the mountains looked.And for some moments I couldnt believe my eyes. At that moment, I realized that I wouldnt be able to live a life without visiting th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362056.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
