分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362620
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题6 广西 南宁市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(6)及答案(201*广东卷)CA year after graduation, I was offered a position teaching a writing class. Teaching was a profession I had never seriously considered, though several of my stories had been published. I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie a

    2、nd go by the name of Mr. Davis. My father went by the same name, and I liked to imagine people getting the two of us confused. “Wait a minute” someone might say, “are you talking about Mr. Davis the retired man, or Mr. Davis the respectable scholar?”The position was offered at the last minute, and I

    3、 was given two weeks to prepare, a period I spent searching for briefcase (公文包) and standing before my full-length mirror, repeating the words, “Hello, class. Im Mr. Davis.” Sometimes I would give myself an aggressive voice. Sometimes I would sound experienced. But when the day eventually came, my n

    4、erves kicked in and the true Mr. Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12-year-old boy.I arrived in the classroom with paper cards designed in the shape of maple leaves. I had cut them myself out of orange construction paper. I saw nine students along a long table.

    5、 I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required. “All right then,” I said. “Okey, here we go.” Then I opened my briefcase and realized that I had never thought beyond this moment. I had been thinking that the students would be

    6、the first to talk, offering their thoughts and opinions on the events of the day. I had imagined that I would sit at the edge of the desk, overlooking a forests of hands. Every student would yell. “Calm down, youll all get your turn. One at a time, one at a time!”A terrible silence ruled the room, a

    7、nd seeing no other opinions, I inspected the students to pull out their notebooks and write a brief essay related to the theme of deep disappointment.36. The author took the job to teach writing because _. A. he wanted to be expected B. he had written some storied C. he wanted to please his father D

    8、. he had dreamed of being a teacher37. What can we learn about the author from Paragraph 2? A. He would be aggressive in his first class. B. He was well-prepared for his first class. C. He got nervous upon the arrival of his first class. D. He waited long for the arrival of his first class.38. Befor

    9、e he started his class, the author asked the students to _. A. write down their suggestions on the paper cards B. cut maple leaves out of the construction paper C. cut some cards out of the construction paper D. write down their names on the paper cards39. What did the students do when the author st

    10、arted his class? A. They began to talk. B. They stayed silent. C. They raised their hands. D. They shouted to be heard.40. The author chose the composition topic probably because _. A. he got disappointed with his first class B. he had prepared the topic before class C. he wanted to calm down the st

    11、udents D. he thought it was an easy topic【文章大意】本文是一篇记叙文。作者叙述了自己成为老师所上是第一节课的情景。和自己事先预想的大不一样,这节课竟然很沉闷,这令作者很失望。36. A考查细节理解。根据文章第一段I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis.可知,我毫不犹豫地接受了这个工作,这表明作者想成为一名老师。所以选A。37. C考查推理判断。根据文章第二段But when the

    12、day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr. Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12-year-old boy.可知当作者第一次进入课堂的时候,他的声音不像一名有思想的教授倒像一个12岁的小男孩。这表明作者很紧张。故选C。38. D考查细节理解。根据文章第三段I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened th

    13、em to their breast pockets as I required.可知选D。39. B考查细节理解。根据文章第五段A terrible silence ruled the room, and seeing no other opinions可知,教室里一片沉静,没有学生发表意见。所以选B。40. A 考查推理判断。根据文章的第四段可知,作者想象他的第一节课学生会很积极地发言表达自己的观点,自己只能让学生一次一个地说。可没想到的是自己的第一节课竟然一片寂静,没有人发言。所以作者很失望。故选A。*结束阅读理解猜测词义1Passage * Plagiarism is one of t

    14、he most serious problems in schools and colleges. It has occurred as long as there have been teachers and students, but the recent growth of the Intemet has made it much worse. Recent studies show 30% of all students may be plagiarizing on every written homework they ve done. What is plagiarism? It

    15、is using others ideas and words without clearly mentioning where the information is from. The ways to avoid plagiarism are. * Put in quotations(引号) everything that comes directly from the text. * Paraphrase (转述) ,but be sure you arent just rearranging or replacing a few words. Instead, read over wha

    16、t youll paraphrase carefully; close the text so that you can t see any of it; and write out the idea quickly in your own words. Then check your paraphrase to make sure you havent accidentally used the same expressions. In US and UK universities, plagiarism is considered as cheating or dishonesty wit

    17、h punishment from a zero for the homework to a failing grade for the subject, to a loss of all grades for that term or an expel(开除)from the university for at least two terms. Several methods are taken in US universities to stop students plagiarizing on line, Some colleges are experimenting with a pr

    18、ogram that can control the computers operating system during the test. Teachers also go to www. tumitin, com to catch cheaters. However, students need to be made clear of thereason why plagiarizing is wrong. 1. The word plagiarismmeans_. A. cheating in the exams B. putting others words in quotations

    19、 C. rewriting others articlesD. stealing others ideas or words 答案: D 指导:由第一段最后一句“Whatisplagiarism?hisusing othersideasand words without clearly mentioning where the informationisfrom可知D正确。*结束阅读理解猜测词义 Passage * Just put on your special clothes in the morning and you could jump 3 meters into the air a

    20、nd even carry more than 60 kilograms without getting tired. The walk to school would be very, very easy. Such sophisticated clothing is one of the products that could be created using wearable roboticstechnology. Designed to improve a persons senses and skills, the device (装置) could be as simple as

    21、a hearing aid. Or it could be a full-body suit that senses what youre going to do, then helps you do it better. Robot legs help a man carry a heavy load. A Superman suit would be the final result in wearable robotics, said Francois Pin, head of robotics and energy systems at the Oak Ridge National L

    22、aboratory (橡树岭国有验室), US. While these suits are at least ten years away, in some are- as the technology is already in use. Researchers are developing artificial arms and legs that allow old, disabled or injured people to move freely. A robot is a device that responds to a command. Youve probably play

    23、ed with simple robots, such as toy cars or airplanes that respond to buttons you push on a remote control (遥控). Wearable robotics goes further. Instead of just receiving information through a wire or remote control, the robotic de- vice can send information back to its controller. Suppose you wore a

    24、 sleeve (袖子) that has sensors where your joints (关节) are. Every time you move your arm, the sleeve senses your movements and sends the information to a robot, which then moves its arm just as you did. When the robot hits or touches something, it sends a signal back to the sleeve and you sense the ac

    25、tion. In this way, scientists are working to wrap the robot around the person. Their goal is to make the sleeve, shoe or suit help you do what you want to do. 1. Which of the following can replace the underlined word so phisticatedin Paragraph I? A. Expensive B. Super-new C. Advanced D. Full of elec

    26、tricity 答案:C 指导:词义猜测题。文章字里行间都表明这种衣服非常超前。2. Which of the following can be the best title for the passage? A. Remote Controls B. Hearing Aids C. Robot Legs D. Supersuits 答案:D 指导:主旨大意题,整篇短文讲述的是supermanSuits问题。3. Which of the following statements shows the difference between robots and wearable robotics

    27、? A. Toy cars or planes can respond to buttons you push on a remote control. B. Robots can receive information through a wire. C. Some day supercharged clothes will be able to wrap around your body. D. Some day your robot-powered shoes will be able to report back as well as you give them orders. 答案:

    28、D 指导:推断题。C选项没说出区别,从倒数第三段及全文可推断出D项正确。4. From the passage, we can infer thatv_. A. it will be 10 years before robotic devices are in use B. the wearable robotics technology is quite mature in some areas C. the robots in the robotic devices will do whatever you want to do D. people must become lazier a

    29、nd less healthy in the future 答案:B 指导:细节题。由第四段最后一句可知。*结束201*湖南卷)BMy father was Chief engineer of a merchant ship, which was sunk in Word War II. The book Night of the U-boats told the story.Memories In September, 1940, my mother, sister and I went to Swansea, where my fathers ship was getting ready

    30、to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him sale.Then I remember my mother lying lace down, sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo(鱼雷).I can remember the arrival of the telegram(电报),Which in those days always brough

    31、t had new. My grandmother opened it. It read, “Safe, Love Ted.” My most vivid memory Is being woken and brought down to sit o my fathers knee, his arm in a bandage.He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember, he had a we

    32、ak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He said it was because of the cigarettes. Whichever, he died suddenly in his early 50s.Ten years later I read Night of the U-bouts and was able to complete the story. Torpedo One torpedo struck the ship. Father was in the engine room, where the t

    33、hird engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned.By the time he got on deck (甲板) he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck fast. When he tried to cut it free it swung against the ship, injuring his hand and arm. He had

    34、 no choice but to jumpstill with the photograph in his pocket.Three days later, he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph.In my room is the book and the photograph. Often, glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion, a

    35、sinking ship, a jump into a vast ocean rind a wait for rescue? Lest(以免)we forget, I have some more whisky and toast the heroes of the war.61. We can infer that the mother and children went to Swansea _.A. to meet a friendB. to see the father offC. to take a family photoD. to enjoy the sailing of the

    36、 ship62. What did the author learn about the father from the telegram?A. he was still alive.B. His knee was broken.C. His ship had been sunk.D. He had arrived in Glasgow.63. The underlined word “it” in Paragraph 6 refers to the fathers _.A. weak heartB. taking a shore jobC. failure to return to seaD

    37、. injury caused by a torpedo64. What can we know about the authors father after his ship was attacked?A. He lost his armB. He repaired the engines.C. He managed to take a lifeboat.D. He was the last to leave the ship.65. What is the passage mainly about?A. A group of forgotten heroesB. A book descri

    38、bing a terrifying battle.C. A ship engineers wartime experience.D. A merchants memories of a sea rescue.记叙文:父亲经历的沉船事件61. S定位,找到Memories下面第一段,讲到父亲会从S起航,我们带给他family photograph目的是be kept with him和keep him safe,推断出我们是去给父亲送行62. telegram定位,找到Memories下面第三段,电报内容:safe,确定A63. 父亲说it是由cigarettes引起,母亲说it由torpedoes引起,it 只代前文的week heart64. after his ship was attack 定位, 找到Torpedo部分,第二段首句he was alone确定D65. 全文主旨,C。其它选项错误原因:A,forgotten heroes在文中都没有涉及;B,terrible battle没有提;D, merchants memories应该是作者(merchants child 的mermories)*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西南宁市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362620.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1