广东省深圳市2020届高三英语上学期综合复习测试试题(二)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 2020 届高三 英语 上学 综合 复习 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省深圳市2020届高三英语上学期综合复习测试试题(二)(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满合40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe have some practically secret national parks on our lists that youll want to visit this spring.Guadalupe Mountains National ParkThe most visually striking point here is El Capitan. The mas
2、sive cliff (悬崖), 2.5 times as tall as the Empire State Building, towers over the rest of the park, which offers you a perfect spot for taking impressive pictures. You can also wander the Salt Basin Dunes, 2,000 acres of shockingly white sands. If youre taking very long hikes, bring plenty of water a
3、nd some protein-rich snacks.Katahdin Woods and Waters National MonumentThe Katahdin Woods and Waters National Monument preserves more than 87,500 acres of wild rivers and thick forests. In addition to hiking and camping, Katahdin is a great spot for hunting and fishing. Bring some hiking boots and p
4、erhaps trekking poles (登山杖)to cross these rocky forest trails. The park has a day use fee of $5, and the first-come, first-serve campsites cost $8 per night.North Cascades National ParkThough the snowy peaks of the North Cascades are dangerous in the winter, it turns into a thick and green park in t
5、he warmer months, filled with beautiful mountain valleys and clear lakes. You can take a guided nature hike or go fishing. Winter driving conditions in the North Cascades can be dangerous, due to water, frost, snow, or ice on the roads.Organ Mountains.Desert Peaks National MonumentThis is not a nati
6、onal park,but is a national monument. It is home to several rare species of plants and animals,and lava (炫岩)flow. There are excellent chances for hiking, mountain biking, rock climbing, and nature photography, as well as overnight hiking. You can also go primitive camping anywhere in the monument fo
7、r free. Its highly recommended that you should bring plenty of water and sunscreen, and know your fitness level ahead of time.1. What may attract a photographer most to go to the first park?A. The steep cliff.B. The low ticket price.C. The towers in the park.D. The particularly white sands.2. How mu
8、ch should one pay for camping in the second park for 2 days and 1 night?A. $15.B. $18.C. $21.D. $24.3. Camping in the fourth park, _.A. you are only allowed to camp in daytimeB. you can only stay one night there for freeC. you can feed rare animalsD. you should be well-prepared【答案】1. A 2. B 3. D【解析】
9、本文是一篇应用文。文章介绍了四个适合春天参观的国家公园。【1题详解】细节理解题。根据Guadalupe Mountains National Park部分下的The massive cliff, 2.5 times as tall as the Empire State Building,towers over the rest of the park, which offers you a perfect spot for taking impressive pictures. (巨大的悬崖,高度是帝国大厦的2.5倍,比公园的其它部分都要高,为你提供了一个拍摄令人印象深刻的照片的完美地点)可
10、知,陡峭的悬崖会摄影师拍摄。A. The steep cliff. (陡峭的悬崖)符合以上说法,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Katahdin Woods and Waters National Monument部分The park has a day use fee of $5 $8 per night可知,白天5美元,晚上8美元,所以可推断两天一夜为$5+$5+$8=$18,共18美元。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Organ Mountains-Desert Peaks National Monument部分的Its highly recommended that you
11、 should bring plenty of water and sunscreen, and know your fitness level ahead of time (强烈建议你应该带足够的水和防晒霜,并提前知道你的健康水平)可知,去这个公园,你应该做好充分的准备。D. you should be well-prepared (你应该做充分的准备)符合以上说法,故选D项。BOn the morning of July 4, a magnitude 6.4 earthquake rocked Southern California, destroying roads and sendin
12、g people fleeing to safety. But that wasnt all the Earth had in store: Less than a day and a half later, a powerful magnitude7. I earthquake shook again. While earthquakes are not unexpected, the two most recent earthquakes are the largest that have struck this area in at least two decades. And a se
13、ries of large and small aftershocks are expected on the way.The two earthquakes struck in whats known as the Eastern California shear zone, where the Pacific Plate crushed against the North American Plate. The recent events occurred when two blocks of Earth moved side by side. They seemed to have oc
14、curred along the same set of faults (断层)lying in an area known as the Little Lake fault zone-in most circumstances, earthquakes hit in a familiar order: Theres a large earthquake followed by a series of smaller events. Thats because the movement that occurs during a large earthquake causes increased
15、 force in the surrounding area. But things are quite different in some circumstances, such as the recent pair of earthquakes in California, a relatively large earthquake just being the forerunner for an even bigger event. While the difference between 7.1 and 6.4 may seem minor,magnitude is a logarit
16、hmic (对数) scale. An increase of a unit of magnitude is about 32 times more energy, which means that the energy the second earthquake released is roughly 11 times that of the first one.Fortunately, no deaths or major injuries were reported, says Bohon, an earthquake geologist. It was in a fairly unpo
17、pulated area, although a lot of people felt it She suggests people who live in earthquake-prone (地震频发的)areas check how prepared they are for the next event. And she also hopes that the earthquake early warning system can play a good role in saving tens of thousands of lives and schools will populari
18、ze the knowledge of geological (地质的) disasters among students.4. What can be learned from the first two paragraphs?A. The first earthquake was predicted before its occurrence.B. The two big earthquakes hit the same area within one day.C. The aftershocks are even more dangerous than the first two ear
19、thquakes.D. The second earthquake is the largest one in Southern California since 2000.5. What does the third paragraph mainly talk about?A. The introduction of Eastern California shear zone.B. The forming process of the Little Lake fault zone.C. The geological facts about the two big earthquakes.D.
20、 The potential disasters caused by plate movement.6. The recent two earthquakes represent an unusual circumstance in the way that.A. a major earthquake is followed by a larger oneB. there is a minor difference in their magnitudeC. the two earthquakes release a similar amount of energyD. a series of
21、smaller earthquakes occur in the surrounding areas7. What contributes to the good point of the two Southern California earthquakes?A. The popularization of earthquake knowledge in schools.B. Peopled good preparation made in advance.C. Small populations in the earthquake-hit area.D. The earthquake ea
22、rly warning system.【答案】4. D 5. C 6. A 7. C【解析】本文是一篇新闻报道。加利福尼亚连续发生了两次大地震,所幸没有造成人员伤亡,地震地质学家建议地震高发区的人们应提前做好应对准备、学校应普及地质灾害的知识等。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Less than a day and a half later, a powerful magnitude7. 1 earthquake shook again. While earthquakes are not unexpected, the two most recent earthquakes are th
23、e largest that have struck this area in at least two decades.(不到一天半后,一次7.1级的地震再次发生了。虽然地震并不意外,但最近的两次地震是至少20年来袭击该地区最大的地震)可知,7.1级地震是南加州自2000年以来发生的最大的地震。D. The second earthquake is the largest one in Southern California since 2000. (第二次地震是南加州自2000年以来发生的最大的地震)符合以上说法,故选D项。【5题详解】主旨大意题。根据第三段的They seemed to
24、have occurred along the same set of faults lying in an area known as the Little Lake fault zone-in most circumstances, earthquakes hit in a familiar order: Theres a large earthquake followed by a series of smaller events. (他们似乎发生在同一组位于一个被称为the Little Lake fault zone的断层,大多数情况下,地震按一个熟悉的顺序发生:一个大地震后紧随一系
25、列小规模的地震)可知,本段主要谈论与两次地震形成的地质事实,即发生在断层区域,且大小有相对的顺序性。C. The geological facts about the two big earthquakes. (与这两次地震相关的地质事实)符合以上说法,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第四段的But things are quite different in some circumstances, such as the recent pair of earthquakes in California, a relatively large earthquake just being t
26、he forerunner for an even bigger event.(但有些情况就大不一样,比如最近发生在加州的两次地震,相对大的地震只是更大地震的前兆)可知,这两次地震的不同寻常之处在于:一次较大的地震后,又是一次级别更大的地震。A. a major earthquake is followed by a larger one (一次较大地震之后还有更大级别的地震)符合以上说法,故选A项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的Fortunately, no deaths or major injuries were reported, says Bohon, an earthqua
27、ke geologist. It was in a fairly unpopulated area, although a lot of people felt it (地震地质学家波斯福说:“幸运的是,没有死亡或者重大伤亡,这是一个少有人居住的地区,尽管很多人都感觉到了地震。”)可知,两次地震都发生在人口稀少的地区,所以未造成人员伤亡。C. Small populations in the earthquake-hit area. (地震发生区域人口稀少)符合以上说法,故选C项。CAs technology in the security field advances, so does th
28、e intelligence of the burglars in prevailing over this technology. Gone are the days when a simple alarm system, connected to your phone line, was enough to protect you from potential security risks.Cellular alarm systems (蜂窝报警系统)are a replacement of the traditional wired phone line security network
29、s. These systems work just like your cell phone. A cellular module is placed in the main control panel and it sends signals, without the use of wires, to the monitoring station. The cellular signal is sent via the data part of a cellular signal, much like a text message.Sensors can be placed anywher
30、e in your house. Whenever there is an emergency the relevant sensor picks up the unusual activity and sends a cellular signal to the main control panel. The control panel serves more than one purpose, which sends a cellular signal at the same time to the monitoring service at the back end. The monit
31、oring service later informs the relevant authorities in the form of high-pitched sirens (高音警笛声). Typically it takes a few minutes for emergency services to arrive at the scene. Depending on the efficiency of your monitoring service and the local authorities, help should arrive soon and deal with the
32、 potential threats.It allows you to monitor your house remotely. All you have to do is simply access the cameras from your phone and keep a check for any unusual activities while you are not around. With cellular technology securing your house, you dont have to worry about the power failure or even
33、burglars cutting your phone lines.Since these systems operate on batteries, you should be careful about when the batteries die out. There might be other appliances including microwave ovens and WiFi in the house that can cause disruption (干扰). Ensure that your cellular alarm systems range is not aff
34、ected by the presence of these appliances. Many homeowners tend to go for wireless systems due to the ease of installation (安装)factor. However,keep in mind that a non-professional installation might actually leave the system easy to damage.8. What do the underlined words prevailing over mean in Para
35、graph 1?A. Improving.B. Defeating.C. Worrying about.D. Looking into.9. How can the authorities know an emergency is happening?A. They hear high-pitched sirens.B. They read the cellular signal.C. They check the control panel online.D. They notice the unusual activity via sensors.10. What can we know
36、about the cellular alarm system?A. It looks like a phone.B. It is energy-saving.C. It needs to be improved.D. It is wireless.11. Whats the purpose of the last paragraph?A. To give cautions about the system.B. To introduce the benefits of the system.C. To call on people to watch out for security risk
37、s.D. To teach people to install the system correctly.【答案】8. B 9. A 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。随着安全领域的技术进步,一种蜂窝报警系统应运而生,相比传统的有线报警系统,这种蜂窝报警系统有着诸多优势。【8题详解】词义猜测题。根据第一段的As technology in the security field advances, so does the intelligence of the burglars in prevailing over this technology.可知,随着安全领域技术的进步,窃贼
38、prevailing over这些技术方面的智能也在进步。结合句意可推测划线部分的意思是“击败/打败”。B. Defeating. (打败)符合语境,故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段的The monitoring service later informs the relevant authorities in the form of high-pitched sirens可知,相关部门听到了高音警笛声,就知发生了紧急情况。A. They hear high-pitched sirens. (他们听到高音警笛声)符合以上说法,故选A项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段的It
39、 allows you to monitor your house remotely. All you have to do is simply access the cameras from your phone and keep a check for any unusual activities while you are not around. (你可以让它远程监控你的房子。当你不在的时候,你所要做的就是从你的手机上打开摄像头,并检查任何不寻常的活动)可推测,这种系统是无线的,所以可以远程操控。D. It is wireless. (它是无线的)符合以上说法,故选D项。【11题详解】推
40、理判断题。根据最后一段中you should be careful about when the batteries die out (你应该小心电池什么时候没电了)及Ensure that your cellular alarm systems range is not affected by the presence of these appliances(确保你的蜂窝警报系统不受这些设备的影响)等,可知,该段主要为了介绍使用和安装蜂窝报警系统的一些注意事项。A. To give cautions about the system.(介绍这个系统的注意事项)符合以上说法,故选A项。DLoo
41、k on almost any street comer in America and you will see a fast food shop, the McDonalds. Did you ever wonder why the McDonalds is so successful everywhere you go?It certainly doesnt lie in the price of the food or the customer service there. If you stop for lunch at an airport McDonalds,half the co
42、ntinent away, the meal will be almost the same as the lunch you could order at the McDonalds thats closest to your home. Whats more, anytime you eat at a McDonalds, you may feel nostalgia (怀旧之情)because the tastes are so similar to your first Happy Meal when you were a child.The success of the McDona
43、lds, which truly set the stage for other franchise (特许经销权) businesses all over the world, is owed to Ray Kroc. Ray,in 1954, partnered with Dick and Maurice McDonald, the founding brothers behind the first McDonalds restaurant,to make this small restaurant a nationwide sensation (轰动). Rays pushing th
44、e McDonalds farther than the founders proves an important concept in leadership: the Law of the Lid (盖子法则). The higher the persons ability to lead, the higher the lid on his or her potential.The McDonald brothers understood how to run a business. They were excellent managers, but when they tried mar
45、keting the McDonalds concept, they failed. Their thinking patterns in leadership limited the lid of their potential on the level of what they can do or become. In contrast, the lid of potential in Rays life was sky high due to his leadership. Between 1955 and 1959, he succeeded in opening 100 McDona
46、lds restaurants. Today the company has more than 35,000 locations in over 120 countries around the world!If you can get a handle on this law, you will see the unbelievable effect of leadership on every aspect of your life or your company. Wherever you look, you can find smart people who are only abl
47、e to go so far because of the limitations of their leadership. Thats why in times of trouble, organizations naturally look for new leadership. To lift the lid on your potential, continue your study of leadership.12. What is most probably the key to the McDonalds success?A. Its fair price.B. Its cons
48、istency in food.C. Its Happy Meal for children.D. Its warm and friendly service.13. What can we know about Ray Kroc?A. He opened the first McDonalds.B. He made the most popular food in the McDonalds.C. He set up various stages for guests in the McDonalds.D. He expanded the McDonalds into a worldwide
49、 business.14. Which of the following statements will the author agree with?A. Ray Kroc lacked a strong sense of effectiveness and leadership.B. A persons leadership determines the potential of his business.C. The lid on the McDonald brothers potential is fairly high.D. An excellent manager is also g
50、ood at marketing.15. Whats the best title of the text?A. Leadership countsB. Ways to realize our potentialC. Popularity of the McDonaldsD. Secrets of running a business【答案】12. B 13. D 14. B 15. A【解析】本文是一篇议论文。作者以Ray Kroc开创了麦当劳经销权生意为例论述了“盖子定律”,即一个人的领导能力越强,他的潜力的盖子则越高。【12题详解】推理判断题。根据第二段的If you stop for
51、lunch at an airport McDonalds,half the continent away, the meal will be almost the same as the lunch you could order at the McDonalds thats closest to your home. Whats more, anytime you eat at a McDonalds, you may feel nostalgia (怀旧之情)because the tastes are so similar to your first Happy Meal when y
52、ou were a child. (如果你在半个大陆之外的麦当劳吃午餐,那顿饭几乎和你在离家最近的麦当劳里点的餐一样。更重要的是,任何时候你吃麦当劳,你可能会感到怀旧之情,因为口味与你小时候吃到的第一餐Happy Meal是一样的)可推知,麦当劳的成功在于不管什么地方的麦当劳,所供应的食物存在高度的一致性。B. Its consistency in food. (它的食物的一致性)符合以上说法,故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第四段的Between 1955 and 1959, he succeeded in opening 100 McDonalds restaurants. Tod
53、ay the company has more than 35,000 locations in over 120 countries around the world! (在1955年到1959年间,他成功地开了100家麦当劳,现在该公司在全世界120多个国家拥有查过35000家分店)可知,Ray Kroc将麦当劳扩展为一个全球范围的生意。D. He expanded the McDonalds into a worldwide business. (他把麦当劳扩展成全球范围的生意)符合以上说法,故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第三段的Their thinking patterns
54、in leadership limited the lid of their potential on the level of what they can do or become. In contrast, the lid of potential in Rays life was sky high due to his leadership. (他们在领导方面的思维模式限制了他们在能做什么或成为什么水平上的潜力。相比之下,由于他的领导能力,Ray人生的潜力大的惊人。)可推知,作者认为一个人的领导能力决定了他的事业的潜力。B. A persons leadership determines
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
