2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练(1) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练1 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 复习 短文 精准 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届新高考英语二轮复习短文续写精准练(1)1.阅读短文,按下面的要求完成下题.I remember the day Dad first brought the heavy accordion(手风琴) home. He gathered my mother and me in the living room and opened the case as if it were a treasure box. “Here it is,he said. “Once you learn to play, itll stay with you for life. If my thin smile
2、didnt match his great pleasure,it was because I had prayed for a guitar. For the next two weeks, the accordion was stored inthehall closet.Then oneevening,Dadannouncedthat I would startlessonsthe following week.Shortly after, my lessons began with Mr. Zelii at the Allegro Accordion School. On my fir
3、st day, with straps(手风琴皮带) straining my shoulder felt clumsy in every way. “How did he do?” my father asked when it was over. “Fine for the first lesson.”said Mr. Zelli. Dad glowed with hope. I was ordered to practice half an hour every day, and every day I tried to get out of it. My future seemed t
4、o be outsideplayingball, notin thehousemasteringsongs I wouldsoonforget, but my parents urged me to practice.Gradually,to mysurprise,I wasableto stringnotestogether and coordinatemyhandsto play simple songs. Often, after supper, my father would request a tune or two. As he sat in his easy chair, I w
5、ould play through Lady of Spain and Beer Barrel Polka. Very nice, better than last week, hed say.With the fall recital (演奏会)approaching, I would have to play a solo on a local movie theaters stage. I wanted to skip the whole thing. Emotions boiled over in the car one Sunday afternoon.“I dont want to
6、 play a solo,”I said. “You have to,” replied my father. “Why?” I shouted. “Because you didntgettoplay your violin when youwere akid?Whyshould I havetoplay this stupid instrument when you never had to play yours?” Dad pulled the car over and pointed at me.“Because you canbringpeople Joy.Youcan toucht
7、heirhearts. Thats agiftI wontletyou throw away. He added softly, “Someday youll have the chance I never had: youll play beautiful music for your family. And you will understand why youve worked so hard. ”I wasspeechless.Ihadrarely heardDad speakwithsuchfeelingaboutanything, muchless the accordion. F
8、rom then on, I practiced without parents making me.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The eveningoftheconcertMom woreglitteryearringsandmoremakeup than I could remember._One afternoon several years later, my two children discovered the accordion by accident._2.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
9、续写的词数应为150左右。 I sat in the breakfast corner with my four-year-old son, Matthew, trying to ignore the ache in my stomach. I was still recovering from surgery. I hoped for strength and happiness. But the future seemed so hopeless, Id always wanted five or six kids. Three surgeries later, that dream wo
10、uld never come true. Matthew jumped up from his spot on the kitchen floor. Bird! he shouted, rushing to the sliding door. Sure enough, there was a white dove (鸽子) seated on a rubber tree. It sat there a few moments, and then flew away. Id never seen one in our neighborhood before. When I dragged mys
11、elf to the kitchen the next morning, the dove was back. This time it was with a mate carrying twigs (细枝). Look, Matthew, I said, pointing to the tree. Theyre going to make a nest. The doves flew in and out of the courtyard all week, building on the top of the rubber tree. Matthew could hardly contai
12、n his excitement. Every morning, hed run into the kitchen and take his spot by the sliding door, talking to the doves while they worked. As much as I was grieving (悲伤), I couldnt help but look forward to the doves visits too. We watched their progress as if it had been a real-life soap opera unfoldi
13、ng before us. Id do the cooking and for a moment, my pain disappeared, replaced by joy. Then it all went wrong. The courtyard was a safe enough spot for a nest, but the rubber trees broad, thin leaves were far from stable. One night, a strong wind blew through, throwing the doves nest to the ground.
14、 I heard the twigs break apart. Nothing good ever lasts. I wouldnt blame the doves if they never came back. But they returned. And they paid no attention to the pile of sticks that had once been their nest. They started again from scratch (从头开始), though the wind destroyed all their hard work. The ne
15、xt day, and the next, they renewed their efforts, as if nothing had happened.Paragraph 1:I knew I had to do something._Paragraph 2:The birds are back! Matthew announced._3.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 The Meredith family lived in a small community. As the economy was in decline, some people
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
