2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练24 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练24 必修5UNIT 4MAKING THE NEWS WORD版含解析 2021 届高三 英语 人教版 一轮 新高 复习 课时 提能练 24 必修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十四) Unit 4Making the news课时作业A:基础层面.语境语法填空 ABob wrote an article on how 1.to assess (assess) a students learning potential 2.assisted (assist) by six of his students. He 3.submitted (submit) his article to a magazine intended for teenagers, expecting it 4.to be published (publish). The editor
2、 of the magazine thought the article was very good, but he returned it to Bob, 5.demanding (demand) that some data contained in it 6.be updated (update). He added that the content of the article needed further 7.polishing (polish). It seems that theres only one step further before Bob 8.acquires (ac
3、quire) what he wants.BI made an 9.appointment (appoint) with the director to gain his 10.approval (approve) of a new program. The program was meant to offer 11.professional (profession) training to those who were unemployed. With the 12.assistance (assist) of my colleagues, I spent a whole week work
4、ing it out. The director received me kindly at his office. He thought my 13.concentration (concentrate) on the program was 14.admirable (admire), saying that he agreed to it in principle. He also hoped that I could think 15.deliberately (deliberate) about all the details and guarantee the 16.accurac
5、y (accurate) of all the data and figures contained in the program. I felt happy, determined to work harder to make everything perfect.CAs a student, youd better set 17.to work on a study plan every week. Its strongly recommended that you go over your lessons ahead 18.of time to find out what you don
6、t understand. Keep 19.in mind that it is important to concentrate 20.on your teachers lectures. Otherwise, you would be thrown in 21.a dilemma. On one hand, you are eager 22.for a better exam result. On the other hand, you have left out something important in class. The school has very strict rules
7、23.in case someone cheats in exams. If anyone is accused 24.of cheating in an exam, he/she will be faced with a severe punishment.根据提示补全句子1我很高兴收到你的电子邮件。关于7月1号的聚会,我会非常高兴地参加。(delight)I am delighted to receive an email from you. As for the party on July 1st, I shall be pleased to attend.2网络使我们在家就能了解最新的
8、新闻,而且也为我们提供娱乐,难怪它在全世界范围内那么受欢迎。(inform)The Internet keeps us informed of the latest news and also provides entertainment in the house. It is no wonder that its so popular worldwide.3(浙江卷书面表达)通过这样做,我不仅能够和别人分享我的好的观点,还能够学会清晰地表达自己。(not only .but also .)By doing so, I can not only share good ideas with ot
9、hers but also learn to express myself clearly.4我想和史密斯医生预约。明天9点可以吗?(appointment)Id like to make an appointment with Doctor Smith. Would 9:00 tomorrow be all right?5首相定于下月访问中国。(be to do)The Prime Minister is to visit China next month.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019新疆维吾尔自治区第二次适应性检测)Technology is forever changing
10、 the way we get our news. Most people now get a lot of their news on electronic devices, instead of traditional media, such as newspapers, television or radio. An increasing number of people also report turning to social media for information.Now, there is a new technology that could greatly change
11、the way we get the news: computercreated news readers. China has launched what it called the worlds first artificial intelligence, or AI news presenters.The news readers, supported by machine learning technology, are based on two reallife Chinese newsmen. One is able to present news broadcast in Eng
12、lish; the other, in Mandarin Chinese. A report said machine learning was used to examine video images and sounds of the two newsmen. Similar technology has been used to create video products known as “deepfake videos”. A deepfake video is a video that looks real, but was electronically changed. Such
13、 videos can make people appear to say things they never said.Its said that the AI presenters will be a great improvement to the news team because they “can work 24 hours a day” on its website and on social media. One of the presenters even promised to “work tirelessly” to keep people informed. Some
14、machine learning experts said the system showed off Chinas latest progress in voice recognition, texttospeech technology and data analysis.Others wondered about the effects robots might have on employment and workers. Some people argued that only lowlevel jobs requiring heavy labor will be easily re
15、placed by robots. Others praised the technology as a way for companies to make money from lowcost labor machines.Anyway, for its great potential, some businesses have experimented with similar technology for possible use in news operations.【语篇解读】本文主要介绍了人工智能新闻主播的相关内容。1People now get information mainl
16、y from Aelectronic devicesBtraditional mediaCsocial mediaDAI news presentersA细节理解题。根据第一段第二句中的“Most people now get a lot of their news on electronic devices”可知,人们现在主要从电子设备上获得信息。2The author mentioned “deepfake” in Paragraph 3 because Ait was also artificialBit was also developed by ChinaCit also used
17、machine learning technologyDit also gained popularity and recognitionC推理判断题。根据第三段第三、四句“A report said machine learning was used.known as deepfake videos”可推知,作者提到deepfake是因为它也用了机器学习技术。3What can we know about AI news presenters?AAI news presenters can only “speak” one language.BNot all the people are i
18、n favor of AI news presenters.CAI news presenters will soon replace human news readers.DAI news presenters can reflect the improvement in robot making.B细节理解题。根据第五段的内容,尤其是“Others wondered about the effects robots might have on employment and workers”可知,并不是所有人都支持人工智能新闻主播。4What will probably be discuss
19、ed in the following paragraph?AFurther research on the technology.BOther advantages of the technology.CPrinciples the technology is based on.DExamples the technology is applied to.D推理判断题。根据第六段中的“some businesses have experimented with similar technology for possible use in news operations”可知,接下来的一段很可
20、能讨论这种技术所应用的例子。B(2019湖北武昌区调研)Historians and archaeologists have defined periods of human history for centuries by the technologies or materials that made the greatest impact on society. This includes the Stone Age, the Bronze Age, and the Iron Age. But what age are we in now? That question can be ans
21、wered with one word for some researchers. Plastics.“Plastic has redefined our material culture and the artifacts we leave behind. It will be found in stratified(分层的) layers in our trash deposits(沉积层)” Thats according to John Marston, an archaeologist.The wide variety of synthetic polymers(合成聚合物) wou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365854.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《新步步高》2014-2015学年高二语文:2.6 逍遥游 课件(人教版必修5) .ppt
