2021高考英语一轮复习 组合训练一(A)外研版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 组合训练一A外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 组合 训练 外研版
- 资源描述:
-
1、组合训练一(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019广东茂名高三第一次综合测试,A)Four Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps that will help you do just that.Hello EnglishIt covers all
2、the aspects of language learning, including vocabulary, translation, grammar, spelling, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audio-books, latest news, and books. However, you should already understand basic English structures and alph
3、abets, for the app cant help you learn English from scratch(从零开始).DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.L
4、ingbeIf you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. Its a community-based app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English speakers.HelloTalkHelloTalk is similar to Lingbe as it c
5、onnects you with native speakers to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send text and audio-messages, and even do video calls with ot
6、her people.If you are a beginner, start from Duolingo and then use Hello English to take full command of the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or HelloTalk.1.What should you already understand to use Hello English?A.Good reading and writing skills.B.Basic listening
7、 and speaking tips.C.Different English lessons and books.D.English letters and basic structures.2.Which app is the best choice for an English beginner at first?A.Hello English.B.Duolingo.C.Lingbe.D.HelloTalk.3.What can you do on Lingbe?A.Read the latest news.B.Enjoy the interactive games.C.Practice
8、your spoken English.D.Talk with native speakers in the flesh.答案语篇解读本文为应用文。文章主要介绍了四款免费的有利于英语学习的手机应用软件。1.D细节理解题。根据文章第二段中的However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch.可知要想使用Hello English需要理解基本的英语结构和英语字母,所以D正确。2.B细节理解
9、题。根据文章第三段第一句If you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for.及最后一句For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.可知选B。3.C细节理解题。根据文章第四段中的If you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. 可知在Lingbe
10、上可以练习口语,所以C正确。B(2019山东高三二模,B) When my father married my mother in 1943, he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it.When I got ma
11、rried in 1970, my husband who had heard this story obtained a 1937 crown for me and I have always kept it in my wallet and I have always had enough for my needs.A friend recently fell on hard times partly through external(外部的)circumstances and partly through poor planning. Friends and I have loaned
12、her money, paid her bills, even given her food and tried to teach her budget techniques, but none of them has been a solution. She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression.Last week she looked pale and unwell, very depressed and hopeless. I then thought about how the
13、crown, a reminder of anothers care and love, had protected me so I went to the bank for a 100-dollar bill. I told my friend the story and asked her to keep the$100 in the back of her wallet. It turned out that she didnt have a wallet so she put the money in a little pencil case where she kept her co
14、ins. She immediately felt better. “I feel rich and thank you for being a good friend,” she said and we were both a bit teary.The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of “random acts of kindness”. I went home and remembered a little wallet I had
15、that Id never used and thought, “Ill give that to my friend.” I opened it and inside found $100. The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.4.What did the 1937 crown coin from the authors father mean to her mother?A.His concern for her.B.His pity and protection for h
16、er.C.His care and love for her.D.His pride and respect for her.5.Where did the authors friend keep the 100-dollar bill?A.In the back of her wallet.B.In a little pencil case.C.In the pocket of her raincoat.D.In the layer of her suitcase.6.What can be inferred from the last paragraph?A.The author beca
17、me rich all of a sudden.B.The authors friend would receive a wallet as a gift.C.The authors friend was not touched by her story.D.The author felt uncomfortable when receiving the bill.7.What can be the best title for the text?A.A hard lifeB.The help to a friendC.A crown coinD.A gift from my father答案
18、语篇解读本文为记叙文。文章以一枚硬币为线索讲述了发生在作者父母、作者与丈夫和朋友之间的故事,展示了人与人之间的关爱。4.C细节理解题。由题干中的1937 crown coin.mean可定位到原文第一段。根据该段最后一句This would mean that she always felt that she was protected.可知,爸爸给妈妈硬币的目的是对妈妈表示关爱。故选C。5.B细节理解题。由题干可定位到文章第四段。根据其中的so she put the money in a little pencil case可知,作者的朋友把钱放在一个小铅笔盒里了。故选B。6.B推理判断题
19、。由最后一段第二句可知选B。7.C主旨大意题。文章通过一枚硬币展开故事,硬币是文章的线索,故选C。C(2019山西大学附中高三4月模块诊断)A study showed that the experiences children have in their first few years are important. These experiences affect the development of the brain. When children receive more attention, they often have higher IQs. Babies receive info
20、rmation when they see, hear and feel things, which makes connections between different parts of the brain. There are a hundred trillion(万亿)connections in the brain of a three-year-old child.Researcher Judit Gervain tested how good newborns are at distinguishing different sound patterns. Her research
21、ers produced images of the brains of babies as they heard different sound patterns. For example, one order was mu-ba-ba. This is the pattern “A-B-B”. Another order was mu-ba-ge. This is the pattern “A-B-C”. The images showed that the part of the brain responsible for speech was more active during th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-4春天的雨点_北京版 (共20张PPT).ppt
