2021高考英语全真模拟卷02(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 模拟 02 解析
- 资源描述:
-
1、2021高考英语全真模拟卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Places To Watch Fireworks This Fourth Of JulyCALIFORNIA: LIGHTS ON THE LAKE (LAKE TAHOE)Launched from boats on the shore of Lake Tahoe, this show is considered one of the biggest such displays in the W
2、est, which means the fireworks are visible all over town. If youre worried about getting a seat, park your picnic at the El Dorado Beaches before 9:45 p.m. Or you can take the road less traveled and hike to the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display. Just remember youl
3、l have to hike down, so bring a headlight.DELAWARE: REHOBOTH BEACHLaunched from the beach south of Rehoboth Avenue, these fireworks are visible up and down the boardwalk and beach. So jump on the Jolly Trolley(观光车) early and spend your whole day at the beach. Theres even live music after the firewor
4、ks. Note: This years fireworks display is scheduled for July 1, 2018.FLORIDA: SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS (PENSACOLA BAY)The Gulf Coast knows how to celebrate the Fourth of July. With vendors, arts and crafts, kid-friendly activities and live entertainment, this fun-filled day in Old Seville culm
5、inates(达到高潮) with the largest fireworks display in the area. Unfortunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.GEORGIA: DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATIONPack up your lawn chairs, blankets and coolers and head about an hour outside of Atlanta to the University of North Geo
6、rgia. Its even pet friendly just make sure your dog can take the noise. And if you get to town early enough (11 a.m.), theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame.1. Where is the best spot to watch the fireworks in Lake Tahoe? A. At the El Dorado Beaches
7、.B. On the top of Mount Tallac.C. Anywhere all over the town.D. On the shore of Lake Tahoe.2. Which display is most suitable for children? A. REHOBOTH BEACH.B. LIGHTS ON THE LAKE.C. SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS.D. DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATION.3. What do Georgians think of their parade? A. Th
8、e best.B. Just so so.C. Not so bad.D. Very terrible.【语篇解读】本文是一篇应用文。七月四日是美国的国庆日,那一天全国各地都会举行烟火晚会。本文介绍了四个观看烟火的最佳之地。1.B 【解析】细节理解题。根据第一段中的Or you can take the road less traveled and hike to the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display.可知,Mount Tallac的山顶是观赏烟火的最佳地点。2.C 【解析】细节理解题
9、。根据第三段中的kid-friendly activities and live entertainment和Unfortunately the pony rides and face painting are only for the kids, though.可知,塞尔玛的七月四日烟花展最适合孩子。3.A 【解析】细节理解题。根据第四段中的theres a Fourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame可知,乔治亚州人认为他们的游行是最好的。BAs a first respon
10、der, you never know what type of situation you might walk into, or who youll meet along the way. Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg, a 51-year-old paramedic(急救医务人员) since 1984. Ten years into the job, Lanenberg received a call that reported that a man in his early 30s had fallen do
11、wn in the Mall of America. When Lanenberg and his partner arrived at the scene, they found the young male face down on the ground. He had gone unconscious, making weak attempts to breathe. His wife stood beside him holding their small son in horror. They quickly rushed to defibrillate(除颤) and calm t
12、he man to keep him under control. After Lanenberg dropped the patient off at the neighboring hospital, he thought about the man and his family for a long time.Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago, where he met a man repeat
13、edly walk back and forth while staring at him. As it turned out, the man was the patient he had saved 20 years earlier. You gave me 20 years more than I ever thought Id have, the man said. He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet. He stepped around the corner
14、 and reappeared with a 20-something-year-old man. Lanenberg instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years ago.That day changed my life, Lanenberg said. Before that, everything was about workWhen I talk to my beginner-training class, I tell them you never know
15、the impact you can have on someones life.4. What did Lanenberg do with the young man? A. He gave the man the first aid.B. He cured the man at the scene.C. He only sent the man to hospital.D. He took care of the mans wife and son.5. What did Lanenberg think of the encounter with the man? A. It was un
16、believable.B. It was a common routine.C. It was a matter of course.D. It was a dangerous situation.6. Why was the man thankful to Lanenberg? A. Lanenberg helped bring up his little son.B. Lanenberg donated to support his family.C. Lanenberg gave him the present happy life.D. Lanenberg taught his son
17、 to be a new doctor.7. How did the meeting change Lanenbergs life?A. He changed his attitude to his job.B. He was rewarded with much money.C. He got a promotion to be a team leader.D. He took up teaching work to train newcomers.【语篇解读】本文是一篇记叙文。急救医务人员Lanenberg与其20多年前救助的病人在办公室偶然重逢,病人的感激使他对自己的工作有了新的认识。4
18、.A 【解析】细节理解题。根据第二段可知,Lanenberg给那个年轻人做了急救措施并将其送入附近医院。5.A 【解析】观点态度题。根据第三段中的Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago可知,在办公室偶遇以前救助过的病人令Lanenberg难以置信。6.C 【解析】细节理解题。根据第四段中的You gave me 20 years more than I ever thought Id have可知,那人认为
19、现在的生活是Lanenberg给予他的。7.A 【解析】细节理解题。根据最后一段中的Before that, everything was about workthe impact you can have on someones life.可知,这件事改变了Lanenberg对工作的态度。CWhile the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They be
20、came the worlds first kids to be taught by a digital teacher. Before you start imagining a human-like robot walking around the classroom, Will is just anavatarthat appears on the students desktop, or smartphone screen, whenordered to come.Theautonomousanimation platform has been modeled after the hu
21、man brain and nervous system, allowing it toshowhuman-like behavior. The digital teacher is assignedto teach Vectors Besustainablewith energy a free program for Auckland elementary schools. Just like the humans it replaced, Will is able to instantly react to the students responses to the topic. Than
22、ks to a webcam and microphone, the avatar not only responds to questions the kids may have, but also picks up non-verbalcues. For instance, if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This two-way interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs d
23、evelopers to monitor their engagement, and make changes if needed.Nikhil Ravishankar believes that Will-like avatars could be a novel way to catch the attention of the nextgeneration. He says, I have a lot of hope in this technology as a means to deliver cost-effective, rich, educational experience
24、in the future.The program, in place since August 2018, has been a great success thus far. Ravishankar says, What wasfascinatingto me was the reaction of the children to Will. The way they look at the world is so creative and different, and Will really captured their attention. However, regardless of
25、 how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon. 8. What was special for some elementary school students in Auckland?A. A digital teacher taught them.B. They first saw something digital.C. This was the start of a new school year.D. They could get close to smartphon
26、e screen.9. What is the benefit of this two-way interaction?A. It can smile back.B. It can use microphone.C. It can change if necessary.D. It can talk any topic for free.10. Whats Ravishankars attitude to Wills replacing Human educators soon?A. Optimistic.B. Doubtful.C. Unclear.D. Disapproving.11. W
27、hat might be the best title for the passage?A. New High-tech Contributes to EducationB. New Zealand Will Replace Teachers in ClassroomsC. The Worlds First Digital Teacher, a Help to StudentsD. The Worlds First Digital Teacher Appears in Classrooms【语篇解读】本文为说明文。一款智能机器人走进小学课堂,为孩子们讲授能源可持续发展。8. A 【解析】细节理
28、解题。根据第一段中的They became the worlds first kids to be taught by a digital teacher.可知,特殊之处在于机器人老师教他们。9. C 【解析】细节理解题。根据第三段中的This two-way interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs developers to monitor their engagement, and make changes if needed.可知,其优势在于需要时,它可
29、以做出变化。10. D 【解析】观点态度题。根据最后一段中的However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.可知,Ravishankar认为它不会在短期内代替人类教育工作者。11. D 【解析】标题归纳题。文章第一段说:从新学年开始,新西兰奥克兰的小学生将成为世界上第一批被机器人老师教的孩子。之后文章就此展开,可知D项适合作本文的标题。DIn January 1958, Rachel Carson received a letter
30、from her friend Olga Owens Huckins. Huckins lived in an area of Massachusetts where the state was trying to get rid of mosquitoes. They had used planes to spray (喷) a mixture of fuel oil and DDT (a pesticide, which can kill pests such as insects, weeds and rodents) all over the area around Huckins h
31、ome. DDT was supposedly harmless but, the morning after the spraying, Huckins found several of her favorite birds dead outside her house. And the spraying did not even kill all of the mosquitoes; in fact, that summer there were more of them than ever before. Huckins asked Carson if she knew someone
32、in Washington that could help prevent future spraying.Carson had been hearing about DDT since a Swiss chemist discovered it could be used to kill insects in 1939. To many people, DDT seemed like a miracle substance. Farmers were excited about saving their crops from pests. Doctors and others were ex
33、cited about saving peoples lives by killing disease-carrying insects. But to Carson, DDT appeared to be dangerous to all living creatures.The more Carson found out about DDT and other pesticides, the more she realized that she needed to help stop future spraying. Carson decided to write a book about
34、 pesticides. She said, There would be no future peace for me if I kept silent. She called her bookSilent Spring.Carson had spent her life studying, observing, and writing about nature. She was a trained biologist and a talented writer who knew how to present scientific information in compelling stor
35、ies. BeforeSilent Spring,she had written other books from the perspective of fish, birds, islands, and oceans. Carson knew that all things in nature exist in a delicately (微妙地) balanced ecosystem. InSilent Spring, Carson wrote that although the ecosystem can adjust to changes, it needs time. Carson
36、believed that people in the 1950s were using pesticides carelessly. Nature didnt have time to adjust, wrote Carson, because so many pesticides had been used in such large quantities in such a short time.12. Why did Huckins write a letter to Rachel Carson?A. To tell her some bad news. B. To turn to h
37、er for help.C. To advise her to write a book. D. To ask her some questions.13. Which of the effects the spraying of the mixture in Massachusetts had is right?A. It killed pests such as insects, weeds and rodents around Huckins home.B. It killed all of the mosquitoes.C. It had bad effects on ecosyste
38、m.D. There were more birds than ever before.14. Who would not be happy with DDT?A. Gardeners. B. Farmers. C. Doctors. D. Biologists.15. Whats the best title of the passage?A. Rachel Carsonsresearch on natureB. Rachel Carsonslife C. Rachel CarsonsSilent SpringD. DDTs bad effects on ecosystem 【语篇解读】本文
39、介绍了美国生物学家Rachel Carson关注农药对环境的影响,写了寂静的春天及其他书籍。12. B 【解析】细节理解题。根据文章第一段中的Huckins asked Carson if she knew someone in Washington that could help prevent future spraying.可知,Huckins写信给 Rachel Carson是为了求助。13. C 【解析】推理判断题。根据DDT (a pesticide, which can kill pests such as insects, weeds and rodents)可知A项错误;根据
40、第一段中的 the morning after the spraying, Huckins found several of her favorite birds dead outside her house. And the spraying did not even kill all of the mosquitoes; in fact, that summer there were more of them than ever before.可知,DDT对生态有着恶劣的影响,B、D错误。故选C。14. D 【解析】推理判断题。根据第一段中的(a pesticide, which can
41、kill pests such as insects, weeds and rodents)可知DDT可以用来除掉杂草,园丁会对它满意;根据第二段中的Farmers were excited about saving their crops from pests. Doctors and others were excited about saving peoples lives by killing disease-carrying insects.可知,农民和医生会对DDT满意;根据第二段中的But to Carson, DDT appeared to be dangerous to al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021学年人教版高中英语必修1同步课件:UNIT5 NELSON MANDEL--A MODERN HERO SECTIONⅡ LEARNING ABOUT LANGUAGE 69张 .ppt
