分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2021高考英语大一轮复习 滚动测试5 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:367500
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:2.29MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语大一轮复习 滚动测试5 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 滚动 测试 新人
    资源描述:

    1、滚动测试五第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。1.When will the party be held?A.This Thursday.B.This Friday.C.This Saturday.2.How long will it take the man to finish the homework?A.Half an hour.B.A

    2、n hour.C.Two hours.3.What are the speakers talking about?A.A job as a babysitter.B.The money they need.C.Preparations for a trip.4.What main course will the man have?A.Roast duck.B.Chicken.C.Steak.5.What does the woman mean?A.The man forgot to do his hair.B.The man forgot to put on a tie.C.The mans

    3、clothes dont match.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man apologise for?A.Not attending the class.B.Not going to the concert.C.Not going to the meeting.7.What

    4、will the man probably do today?A.Spend time with the woman.B.Go to his tutors office.C.Try to finish his essay.请听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man show to the woman?A.An alarm clock.B.A new phone.C.A toy car.9.How is the new product different from others?A.It can ring and talk.B.It can roll and jump

    5、.C.It can sing and move.请听第8段材料,回答第10至12题。10.How deep is the snow this year?A.About 3 inches.B.About 4 inches.C.About 8 inches.11.Which activity does the man like?A.Skating.B.Cycling.C.Snowballing.12.Whats the weather like today?A.Snowy.B.Sunny.C.Cloudy.请听第9段材料,回答第13至16题。13.What exam didnt the man d

    6、o well in?A.English.B.Chemistry.C.Mathematics.14.Who failed physics?A.Charles.B.Adam.C.Daniel.15.What does the man plan to do this summer holiday?A.Help the woman with her studies.B.Visit some universities.C.Take a part-time job.16.Whats the date today?A.July 8th.B.July 10th.C.July 11th.请听第10段材料,回答第

    7、17至20题。17.What time did Randolph die?A.At about 2:10.B.At about 2:30.C.At about 2:50.18.Who is Aston?A.Randolphs assistant.B.Carolines husband.C.Belindas nephew.19.What was Belinda probably doing when Randolph died?A.She was sending an email.B.She was taking a walk.C.She was doing some gardening.20.

    8、What was Carolines motive to murder Randolph?A.To get his money.B.To own his house.C.To leave for a new job.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2017全国)SanFranciscoFireEngineToursSanFranciscoWineryTourRunning:February 1st through April 30thThis delicious tour g

    9、oes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF.Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in ticket price)Departing from the Cannery:Tour times upon requestDuration(时长):2 hoursPrice:$90BacktotheFiftiesTourRu

    10、nning:August 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods,the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pmDuration:2 hoursPrice:$90SpookyHall

    11、oweenTourRunning:October 10th through October 31stJoin us for a ride through the historical Presidio district.Authentic fire gear(服装) is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco.Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pmDuration:1

    12、 hour and 30 minutesPrice:Available upon requestHolidayLightsTourRunning:December 6th through December 23rdThis attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes.Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Canne

    13、ry:7:00 pm and 9:00 pmDuration:1 hour and 30 minutesAdvance reservations required.21.Which of the tours is available in March?A.San Francisco Winery Tour.B.Back to the Fifties Tour.C.Spooky Halloween Tour.D.Holiday Lights Tour.22.What can tourists do on Back to the Fifties Tour?A.Go to Treasure Isla

    14、nd.B.Enjoy the holiday scenes.C.Have free ice cream.D.Visit the Presidio district.23.What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?A.Take some drinks.B.Set off early in the morning.C.Wear warm clothes.D.Make reservations in advance.BGrowing up in one of the poorest,most crime-ridden

    15、(犯罪猖獗的) communities on the south side of Atlanta,the US,being raised by a single mother who didnt finish the 3rd grade,living each day on food stamps(食物票券) and attending what the media called “the most dysfunctional(功能失常的) public school district”,not many people expected much of me,so I had to expec

    16、t something of myself.On my 13th birthday,I bought a poster of Harvard to hang in my room.Being at Harvard became what I dreamt about:I saw myself attending class in Sanders Theatre,studying in Widener Library and eating in Annenberg Hall.Even when my electricity was cut off and I woke up at 5:30 am

    17、 to pitch blackness,I knew that my poster of Harvard was still hanging only two feet away from me.Id begin my day by asking myself these two questions,“What do I want in my life?” and “Are the things I am doing today going to get me closer to that life?”Reminding myself of my goal each day made it e

    18、asy to say no to the same choices I saw my peers making,because those paths wouldnt have gotten me closer to my goal.I found that even poverty could not take away my power to decide what I choose to do with my day.Asking myself those questions gave me the courage to e-mail about 50 Harvard students

    19、so I could ask for feedback(反馈) on my application essays;it gave me the energy to study just one more hour on my SATs when my friends were asleep;and it gave me the determination to submit(提交) just one more scholarship application when 180 others had already turned me down.On March 31st,2011,an e-ma

    20、il arrived from Harvard.The first word was “Congratulations!”A month later,Harvard flew me up to visit the campus where for the first time I got to see inside Sanders Theatre,tour Widener Library and eat dinner in Annenberg Hall.Who you are today is the result of the decisions you made yesterday,and

    21、 who you will be tomorrow will be the result of the choices you make today.Who do you want to be tomorrow?24.The purpose of the first paragraph is mainly to .A.describe the authors early living conditionsB.prove that the author once lived an unhappy lifeC.show that many people treated the author bad

    22、lyD.tell the readers why the author would be able to go to Harvard in the future25.Whats the authors attitude towards “poverty”?A.Disappointed.B.Objective.C.Thankful.D.Sad.26.How did motivating(激励) himself affect the author?A.It focused him on improving his application essays.B.It helped him with de

    23、cision-making and got him to put in extra effort where necessary.C.It allowed him to measure how effectively he was moving towards achieving the goals.D.It helped him better communicate with others in his application for colleges and scholarships.27.What can we conclude from the text?A.Applying to a

    24、 famous university is important.B.It is essential to set yourself an ambitious goal as early as possible.C.Poor people usually have greater goals than others.D.You should be determined to act and make decisions in order to achieve your goals.C(2019辽宁沈阳育才中学一模)Oxford and Cambridge have now decided to

    25、remove the words CANT and IMPOSSIBLE from their dictionary.Jessica Cox,born in 1983,in Arizona,is the worlds first licensed armless pilot.The girl from Tucson,Arizona got the Sport Pilot certificate lately and became the first pilot licensed to fly using only her feet.Jessica Cox was born without ar

    26、ms,but that has only stopped her from doing one thing:using the word “cant”.Cox graduated from the University of Arizona in 2005 with a bachelors degree in psychology and a minor in communications.Cox has not used prosthetic arms since she turned 14.Using her feet as most people use their hands,she

    27、is able,among other things,to drive an unmodified car with an unrestricted license,to type on a keyboard at 25 words per minute,and to put in and remove her contact lenses.Jessica Cox flew in a single engine airplane for the first time via Wright Flight in 2005.Cox earned her pilots certificate on O

    28、ctober 10,2008 after three years of training and is qualified to fly a light-sport aircraft to altitude of 10,000 feet.“Shes a good pilot.Shes rock solid.”said Parrish Traweek,42,the flying instructor at the San Manuels Ray Blair Airport.Parrish Traweek runs PC Aircraft Maintenance and Flight Servic

    29、es and has trained many pilots,some of whom didnt come close to Coxs abilities.Doctors never learned why she was born without arms,but she figured out early that she didnt want to use prosthetic devices.So,the next time you are ready to tell yourself,“I cant possibly.”remember this amazing young wom

    30、an and change your vocabulary.28.What can we learn from the first paragraph?A.Oxford and Cambridge felt a little disappointed.B.No armless people had got a pilot certificate before.C.Jessica Cox wasnt allowed to use the word “cant”.D.The word “cant” would disappear from the English dictionary.29.Wha

    31、t do you think of Jessica Cox?A.She is a clever and brave girl.B.She is positive and determined.C.She is indeed a poorly educated girl.D.She only takes interest in aircraft.30.What does the underlined word “prosthetic” mean in Paragraph 3?A.Artificial.B.Damaged.C.Unusual.D.Abnormal.31.After graduati

    32、ng from university,Jessica Cox .A.suffered failure when searching for jobsB.made a start to take training to become a pilotC.decided to use her feet as most people use handsD.tried her best to take care of herself in her daily lifeDEvery April I am troubled by the same concern that spring might not

    33、occur this year.The landscape looks dull,with hills,the sky and the forest appearing gray.My spirits ebb,as they did during an April snowfall when I first came to Maine 15 years ago.“Just wait,” a neighbour advised.“Youll wake up one morning and spring will just be here.”And look,on May 3 that year

    34、I awoke to a green so amazing as to be almost electric,as if spring were simply a matter of flipping a switch.Hills,the sky and the forest revealed their purples,blues and green.Leaves had unfolded and daffodils were fighting their way heavenward.Then there was the old apple tree.It sits on an undev

    35、eloped lot in my neighbourhood.It belongs to no one and therefore to everyone.The trees dark twisted branches stretch out in unpruned (未经修剪的) abandon.Each spring it blossoms so freely that the air becomes full of the scent of apple.Until last year,I thought I was the only one aware of this tree.And

    36、then one day,in a bit of spring madness,I set out with pruner to remove a few disorderly branches.No sooner had I arrived under the tree than neighbours opened their windows and stepped onto their porches (门廊).These were people I barely knew and seldom spoke to,but it was as if I had come uninvited

    37、into their personal gardens.My mobile-home neighbour was the first to speak.“Youre not cutting it down,are you?” she asked anxiously.Another neighbour frowned as I cut off a branch.“Dont kill it,now,” he warned.Soon half the neighbourhood joined me under the apple tree.It struck me that I had lived

    38、there for five years and only now was learning these peoples names,what they did for a living and how they passed the winter.It was as if the old apple tree was gathering us under its branches for the purpose of both acquaintanceship and shared wonder.I couldnt help recalling Robert Frosts words:The

    39、 trees that have it in their pent-up budsTo darken nature and be summer woodsOne thaw led to another.Just the other day I saw one of my neighbours at the local store.He remarked how this recent winter had been especially long and complained of not having seen or spoken at length to anyone in our nei

    40、ghbourhood.And then,he looked at me and said,“We need to prune that apple tree again.”32.By saying that “My spirits ebb”,the author means that .A.he feels blueB.he feels relievedC.he is surprisedD.he is tired33.The apple tree mentioned in the passage is most likely to .A.have been abandoned by its o

    41、riginal ownerB.be regarded as a delight in the neighbourhoodC.have been neglected by everyone in the communityD.be appealing only to the author34.According to paragraph 4,why did the neighbours open their windows and step onto their porches?A.They were surprised that someone unknown was pruning the

    42、tree.B.They wanted to prevent the author from pruning the tree.C.They were concerned about the safety of the tree.D.They wanted to get to know the author.35.It can be inferred that the authors neighbour mentioned in the last paragraph most cared about .A.the neighbourhood gatheringB.how to pass the

    43、long winterC.when spring would arriveD.the pruning of the apple tree第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Our brain is a wonderful and complicated organ.36In recent years,scientists have discovered new ways to study the brain.They can now watch the activities of different par

    44、ts of our brain while it is at work.We can think of these techniques as new windows on our minds.37 It can take pictures of your brain in much the same way as an X-ray machine can take pictures of your bones.This method makes use of the fact that whenever a part of your brain becomes more active,it

    45、uses more oxygen.If someone were to use this technique to study your brain,your head would be surrounded by a machine that includes a big magnet.38 With the help of a computer,it turns these signals into pictures.By taking pictures every few seconds,scientists can tell which parts of your brain beco

    46、me active when you think of something,such as multiplying ten three times.39 Without stored memories,we would not be able to remember words we have learned or find our way home.Everything we learn must be stored as memories in our brain.40 Once a change is made,it must remain,even after the effort t

    47、o learn has stopped.A.One new research method is called FMRI.B.This device can discover tiny signals coming from oxygen.C.Most of our memories are stored away out of our awareness.D.Storing memories is one of the most important jobs our brain does.E.Keeping that information in our brain means our br

    48、ain changes.F.When we need them,they can be “copied” and placed for immediate use.G.Scientists have been working for centuries to understand how it works.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My mom is an extraordinary lady.She has gone through many

    49、 41 situations,including a war and divorce.In Bosnia,before the 42 started,I didnt talk to my mom often.I was daddys only daughter.My mom always seemed depressed and unfriendly when I talked to her,43 I didnt like her.Right before the war started,my parents sent me to my aunts living abroad to 44 th

    50、e war because she lived abroad.They 45 in our hometown with my newborn brother.I was only 12 then and thought everything would be 46 one day and I would go home.But soon my dad was put in a prison camp by Serb soldiers.My mom stayed at home 47 my little brother and my sick grandmother.Even in such a

    51、 poor situation,she still managed to 48 to me saying I would come home soon.I 49 her letters,regretting all the times I disliked her.I asked why she never 50 me like other mothers.She told me it was because of her deafness.My mom has had a 51 problem since she was two.She never had access to hearing

    52、 aids since my grandfather was 52 to offer it.From then on,I wrote to my mom 53.One year later we were reunited and moved to America.Again my mother faced many struggles.54,she still had the strength to fight for a better life for her children.No one has 55 me more than my mother.She has shown me th

    53、at even when all the odds are against you,you need to 56 and stand up for what you believe.After 57 my undergraduate studies I will go to medical school and provide people with 58 services.I know she would never have lost her hearing if my mom had had 59 to a hospital.I want to make a difference to

    54、this world and make my mom 60.She deserves that.41.A.strangeB.gloriousC.importantD.difficult42.A.warB.gameC.lessonD.earthquake43.A.orB.soC.forD.but44.A.avoidB.reportC.surviveD.experience45.A.grewB.workedC.stayedD.changed46.A.onB.overC.readyD.different47.A.picking upB.waiting forC.looking afterD.suff

    55、ering from48.A.talkB.writeC.pointD.refer49.A.lostB.postedC.ignoredD.appreciated50.A.listen toB.reply toC.supply toD.belong to51.A.hearingB.learningC.thinkingD.designing52.A.tiredB.ableC.scaredD.unwilling53.A.lessB.moreC.laterD.sooner54.A.ThusB.BesidesC.InsteadD.However55.A.helpedB.knownC.thankedD.in

    56、fluenced56.A.liveB.fightC.avoidD.compare57.A.testingB.ignoringC.finishingD.comparing58.A.properB.simpleC.medicalD.protective59.A.accessB.choiceC.doubtD.devotion60.A.braveB.youngC.proudD.smart第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。From 61. teenage boy to a 38-year-old man,the skillfu

    57、l figure of Kobe in the basketball court is the memory of youth for many Chinese basketball fans.On April 14th,2016,Kobe Bryant 62.(unbelievable) won 60 points in the match versus Utah Jazz ending 63. (he) twenty-year career in NBA perfectly.On that day this match became a hot topic 64. Weibo and We

    58、Chat in China.Kobes 65. (glory) 20-year career in NBA became a wonderful memory of plenty of Chinese basketball fans.Kobes 66. (retire) brings different kinds of feelings to many fans.For one thousand of Kobes fans there are one thousand different feelings.It is difficult for you 67. (show) no respe

    59、ct for him in the heart 68. you have ever loved Kobe or not.He is not a genius but he could face the whole Los Angeles city alone at morning 4 oclock to practice;he has suffered from injuries,while he shouldered the duty to inspire the team with determination and courage.His diligence,motivation and

    60、 enthusiasm will be remembered forever.69. (look) back over the past twenty years,we have to admit that this man and the number 23 player of the Chicago Bulls 70.(change) the basketball game.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单

    61、词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Ladies and Gentlemen,May I have you attention,please?Now we are looking for a passenger,Mr.White,he is from America.And he is now leaving Beijing to America by Flight 748.Bu

    62、t we are told that Mr.White forgot his passport as well as his wallet in Friendship Hotel where he stayed.The manager of the hotel has just telephoned to tell him about it.The manager has been sent his secretary to take the passport and the wallet here.She will come sooner.Will Mr.White go to gate o

    63、f our airport and wait for your passport and wallet?She will arrive after about ten minutes.第二节书面表达(满分25分)(2019山西考前模拟)假定你是李华,你校国际部在招聘一名兼职人员。你有意应聘,请按要求用英语写一封应聘信。要点:1.有英语优势;2.协助外教的工作经历。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。滚动测试五15 BBCAC610 BCABB1115 ACBCB1620 ACBBA附:听力材料(Text1)M:Are you going to Lindas birth

    64、day party this Thursday?W:No.Linda has put it off as most people cant make it on Thursday.Itll be held on the following day,the day after her birthday.(Text2)W:How long will it take you to finish the homework,Peter?M:If it takes Mary half an hour to do her homework,it will take me at least twice as

    65、long.(Text3)W:Have you taken care of everything?I want to make sure its going to be a wonderful trip.M:Ive checked everything.Ive withdrawn enough cash,and Ive found a babysitter to look after Alice.The trip is going to be perfect.(Text4)M:What would you like for your main course?W:Mmm,Im not sure.I

    66、 dont know whether to have the steak or Thai chicken.M:Oh,Id like the roast duck.(Text5)W:Have you looked in the mirror today?M:Uh,not since I woke up this morning.Why?Did I forget to do my hair or something?W:Well,lets just say that green ties and pink shirts dont really mix.(Text6)W:Hi,Georgeover

    67、here!You are 10 minutes late!M:Im terribly sorry.I have had classes the whole day,so I forgot all about it.W:It doesnt matter.Lets go!The concert has started already.M:ListenI came to tell you I cant go with you today!W:Good heavens!Whats the matter with you?M:Ive got a difficult essay to finish.Ive

    68、 been trying to do it for the last two days,and I still havent finished it.I will have a meeting with my tutor tomorrow afternoon and he wants to see my essay.Im awfully sorry.W:Oh,no.Its quite all right.Dont worry about it.(Text7)M:Hi,Lily!Do you want to see a cool new product?W:Sure.What is it?M:L

    69、ily,meet Clocky.It has wheels.W:Is it a car?M:No,it is an alarm clock.It has a loud alarm,and it rolls around when the alarm rings,so you have to get out of bed and chase it to turn it off.Its a great way to keep you from going back to sleep after you turn off your alarm,since youre so wide awake fr

    70、om chasing it.It costs about $50.W:Wowthats expensive.M:Clocky is worth it!It can jump!Watch!W:Wow!That really moves fast!Cool!M:So would you like to buy one for yourself?W:Well,it is cool,but my mobile phone can wake me up.(Text8)M:Good morning,Mary.You are up early.W:Good morning,Jack.Its cold tod

    71、ay.M:It always gets cold after a heavy snowfall.Actually we havent seen this much snow here for years.The snows at least 4 inches deep.The heaviest snow I can remember was no more than 3 inches deep.W:I love snow.When I was a child,there was so much snow.It would reach about 8 inches sometimes.I use

    72、d to make snowballs and have big snowball fights.And skatingI love skating.Do you?M:Yes,of course.I hope the lakes will freeze over soon.W:So do I.By the way,did you hear the weather forecast this morning?M:Yes.It said cloudy today,with a strong wind.The highest temperature will be six below zero in

    73、 the morning,but in the afternoon it will be a little warmer.W:Thats sadwhen the sun comes out,the beautiful snow will melt away.M:And then there will be thick ice on the roads,so be careful when you go cycling.(Text9)W:How were the exams,Charles?M:Not too bad.I think I did very well in English and

    74、mathematics.W:What about chemistry?M:I dont think Ill pass it.W:How about Adam?Did he do well in the exams?M:He said that he did very well in English,but he didnt do well in mathematics.You know,he isnt very good at this subject.W:What about Daniel?M:He failed physics but passed all his other subjec

    75、ts.W:Why dont you help him with his physics?M:He already asked me to help him with that this summer.W:Ah,thats really nice of you.So whats your plan for the summer holiday?M:I want to visit some top universities around the country,so Ill know better which one I want to go to next year.How about you?

    76、W:Ive found a part-time job at a restaurant.M:Sounds great!By the way,we are having a party at my house on July 10th.Would you like to join us?W:Why not?I have no plans this Saturday,and I love parties.See you the day after tomorrow.(Text10)Magnus Randolph was a rich man.At 2:30 yesterday afternoon

    77、he went to his study for a nap.Twenty minutes later he was dead.My name is Jack Lonsdale and Im a detective.When I arrived at the scene,Randolph was sitting in an armchair.There was a gun on the floor next to his right hand.There were three people at the house yesterday.Randolphs assistant,Belinda W

    78、ells;his niece,Caroline Turner;and her husband,Aston.At about 2:50,Belinda and Aston had been for a walk and were just coming back to the house when they heard a gun.A gardener saw them.When they went to the study,Caroline was already there.She hadnt joined them for the walk but had gone to her room

    79、 to write some emails.Her laptop was still in her room and showed that she had sent an email at 2:50.It seems that everyone had a motive to murder Randolph.Nobody liked him.Belinda wanted to get a new job,but she couldnt because Randolph was blackmailing her.Aston and Caroline had asked her uncle to

    80、 lend them money,but he had said no.Now that Randolph was dead,Caroline and Aston would get all his money and Belinda could leave!So,was one of them a murderer?【解题导语】本文是一篇应用文。介绍了旧金山四种游览的经营时间、主要活动、日程安排、票价及是否需要提前预订等情况。21.A细节理解题。根据SanFranciscoWineryTour部分中的“Running:February1stthroughApril30th”可知,旧金山酒庄之

    81、旅从2月1日持续到4月30日,故3月份可选择此游,选A项。22.C细节理解题。根据BacktotheFiftiesTour部分中的“EnjoyfunhistoryaswetakeyouthroughSanFranciscoforafreetasteoficecream.”可知,在BacktotheFiftiesTour中,游客可以免费享用冰淇淋,故选C项。23.D细节理解题。根据HolidayLightsTour部分最后一句“Advancereservationsrequired.”可知,假日灯光之旅需要提前预订,故选D项。【解题导语】这是一篇夹叙夹议文。讲述的是作者在一个极其恶劣的环境下成长

    82、,但通过自己的努力实现了自己的哈佛梦。作者通过自己的故事告诉我们今天的努力会成就明天的梦想。24.A主旨大意题。第一段讲述作者在最贫穷、犯罪最猖獗的社区长大,由母亲(一个没读完三年级的单亲母亲)抚养,即描述作者的早期生活条件。因此A项正确。25.B观点态度题。根据第三段的“IfoundthatevenpovertycouldnottakeawaymypowertodecidewhatIchoosetodowithmyday.”得知作者对贫困的态度是客观的,故选B项。26.B细节理解题。根据第三段的“Remindingmyselfofmygoaleachdaymadeiteasytosaynot

    83、othesamechoicesIsawmypeersmaking.”以及“Askingmyselfthosequestionsgavemethecouragetoe-mailabout50HarvardstudentssoIcouldaskforfeedbackonmyapplicationessays;itgavemetheenergytostudyjustonemorehouronmySATswhenmyfriendswereasleep;anditgavemethedeterminationtosubmitjustonemorescholarshipapplicationwhen180o

    84、thershadalreadyturnedmedown.”可知这样激励自己有助于作者做出决定和必要的努力,故B项正确。27.D推理判断题。根据文章最后一段可知,今天的你是昨天你做出决定的结果,明天的你是今天你做出选择的结果,所以要实现目标你就应该下定决心行动起来并且做出决定,故选D项。【解题导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了自幼失去双臂的Cox获得了驾驶飞机的驾照,从而向人们证明残疾人和普通人一样,有能力实现自己的目标。28.B推理判断题。根据第二段中的“ThegirlfromTucson,ArizonagottheSportPilotcertificatelatelyandbecamethe

    85、firstpilotlicensedtoflyusingonlyherfeet.”可知,以前没有无臂的人获得过飞行员证书。29.B推理判断题。根据第二段中的“.butthathasonly.usingthewordcant.”和第四段中的“CoxearnedherpilotscertificateonOctober10,2008afterthreeyearsoftrainingandisqualifiedtoflyalight-sportaircrafttoaltitudeof10,000feet.”可知,她是积极和坚定的。30.A词义猜测题。根据第三段第二、三句可知,JessicaCox从1

    86、4岁起就没有使用过假臂。她能用脚完成大多数人用手完成的任务,她可以驾驶未改装汽车,每分钟打25个字,并把她的隐形眼镜能戴上。由画线词下文内容可知画线词的意思是“假的”或“摘除”。31.B细节理解题。根据第三段第一句“CoxgraduatedfromtheUniversityofArizonain2005.”和第四段中的“CoxearnedherpilotscertificateonOctober10,2008afterthreeyearsoftraining.”可知,从大学毕业后,JessicaCox开始接受培训,成为一名飞行员。【解题导语】本文是一篇记叙文。作者寓情于景,描述了在漫长的冬季里

    87、,邻居们都渴望与其他人交流的心情。32.A词义猜测题。前面的一句话的意思是“四周的景色一片凄凉,小山、天空和森林灰蒙蒙的”,这一切使作者感到情绪低落。33.B推理判断题。根据第三段、第四段得知,作者家的附近有一棵老苹果树,每到春天,它便蓬勃绽开花蕾,空气中弥漫着苹果花的芳香。后来有一天,在春天引起的疯狂冲动中,作者拿着整枝器和修枝剪,想除掉一些杂乱无章的树枝。当他刚站到树下,邻居们就纷纷打开窗户,或者走到门廊上,显然,他们对这棵苹果树很关心,由此推断出这棵老苹果树是邻居们的喜爱之物。34.C推理判断题。由第五段中两位邻居的反应可知,他们担心这棵老苹果树的安全。35.A推理判断题。根据最后一段的

    88、“Heremarkedhowthisrecentwinterhadbeenespeciallylongandcomplainedofnothavingseenorspokenatlengthtoanyoneinourneighbourhood.”可知,这位邻居抱怨由于冬季时间太长,很久没有与邻居说话了。再联系第六段邻居们聚在老苹果树下相互交流的情景可知,这位邻居想与邻居们聚一聚了。【解题导语】本文是一篇说明文。作者介绍了科学家研究大脑的新式方法及发现。36.G前一句的意思是“我们的大脑是一个奇妙又复杂的器官”,G项的意思是“几个世纪以来,科学家一直努力研究大脑是如何工作的。”这与前一句的意思一

    89、致。37.A后一句的意思是“它能够给你的大脑拍照”,其中的主语it代指的是A项中的FMRI。38.BB项中的oxygen与第三段最后一句中的oxygen呼应。空格后面一句中的thesesignals与B项中的tinysignals呼应。39.D该句的意思是“贮存记忆是大脑的最重要的工作之一。”与后一句“没有贮存的记忆,我们就不能够”一致。40.E后一句的意思是“一旦发生改变”,与E项中的changes一致。【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了“我”感觉母亲对“我”不好就不喜欢她,其实是她耳聋听不到“我”说的话。得知原因后,“我”开始对母亲好了起来,还立志做医生,解除病人的痛苦。41.D根据下文

    90、“.includingawaranddivorce.”可知,母亲曾经经历过人生中许多艰难的(difficult)时刻。42.A根据下文“Rightbeforethewarstarted,myparentssentmetomyauntsto.”可知,在战争(war)前“我”不大和母亲讲话。43.B上下文之间有因果关系,故选B项。44.A父母在战争前把“我”送到国外的姑姑那里是为了让“我”躲避战争。45.C根据下文“.inourhometownwithmynewbornbrother.”可知,父母没有跟“我”一起去国外,而是和“我”新生的弟弟待在老家。46.B根据下文“.andIwouldgoho

    91、me.”可知,“我”被父母送走了,希望战争早点结束(over),早点回家。47.C根据下文“.mylittlebrotherandmysickgrandmother.”可知,母亲待在老家照顾(lookingafter)“我”幼小的弟弟和生病的祖母。48.B根据下文“Fromthenon,Iwrotetomymom.”可知,“我”和母亲分隔两地生活,母亲经常给“我”写信(write)。49.D根据下文“.regrettingallthetimesIdislikedher.”可知,“我”感激(appreciated)母亲给“我”写的信。50.A根据下文“Shetoldmeitwasbecauseo

    92、fherdeafness.”可知,“我”问母亲为什么不像其他的妈妈那样倾听(listento)“我”的话。51.A根据下文“Sheneverhadaccesstohearingaids.”可知,母亲两岁时出现了听力(hearing)问题。52.D母亲从来没有用上助听器是因为“我”的外祖父不愿意(unwilling)给她提供助听器。53.B自从母亲把她耳聋的情况告诉“我”以后,“我”理解了母亲以前不怎么跟“我”说话的原因,所以给她写信更多了(more)。54.D上下文之间存在转折关系,故选D项。55.D根据下文“Shehasshownmethatevenwhenalltheoddsareagai

    93、nstyou,youneedto.”可知,母亲对“我”的影响(influenced)很大。56.B根据下文“.standupforwhatyoubelieve.”可知,有情况阻拦自己时,要捍卫(fight)自己的信念。57.C根据下文“Iwillgotomedicalschoolandprovidepeoplewith.”可知,“我”完成了(finishing)本科学习后就去医学院学习,为的是能够给人们提供医疗服务。58.C参见57题解析。59.A根据上文“.shewouldneverhavelostherhearing.”可知,如果母亲当时能进医院进行治疗,她就不会失去听力。60.C根据上文

    94、“Iwanttomakeadifferencetothisworld.”可知,“我”想对这个世界产生影响,这样母亲就会为“我”感到自豪(proud)。【解题导语】本文是一篇记叙文。叙述了NBA球星科比为NBA篮球运动做出的贡献及中国球迷对他退役的反响。61.a考查冠词。空格后面的名词boy是可数名词,用不定冠词表示“一个十几岁的男孩子”。62.unbelievably考查词性转换。做状语修饰动词won,要用副词形式。63.his考查代词。做定语修饰后面的名词career(职业),故用形容词性物主代词形式。64.on考查介词。此处用on表示“在微博和微信上”。65.glorious考查词性转换。

    95、做定语修饰后面的名词career,故用形容词形式,表示“光荣的职业生涯”。66.retirement考查词性转换。做主语,用名词形式。67.toshow考查非谓语动词。it是形式主语。foryoutoshow.是不定式的复合结构,做真正的主语。68.whether考查连词。与后面的ornot构成搭配,引导让步状语从句,意为“不管你喜欢还是不喜欢”。69.Looking考查非谓语动词。look做状语,与主语是主动关系,故用动词-ing形式。70.havechanged考查时态。此处指到现在为止所发生的情况,故用现在完成时。短文改错Ladies and Gentlemen,May I have y

    96、ouyour attention,please?Now we are looking for a passenger,Mr.White,hewhois from America.And he is now leaving Beijing toforAmerica by Flight 748.But we are told that Mr.White forgotlefthis passport as well as his wallet in Friendship Hotel where he stayed.The manager of the hotel has just telephone

    97、d to tell himusabout it.The manager has been sent his secretary to takebringthe passport and the wallet here.She will come soonersoon.Will Mr.White go tothegate of our airport and wait for your passport and wallet?She will arrive afterinabout ten minutes.书面表达Dear Sir/Madam,Id like to apply for the p

    98、osition which was advertised in the school newspaper.I found this post quite appealing to me.Im Li Hua in Grade Two.Luckily,I have a good knowledge of English and I can speak English fluently.Last year,I won first place in the spoken English contest held by our school.In addition,I have previous experience.I have been a volunteer and always assist my foreign teachers with their work.In short,I believe my experience and fluent oral English will be of great help for me in doing the work.Im available for interview at any time.I would appreciate it if I could get your offer.Sincerely,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语大一轮复习 滚动测试5 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-367500.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1