广东省珠海市第二中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 珠海市 第二 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省珠海市第二中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,请将答题卡上交。第I卷(选择题,共三部分,满分85分)第一部分:单项选择(共10小题;每小题1.5分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将答案填写在答题卡标号相应位置。1. Not until he retired from t
2、eaching three years ago having a holiday abroad.A. he consideredB. he was consideredC. had he consideredD. did he consider【答案】D【解析】【详解】考查部分倒装及动词时态。句意:直到三年前退休,他才考虑到国外度假。Not until位于句首,句子要用部分倒装结构,排除AB,句子描述的是过去发生的事情,应用一般过去时。故选D。2. The glass of water is too hot. I prefer some cold _ water.A. to boilB. ha
3、ving boiledC. boiledD. boiling【答案】C【解析】【详解】考查形容词。句意:这杯水太热了。我想要些凉开水。修饰名词water用形容词,boiling表示正在沸腾的,boiled表示煮开过的,凉白开是煮开过的,故选C。3. _by the beauty of nature,the girl from London decided to spend another two days on the farm.A. AttractingB. AttractedC. To be attractedD. Having attracted【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。
4、句意:女孩被美丽的景色所吸引,决定再多留在这个农场几天。,attract与the girl在逻辑上是被动关系,所以用过去分词。故选B项。4. Look around when _ the street.A. acrossB. crossingC. crossedD. to be crossing【答案】B【解析】【详解】考查时间状语从句中的省略。句意:过马路时应先环顾四周。在when引导的时间状语从句中,若主语与主句主语一致并且谓语是be的形式时,可将“主语+be”同时省略,该从句可以表达为when you are crossing the street,题干中省略了you are,故选项B符
5、合题意,故选B。5. He felt that he_ the coldness that had grown between them.A. was blamed toB. was to blame forC. was to be blamed forD. blamed【答案】B【解析】【分析】【详解】考查固定词组。句意:他感觉到他应该为他们之间形成的冷漠负责。be to blame for sth.“对.负责”;结合语境和上文的felt可知此处为一般过去时,主语是he,be动词用was,故选B。【点睛】6. The United Kingdom _ Great Britain and No
6、rthern Ireland.A. consisting withB. is consisted ofC. consists ofD. consists with【答案】C【解析】【详解】考查固定短语。句意:英国由大不列颠和北爱尔兰组成。consist of 为固定短语,意为“由组成”,该短语不使用被动语态,故排除B项;consist with为固定短语,意为“符合,与一致”,与句意不符,故排除A、D项,综上,故选C。7. Health problems are closely connected with bad eating habits and a _of exercise.A. lim
7、itB. lackC. needD. demand【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:健康问题和坏的饮食习惯以及缺乏锻炼息息相关。A.limit限制;B.lack缺少;C.need需要;D.demand 要求。a lack of “缺少”为固定短语。故选B。8. With his attention _on the shops along the roadside,he knocked an old man down while riding to school.A. concentratingB. concentratedC. to concentrateD. concentr
8、ates【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:他把注意力集中在路边的商店上,在骑车上学的时候撞倒了一位老人。concentrate与attention是逻辑动宾关系,应使用过去分词作宾语补足语,表被动。故选B。9. The quality of a processed food largely _ the raw material and the way it _.A. relies on; processesB. depends on; processesC. decides on; is processedD. depends on; is processed【答案】D【解析】【
9、详解】考查动词短语辨析及动词语态。句意:加工食品的质量很大程度上取决于原料和加工方式。rely on“依靠,依赖”,depend on“依赖,取决于”,decide on“就做决定”,由此排除C项;因为食品是被加工,第二空应使用被动语态。故选D。10. Now a lot of new technology can _ problems in industry.A. be applied to solveB. be applied to solvingC. apply to solveD. apply to solving【答案】B【解析】【详解】考查被动语态和短语用法的用法。句意:现在有很多
10、新技术可以被运用到解决工业问题中。根据句意可知, apply to n./doing,是固定搭配,意为“运用于”,又因为a lot of new technology和apply是被动关系,故构成被动语态的结构,故选B。第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并将答案填写在答题卡标号相应位置。AAll Summer Camp ProgramsLlandovery, Wale, UKLanguage and Music for Life (LMFL) Founded in 1997, LMFL offers u
11、nique 2-week summer music and language courses. LMFL provides quality one-to-one training in a wide range of instruments & voice lessons for highly-motivated musicians of all ages.Study programs & classes include: 2 weeks with Musical Masterclasses: Composition; Violin; Piano; Recorder; Guitar and C
12、lassical Singing.Saint-Raphael, FranceFrance Langue and Culture (FLC) Experience a fun, educational language holiday for all the family this summer! FLC is the most family-friendly language school providing French summer classes for teens and young children.Study programs & classes include: 1- 4 Wee
13、k Sessions. Childrens Summer Camps for ages 4-12, with homestay accommodation by French host families.Quebec City, Quebec, CanadaEdu-Inter Summer Language School (EI) EI offers summer French programs for children and teenagers (ages 10-17) and adults (16+). Quebec City is the only major city in Cana
14、da that offers a 100% French-speaking environment, making it the ideal location for learning and practicing French.Study programs & classes include: 2 weeks Summer French Programs: For Children & Teenagers (ages 10-17). French & Dance. French & Horse Riding.Cambridge, England, UKReach Cambridge Acad
15、emic Camps (RC) RC offers UK & international high school students the opportunity to gain an invaluable academic experience through a summer course. We provide unique and academic programs for students (ages 14-18).Study programs & classes include: 3 weeks Summer Camps. Chemistry & Medicine. Compute
16、r Science & Math. Economics & ESL.11. Why is Quebec the ideal location for learning and practicing French?A. It offers summer French programs.B. It is the only major city in Canada.C. It has a Summer French Language School.D. It has a 100% French-speaking environment.12. If a boy is 18 and loves com
17、puter science, which summer camp suits him best?A. LMFL.B. FLC.C. EI.D. RC.13. It can be learned from the passage that _.A. RC helps kids improve their horse-riding skillB. kids can enjoy one-to-one training at LMFLC. kids can stay at French host families at EID. FLC was founded in 1997 in France【答案
18、】11. D 12. D 13. B【解析】本文是应用文,是几则广告,涉及暑假帮助学生学习音乐、语言、技术等课程的详细情况。【11题详解】细节理解题。根据Quebec City, Quebec, Canada中Quebec City is the only major city in Canada that offers a 100% French-speaking environment, making it the ideal location for learning and practicing French.可知Quebec有很好的学法语的环境,是理想的学法语的地方,故选D.【12题
19、详解】细节理解题。根据Cambridge, England, UK中We provide unique and academic programs for students (ages 14-18).和Study programs & classes include: 3 weeks Summer Camps. Chemistry & Medicine. Computer Science & Math. Economics & ESL.可知这个夏令营适合18岁喜欢电脑科学的男孩,故选D.【13题详解】细节理解题。根据Llandovery, Wale, UK中LMFL provides qual
20、ity one-to-one training in a wide range of instruments & voice lessons for highly-motivated musicians of all ages.可知在这里孩子们能得到一对一的训练,故选B.【点睛】做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。本文是几则广告,涉及暑假帮助学生学习音乐、语言、技术等课程的详细情况。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将精力放在寻找你所需要的细
21、节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1根据Quebec City, Quebec, Canada中Quebec City is the only major city in Canada that offers a 100% French-speaking environment, making it the ideal location for learning and practicing French.可知Quebec有很好的学法语的环境,是理想的学法语的地方。小题3根据Llandovery, Wale, UK中
22、LMFL provides quality one-to-one training in a wide range of instruments & voice lessons for highly-motivated musicians of all ages.可知在这里孩子们能得到一对一的训练。BAlice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions o
23、f dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of m
24、issing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentis
25、ts about what a healthier candy would contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making
26、 a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys
27、success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able
28、to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the
29、sky could be the limit for Alice Moore.14. How did Moore react to her dads warning?A. She argued with him.B. She tried to find a way out.C. She paid no attention.D. She chose to consult dentists.15. What is special about CanCandy?A. It is beneficial to dental health.B. It is free of sweeteners.C. It
30、 is sweeter than other candies.D. It is produced to a dentists recipe.16. What does Moore expect from her business?A. To earn more money.B. To help others find smiles.C. To make herself stand out.D. To beat other candy companies.17. What can we learn from Alice Moores story?A. Fame is a great thirst
31、 of the young.B. A youth is to be regarded with respect.C Positive thinking and action result in success.D. Success means getting personal desires satisfied【答案】14. B 15. A 16. B 17. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Alice Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我们:积极的思考和行动会带来成功。【14题详解】推理判断题。根据第二段的But Moore was sick of missing ou
32、t on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路,解决问题。故选B。【15题详解】细节理解题。根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natura
33、l sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,这种糖只使用天然甜味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。故选A。【16题详解】细节理解题。根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.可知,Moore想用她独特的才能帮助其他人找到自己的笑容。故选B。【17题详解】推理判断题。文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功,源于面对问题和困难时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。因此,通过她的故事让我们懂得积极的思考和行动会带
34、来成功。故选C。CThe tons of plastic were dumping in the oceans is finding a new homethe stomachs of our beautiful marine animals. Yet another reminder of this fact washed ashore in Eastern Indonesia this week. A large amount of waste, including drinking cups and flip-flops, was found in the stomach of a wh
35、ale that died off the coast near Kapota Island.The 9.5-metre sperm whale (抹香鲸) was found by rescuers from the Wakatobi National Park. The whale had swallowed 5.9 kilograms of plastic waste containing 115 plastic cups, four plastic bottles, 25 plastic bags, and more than 1,000 other kinds of pieces o
36、f plastic, park chief Heri Santoso told the reporter.“Although we have not been able to deduce the cause of death, the facts that we see are truly awful,” said Dwi Suprapti, a marine species conservation co-ordinator at WWF Indonesia. She said it was not possible to determine if the plastic had caus
37、ed the whales death because of the animals advanced state of decay (腐烂). But this is only the latest.Four Asian nationsIndonesia, the Philippines, Vietnam and Thailandaccount for 50% of the plastic waste in the oceans, according to a report by environmental campaigner Ocean Conservancy and the McKin
38、sey Center for Business and Environment. The Philippines is second to Indonesia when it comes to putting away plastic waste in the oceans, according to a study published in the journal Science in January. Of the 3.2 million mismanaged waste it produces every year, 1.29 million ends up in the ocean.A
39、 report released earlier this year stated that the amount of plastic in the ocean is likely to increase.18. What can we know about the sperm whale?A. Its stomach is the home of plastic waste.B. It died of swallowing lots of plastic waste.C. It was the first whale to eat plastic waste.D. It had eaten
40、 much plastic waste before its death.19. Which can best replace the underlined word “deduce” in paragraph 3?A. confirmB. causeC. approveD. contain20. Which country dumps the most plastic waste into the oceans?A. ThailandB. IndonesiaC. VietnamD. Philippines21. Whats the main idea of the passage?A. Ph
41、ilippines puts away 1.29 million tons of plastic.B. A sperm whale was found dead near Kapota Island.C. Much dumped plastic waste was found in a dead whale.D. We should take measures to reduce the waste in whales.【答案】18. D 19. A 20. B 21. C【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲了在一头死鲸的胃里,发现了大量倾倒的塑料垃圾。【18题详解】细节理解题。答案定位在第二
42、段The whale had swallowed 5.9 kilograms of plastic waste containing 115 plastic cups, four plastic bottles, 25 plastic bags, and more than 1,000 other kinds of pieces of plastic, park chief Heri Santoso told the reporter.(公园园长Heri Santoso告诉记者,这条鲸鱼吞下了5.9公斤的塑料垃圾,其中包括115个塑料杯、4个塑料瓶、25个塑料袋,以及1000多块其他种类的塑料
43、。)由此可知,这条抹香鲸在死前,吃了很多塑料垃圾,故选D。【19题详解】词义猜测题。下文She said it was not possible to determine if the plastic had caused the whales death because of the animals advanced state of decay说她说,不可能确定塑料是否是导致鲸鱼死亡的原因,因为鲸鱼的腐烂已经到了晚期。由此推断出,Although we have not been able to deduce the cause of death, the facts that we se
44、e are truly awful的意思是虽然我们还不能证实抹香鲸死亡的原因,但我们看到的事实确实很可怕。“deduce”的意思是证实。A. confirm证实;B. cause造成;C. approve赞成;D. contain包含,故选A。【20题详解】细节理解题。答案定位在第四段The Philippines is second to Indonesia when it comes to putting away plastic waste in the oceans, according to a study published in the journal Science in Ja
45、nuary.(今年1月发表在科学(Science)杂志上的一项研究显示,在向海洋中丢弃塑料垃圾方面,菲律宾仅次于印度尼西亚。)由此可知,印度尼西亚向海洋倾倒的塑料垃圾最多,故选B。【21题详解】主旨大意题。第一段A large amount of waste, including drinking cups and flip-flops, was found in the stomach of a whale that died off the coast near Kapota Island.(在Kapota岛附近海域死亡的一头鲸鱼的胃里发现了大量垃圾,包括杯子和人字拖。)是全文的主题句,结
46、合全文内容,可知这篇文章主要讲了在一头死鲸胃里,发现了大量倾倒的塑料垃圾,故选C。DRobotic surgery is one thing, but sending a robot inside the body to carry out an operation quite another, which has long been a goal of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliver drugs or to make
47、repairs without the need for a single cut, the possibility of which has just got a bit closer.However, unlike the plot of one filmwhich featured a microscopic crew and submarine traveling through a scientists bloodstream this device could not be inserted into blood vessels (管) because it is too big.
48、 While other types of miniature swallowable robots have been developed in the past, their role has mostly been limited to capturing images inside the body. In a presentation this week to the International Conference, Daniela Rus and Shuhei Miyashita of the Massachusetts Institute of Technology descr
49、ibed a robot they have developed that can be swallowed and used to collect dangerous objects accidentally taken in.To test their latest version, Dr Rus and Dr Miyashita designed a robot as a battery hunter, which might seem to he an odd task, but more than 3,500 people in America alone, most of them
50、 children, swallow the tiny button cells used in small electronic devices by accident every year. To start with, the researchers created an artificial esophagus (食道) and stomach made out of silicone (硅胶). It was closely modeled on that found in a pig and filled with medical liquid; the robot itself
51、is made from several layers of different materials, including pig intestine (肠), and contains a little magnet. This is folded up and encased in a 10mm27mm capsule of ice. Once this reaches the stomach the ice melts and the robot unfolds which is moved and guided with the use of a magnetic field outs
52、ide the body. In their tests, the robot was able to touch a button battery and draw it with its own magnet, and during dragging it along, the robot could then be directed towards the intestines where it would eventually be gotten rid of through the anus(肛门). After it, the researchers sent in another
53、 robot loaded with medication to deliver it to the site of the battery bum to speed up healing.The artificial stomach being transparent on one side, the researchers were able to see the batteries and visually control the robots. If not, that will require help with the help from imaging system, which
54、 will be a bit more of a challenge, but Dr Rus and Dr Miyashita are determined to succeed.22. According to the passage, the robot operation will probably be able to _.A. travel through a scientists bloodstreamB. photograph the body to convey to the doctorC. enter the body to deliver drugs or make re
55、pairsD. operate on a person outside the body completely23. We learn from Paragraph 3 that _.A. the researchers did the experiment on a chosen animalB. one robot took necessary drugs besides a little magnetC. digesting the swallowed batteries is difficult for childrenD. the actual size of the robot m
56、ay he larger than the capsule of ice24. What may the experiment mean to the medical world?A. The surgeries will cost patients much money.B. Patients will suffer less for sonic surgeries.C. Fewer children will swallow the button cells.D. A robot will be invented travelling blood vessels.25 Which can
57、be the most suitable title for the passage?A. An Experiment on RobotB. Tiny Robot, Great ResearchersC. The Exploration of Robot TechnologyD. The Fantastic Robotic Voyage【答案】22. C 23. D 24. B 25. D【解析】 本文是一篇说明文,介绍了麻省理工学院的Daniela Rus和Shuhei Miyashita开发的一种微型机器人,它可以被吞咽并用来收集意外吞入体内的危险物品。【22题详解】细节理解题。 根据第一
58、段中的“which has long been a goal of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliver drugs or to make repairs without the need for a single cut, the possibility of which has just got a bit closer.”(长期以来,一些研究人员一直致力于制造微型机器人设备,使其能够在人体内移动,运送药物或进行修复,而无
59、需开刀,现在离这种可能性已经越来越近了)以及第二段中的“In a presentation this week to the International Conference, Daniela Rus and Shuhei Miyashita of the Massachusetts Institute of Technology described a robot they have developed that can be swallowed and used to collect dangerous objects accidentally taken in.”(在本周的国际会议上,麻
60、省理工学院的Daniela Rus和Shuhei Miyashita描述了他们开发的一种机器人,它可以被吞咽并用来收集意外吞入体内的危险物品)可知,机器人进入人体运送药物或修复是有可能的,即C项是正确的,故选C。【23题详解】推理判断题。根据第三段中的“This is folded up and encased in a 10mm27mm capsule of ice. Once this reaches the stomach the ice melts and the robot unfolds which is moved and guided with the use of a mag
61、netic field outside the body.” (它被折叠和包裹在一个10mm27毫米冰胶囊里。一旦到达胃部,冰胶囊融化,机器人打开,利用体外的磁场移动和引导操控机器人)可知,因为机器人进入人体时是被折叠的,到了胃部冰融化后它会打开,由此可判断机器人的实际大小比冰胶囊大,故选D。【24题详解】 推理判断题。根据第一段中的“which has long been a goal of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliv
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
