《全国百强校》山西省实验中学2018届高三上学期第一次月考英语试题(解析版)WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国百强校
- 资源描述:
-
1、山西省实验中学2018届高三上学期第一次检测英语试题第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhile money cant technically buy happiness, it can buy you a mood-lifting, outlook-improving vacation. Havent made plan yet to skip town this winter? These money-saving travel tips can help you bo
2、ok the destination of your choice and enjoy you time therewithout breaking the bank.1.FLY THE COOP FASTIf youre planning to set off for an adventure right away, try the GTFO(Get The Flight Out) app. It lists the cheapest round-trip flights departing from your local airport that day or by the next mo
3、rning. At press time, airfare was down 12 percent from last August and round-trip tickets for domestic flights averaged $218.2.SNAG A DISCOUNTED HOTEL ROOMIf Airbnb, an online service that provide apartment exchange, isnt your style, reserve marked-down accommodations on Tingo, which lists almost al
4、l the rooms in more than 155,000 locations worldwide. After you book a price drop room, the site monitors rates until, typically, 24 to 48 hours before check-in. If the price drops, Tingo refunds you the difference.3.LIVE IT UP LOCALLYIf youre planning a staycation(宅度假) this winter, try an affordabl
5、e escape close to home. The free app HotelTonight offers lodging(租住) deals in more than 100 U.S. and Canadian cities and regions, and has a location-based feature that gives extea saving on already discounted prices on spots closest to you. Same-day prices fall even lower after 6 P.M.1. The GTFO app
6、 is most useful to those who .A. Take a regular business trip B. Seek a last-minutes travelC. cant afford a comfortable travel D. Plan a short-distance flight2. Which of the following can best replace the underlined word “marked-down” in Paragraph?A. highlighted B. writtenC. discounted D. scored3. W
7、hat can we infer about the app HotelTonight?A. Only the U.S natives can use it B. Its deals include the whole AmericaC. Prices stay the same within a day D. Its services vary from place to place4. What is the aim of the passage?A. To persuade B. To informC. To describe D. To instruct【答案】1. B 2. C 3.
8、 D 4. D【解析】文章介绍了几个方便实惠的有关旅游运输、住宿的软件和服务。1. B推理判断题。根据1.FLY THE COOP FAST中If youre planning to set off for an adventure right away, try the GTFO(Get The Flight Out) app. It lists the cheapest round-trip flights departing from your local airport that day or by the next morning.可知如果想马上出发去旅行,可以尝试the GTFO
9、app,它可以提供最便宜的往返飞机票。可见这个应用对最后决定的旅行有用,故选B.2. C猜测词义题。此处指如果Airbnb提供的住宅不是你想要的,就在Tingo上预定便宜的住房。根据下文After you book a price drop room,可知是预定的便宜房间。“marked-down”指减价的,与discounted同义,故选C.3. D推理判断题。根据最后一段The free app HotelTonight offers lodging(租住) deals in more than 100 U.S. and Canadian cities and regions, and h
10、as a location-based feature that gives extra saving on already discounted prices on spots closest to you. Same-day prices fall even lower after 6 P.M.中deals in more than 100 U.S. and Canadian cities and regions,可知并不是只在美国只有美国人使用,A、B错误;根据Same-day prices fall even lower after 6 P.M.可知价格有变化,C错误;根据has a
11、location-based feature that gives extra saving on already discounted prices on spots closest to you. 可知它的服务有地区差异,D正确。故选D.4. D推理判断题。文章介绍了几个方便实惠的有关旅游运输、住宿的软件和服务,文章的写作目的是旅游指导,故选D.【名师点睛】推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。一
12、、常见的推理判断题的考法:1)推测作者写作目的或意图。小题4考查本文的写作目的,文章介绍了几个方便实惠的有关旅游运输、住宿的软件和服务,文章的写作目的是旅游指导。2)推测文章的观点或结论。小题1考查这个应用适用于什么人,根据1.FLY THE COOP FAST中If youre planning to set off for an adventure right away, try the GTFO(Get The Flight Out) app. It lists the cheapest round-trip flights departing from your local airpo
13、rt that day or by the next morning.可知如果想马上出发去旅行,可以尝试the GTFO app,它可以提供最便宜的往返飞机票。可见这个应用对最后决定的旅行有用。小题3考查对app HotelTonight的理解,根据最后一段The free app HotelTonight offers lodging(租住) deals in more than 100 U.S. and Canadian cities and regions, and has a location-based feature that gives extra saving on alrea
14、dy discounted prices on spots closest to you. Same-day prices fall even lower after 6 P.M.中deals in more than 100 U.S. and Canadian cities and regions,可知并不是只在美国只有美国人使用,A、B错误;根据Same-day prices fall even lower after 6 P.M.可知价格有变化,C错误;根据has a location-based feature that gives extra saving on already di
15、scounted prices on spots closest to you. 可知它的服务有地区差异,D正确。BThe main hall of a 135-year old temple in Shanghai will be moved 30 meters to its north in order to create more space for visitors. Thousands of people gather and see the moving of the temple that started on Saturday.The Mahavira Hall, of Sha
16、nghais Jade Buddha Temple, was built in 1882. The temple in downtown Shanghai attracts more than two million visitors a year. Daily visitors can reach as high as 100,000.A major renovation project started in 2014. The moving of the temple started on Saturday and is set to be finished in two weeks. T
17、he main hall of the temple will be relocated 30.66 meters northward within the temple and elevated 1.05 meters.Master Jue Xing, abbot of the Jade Buddha Temple and vice president of the Buddhist Association of China, said moving the hall will create more space between buildings and reduce the risks
18、of a stampede as the temple is usually tightly packed.Buddhist statues and relics in the hall will also be moved together with the hall, he said.Workers pumped cement into the foundation of the hall because the old buildings foundation was rather soft, he said.Statues and other relics in the buildin
19、g were stabilized and protected with frames to avoid damage, he said.The moving will be carried out with the help of relic preservation experts from the Shanghai Museum, he said.Shanghai has had several successful projects to move old buildings, including a school in 2009 and a concert hall in 2002.
20、 On Aug. 31st, Shanghai Concert Hall began to move 66.46 meters northward after the last concert was held in the previous location and reopened to audience two years later. The moving was recognized as a wonder of construction protection and inspired the experts of the moving of the the Mahavira Hal
21、l.5. Which of the following job will not be done?A. The temple will be relocated about 30 meters northwardB. Buddhist statues and relics in the hall will be moved togetherC. The foundation of the hall will be strengthened with cerementD. Statues and relics in the hall will be stabilized with frames6
22、. What can be inferred from the passage?A. The Jade Temple of Shanghai attracts 100,000. visitors every yearB. The major renovation project completed in 2014C. Moving the hall is to make more space for visiting and to reduce the risks of stampedeD. Shanghai have had some successful experience of mov
23、ing buildings7. Which column on the the website is the article from?A. Science and technology B. cultureC. Travel D. Life and Health【答案】5. A 6. D 7. B【解析】本文讲述的是上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的经验,玉佛寺的大殿将向北移动30米,以及为此提前做的准备工作。5. A细节推理题。根据第三段The main hall of the temple will be relocated 30.66 meters northward within
24、 the temple and elevated 1.05 meters.可知这个庙宇的主殿将向北迁移30.66米不是整个庙宇,A错误;根据Buddhist statues and relics in the hall will also be moved together with the hall可知B正确;根据Workers pumped cement into the foundation of the hall可知C正确;根据Statues and other relics in the building were stabilized and protected with fram
25、es to avoid damage可知D正确。故选A.6. D推理判断题。根据Shanghai has had several successful projects to move old buildings, including a school in 2009 and a concert hall in 2002. On Aug. 31st, Shanghai Concert Hall began to move 66.46 meters northward after the last concert was held in the previous location and reo
26、pened to audience two years later.可知上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的先例,有了这方面的经验。故选D.7. B推理判断题。本文讲述的是上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的经验,玉佛寺的大殿将向北移动30米,以及为此提前做的准备。此文属于文物保护内容,不属于科技、旅游和生活健康类,应该属于文化类,应出现在文化专栏。故选B.【名师点睛】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。
27、直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;本文讲述的是上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的经验,玉佛寺的大殿将向北移动30米,以及为此提前做的准备工作。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 3.将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1要求判断文章细节,根据
28、第三段The main hall of the temple will be relocated 30.66 meters northward within the temple and elevated 1.05 meters.可知这个庙宇的主殿将向北迁移30.66米不是整个庙宇,A错误;根据Buddhist statues and relics in the hall will also be moved together with the hall可知B正确;根据Workers pumped cement into the foundation of the hall可知C正确;根据St
29、atues and other relics in the building were stabilized and protected with frames to avoid damage可知D正确。CHollywoods only Chinese-American superhero has stirred up heated debate on social media after she spoke out against discrimination in American show business.Chloe Bennet, a Chinese-American actress
30、 who stars in Marvels trending TV series Agents of S.H.I.E.L.D., explained on social media why she changed her last name from Wong to Bennet, arguing that Hollywood is “racist” and wouldnt cast her with a last name that made them “uncomfortable.”“Changing my last name doesnt change the fact that my
31、BLOOD is half Chinese, that I lived in China, speak Mandarin, or that I was culturally raised both American and Chinese,” replied Bennet.Bennets remarks come after Ed Skrein stepped down from his role as Major Ben Daimion in the upcoming Hellboy movie for fear that his participation would be “whitew
32、ashing” a character of Asian descent(后裔).Racial barriers have been an essential problem in Hollywood. According to research conducted by the University of Southern California in 2015, nearly three-quarters of all characters in the top 100 films of 2014 were white, while only 5.3 percent of Asian art
33、ists can share the same privilege. In another report released in 2017, only 3.4 percent of over 1,000 surveyed films had an Asian director.“Asian artists can hardly stand out in Hollywood. Most roles starred by Asians are fixed and stereotyped, as if all Asians are good at math and martial arts. The
34、re is an invisible discrimination lurking(潜伏) in show business, as the difference of your skin color may bring disparity in your income and opportunities,” said Alex She, a New York-based Chinese-American photographer and movie maker.Bennets experience has led to heated debate on both Chinese and fo
35、reign social media.8. Whats the best title of the passage?A. Racial discrimination worsens in HollywoodB. Chinese-American actress voices for equal rights in HollywoodC. Chinese-American actress changed her nameD. Chinese-American actress makes a fame in Hollywood9. Why did Chloe Bennets change her
36、last name?A. Because she doesnt like itB. Because her parents suggested itC. Because using an English name is a trend in HollywoodD. Because the racism in Hollywoods show business made her no choice10. Which of the following words can best describe Chloe Bennet?A. brave and courageous B. selfish and
37、 cockyC. stubborn and aggressive D. overcautious and timid11. What may be discussed next according to the passage?A. Netizens support to Bennets worksB. Netizens opinion on Bennets experienceC. Bennets achievement in HollywoodD. Bennets family background【答案】8. B 9. D 10. A 11. B【解析】文章讲述了好莱坞唯一华裔美国巨星在
38、社交媒体上引发了激烈的辩论,反对美国演出业内的歧视。8. B主旨大意题。根据第一段Hollywoods only Chinese-American superhero has stirred up heated debate on social media after she spoke out against discrimination in American show business.可知本文主要讲述的是好莱坞唯一一名华裔美国巨星在社交媒体上引发了激烈的辩论,此前她大胆发声反对美国演出业内的歧视。B项:华裔美国女演员在好莱坞要求享有平等的权利,符合本文大意,适合作为标题,故选B.9.
39、D细节推理题。根据第二段explained on social media why she changed her last name from Wong to Bennet, arguing that Hollywood is “racist” and wouldnt cast her with a last name that made them “uncomfortable.”可知她将自己的姓从“汪”改为“贝内特”的原因,称好莱坞是“种族主义者”,不允许她有一个令他们不舒服的姓。故选D.10. A推理判断题。根据第一段she spoke out against discriminatio
40、n in American show business. Hollywood is “racist” and wouldnt cast her with a last name that made them “uncomfortable.”和“Changing my last name doesnt change the fact that my BLOOD is half Chinese说明她敢于说出事情的真相,揭露本质,她是勇敢的有胆量的。故选A.11. B推理判断题。最后一段讲述贝内特的经历在中国和国外社交媒体上引发了激烈辩论,由此可知下文要讲述媒体辩论结果和网民们对她的支持,故选B.D
41、Students taking Georgia Techs online Knowledge-Based Artificial Intelligence course received some surprising news. Jill Watson one of the nine teaching assistants(TAs) that had helped them finish the challenging course for the past five months was not a she but an “it”an intelligent robot!Watson is
42、the brainchild of Ashok Goel, who teaches the popular online course. The Professor-of Computer and Cognitive Science in the School of Interactive Computing came up with the idea as a way to deal with a number of questions posed by students in the online forums(论坛). According to Goel, every time the
43、course is offered, the 300 or so students that enroll post over 10,000 questions which are often repetitive. This led Goel to wonder if a smart robot would handle the questions which require standard responses.Having worked with IBMs Watson technology platform in the, the professor knew it would be
44、ideal for his artificial TA: Jill Watson. The artificial intelligence system that uses natural language processing and machine learning to analyze large amounts of data has even been cleverer than human competitors on the television show. It would therefore easily be able to handle routine questions
45、 that required little “thinking”.The professor and his team of graduate students began by populating Jills memory with 40,000 questions and answers from past terms. Then came the testing stage. At first, Jill was not very good and often gave strange answers. It often got stuck on certain keywords. B
46、y the end of the semester, Jill had attained enough knowledge and skills to participate in forums without any management from Goel, or the other assistants.12. What surprised the students who take the online course?A. The course was interesting but challengingB. A teaching assistant wasnt a real per
47、sonC. Jill Watson is a hard-working TAD. They all failed to pass their course13. Why did Goel decide to invent a smart robot?A. A number of students took his online courseB. A smart robot is cleverer than a human beingC. Too many similar questions are to be dealt withD. A smart robot could be easily
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370651.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
