《全国百强校》湖南省岳阳市第一中学2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国百强校
- 资源描述:
-
1、湖南省岳阳市第一中学2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题第I卷第一部分 听力(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the man do?A. He started the phone. B. He broke the buttons. C. He fixed the screen.2. What will the spea
2、kers buy at the store?A. Bread. B. Meat. C. Chips.3. How much did the woman pay for the refrigerator?A. $800. B. $300. C. $150.4. Where does the man most likely live?A. In Canada. B. In New York. C. In California.5. Why did the womans plants die, according to the man?A. From not enough water. B. Fro
3、m not enough sun. C. From not enough plant food.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. According to the man, who discovered America?A. The Spanish. B. Columbus. C. The Native Americ
4、ans.7. What id the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Mother and son. C. Friends.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why does the woman want to go home?A. She isnt feeling well.B. She needs to get something to eat.C. She doesnt want to attend the meeting.9. What will the man do for
5、the woman?A. Drive her somewhere.B. Work on her project for her.C. Ask for a sick leave for her.听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the woman know the man ate the cookie?A. She saw him on the video camera.B. Another customer told her.C. She saw him in person.11. Why did the man lie?A. He didnt want to pay
6、.B. He thought the cookie tasted bad.C. He thought the cookies was too expensive.12. What happened at the end of the conversation?A. The man paid for the cookie.B. The woman called the police.C. The speakers went to the back of the store.听第9段材料,回答第13至16题。13. What event are the speakers attending?A.
7、A dinner party. B. A wedding. C. An anniversary celebration.14. What does the woman want most right now?A. To dance. B. To eat something. C. To change her clothes.15. What did the man eat when he first arrived?A. Some cheese. B. Fish and rice. C. Some cake.16. According to the woman, what probably c
8、ost a lot of money?A. The flowers. B. Jennies clothes. C. Matts tie.听第10段材料,回答第17至20题。17. According too the speaker, what is Jen like?A. Strict but loving. B. New and talented. C. Friendly and funny.18. Which award did Luisa win?A. Best Hairdresser.B. Employee of the Year.C. Best Customer Service.19
9、. How long has Dina worked in the salon?A. Three months. B. Two years. C. Seven years.20. What is true about the awards?A. The awards have different prizes.B. The winners will get extra vacation days.C. A total of $1200 was given out.第二部分 阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所
10、给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABandhavgarh National Park in India is best known for its amazing setting, as well as having the highest concentration of tigers in India. In addition to tigers, there are also bears, deer, wolves, birds, etc.Location: In Madhya Pradesh state, almost 200 kilometer
11、s northeast of Jabalpur. The nearest village is Tala, which is the access point of the park.Opening Hours and Safari(打猎)TimesSafaris operate twice a day, starting at dawn until late morning, and mid afternoon until sunset. The best time to visit the park is early in the morning or after 4 p.m. to sp
12、ot the animals. the park is closed from July 1 to September 30 due to the monsoon season(季风季节).Bandhavgarh ZoneBandhavgarh is divided into three main zones: Tala (the parks best zone, with the most tigers), Magdhi (the second best zone to see tigers), and Khitauli (scenic and less visited, although
13、tiger sighting do occur there; particularly good for birding).Entry Fees and Charges for Jeep SafarisBandhavgarh has become expensive to visit in recent years. Entry fees have increased since October 2014. When going on a safari, separate fees must be paid for park entry and jeep hire. Entry tickets
14、 are priced per vehicle (up to six people). For 2015-16, park entry tickets cost as follows:Tala Zone: 2,400 rupees for Indians, 4,800 rupees for foreigners. (Up to six people)Other Zones: 1,200 rupees for Indians, 2,400 rupees for foreigners. (Up to six people)Jeep HireExpect to pay about 2,200 rup
15、ees to hire a jeep, in addition to the entry cost. This can be done at the park entrance. All hotels can arrange jeep hire and tours, but at a higher rate. Its much less trouble though. Besides, unlike many national parks in India, its possible to take private vehicles into Bandhavgarh.1. What is Ba
16、ndhavgarh National Park most famous for?A. Species of bears. B. Lots of tigers.C. Beautiful birds. D. A number of wolves.2. How much should five Americans pay for entry fees to visit Magdhi Zone?A. 1,200 rupees. B. 2,400 rupees.C. 4,800 rupees. D. 6,000 rupees.3. Which of the following statements is
17、 TRUE about jeep hire in the park?A. Tourists dont have to hire jeeps.B. Hiring jeeps from hotels costs less money.C. Tourists can only hire a jeep from the park.D. Jeep hire fees are included in the entry cost.【答案】1. B 2. B 3. A【解析】这是一篇广告宣传。本文介绍了印度的班达迦国家公园,讲述了公园的地理位置,平常开放时间和由于季风气候的关闭月份,不同国家游客的入场门票以
18、及吉普车的问题1. 细节理解题。由文中第一段开头一句Bandhavgarh National Park in India is best known for its amazing setting, as well as having the highest concentration of tigers in India可知,班达伽公园以大量的老虎闻名,故B选项正确。2. 细节理解题。根据文章“Other Zones: 1,200 rupees for Indians, 2,400 rupees for foreigners. (Up to six people)”可知,五个美国人(不是印度
19、人)去公园的Magdhi区需要支付2400卢比。故B选项正确。3. 细节理解题。根据文章最后一段“Expect to pay about 2,200 rupees to hire a jeep, in addition to the entry cost”和“Besides, unlike many national parks in India, its possible to take private vehicles into Bandhavgarh.”可知,公园允许游客开私家车进入,不用必须租借吉普车。A选项正确。【点睛】 本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有
20、利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。例如本文的第1小题,四个选项在文中第一段均有提及,但是注意问题说的的最出名的,most famous=best known,所以B选项正确。本文的第2小题注意看清题干,因文中提到了印度人和外国人的费用是不同的,所以五个美国人属于外国人,B选项正确。BMy first book had been rejected by every major American publisher. My first agent, wasnt communicating. My dream
21、of a life as a successful author was in tatters.“It isnt going to happen,” I said to my friend. “And I have to accept it.”“If you lose faith in your product, no one else will have faith in it,” she told me.And, I knew she was right. But, how could I believe in myself when I hit a wall at every turn?
22、 I knew I had a good product. The book featured interviews with world-famous people who had learned how to succeed and leadthe hard way. It had information that could help other people. As a consumer, I would have loved that book because it had the great wisdom I so desperately needed. And, their st
23、ories made for good reading. I had a good book. What I didnt have was a publisher. I had to find a way to get that book sold and on the shelves. But, how?The hardest challenge was forcing myself to do battle again. I had to find the strength to believe in myself when it seemed like no one else belie
24、ved in me. When I hit a wall, I usually need to get more information to figure out what is going wrong. So, I did some research and found out that my initial vision for the book-where all the interview subjects got their own chapters-wasnt marketable to big publishers because that format does not se
25、ll tons of books. What I had to do was recognize, restructure and rewrite.I needed an agent. There are thousands of agents. Surely one of them was right for me. So, I started sending out query(询问)letters. Within a week, I had a dozen agents who wanted the book. I chose the one who I thought would be
26、lieve in me and my dream. She did get me my choices of publishers.Hard won Wisdom wound up being a best-selling book. But, it almost never was.4. Which can best replace the underlined part “in tatters” in Paragraph 1?A. Great. B. Ruined.C. Strange. D. Cherished.5. How can the authors first book be d
27、escribed?A. It is very theoretical. B. It contains many love stories.C. It is about a well-known person. D. It is quite useful for many people.6. Which part of the mentioned book was changed by the author?A. The cover of it. B. The main content.C. The structure of it. D. The introduction part.7. Wha
28、t does the authors story tell us?A. Never give up. B. Easier said than done.C. Every man has his faults. D. Never judge a book by its cover.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇叙述文。本文主要讲述了自己推销自己的第一本书的亲身经历,告诉读者无论再难都不要轻言放弃。作者的第一本书没有出版社愿意出版,找不到合适的代理人,貌似作者想成为一名成功的作家是不可能了,但是作者始终没有放弃,认为是金子总会发光,自己的书会成为畅销书。5. 推理判
29、断题。由文中第四段的 It had information that could help other people.可知,作者的这本书对很多人是有用的。故D选项正确。6. 推理判断题。由倒数第三段及What I had to do was recognize, restructure and rewrite.可知,作者书的结构需要重新写。C选项正确。7. 主旨大意题。文中反复提到作者的书无法出版的问题,而作者正视这些问题,不断的修改,期望能出版,期间作者从未放弃,一直坚信自己的书会成为畅销书,所以他想告诉读者不要放弃。故A选项正确。CMarjorie grew up with a sense
30、 of worthlessness. Again and again her father said she would never accomplish anything in life. He told her she was a loser and that anything she did was sure to end in failure. With these words constantly ringing in her ears she grew up looking for someone who would love her and see her as a person
31、 of worth. This led her into relationships that disappointed her, ending in pain yet, which was another proof that she was worthless and unlovable. Where does our sense of self-worth come from?It is true that the foundation for a persons self-worth is laid in the home. Words that we hear in our home
32、 can build or tear down our worth. Encouraging words are words of life to us while words of criticism are words of death. Other people like teachers, friends and employers add to the collection of life-giving death words in a persons heart. Over time a person begins to see themselves in the light of
33、 these words. In this situation can one develop a sense of worth?Feeling worthless is possibly the most obvious symptom of low self-esteem(自尊心). But its easy to overcome. However tough your childhood is, you can still choose to enrich the world every day simply by the way you interact with others an
34、d make caring decisions. Whether we contribute anything or not is a choice. Feeling worthless means that youre not doing as well in the areas that matter to you and therefore you need to try to increase your self-esteem. To feel worthwhile, youll have to really work at it and never give up on yourse
35、lf.All human beings are capable of adding value to society, including you. Thus there are no excuses for saying things like “Im worthless, stupid, useless” because you have the choice not to be any of these things.8. From Paragraph 1, we can know that _.A. Marjorie was a very confident womanB. fathe
36、rs decide childrens future developmentC. family education affects childrens growthD. children shouldnt follow their parents advice9. The third paragraph mainly shows us _.A. what is self-esteemB. why we feel worthlessC. when we should make a choiceD. how we should change ourselves10. It can be infer
37、red from the passage that _.A. all of us can contribute to societyB. our self-esteem is only built at homeC. people should treat children strictly like their parentsD. people should accomplish anything that matters to us11. Which of the following is the best title of this text?A. The reasons for wor
38、thlessnessB. Take action to become worthwhileC. The importance of fathers educationD. Study to get self-esteem【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】这是一篇议论文。本文主要讲述了如何获得自我价值,增强自尊心。人们自我价值的认知多源于家庭的认可,以及亲戚,朋友,领导的话语。这些能使得人们增强自己的自我价值感。但是一个人是否有自我价值并不只是由这些话语决定的,而是取决于自己,自己主动对社会的贡献也能够实现自我价值。8. 段落大意题。第一段主要讲了Marjorie在她的成
39、长过程中,父亲对她的否定使得她丧失信心,觉得自己无用,越是想证明自己有用,越是取得相反的结果,最终她也开始怀疑自己。这说明家庭的教育对孩子的影响很大。故C选项正确。9. 段落大意题。由文中第三段的最后To feel worthwhile, youll have to really work at it and never give up on yourself.可知,本段主要讲了我们应该怎样改变自己。故D选项正确。10. 推理判断题。由文中最后一段All human beings are capable of adding value to society, including you. 可知
40、,我们所有的人都能对社会有所贡献。故A选项正确。11. 主旨大意题。本文主要讲述了如何获得自我价值,增强自尊心。故B选项正确。DWhen you see someone you know, the easiest way to recognize them is by their facebut not everyone can do this. Many people have prosopagnosia, or face blindness, which is a neurological(神经病学的)condition where the part o the brain that re
41、cognizes faces fails to develop. It can stop people recognizing partners, family members, friends or even their own reflection. It was once though to be caused by brain injury (acquired prosopagnosia) but now a genetic link has been proved (development prosopagnosia).Acquired prosopagnosia is a very
42、 rare but as many as one in 50 people may have developmental prosopagnosia. Theres no specific treatment, but training programmes are being developed to help improve facial recognition.For many, the situation can be dangerous. Ive heard stories of people being robbed by strangers claiming to be fami
43、ly members, or of children wandering off strange men.It was only is this century that researchers began to realize exactly how many people in this world were quietly living with the condition.Like a blind person who can recognize family members by their footsteps, prosopagnosics are forced to develo
44、p unusual ways of discovering who it is theyre meeting or talking to. From the obvious markers like hair and voice, to the way one sits, stands or walks, they rely on dozens of means to get through ordinary life.Faces are an important part of identity. Not to be recognized feels terribleits as if yo
45、uve been overlooked, like someones saying you dont matter. But its nothing to the pain of knowing that youre hurting peoples feelings constantly, and yet being completely unaware that youre doing it in the moment. To be alienated(隔离的)from the world of faces is a strange position to be in, but Im com
46、forted by the thought that articles like this will do a little to help people forgive me and others like me.12. Why do some people have developmental prosopagnosia?A. Mainly due to brain injury.B. Mainly due to their life styles.C. Mainly for biological reasons.D. Mainly for psychological reasons.13
47、. What can we learn about prosopagnosia?A. We can do nothing to deal with it.B. One fifth of people suffer from it.C. It can be cured by training programmes.D. Developmental prosopagnosia is more common.14. Like a blind person, people with prosopagnosia _.A. depend on their families for a normal lif
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370827.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
