分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高考英语大一轮复习 课时作业2 Unit 1 Lifestyles(含解析)北师大版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:371972
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:42.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语大一轮复习 课时作业2 Unit Lifestyles含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 Lifestyles 解析 北师大
    资源描述:

    1、课时作业2.阅读理解AAcross the world, studies have consistently found that girls perform significantly better than boys in reading. These studies show that girls typically read more frequently than boys, and have a more positive attitude towards reading.There are several reasons that help explain these gende

    2、rbased differences. Parents read more with their daughters. This sends a strong and early message that books are for girls, as well as equipping girls with a significant advantage. Recent research has found even though boys read less frequently than girls, girls still receive more encouragement to r

    3、ead from their parents.So how can parents and educators help bridge this socially engineered gap for boys reading?To improve boys reading performance, parents and educators may look for ways to connect boys with reading. This has led to discussion about the importance of promoting socalled boyfriend

    4、ly books that boys supposedly prefer. These are typically assumed to be nonfiction works, as many people believed that boys prefer to read nonfiction.But this belief is not supported by recent research, which in fact suggests boys are more likely to choose to read fiction than nonfiction. Encouragin

    5、g all boys to read nonfiction under the mistaken belief that it is their preference may actually be harmful. Fiction readers read more frequently and demonstrate faster language learning and higher language ability.Besides encouraging more fiction reading, there are a number of ways that we can help

    6、 connect boys with books. Firstly, dont assume that boys of the same age have the same interests or that their interests stay the same over time. To match boys with suitable reading material, have regular discussion about reading for pleasure in order to keep up with their interests.Schools should a

    7、lso provide access to libraries during lessons throughout the years of schooling. Girls visit the library in their free time more than boys, and as students move to higher grades they often have less access to libraries during lessons. Access to books for boys is essential to promote reading.In addi

    8、tion, we should keep paper books available because research shows that boys are less likely to choose to read on screens than girls. Finally we should promote reading as an enjoyable pastime by being a role model. Let your children or students see you read for pleasure.本文简要分析了男孩和女孩阅读能力有差异的原因,着重讨论了如何

    9、提高男孩子的阅读兴趣,从而提高其阅读能力。1According to the author, what is the main cause of the difference in boys and girls reading ability?ASocial factors. BTeaching methods.CPersonal preferences. DPsychological differences.答案:A解析:推理判断题。根据第二段的内容,并结合第三段可推知,作者认为男孩和女孩在阅读能力方面的差异是由社会因素造成的,故选A。2Why does the author recomme

    10、nd that adults regularly talk to boys about reading?ATo persuade boys to read more often.BTo learn what boys are most interested in.CTo help boys improve their language ability.DTo show that adults are good reading role models.答案:B解析:细节理解题。根据倒数第三段最后一句可知,作者建议大人们经常和男孩子们谈论阅读是为了让大人能够了解男孩子们的兴趣,故选B。3When

    11、should schools give students additional library access according to the author?ABefore and after class.BAt any time of the school day.CAt regular times during lessons.DWhen they are in the lower grades.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段第一句并结合对本段的整体理解可推知,作者建议学校在上课期间多为学生提供接触图书馆的机会,故选C。4What is the main purpose of t

    12、he text?ATo show students ways to improve their reading.BTo explain why boys are not as good at reading as girls.CTo urge governments to provide more reading resources.DTo provide strategies that can help improve boys reading ability答案:D解析:写作意图题。根据第三段并结合对全文的整体理解可推知,本文主要就如何提高男孩子的阅读能力进行了探讨,故选D。BMy wif

    13、e and I were at a crowded grocery store not long ago. It was a weekday evening, cold and wetand tense. People were carelessly blocking aisles, complaining and cutting one another off with their carts.Things got worse at the checkout line. The cashier scanned a mans discount card, but he misread the

    14、savings on her screen as an additional charge. He decided she was acting deliberately and began to argue.“She is being spiteful (恶意的)!” he yelled. “This is unbelievable.”Other customers looked away as the cashier tried to reason with him. She called a manager, who accompanied the man to customer ser

    15、vice. Shaken, she moved to the next customer in line.Weve all witnessed uncomfortable scenes like this in public places. The grocery scene was another example of how our trust in others has eroded. But it was also a teachable moment on how we can rebuild our faithstarting with just one person.Back a

    16、t the grocery store, my wife and I reached our uneasy cashier. I grabbed a bottle of water from a nearby cooler and handed it to her. “We felt bad about how that man treated you and wanted to buy this for you,” I said. Her face lit up, and we talked as she scanned our items. She told us she had been

    17、 working that evening through severe foot pain and would be having surgery later that week. We wished her well in her recovery, and she thanked us as we left.Those are the balancing acts, the moments of responding social and emotional pain with healing, which will add up to restore trust among peopl

    18、e. You can start that pattern in someone elses life, even in a place as ordinary as the neighborhood grocery store.本文记叙了作者和妻子在一个杂货店中遇到了一位男士与收银员争吵,从而发觉人与人之间缺乏信任,而作者和妻子买水安慰收银员,以期重新建立人与人之间的信任。5Why did the man at the checkout line argue with the cashier?AThe cashier called a manager to help her.BSomeone

    19、 jumped the queue waiting to check out.CThere was something wrong with his discount card.DHe believed the cashier charged him more on purpose.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“.but he misread the savings on her screen as an additional charge. He decided she was acting deliberately and began to argue.”可知,他误把存款当成了

    20、额外的收费,他认为收银员是故意的,并和她吵了起来。也就是说,他认为收银员是故意多收他的钱。故选D项。6Which of the following words can replace the underlined word “eroded” in Paragraph 5?AChanged. BIncreased.CFaded. DFormed.答案:C解析:词义猜测题。根据第五段中的“Weve all witnessed uncomfortable scenes like this in public places. The grocery scene was another example

    21、of how our trust in others has eroded.”可知,我们都在公共场所目睹过这些不愉快的场面。而这些不愉快也说明了人与人之间缺乏信任,即彼此之间的信任削弱了。因此,erode与fade同义,意为“逐渐削弱;消失”。故选C项。7Why did the author buy a bottle of water for the cashier?AHe thought the cashier might feel a little bit thirsty.BHe knew she had gone through much trouble recently.CHe wan

    22、ted to restore the trust between her and the man.DHe wanted to comfort her after the terrible experience just now.答案:D解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“We felt bad about how that man treated you and wanted to buy this for you”可知,作者和妻子对于那个男人对待收银员的方式感到难过,因此给收银员买了一瓶水。由此可知,他们是想要安慰收银员。故选D项。8What is the last paragraph i

    23、ntended to do?AAdd a warning. BMake a suggestion.CIntroduce a topic. DPresent an argument.答案:B解析:推理判断题。作者在最后一段呼吁人们行动起来,增加人与人之间的信任。因此,最后一段是作者对读者的建议。故选B项。.七选五Social skills are often thought of as a set of skills that allow people to communicate and relate with others. _1_ These skills are often the wa

    24、y to determine a persons status, consider people as potential friends, and evaluate them for employments or promotions in the workplace.In most Englishspeaking countries, verbal skills are an important aspect of social skills. _2_ Specifically, one should master the skill of saying the appropriate t

    25、hing at the appropriate time, as well as speaking in an educated but reasonably understandable manner.People with good verbal skills in the US are thought to speak with a clear voice, speak appropriately in a situation, and have confidence in their voice. Poor skills might be read as saying the wron

    26、g thing, speaking too softly to be heard or too loudly to be tolerated. _3_The other aspect of social skills is nonverbal. Standing up straight, making eye contact, making appropriate gestures, leaning toward the person one is speaking to, and smiling appropriately can all define good nonverbal skil

    27、ls. _4_ People who smile too much may not be trusted, and leaning too far forward into someone elses personal space may be considered rude._5_ A nod of the head, commenting occasionally, and clearly taking in someone elses ideas are valuable during the whole conversation. Most people dont simply wan

    28、t to be talked to; they want to be talked with.APeople with good nonverbal skills listen well.BHowever, overdoing such things will work oppositely.CBody language is also an aspect of nonverbal social skills.DThey include both verbal (言语的) and nonverbal forms of communication.EIt is quite difficult t

    29、o overcome communication difficulties in daily life.FVerbal ones mean someone wisely knows what to say, when to say it, and how to say it.GBesides, those who only speak on boring topics are thought to have poor social skills.本文是一篇说明文。文章介绍了社交技巧包含语言和非语言两个方面的内容。1D解析:该项位于段中,与上文存在逻辑上的指代关系,即They指代上文中的soci

    30、al skills。2F解析:此空设于段中,是一个过渡句,与上下文呼应。该句中的Verbal ones与上文中的verbal skills相呼应;另外,该句中的“what to say, when to say it, and how to say it”照应下文中的saying the appropriate thing at the appropriate time, as well as speaking in an.manner。3G解析:该项位于段尾,与上文存在逻辑上的递进关系,根据上下文可知,上文说明了比较差的语言技能的表现形式,此处进一步说明了仅谈论一些无聊的话题也被认为是社交能

    31、力差的表现。4B解析:该项位于段中,与上文存在逻辑上的转折关系,根据上下文可知,上文说明了良好的非语言技能的几方面内容,比如在交谈时与他人眼神交流等等,然而做得太过会起反作用,与下文提到的“笑得太多可能会被认为不靠谱等”相吻合。5A解析:该项位于段首,是本段的主题句,本段主要讲拥有良好的非语言技巧的人善于倾听。.语法填空Highheeled shoes are the fashion choice for many women around the world. However, a new study proves that _1_ (wear) high heels over a long

    32、 period of time can permanently injure the body.At Stanford University in California, a team of _2_ (research) tested the knees of women when they walked in flat shoes, 3.8cm high heels, and 8.9cm high heels. The results send a warning to women who often wear high heels that they risk permanent dama

    33、ge _3_ their knees. High heels put knees in _4_ awkward position, making them function like damaged joints._5_ (recent), the Daily Express newspaper reported a survey of 1,200 women _6_ shows how popular high heels are. Among them, 88% said highheeled shoes make them look more stylish and _7_ (slim)

    34、Many women ignore health problems and the pain of wearing high heels to look good. As a doctor, Tim Allardyce regularly treats women with problems _8_ (cause) by wearing high heels, and he said, “The odd angle at which the feet _9_ (hold) in high heels increases the downward pressure on the knees by

    35、 25%, which _10_ (have) harmful effects on our health.”本文是一篇说明文。研究表明:穿高跟鞋会给女性身体带来永久性的伤害。1wearing解析:考查非谓语动词。根据句子结构可知,此处考查动名词作主语,故填wearing。2researchers解析:考查名词。根据句子结构可知句子缺主语,且空前有a team of修饰,可知此处应为名词的复数形式,故填researchers。3to解析:考查介词。根据语境可知,damage和介词to搭配,意为“对的伤害”。4an解析:考查冠词。此处为泛指,表示“一种尴尬的姿态”,且下文的awkward以元音音

    36、素开头,故填an。5Recently解析:考查副词。根据句子结构可知,此处在句中作时间状语,表示“最近”,且在句首时单词的首字母应大写,故填Recently。6which/that解析:考查定语从句。根据语境可知,此句为定语从句。定语从句中缺少主语,先行词为“a survey of 1,200 women”,故填which或that。7slimmer解析:考查形容词的比较级。根据语境可知,高跟鞋可以使女性看起来更时髦、更苗条,故填slimmer。8caused解析:考查非谓语动词。根据语境可知,此处过去分词作后置定语修饰problems,表示“穿高跟鞋引起的问题”,故填caused。9are_held解析:考查动词的时态和语态。根据语境可知,the feet和hold之间是被动关系,表示“双脚被束缚在高跟鞋里”,且直接引语中的时态为一般现在时,故填are held。10has解析:考查动词主谓一致。根据句子结构可知,which引导的非限制性定语从句指代前面的整个句子,且此句的时态为一般现在时,故填has。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语大一轮复习 课时作业2 Unit 1 Lifestyles(含解析)北师大版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371972.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1