广西南宁市第三中学2018-2019学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第三中学2018-2019学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第三中学 2018 2019 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南宁三中20182019学年度上学期高二月考(一)英语试题命题人: 审题人:第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color does the man like best?A. Red. B. Blue. C. Green.2. What will the woman do this afternoon?A. Go swimming with t
2、he man.B. Go swimming alone.C. Help Linda study.3. Who is probably reading the novel now?A. Henry. B. Eric. C. Tom.4. Where are most probably the speakers?A. At a CD store. B. At a flower shop. C. At a wedding.5. What are the speakers mainly talking about?A. The mans work.B. A travel agency.C. The m
3、ans physical health.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6,7题。6. What will the woman do this Wednesday?A. Meet her professor.B. Make an appointment.C. Visit Mr Smith.7. When will the s
4、peakers meet?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.听第7段材料,回答第8,9题。8. Why will the man go to Mr Browns?A. To thank him. B. To return money. CTo invite him over.9. Whats the most probable relationship between the speakers?A.A couple. B. Friends. C. Neighbors.听第 8段材料,回答第 10至 12题。10. Why will th
5、e woman go to China?A. To take a holiday.B. To visit her family.C. To study.11. What does the woman want the man to do for her?A. Help her with her luggage.B. Give her a lift.C. Call a taxi for her.12. What day is it today?A. Tuesday. B. Wednesday. C. Thursday.13. What does the woman usually do afte
6、r work?A. Watches shows.B. Eats potatoes.C. Thinks on the sofa.14. Why does the man take online courses?A. He has no friends.B. His work requires that.C. He wants to improve himself.15. What do we know about the website?A. It offers many free online courses.B. It was started by a university.C. It s
7、a website for fun.16. How does the woman react to the man s suggestion?A. Disappointed. B. Interested. C. Surprised.听第 10段材料,回答第 17至 20题。17. What do the animals photographed by Joel have in common?A. Theyre all beautiful.B. Theyre all endangered.C. Theyre all out of America.18. How many animals has
8、Joel Sartore taken pictures of?A. About 3,000.B. About 6,000.C. About 12,000.19. How did Joel Sartore most probably react after reading the book?A. He was frightened. B. He was touched. C. He was upset.20. What is most probably the speaker?A. A photographer.B. A radio program hostess.C. A researcher
9、.第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分)第一节: (共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A1. Siem Reap, CambodiaSiem Reap is a fast-growing city with plenty of new hotels, restaurants and nightclubs. But many people are here not because of the city itself, but for the things nearby: amazingly well-preserve
10、d ancient temples. Even if you have the worst jet lag (时差反应) ever, drag yourself out of bed to be at Angkor Archaeological Park when it opens. The sunrise over Angkor Wat is worth losing sleepover.2. Rome, ItalyRome is a city of contrasts (差异) where else on earth could be home to both the Vatican an
11、d La Dolce Vita? Rome is unique in that it offers a great combination of different art, culture and food. If your preference is for sports, then Rome also has a lot to offer. In terms of music and live entertainment, a lot of the most famous Italian and international artists also tend to include Rom
12、e on European and world tours.3. New York, AmericaThe first time you go to New York, go ahead and be a sightseer- everyone should visit the Statue of Liberty, the Met, Times Square, etc. But on a return trip, pick a neighborhood and go deep. You will find hole-in-the-wall bars, strange shops.Explori
13、ng the non-touristy side of New York is an extremely rewarding experience for a traveler.4. Istanbul, TurkeyEurope and Asia meet in Istanbul. Throughout this energetic city, you will find centuries-old churches and markets happily coexisting (共存) with modem restaurants, galleries and nightclubs. Tho
14、ugh no longer a capital, Istanbul is the heart of the Republic of Turkey and the financial center with a large population.1. Why do people most probably visit Siem Reap?A. Because it is developing fast.B. Because it has many new things.C. Because of the Sunrise at Angkor Wat.D. Because of the well-p
15、reserved temples nearby.2. If one is interested in music and sports, which city should he visit?A. New York, America. B. Rome, Italy.C. Siem Reap, Cambodia. D. Istanbul, Turkey.3. What do people usually do on their visit to New York?A. The Statue of Liberty is a good choice on their first visit.B. T
16、hey visit the non-touristy side on their first trip.C. They prefer to find holes in the walls of shops.D. They can watch the amazing sunrise.4. Which part of a newspaper can this text be read in?A. Culture. B. Business.C. Travel. D. Sports.【答案】1. D 2. B 3. A 4. C【解析】【分析】这是一篇说明文。这篇文章为旅行者推荐了四个国家的四个地方,
17、作者对这四个地方的旅游资源进行了详细的介绍。【1题详解】细节理解题。答案定位在Siem Reap, Cambodia 部分But many people are here not because of the city itself, but for the things nearby: amazingly well-preserved ancient temples.可知人们来参观Siem Reap多数是因为附近保存的很好的寺庙,故选D。【2题详解】细节理解题。答案定位在Rome, Italy 部分If your preference is for sports, then Rome als
18、o has a lot to offer. In terms of music and live entertainment, a lot of the most famous Italian and international artists also tend to include Rome on European and world tours.可知如果你对音乐和体育感兴趣,你应该去参观Rome, Italy,故选B。【3题详解】细节理解题。答案定位在New York, America 部分The first time you go to New York, go ahead and b
19、e a sightseer- everyone should visit the Statue of Liberty, the Met, Times Square, etc. But on a return trip, pick a neighborhood and go deep.可知人们初次到纽约参观,自由女神雕像可能是他们明智的选择,故选A。【4题详解】推理判断题。这篇文章为旅行者推荐了四个国家的四个地方,作者对这四个地方的旅游资源进行了详细的介绍,所以这篇文章最可能出现在报纸的旅游板块,故选C。【点睛】细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨本文是一篇记
20、叙文。这是一篇说明文。这篇文章为旅行者推荐了四个国家的四个地方,作者对这四个地方的旅游资源进行了详细的介绍。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1 Siem Reap, Cambodia 部分But many people are here not because of the city itself, but for the things nea
21、rby: amazingly well-preserved ancient temples.可知人们来参观Siem Reap多数是因为附近保存的很好的寺庙,故选D。小题2根据Rome, Italy 部分If your preference is for sports, then Rome also has a lot to offer. In terms of music and live entertainment, a lot of the most famous Italian and international artists also tend to include Rome on
22、European and world tours.可知如果你对音乐和体育感兴趣,你应该去参观Rome, Italy,故选B。BI grew up in New York my whole life. I studied in a perfect college that happened only to be an hour away from home. Then, about three weeks before the spring term was over, my parents told me we were moving to Arizona that summer. They
23、asked me if I was going to transfer (转学) to another college. I said no. I was not going to change everything in my life at one time and I loved my college and all the amazing things I was doing there. It was my second home; I would not leave everything I knew at the same time since that was asking f
24、or trouble.I never imagined it would be this hard but, at the same time, the best thing that could have happened to me.When out in Arizona, life was hard. I didnt know anyone other than my family and friends. I couldnt bear the extreme heat. But it has helped me so much. I have started working on my
25、 writing. I also have time to work out in the gym. It has helped me realize that no matter where you are or who you know you can always find something that you enjoy.When back at school in New York, it was hard as well. Living close to home was my security blanket. If something was wrong I could get
26、 in my car and drive home and see my family. After my family moved to another city, I lacked security and was always controlled by anxiety. However, it helped me learn independence and forced me to be brave.I m so thankful that I didnt transfer to a different school, which has given me the opportuni
27、ty to go back and see best friends in my hometown. A year ago, I officially left my hometown for good. It has helped me grow and I am so thankful that I have had this experience. Now, when I graduate from college, I can go anywhere I want. I am no longer afraid to go out on my own into the world. Th
28、e world is full of opportunities and pleasure and I can t wait to see where I will be next.5. In Paragraph 1, the author .A. preferred to stay at school than at homeB. would not change both school and homeC. would rather stay at his hometownD. was glad to go to a new school6. How was life like to th
29、e author in Arizona?A. He liked the cool weather there.B. He couldnt find anything he enjoyed.C. He found his life difficult but helpful.D. He worked for a student organization.7. The underlined sentence in Paragraph 4 means that living near home .A. gave me a sense of securityB. meant I could be sa
30、fe every dayC. meant I could do everything I wanted bravelyD. allowed me to get a blanket easily if needed8. What is the best title for the passage?A. My school life in New York B. My home and collegeC. My moving during college D. My experience in Arizona【答案】5. B 6. C 7. A 8. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述
31、了作者在上大学时,作者的家搬到美国亚利桑那州之后,作者的家人问作者是否要转学。作者很庆幸自己没有转学,因为作者发现自己的家搬到了美国亚利桑那州后生活虽然艰难,却很有益。【5题详解】推理判断题。答案定位在第一段I was not going to change everything in my life at one time and I loved my college and all the amazing things I was doing there. It was my second home; I would not leave everything I knew at the s
32、ame time since that was asking for trouble.可知我将不改变生活中的一切,由此推知作者将不改变学校和家,故选B。【6题详解】推理判断题。答案定位在第三段When out in Arizona, life was hard.以及最后一段It has helped me grow and I am so thankful that I have had this experience.可推知作者发现在美国亚利桑那州的生活虽然艰难,却很有益,故选C。【7题详解】推理判断题。紧挨着划线部分的句子If something was wrong I could get
33、 in my car and drive home and see my family. After my family moved to another city, I lacked security and was always controlled by anxiety.意思是如果发生了什么错误的事情,我可以开着汽车,回家看我的家人。在我的家人搬到另外一个城市之后,我缺乏安全感,并且总是被焦虑所控制。由此推知Living close to home was my security blanket.的意思是生活在家附近给我一种安全感,故选A。【8题详解】主旨大意题。这篇文章主要讲述了作者在
34、上大学时,作者的家搬到美国亚利桑那州之后,作者的家人问作者是否要转学。作者很庆幸自己没有转学,因为作者发现自己的家搬到了美国亚利桑那州后生活虽然艰难,却很有益。所以这篇文章最好的题目是“在我读大学期间的搬家”,故选C。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。例如小题4,这篇文章主要讲述了作者在上大学时,作者的家搬到美国亚利桑那州之后,作者的家人问作者是否要转学。作者很庆
35、幸自己没有转学,因为作者发现自己的家搬到了美国亚利桑那州后生活虽然艰难,却很有益。所以这篇文章最好的题目是“在我读大学期间的搬家”,故选C。CIn my generation, most people assume. We assume that after getting a drivers license, we should see a brand new car sitting in our driveway. We assume that the latest iPhone product should be in our hands as soon as something goe
36、s wrong with our old one. We also assume that college, being as expensive as it is, is given. However, what we dont realize is that all of these things are very special privileges.New cars, the latest technology and college fees are something that most people have in the place where I live. I m not
37、necessarily complaining about this. I live in a very fortunate area, and I try to remind myself of that every day.Getting nice things is great, but sometimes, the competition that rules our lives gets too fierce. When someone else gets something great, you begin to think, Why cant I have that? When
38、everyone around you goes to college, you think that one day you will obviously do the same, because who doesnt?Even now, being almost done with my first year of college, I constantly see people who forget why were here, and how lucky we are to be on this campus. All of the distractions can surely ke
39、ep you from doing your best, and they can easily make you forget your real purpose at college. The parties, friends, events, and overall social life can move you into a never-ending whirlpool (旋涡) of not doing schoolwork. Having fun is a part of life, but balance is the key when it comes to college.
40、Appreciation nowadays is slowly fading into a distant thought. We constantly forget how lucky we are to have the things and the life that we do. Surely, who doesnt dream of a new car waiting for them, or that brand new iPhone that you see in all of the commercials? But wanting something is different
41、 from expecting it. Setting yourself up with an I should get this attitude will only push appreciation further away.Appreciate what you have, but dont expect what you dont have. Say thank you to those who help and support you, and realize that whoever you are, you re lucky in a great way.9. Which of
42、 the following may the author agree with?A. Assuming should be forbidden.B. People of his generation are lazy.C. What we have may be privileges.D. College education shouldnt be expensive.10. What do we know about the author?A. He is too poor to afford a new car.B. He is sure that everyone can go to
43、college.C. He is a fortunate second-year student.D. He is grateful for his college education.11. What does the author think of the social activities at college?A. They should be balanced in students life.B. They are totally a waste of time and money.C. They make students confused about their life.D.
44、 They are useful for students after graduation.12. According to the fifth paragraph, people nowadays .A. dont expect new cars or cell phonesB. dont seem to appreciate what they haveC. always set up big goals in lifeD. often complain they are unlucky【答案】9. C 10. D 11. A 12. B【解析】这是一篇议论文。文章作者诠释了欣赏你所拥有
45、的事物,不要期待你所没有的事物这样的人生哲学。【9题详解】细节理解题。答案定位在第一段However, what we dont realize is that all of these things are very special privileges.可知作者可能会同意这样的观点,我们所拥有的是特权,故选C。【10题详解】推理判断题。答案定位在第四段Even now, being almost done with my first year of college, I constantly see people who forget why were here, and how luck
46、y we are to be on this campus.可知作者在读大学期间不断地看到有人忘掉我们为什么在这里,我们可以读大学是多么幸运。由此推断出作者对他的大学教育充满感激,故选D。【11题详解】细节理解题。答案定位在第四段Having fun is a part of life, but balance is the key when it comes to college.可知作者认为,在大学的社交活动应该与学校生活相平衡,故选A。【12题详解】推理判断题。答案定位在第五段We constantly forget how lucky we are to have the things
47、 and the life that we do.可知我们不断地忘记我们所拥有的东西和我们所过的生活是多么幸运。由此推断出现在的人们,看起来并不欣赏他们所拥有的,故选B。DThree miles is short by car, but when the three miles consists of an old wooden fence on a cattle farm that requires a fresh coat of paint, its not a short distance any more. For the final week of summer heading in
48、to my first year of college, painting this fence was a disaster for me. At first it seemed like the most boring way to spend the last week of my wonderful freedom from school, but it actually turned out to be something intriguing.Luckily, I wasnt alone in this task; I got the help of Rob, the farm m
49、anager. When two people were stuck under the sun of August in the middle of rural Kentucky for ten hours a day, there wasnt much to do to help pass the time. Standing in front of this fence was the last thing on Earth I wanted to do. I worked with Rob all these days, spending over hours with him wit
50、h nothing to do but a boring task, and all we had for amusement was conversation. In a society filled with constant entertainment, this was a huge contrast.It started out simply, and we talked about the weather, sports, and how annoying it was to get the fence painted. As the week progressed, so did
51、 our topics of discussion. From family and funny childhood stories to our hobbies and dreams, we began to know more about each other. We shared personal stories with each other, little pieces of our past and ourselves. I had spent plenty of time with people whether it was about sporting events, movi
52、es, or concerts, but never had I spent so much time with one person with absolutely nothing to break the silence. It was uncomfortable at first, but things changed.Sometimes we tried to keep ourselves busy, entertained, or from getting bored. There is a deeper connection you get with people when all
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372033.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
