《创新设计》2015高考英语(广东专用)大二轮总复习高考倒计时第15天精练一刻钟.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计 创新 设计 2015 高考 英语 广东 专用 二轮 复习 倒计时 15 精练 一刻钟
- 资源描述:
-
1、高考倒计时第15天.常考句型【句型1】 Nothing iser than toVNothing ismore形容词than toV仿写:没有比接受教育更重要的事。Nothing_is_more_important_than_to_receive_education.【句型2】.cannot emphasize the importance of.too much.(再怎么强调的重要性也不为过。) 仿写:我们再怎么强调保护眼睛的重要性也不为过。We_cannot_emphasize_the_importance_of_protecting_our_eyes_too_much.【句型3】Ther
2、e is no denying thatSV.(不可否认的) 仿写:不可否认的是,我们的生活质量已经每况愈下。There_is_no_denying_that_the_qualities_of_our_living_have_gone_from_bad_to_worse.阅读理解A体 裁话 题关键词建议时间正确率议论文环境rainforest6分钟/5Rainforest is home to around twothirds of all plant and animal species found on landin addition to millions of people who d
3、epend on them for survivalour remaining ancient forests are some of the most diverse ecosystems known to science.They are also vitally important to the health of our planet,especially when it comes to regulating the climate.But ancient forests around the world are under attack.Protecting rainforests
4、 is on the global agenda(议事日程) in a big way.Governments now recognize the importance of protecting tropical forests in order to avoid dangerous climate change,and there is now much debate.As governments try to thrash_out the details of a new international agreement,expected to be signed at the end o
5、f 2009,they are discussing how best to include measures to save rainforests,and therefore address one of the major causes of climate change.Worldwide,forest destruction causes more greenhouse gas emissions(排放) each year than do all the trains,planes and cars on the planet.So if we are to deal with g
6、lobal warming,there is an urgent need to find ways to reduce the 20% of global greenhouse gas emissions caused by forest destruction each year,and to keep the remaining forests standing.We need to protect the planets remaining forests not only to stop climate change from getting worse,but to ensure
7、that we can stand the impacts of global warming.Healthy forests absorb and store quantities of carbon,helping to regulate temperature and generate rain.When they are destroyed,this carbon is released into the atmosphere.Thus keeping forests standing is both a critical part of regulating climate chan
8、ge and of adapting to a warmer world.To date,most of the talk has focused on how to pay for reducing deforestation(滥伐森林),rather than on how to actually go about doing it.We believe governments need to support local people to protect their environment,as we have been showing for 20 years can be a ver
9、y effective way of saving rainforests.【语篇导读】本文是一篇议论文。森林不仅仅是动物和植物的家园,也是人类赖以生存的自然环境。保护森林,保护雨林现在已经被提到全球议事日程上了;为了人类,为了我们赖以生存的地球,马上行动起来。1The best title for the passage is _.ARainforest and Climate ChangeBStrategies on Protecting RainforestCSerious Deforestation to RainforestDPresent Situation of Rainfore
10、st解析主旨大意题。文章围绕着森林对大气变化的影响展开论述,比如:森林的破坏导致温室气体的排放变大,使地球变暖等,都表示气候的变化,故选A。答案A2From the first paragraph we can infer that _.Awe have little rainforest left until nowBthe ancient forests are being destroyedCrainforest controls the planet in many waysDRainforest is home to all plants and animals on earth解析
11、细节理解题。根据第一段的最后一句可知,目前世界上的原始森林正遭受人类砍伐,故选B。答案B3What does the underlined part“thrash out” in the second paragraph means?ATry to understand.BCome up with.CHide away.DHave a thorough discussion.解析词义猜测题。根据下文的they are discussing how best to include measures to save rainforests可知有关政府部门正在认真讨论新的国际协约的细节,故选D。答案
12、D4Greenhouse gas emissions caused by forest destruction _.Aare the same amount by transport on earthBtake 20% of global greenhouse gas emissionsCcan be avoided by setting measures onlyDhave nothing to do with climate change解析推理判断题。根据there is an urgent need to find ways to reduce the 20% of global gr
13、eenhouse gas emissions caused by forest destruction each year可知B正确。误解分析:根据第二段的后半部分,可知森林砍伐所产生的温室气体排放远远高于汽车等交通工具的排放量,故排除A项;仅仅靠制定措施而不采取措施问题不会解决,故排除C;全文在讲述森林与气候变化的关系,因此D项不符合主题。答案B5From the text we can learn that healthy forest _.Acan keep us healthy and happyBcan increase the effect from global warmingC
14、can be helpful in adjusting the temperatureDcan give out large amounts of carbon解析推理判断题。根据第三段第二句可知,森林能够吸收二氧化碳,调节气温,储存雨水,故选C。答案C【温馨提示】vitally adv.重要地,极其,生死攸关地regulate vt.调整,校准,管理,控制tropical adj.热带的,炎热的,热情的generate vt.产生,发生,引起under attack遭受攻击【长难句解读】原文So if we are to deal with global warming,there is a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372607.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
