分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(25) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:374025
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:449.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练25 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 25 WORD 答案
    资源描述:

    1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(25)含答案2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Born in 1983 in Linyi, Shandong Province, Chen Zhou had an unhappy childhood. When he was only six years old, his parents got divorced. He had to leave his hometown and began wandering at the age of eight. Whats worse, he

    2、lost his legs in a train accident. Faced with various difficulties, he never gave up. To make a living, he used to sell newspapers, polish shoes for others, and repair electrical equipment. Anyway, he decided to be a singer in the end. Now Chen Zhou has been a little famous for his songs. “God took

    3、my legs away, but I will make them up.” he said. He has strived to achieve more than most able-bodied people would even dream of. He has married and has a beautiful wife and a pair of children. “I can make my life meaningful, though I have no legs.” he said. Chen Zhou is more than a traveling musici

    4、an. He is a mountain climber, an inspirational speaker and an advocate for the disabled. It is hard enough to climb up a mountain when you have got two legs, but for legless Chen Zhou reaching the summit is an extraordinary achievement, considering he can do so only by using his arms. In fact, he ha

    5、s climbed all of Chinas five great mountains including Mount Tai 11 times. To walk up those steps with his arms, he used a pair of home-made wooden boxes that each weighs seven pounds. So far, he has been to more than 700 cities in China and has held over 3000 street concerts. What inspires people m

    6、ost is that he often donates money to those who are in trouble. Chen Zhou, whose story has moved millions of people, has set a good example to us and deserves our respect. “Everyone may get knocked down in life. However, the winners get up no matter how many times they get knocked down. Ill keep fig

    7、hting as long as I breathe.” said Chen Zhou.1. Paragraph I mainly tells us that _.A. Chen Zhou struggled for his ideal B. Chen Zhou wandered at his young ageC. Chen Zhou had an unhappy family D. Chen Zhou had an miserable childhood2. What is the authors attitude to Chen Zhou? A. Pitiful. B. Understa

    8、ndable. C. Admirable. D. Supportive.3. What can we learn from Chen Zhou? A. All is not gold that glitters. B. Better to do well than to say well. C. Where there is a will, there is a way. D. Actions speak louder than words.4. Which is the best rifle for the passage? A. A Legless Climber. B. A Strong

    9、-minded Soul. C. From Beggar to Hero. D. Who Moved Us?参考答案1-4 DCCB 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东实验中学一模】When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady.The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wear

    10、ing Ma Kes designs for more than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has been compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla

    11、BruniSarkozy,since stepping off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe.Even so,Ma prefers a lowkey approach.“If you eat a tasty egg why would you want to see the hen?” she says of all the media attention.Mas relationship with Peng

    12、 began 10 years ago after a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.The two naturally became friends.Ma says:“The painting reflec

    13、ts the painter,and clothes reflect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth,or love and sympathy;what you have in your heart is reflected in the design.Those who dont share my philosophy wont buy my clothes.Peng is a caring person,devoted to charity and environmental protecti

    14、on,which is exactly what Im doing now.”However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.“Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage,” says a western designe

    15、r.The first ladys doublebreasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops,though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors.1The passage mainly discusses_.Athe designer of the first lady Peng Liyuans dress,Ma KeBthe friendship between Pen

    16、g Liyuan and her designerCPeng Liyuans clothes on her first state visitDthe reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow2In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned “an egg and the hen” to show_.Ait is hard to explain “Which came first,the egg or the hen?”Bpaying such great attentio

    17、n to her was unnecessaryCthe outcome was more important than the processDher dissatisfaction with the media attention on her dress3What can be inferred from the passage?AFirst ladies compete with each other whenever they are together.BPengs suits can be bought in Ma Kes clothes stores.CMa Ke offered

    18、 to design the first ladys clothes through her friends.DPeng had liked Mas designs long before she got to know her in the flesh.4In the passage,Peng Liyuan_.Aoften reflects on what she has in her heart before choosing clothesBis sympathetic and has a strong environmental consciousnessCalways desires

    19、 the exceptional charm of the brandDis knowledgeable in philosophy5Which of the following statements is NOT true according to the passage?APeng wears the dress designed by a Chinese designer probably to support Chinese brandsBMany citizens found Peng Liyuans choice quite unexpected.CBlack leather ha

    20、ndbags like Pengs are widely sold in bag stores in big cities.DAfter Peng Liyuans visit to Moscow Ma Kes clothes became more popular.语篇解读本文是一篇新闻报道。主要介绍了Ma Ke与彭丽媛的相识、她的一些设计以及对待名利的态度。1解析:主旨大意题。根据第一段最后一句“The reported released the secretMa Ke.”及对全文整体理解可知,本文主要介绍了彭丽媛所穿衣服的设计师Ma Ke。答案:A2解析:推理判断题。根据第三段第一句“Ev

    21、en so,Ma prefers a lowkey approach.”可知,Ma Ke是个很低调的人,她觉得人们应该更多地关注她的作品而不是她本人。答案:B3解析:细节理解题。根据第四段最后一句中的“Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.”可知,在认识Ma Ke之前,彭丽媛已经穿Ma Ke设计的衣服很长时间了。答案:D4解析:细节理解题。根据第五段最后一句中的“Peng is a caring person,devoted

    22、to charity and environmental protection”可知,彭丽媛是一个有爱心、同情心和环保意识的人。答案:B5解析:推理判断题。根据倒数第三段“However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.”可知,彭丽媛支持民族品牌,这也让很多喜爱外国名牌的中国人吃惊,所以A、B两项正确;根据倒数第二段中的“Instead she presented a vision

    23、of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage”可知,彭丽媛使得Ma Ke的设计更受欢迎,故D项正确;根据最后一段中的“The first ladys doublebreasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops”可知,C项不正确。答案:C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东省实验中学一模】Depression

    24、(抑郁症) is a serious problem today.Depression causes workers to be unproductive,causing companies and countries to lose billions of dollars.One expert says that depression is like cancer because it is “widespread,costly and deadly”Depression hits one person in five around the world.Although people hav

    25、e believed depression to be a problem among the rich and educated,studies show that depression is a problem among everyone.Over any sixmonth period,between five to seven percent of the worlds population will be suffering from a serious depression.Suicide rates among people suffering from the disease

    26、 in its extreme,or clinical form were 80 percent higher than in the population at large,and sufferers were four times more likely to have heart attacks.People who suffer from depression often have problems sleeping,getting up on time,and doing work productively.Depression,which researchers agree has

    27、 its origin in the genes,brings loss of confidence and ability to concentratemaking it impossible for employees and managers to work efficiently.Depression is made more serious in China by Chineses inability to face it.Many people believe that depressed people are either weak or lazy.Besides,there i

    28、s no good treatment,with few specialists available.“Most patients in China just dont get help,”a Chinese doctor says.“In my hospital,I have to see 30 or 40 patients in a morning,just have time to say Hello,how do you feel?”In Western countries,people are not afraid to admit that they have depression

    29、,but most do not tell it to their boss,because they fear that they will be stricken_off_the_rolls.“In my experience,aging bosses are the most willing to admit they have it.Because they feel the most secure about themselves,” an American doctor says.Hopefully,in the near future,people around the worl

    30、d will be able to admit that they have depression so that they can get the right treatment.1Which of the following is true according to the passage?AIt is widely believed that everyone may suffer from depression.BDepression brings great problems to its sufferers in their life and work.CDepression is

    31、 a commonlyexisting problem only in rich countries.DThe poorer and the less educated a person is,the less he will suffer from depression.2Compared to normal people,the depressed people are likely to be_.Avery unconfident and often absentmindedBeasy to avoid being hit by heart attacksCworking efficie

    32、ntly and productivelyDeither weak or lazy3Depression becomes more serious in China because of_.Athe understanding of the problemBthe lack of treatment and doctorsCtheir unwillingness to tell it to their bossDthe doctors careless work4What can we infer from the passage?APeople are suffering from depr

    33、ession because of the shortage of specialists.BThe aging bosses around the world dare to say they are depressed.CMore and more patients will turn to specialists for help.DWestern people are braver than Chinese people.5What does the underlined words in the 5th paragraph mean?AHired.BDismissed.CPromot

    34、ed.DRecommended.语篇解读本文是一篇科普类说明文。抑郁症已经成为威胁人们正常生活和工作的一个重要的疾病形式,人们应正确地面对抑郁症。1解析:细节理解题。根据文章第二段最后一句“People who suffer from depression often have problems sleeping,getting up on time,and doing work productively.”可知,答案B符合文意。答案:B2解析:细节理解题。根据文章第三段“.brings loss of confidence and ability to concentratemaking i

    35、t impossible for.”可知,答案A符合文意。答案:A3解析:细节理解题。根据文章第四段第一句和第三句“Besides,there is no good treatment,with few specialists available.”可知,抑郁症在中国更严重一方面是因为人们不能正视这个事实,另一方面是由于缺少专家和较好的治疗。答案:B4解析:推理判断题。根据文章最后一段“Hopefully,in the near future,people around the world will be able to admit that they have depression so t

    36、hat they can get the right treatment.”可推知,将会有越来越多的人向专家求助,故答案C正确。答案:C5解析:词义猜测题。根据对文章第三段的整体理解可以推知,员工一旦把自己抑郁的情况告诉老板,老板有可能会由于抑郁能使人没有自信或不能够集中工作而辞退员工。故stricken off the rolls与dismissed的意思最为接近。答案:B。2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Toast (土司), perfume and washing powder are the smells most l

    37、ikely to hit you when you walk through the door of your home, according to a new study.Researchers have identified(确认) the whiffs which they claim make a house a home, with washing powder making up 34 percent. Freshly made toast accounts for another 22 percent, while perfume makes up 17 percent. Oth

    38、er smells which will typically hit you as you step through front doors around Britain include last nights dinner (10 percent), flowers (12 percent), coffee (5 percent) and pets.Seven percent of Britonsaround 1.5 millionclaim that a unique smell is what makes their house a home, above the furniture o

    39、r decoration. Half admit the smell of home makes them feel safe and warm, while it leaves one in 10 feeling worried or upset. A third of people have tried to recreate a certain smell to make them feel more at home. A further third have put off buying a property because of how it smells and three qua

    40、rters believe you can find out a great deal about a person from the smell of their home. Four in 10 people have avoided visiting someone because of the smell of their home.The study also found that one in five people love the smell of their home so much they want to bottle it and take it with them.

    41、Three in 10 wish they could have smells of their own home while on holiday. A further two in 5 would like to smell their living room while out shopping as the smell of home makes a third feel relaxed and stress-free.Professor Tim Jacob, an expert in the psychology of smell, said, “Smells make a hous

    42、e a home because of the positive associations being home has. Your home is filled with the things you loveyour children, partner, perfume, petsso when you smell them, you instantly feel better and at ease. People respond(反应) well to familiar smells. Those which are alien(陌生的) make us feel on edge un

    43、til weve identified the source and assessed that its not harmful.1. According to the passage, all the following make up the smell of a home EXCEPT _. A. toastB. perfumeC. coffeeD. partner2. The underlined word “whiffs” is closest to “_” in meaning. A. scenesB. smellsC. emotionsD. senses3. Paragraph

    44、3 mainly tells us that _. A. people are influenced greatly by smellsB. smells shape ones personality C. smells influence ones purchase D. smells make ones house unique4. Which of the following statements is NOT true? A. Professor Tim is convinced that smells of home are connected with the beloved. B

    45、. All the Britons dont admit that the smell of home makes them at ease. C. Freshly-made toast makes up the largest percent of home smells. D. We dont feel safe unless we confirm the origin of some unfamiliar smells.参考答案14 DBAC 2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A man, who sometimes t

    46、akes my bus, is in rags. His life seems different from that of the others. He looks exhausted and carries nothing. He appears along a downtown street, seemingly out of nowhere. We sometimes want to know where he sleeps at night. A few weeks ago he boarded the bus. A few stops later, a young woman bo

    47、arded. She swiped (刷) her bus-card, only to find the machine would not accept it. The driver told her to pay the $2.25 fare. “I just bought this card,” she said. “I paid the money.” The driver said she could take the card back to the sales office and explain the problem. In the meantime she would ha

    48、ve to pay the fare for that day. The woman became confused and distressed. The rest of us just watched, wondering how the problem would be solved. Suddenly the man rose from his seat, dropped a few coins into the fare box. “Youre lucky,” the bus driver said quietly. “He paid for you.” Silence fell o

    49、ver the bus. The rest of us had watched the womans discomfort, but he felt it. We lawyers, journalists and business people headed downtown to help fix the world. He fixed her world. I havent seen him since that day. Some people believe angels occasionally drop down and move among us. All I know is t

    50、hat I have a new respect for the simple act of kindness. It speeds us along on our way.1. According to the first paragraph, the author _. A. thinks highly of the manB. often gives the man some help C. knows the man very wellD. considers the man strange2. What does the underlined word “distressed” probably mean? A. exitedB. generous C. bored D. anxious3. What did the writer learn from the man? A. to show concern for other people.B. to lead a happy life like the man. C. to share what he has with us. D. to believe that people are born kind.参考答案13、DDA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(25) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-374025.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 5 THE GREAT SPORTS PERSONALITY PERIOD 3 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 5 THE GREAT SPORTS PERSONALITY PERIOD 3 .ppt
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA PERIOD 4 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修五课件:MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA PERIOD 4 .ppt
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018_2019学年高一英语下学期期中试题.doc云南省昆明市东川区明月中学2018_2019学年高一英语下学期期中试题.doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 6 OLD AND NEW SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 6 OLD AND NEW SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三学练测精练:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三同步课件:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA5-1-1 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修三同步课件:MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA5-1-1 .ppt
  • 云南省昆明市一中2018_2019学年高一英语上学期期中试题.doc云南省昆明市一中2018_2019学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题(含解析).doc云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题(含解析).doc
  • 云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题含解析.doc云南省昆明市“三诊一模”2020届高三英语复习教学质量检测试题含解析.doc
  • 云南省昆明市2023届高三英语高考适应性月考试题(一)(含听力).doc云南省昆明市2023届高三英语高考适应性月考试题(一)(含听力).doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期5月“三诊一模”模拟考试(三模)试题.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期5月“三诊一模”模拟考试(三模)试题.doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测(二模)试题.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测(二模)试题.doc
  • 云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测二模试题202104100174.doc云南省昆明市2021届高三英语下学期3月”三诊一模“复习教学质量检测二模试题202104100174.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修三同步作业:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA课时作业12 WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版高中英语必修三同步作业:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA课时作业12 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修七培优课件:MODULE 6 THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE SECTION Ⅲ .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修七培优课件:MODULE 6 THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE SECTION Ⅲ .ppt
  • 2019-2020学年外研版高中英语必修一课件:MODULE 3-SECTION Ⅱ GRAMMAR——过去分词作定语和一般过去时的时间状语 .ppt2019-2020学年外研版高中英语必修一课件:MODULE 3-SECTION Ⅱ GRAMMAR——过去分词作定语和一般过去时的时间状语 .ppt
  • 云南省昆明市2021届高三”三诊一模“摸底诊断测试英语试题 WORD版含解析.doc云南省昆明市2021届高三”三诊一模“摸底诊断测试英语试题 WORD版含解析.doc
  • 云南省昆明市2020届高三英语“三诊一模”教学质量检测试题.doc云南省昆明市2020届高三英语“三诊一模”教学质量检测试题.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六练习:模块达标检测 WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版英语选修六练习:模块达标检测 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六练习:MODULE 6 SECTION Ⅰ INTRODUCTION & VOCABULARY AND READING WORD版含答案.doc2019-2020学年外研版英语选修六练习:MODULE 6 SECTION Ⅰ INTRODUCTION & VOCABULARY AND READING WORD版含答案.doc
  • 云南省昆明市2020届高三“三诊一模”教学质量检测英语试题 WORD版含答案.doc云南省昆明市2020届高三“三诊一模”教学质量检测英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修六培优教程课件:MODULE 2 FANTASY LITERATURE SECTION Ⅱ .ppt2019-2020学年外研版英语选修六培优教程课件:MODULE 2 FANTASY LITERATURE SECTION Ⅱ .ppt
  • 云南省昆明市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题.doc云南省昆明市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题.doc
  • 2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅴ WRITING .ppt2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅴ WRITING .ppt
  • 2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ INTRODUCTION & READING AND VOCABULARY—LANGUAGE POINTS .ppt2019-2020学年外研版英语选修八同步课件:MODULE 6 THE TANG POEMS SECTION Ⅱ INTRODUCTION & READING AND VOCABULARY—LANGUAGE POINTS .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1