广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(25) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练25 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 25 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(25)含答案2016高考选练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Born in 1983 in Linyi, Shandong Province, Chen Zhou had an unhappy childhood. When he was only six years old, his parents got divorced. He had to leave his hometown and began wandering at the age of eight. Whats worse, he
2、lost his legs in a train accident. Faced with various difficulties, he never gave up. To make a living, he used to sell newspapers, polish shoes for others, and repair electrical equipment. Anyway, he decided to be a singer in the end. Now Chen Zhou has been a little famous for his songs. “God took
3、my legs away, but I will make them up.” he said. He has strived to achieve more than most able-bodied people would even dream of. He has married and has a beautiful wife and a pair of children. “I can make my life meaningful, though I have no legs.” he said. Chen Zhou is more than a traveling musici
4、an. He is a mountain climber, an inspirational speaker and an advocate for the disabled. It is hard enough to climb up a mountain when you have got two legs, but for legless Chen Zhou reaching the summit is an extraordinary achievement, considering he can do so only by using his arms. In fact, he ha
5、s climbed all of Chinas five great mountains including Mount Tai 11 times. To walk up those steps with his arms, he used a pair of home-made wooden boxes that each weighs seven pounds. So far, he has been to more than 700 cities in China and has held over 3000 street concerts. What inspires people m
6、ost is that he often donates money to those who are in trouble. Chen Zhou, whose story has moved millions of people, has set a good example to us and deserves our respect. “Everyone may get knocked down in life. However, the winners get up no matter how many times they get knocked down. Ill keep fig
7、hting as long as I breathe.” said Chen Zhou.1. Paragraph I mainly tells us that _.A. Chen Zhou struggled for his ideal B. Chen Zhou wandered at his young ageC. Chen Zhou had an unhappy family D. Chen Zhou had an miserable childhood2. What is the authors attitude to Chen Zhou? A. Pitiful. B. Understa
8、ndable. C. Admirable. D. Supportive.3. What can we learn from Chen Zhou? A. All is not gold that glitters. B. Better to do well than to say well. C. Where there is a will, there is a way. D. Actions speak louder than words.4. Which is the best rifle for the passage? A. A Legless Climber. B. A Strong
9、-minded Soul. C. From Beggar to Hero. D. Who Moved Us?参考答案1-4 DCCB 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东实验中学一模】When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady.The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wear
10、ing Ma Kes designs for more than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has been compared with the US first lady Michelle Obama and Frances Carla
11、BruniSarkozy,since stepping off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first ladys wardrobe.Even so,Ma prefers a lowkey approach.“If you eat a tasty egg why would you want to see the hen?” she says of all the media attention.Mas relationship with Peng
12、 began 10 years ago after a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.The two naturally became friends.Ma says:“The painting reflec
13、ts the painter,and clothes reflect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth,or love and sympathy;what you have in your heart is reflected in the design.Those who dont share my philosophy wont buy my clothes.Peng is a caring person,devoted to charity and environmental protecti
14、on,which is exactly what Im doing now.”However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.“Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage,” says a western designe
15、r.The first ladys doublebreasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops,though Exceptions physical stores do have seen a rising number of visitors.1The passage mainly discusses_.Athe designer of the first lady Peng Liyuans dress,Ma KeBthe friendship between Pen
16、g Liyuan and her designerCPeng Liyuans clothes on her first state visitDthe reactions to Peng Liyuans first visit to Moscow2In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned “an egg and the hen” to show_.Ait is hard to explain “Which came first,the egg or the hen?”Bpaying such great attentio
17、n to her was unnecessaryCthe outcome was more important than the processDher dissatisfaction with the media attention on her dress3What can be inferred from the passage?AFirst ladies compete with each other whenever they are together.BPengs suits can be bought in Ma Kes clothes stores.CMa Ke offered
18、 to design the first ladys clothes through her friends.DPeng had liked Mas designs long before she got to know her in the flesh.4In the passage,Peng Liyuan_.Aoften reflects on what she has in her heart before choosing clothesBis sympathetic and has a strong environmental consciousnessCalways desires
19、 the exceptional charm of the brandDis knowledgeable in philosophy5Which of the following statements is NOT true according to the passage?APeng wears the dress designed by a Chinese designer probably to support Chinese brandsBMany citizens found Peng Liyuans choice quite unexpected.CBlack leather ha
20、ndbags like Pengs are widely sold in bag stores in big cities.DAfter Peng Liyuans visit to Moscow Ma Kes clothes became more popular.语篇解读本文是一篇新闻报道。主要介绍了Ma Ke与彭丽媛的相识、她的一些设计以及对待名利的态度。1解析:主旨大意题。根据第一段最后一句“The reported released the secretMa Ke.”及对全文整体理解可知,本文主要介绍了彭丽媛所穿衣服的设计师Ma Ke。答案:A2解析:推理判断题。根据第三段第一句“Ev
21、en so,Ma prefers a lowkey approach.”可知,Ma Ke是个很低调的人,她觉得人们应该更多地关注她的作品而不是她本人。答案:B3解析:细节理解题。根据第四段最后一句中的“Peng asked for an introduction because she was a fan of Mas designs and had been wearing them for years.”可知,在认识Ma Ke之前,彭丽媛已经穿Ma Ke设计的衣服很长时间了。答案:D4解析:细节理解题。根据第五段最后一句中的“Peng is a caring person,devoted
22、to charity and environmental protection”可知,彭丽媛是一个有爱心、同情心和环保意识的人。答案:B5解析:推理判断题。根据倒数第三段“However,regardless of the brand,Pengs support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands.”可知,彭丽媛支持民族品牌,这也让很多喜爱外国名牌的中国人吃惊,所以A、B两项正确;根据倒数第二段中的“Instead she presented a vision
23、of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage”可知,彭丽媛使得Ma Ke的设计更受欢迎,故D项正确;根据最后一段中的“The first ladys doublebreasted coat and her black leather handbag arent available at any of Exceptions shops”可知,C项不正确。答案:C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东省实验中学一模】Depression
24、(抑郁症) is a serious problem today.Depression causes workers to be unproductive,causing companies and countries to lose billions of dollars.One expert says that depression is like cancer because it is “widespread,costly and deadly”Depression hits one person in five around the world.Although people hav
25、e believed depression to be a problem among the rich and educated,studies show that depression is a problem among everyone.Over any sixmonth period,between five to seven percent of the worlds population will be suffering from a serious depression.Suicide rates among people suffering from the disease
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
