分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型广西桂林市2016高考英语(二轮)阅读理解能力选练(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:375985
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:120.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 桂林市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 能力 答案
    资源描述:

    1、广西桂林市2016高考英语(二轮)阅读理解能力选练(2)及答案阅读下列短文,然后从各题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出最佳选项。Some novels simply entertain and others contain a powerful message in the story line and characters. In his first novel, A Wind In Montana, Mitch Davies tells a story about young adults and how they accept responsibility for their l

    2、ives.A Wind In Montana is a marvelous tale of two teenagers, Rory Coleman and Victoria Beach, high school students at the same school, who struggle to make the right decision for themselves. As each of them nears adulthood, they become more concerned with the future and setting goals that will bring

    3、 them happiness and fulfillment.Without any advice from his parents, Rory chooses to pursue a profession in chemistry, applies for a chemistry scholarship, and determines to do everything he can to achieve it. Along the path, Rory finds that even though he has a plan, there are obstacles that could

    4、prevent him from realizing his goals. Victorias struggles are different from Rorys. Although her father has decided that she should become a professional musician, Victoria has other plans for her life. Together, Rory and Victoria attempt to follow their dreams, despite the obstacles in their paths.

    5、 A Wind In Montana contains a lesson for all teens about to enter adulthood that disappointment and setbacks (挫折) are going to occur no matter how determined they are and that they need to develop skills along the way that will help them deal with them effectively.There are so many major decisions f

    6、acing teens today social, parents, other influencing adults and school work and theres no guarantee that their plans will succeed, even if they make the so-called “right” decisions. A Wind In Montana explores how two teenagers struggle with their own unique decisions and how the choices they make af

    7、fect their lives.Mitch Davies book stands out among todays teen books that deal with imaginary situations. A Wind In Montana is a real story about real people facing real-life situations. Its entertaining and also helps readers think about their own lives and offers various ways to handle situations

    8、 that may arise.56. According to the passage, both Rory and Victoria _.A. work hard at their courses B. have a strong sense of selfC. go against their parents D. get along well with others57. The third paragraph is mainly about _.A. the value of A Wind In Montana B. Mitch Davies achievementsC. Mitch

    9、 Davies writing style D. the content of A Wind In Montana58. Unlike other teen books, A Wind In Montana _.A. involves some imaginary situations B. focuses on responsibilities teens should takeC. is based on real-life experiences D. discusses the future of young adults59. Whats the purpose of the pas

    10、sage?A. To review a book. B. To report a piece of news.C. To speak highly of an author. D. To collect materials for a book.阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Humans: Its time to abandon Earth or Race Extinction.It could be the plot of a summer blockbuster (巨片),but this prediction isnt science fictio

    11、n. Its a glimpse of the future ,according to famous British scientist Stephen Hawking.“I see great dangers for the human race,” he said in an interview with global forum Big Think. There have been a number of times in the past when its survival has been a question of touch and go. ”“I believe that t

    12、he long-term future of the human race must be in space”,he said. “It will be difficult enough to avoid disasters on planet Earth in the next hundred years ,let alone the next thousand, or million. ”Hawking ,who was awarded the Presidential Medal of Freedom last year, has recently voiced many concern

    13、s about the future of life on Earth.If aliens visited us ,the outcome would be as much as when Columbus landed in America, which didnt turn out well for the Native Americans,” he said. “Such advanced aliens would perhaps become nomads (游牧者),looking to conquer and colonize whatever planets they can r

    14、each. ”But Hawking says hes still hopeful for the future of humanity. He told Big Think. Weve made remarkable progress in the last hundred years. But if we want to continue beyond the next hundred years ,our future is in space.”Getting to another planet will prove a challenge ,not to mention coloniz

    15、ing it for humanity. Katherine Freese from University of Michigan told Big Think that “the nearest star to Earth is Proxima Centauri which is 4. 2 light years away. That means ,if you were traveling at the speed of light the whole time, it would take 4. 2 years to get there or about 50,000 years usi

    16、ng current rocket science.”60.Humans are advised to abandon Earth mainly because _.A. aliens will take up our home planet soon B. many disasters will happen on the Earth C. resources will be used up in the future D. humans need larger space to live in61.Thinking about the future of humans, Hawking f

    17、eels that _.A. humans will probably become extinct B. aliens are the biggest future threat to humansC. other planets are ready for humans to reach D. the earth will not be habitable for humans 62.What is the writers key point in the last paragraph?A. It is impossible to get to another planet in spac

    18、e.B. The present means of transport are not advanced at all.C. The near future cant see humans move to another planet.D. The planet Proxima Centauri is the closest to the earth.63.This passage is most probably taken from _A. a conference interviewB. a science fictionC.a forum report D. a history boo

    19、k阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In business, there is a speed difference: Its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company siz

    20、e .Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.In our study of 343 businesses, the companies that choose to go, go, go to try to gain an edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key mome

    21、nts to make sure they were on the right track, Whats more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period.How did they disobey the laws of business physics, taking more time than compe

    22、titors yet performing better? They thought differently about what “slower” and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly )and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ).Simply increasing the speed of production, for e

    23、xample ,may be one way to try to reduce the speed difference .But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.In our study, higher-performing companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and disc

    24、ussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didnt develop team spirit among their employees, and h

    25、ad little time thinking about changes.Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . That kind of strategy must come from the top.( ) 1. What does the under

    26、lined part “gain an edge” in Paragraph 2 mean? A. Increase the speed. B. Get an advantage. C. Reach the limit. D. Set a goal.( ) 2. The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means _. A. spending more time and performing worse.B. spending more time and performing betterC. spen

    27、ding less time and performing worse D. spending less time and performing better ( ) 3. What can we learn from the text? A. how fast a firm moves depends on how big it is.B. how competitive a firm is depends on what it produces.C. Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.D.

    28、 Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.( ) 4. Which could be the best title for the text? A. Improve quality? Serve better. B. Deliver value? Plough ahead.C. Reduce time? Move faster. D. Need speed? Slow down.【参考答案】1-4、BDCD阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳

    29、选项。Here is your best chance to travel around the UK in 2012: More that 200 B&Bs(bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Dont miss it. Just collect the vouchers(活动券) in our B&B Daily printed

    30、 from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds: 20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 0

    31、1/09/201231/10/2012; 35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B &Bs before 28/04/2012.Each voucher can only be used by the holder to book one room for one night.If

    32、 voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, and additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available.

    33、Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders must pay for the stay in full at the time of booking. Additional $10 may b

    34、e paid to confirm(确认) the booking and will be returned on arrival.The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A09/01/2012 B04/02/2012C01/03/2012 D28/04/201246. How much should be paid for a

    35、 twonight stay in October 2012 at a chosen B&B?A70. B40. C35. D30.47. What right do the B&Bs reserve?ATo charge extra $10 for bookings with no vouchers.BTo refuse bookings for guests under the age of 18.CTo charge at full price for stays not confirmed.DTo request extra charges as tips.48. By taking

    36、up the offer, the voucher holders can choose to_.Abook either a basic twin or double room at the chosen B&BsBhave lunch or evening meal without paying extra moneyCuse the B&B offer together with other offersDbook the stays through B&B Daily 【要点综述】本文介绍了英国的B&Bs旅行食宿优惠活动,主要谈到了此次活动的具体操作及注意事项。45. D推理判断题。根

    37、据文中所提到的时间:02/04/201231/05/2012;01/09/201231/10/2012;01/06/201231/08/2012可知,四到十月活动券有效。故答案为D。46. B推理判断题。根据文中“20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012”可知,在十月住两天晚上需40。47B细节理解题。根据最后一条规定“The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.”可知答案为B。48. A细节理解题。根据第三条规定“The offer is valid for a basic twin or double room only.”可知答案为A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西桂林市2016高考英语(二轮)阅读理解能力选练(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-375985.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1