广西桂林市2021届高三第一次联合调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林市2021届高三第一次联合调研考试英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 2021 届高三 第一次 联合 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考桂林市第一次联合调研考试高三英语考生注意:1.本试卷由四个部分组成。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题.从题中所给的A、B、C三个
2、选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation most probably occur?A. At a hotel.B. At an airport.C. In an office.【答案】B【解析】【原文】M: Shall I take you to the hotel and then to the office?W: OK. That would be nice. Im really a little bit t
3、ired after the long flight.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman do this evening?A. Go to see a doctor.B. Stay at home for a rest.C. Have a dinner with the man.【答案】B【解析】【原文】M: How about going out for dinner this evening?W: Im afraid Im not feeling well. And I have to have a rest.M: I see. Well, m
4、aybe some other time.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the man want to go?A. Chicago.B. New York.C. Los Angeles.【答案】A【解析】【原文】M: I want to fly to Chicago on Sunday. Are there any seats available?W: Just a minute. Let me check.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where has the man been around lately?A. He has gone to P
5、alm Springs.B. He has been away on business.C. He has been away on vacation.【答案】C【解析】【原文】W: You havent been around much lately, have you?M: No, Ive been away on vacation.W: Oh? Where were you?M: Palm Springs. Ive got a cousin there.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the woman leave?A. On Sunday morning.
6、B. On Sunday afternoon.C. On Sunday evening.【答案】B【解析】【原文】W: Ive come to say goodbye.M: When are you off?W: Im flying home on Sunday afternoon.M: Well, goodbye. See you soon.第二节(共15小题;每小题L5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独
7、白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who is the man going to visit?A. His parents.B. His uncle.C. His sister.7. Why would the woman stay at home on Thanksgiving Day?A. She has to help do housework.B. She has to do her homework.C. She has to look after her mother.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: Have a
8、nice Thanksgiving Day!M: The same to you!W: Are you going anywhere?M: I thought about going to my sisters. How about you?W: Oh, Ill probably just stay at home because I have to help my mom do housework.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Who got married?A. The woman s sister.B. The mans sister.C.
9、Bettys sister.9. What is Bettys dream?A. To find her true love.B. To find a man to marry.C. To be on top of the world.【答案】8. A 9. A【解析】【原文】M: Hello, Chuck! You didnt show up the whole day yesterday. Where had you been?W: I went to attend my sisters wedding ceremony.M: You mean Betty?W: Yeah, after w
10、aiting for so many years, she finally got married!M: I know. She has been trying to find her true love.W: Well, yesterday she achieved her dream. The bridegroom is a handsome and promising young man.M: Wow, so she must have been on cloud nine yesterday!W:Yeah. She was on top of the world.听下面一段较长对话,回
11、答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What does the woman need?A. A hand.B. A project.C. Some tape.11. What do we know about the two speakers?A. They are both busy.B. They do the same project.C. They need to -help each other.12. What does the woman think is important?A. Staying in control.B. Getting out of ha
12、nd.C. Making good preparations.【答案】10. C 11. A 12. A【解析】【原文】M: What are you working on, Susie?W: Im working on a project.M: Can I lend you a hand?W: No. But I need some tape. Do you have any on hand?M: Yes, I do.W: Great, thanks. I need to finish this tomorrow.M: Youre very busy this week.W: I am. I
13、 also have visitors coming. I need to prepare for them.M: wow, you have your hands full.W: I know. I need to be more organized.M: Me too.W: Do you feel things get out of hand sometimes?M: Yeah, sometimes.W: I do, too. But its important to stay in control.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where
14、is Tom now?A. In the office.B. On the road.C. At a meeting.14. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Neighbors.C. Boss and customer.15. What is the man late for?A. An interview.B. A meeting.C. An appointment.16. Who will the man call next?A. Eric.B. Sue.C. Jacks.【答案
15、】13. B 14. A 15. B 16. C【解析】【原文】M: Sue. Its Tom. Im stuck in traffic. Im on the highway and theres an accident. The exit is blocked. Im going to try another route. It is raining very hard and I dont know what to do.W: Okay, Tom calm down. Just drive slowly and be careful.M: Okay, I will. I dont thin
16、k Im going to make it to the meeting on time.W: Thats okay. What would you like to do?M: I guess you can hold it without me and talk about the things I was going to discuss.W: Well,1 don t know if Im very comfortable covering your topics because l dont know them very well.M: What else can I do?W: Di
17、d you talk to Eric?M: I couldnt get hold of him.W: Did you ask to speak to his secretary Jacks?M: No. Ill try that. Ill call you back.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What does the speaker mainly talk about?A. Ways to learn a language.B. The importance of English.C. The efficiency of regular stu
18、dy.18. How long do experts suggest studying every day?A. A few hours.B. 20 minutes.C. 30 minutes.19. What is the recommended way to learn a language?A. One task at a time.B. Several tasks at a time.C. Learn grammar first.20. What will it lead to if one watches TV repeatedly?A. Too much time wasted.B
19、. Progress only in pronunciation.C. A good command of the language.【答案】17. A 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Learning a new language like English can be a challenge, but with regular study it can be done. Classes are important, but so is disciplined practice. It can even be fun. Here are some guidelines to
20、 help you improve your reading and comprehension skills and become a better English student. Learning any new language is a time consuming process, Rather than try a few hours of review in once or twice a week, most experts say short, regular study sessions are more effective. As little as 30 minute
21、s a day can help you improve your English skills overtime. Instead of focus on one single task for an entire study session, try mixing things up. Study a little grammar, then do a short listening exercise, then perhaps read an article on the same topic. Don t do too much.20 minutes on three differen
22、t exercises is plenty. The variety will keep you engaged and make studying more fun. Reading English-language newspapers and books, listening to music, or watching TV can also help you improve your written and verbal comprehension skills. By doing so repeatedly, you will begin to unconsciously absor
23、b things like pronunciation, speech patterns, accents and grammar.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe following are the essential and sustainable sites to see in 2021. Grab your hags and go!Magdalen Island, CanadaWhy go now: See a beautiful but decreasin
24、g world of ice and the harp seals that depend on it. What to know: The baby seals are born on the ice in late February and early March The young seals are one of the most attractive creatures on the planet.When to go: February-MarchHow to go: Live aboard boat expeditions offer the luxury of time wit
25、h the seals above and below the sea ice.Abu Simbel, EgyptWhy go now: Enjoy a private audience with Ramses IIWhat to know: Abu Simbel is deep in the south of Egypt near its border with Sudan. The temples are archaeological treasures and wonders of modern engineering. Buried by sand for thousands of y
26、ears, the towering landmarks were unearthed by archaeologists in 1813 and saved from the rising waters of Lake Nasser.When to go: February-MarchHow to go: A good way to experience Abu Simbel is as part of a Nile cruise. Fort Kochi, IndiaWhy go now: Track artful trends in creative KeralaWhat to know:
27、 It is gaining notice as a new arts center. The four-month-long Kochi-Miseries Biennale is the largest event of its kind in South Asia. Launched in 2012, the Biennale shows contemporary international. Indian, and cross-cultural visual art and experiences.When to go: December April Zakouma National P
28、ark, ChadWhy go now: Support an African elephant havenWhat to know: Zakouma National Park is home to a rapidly growing African elephant population-some 559 in 2019 and a thousand expected by 2024. The parks location, in southeastern Chad, one of the worlds least visited countries, makes Zakouma a be
29、st-kept secret-one worth sharing to help ensure its continued success.When to go: MarchApril21. What attracts tourists in Magdalen Island most?A. Waters.B. Fishing.C. Seals.D. Expeditions.22. Who might show great interest in Fort Kochi?A. History lovers.B. Art lovers.C. Photographers.D. Designers.23
30、. Why has Zakouma National Park been well protected?A. People there are poor.B. Measures are proper.C. Tourists are fewer.D. Laws play a role.【答案】21. C 22. B 23. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四个2021年必看的景点。【21题详解】细节理解题。根据Magdalen Island, Canada中的“Why go now: See a beautiful but decreasing world of ice and the ha
31、rp seals that depend on it.”可知,游客们去那里主要是为看这个美丽但正在减少的冰的世界和依赖它的竖琴海豹。故选C。【22题详解】推理判断题。根据Fort Kochi. India中的“the Biennale shows contemporary international, Indian, and cross cultural visual art and experiences.”可知,the Biennale展示了当代国际、印度和跨文化的视觉艺术和体验。由此推知,那些爱好艺术的人会对此地感兴趣。故选B。【23题详解】细节理解题。根据Zakouma Nationa
32、l Park, Chad中的“The parks location, in southeastern Chad, one of the worlds least visited countries, makes Zakouma a best kept secret”可知,Zakouma公园位于乍得东南部,乍得是世界上游客最少的国家之一,这使得Zakouma成为一个保守得最好的秘密。由此可知,导致Zakouma National Park受到良好保护的原因是他的游客非常少。故选C。BWhen struggling single mom Shetara Sims won $ 100 on the
33、lottery, she decided to donate it all to the family of a police officer who had been shot in the line of duty.Sims did so despite her own money worries. Like many Americans. she has recently lost her job. Sims only had her last $ 7 when she found a dollar bill. She used it to buy a lottery ticket, w
34、inning $ 100. Sims 12-year-old daughter, Rakiya Edmonson, suggested that they donate it to the family of a Kansas City police officer who had been wounded in the line of duty. The officers difficult situation was a reminder of their own experience with personal tragedy. Rakiyas sister. Sims eldest d
35、aughter, was killed in 2012. The detectives who worked the case became much needed support to the family.To repay some of the hope that these officers gave back to her family, Sims called the police department on July 10 to make her $ 100 donation. She decided to submit anonymously, not leaving her
36、name or number.News of her generous donation soon spread. Officers spent days tracking her down, hoping to find her and repay her kindness. To hear her call and just express thanks for no reason other than shes thankful, its really affecting us, and its really touching to us, Kansas City Police Depa
37、rtment Jake Becchina said.Once they learned her identity, officers started a GoFundMe campaign for Sims. Hundreds of people who heard the story had reached out, wanting to help. By Wednesday it had raised more than $ 59,000.Becchina said its kindness from people like Sims that motivates officers to
38、keep serving. Sims and Rakiya have since met with coworkers of the injured officer, who is still hospitalized.24. Why did Sims donate $ 100?A. Many were out of work.B. She turned out to be much luckier.C The police officer deserves help.D. Her daughter has love in her heart.25. How did Sims get in t
39、ouch with the police department?A. On the spot.B. By phone.C. By email.D. By fax.26. Why were Jake Becchinas words mentioned?A. To show Sims generosity.B. To call on others to learn.C. To tell us how he feels.D. To analyze Sims motivation.27. Whats the best title for the text?A. Shetara Sims Becomes
40、 A Lucky DogB. Lottery Influences Peoples HappinessC. A Moms Kindness Shocks AmericaD. Mom Donated Her Lottery Winnings【答案】24. C 25. B 26. C 27. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述一位单身母亲把她的彩票奖金捐给了一名受伤的警察,然而她的善良现也得到了回报。【24题详解】推理判断题。根据文章第二段“The officers difficult situation was a reminder of their own experience with
41、 personal tragedy.(这名军官的困境提醒了他们自己的个人悲剧经历)”可推断,这位警官应该得到帮助。故选C。【25题详解】细节理解题。根据文章第三段“Sims called the police department on July 10 to make her $ 100 donation.(西姆斯于7月10日打电话给警察局,要求捐出100美元。)”可知,西姆斯通过电话与警察局取得联系。故选B。【26题详解】推理判断题。根据文章第四段“To hear her call and just express thanks for no reason other than shes t
42、hankful, its really affecting us, and its really touching to us, Kansas City Police Department Jake Becchina said.( 听到她的电话,仅仅是出于感谢而表达感谢,这真的影响着我们,也真的让我们感动。)”可推断,Jake Becchina的话被提到是说明他是如何感受的。故选C。【27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“When struggling single mom Shetara Sims won $ 100 on the lottery(彩票), she decided to d
43、onate it all to the family of a police officer who had been shot in the line of duty.(当苦苦挣扎的单身母亲西姆斯在彩票中赢得100美元时,她决定把这些钱全部捐给一个在执勤中被枪击的警察的家庭。)”及全文内容可知,文章主要讲述一位单身母亲把她的彩票奖金捐给了一名受伤的警察,然而她的善良现也得到了回报。所以“Mom Donated Her Lottery Winnings(妈妈把她赢的彩票捐了)”作为文章标题最为合适。故选D。CThe World Food Program won the Nobel Peace
44、Prize for fighting hunger and seeking to end its use as “a weapon of war and conflict at a time when the coronavirus pandemic has driven millions more people to the edge of starvation.“We are sending a signal to every nation who raises objections to international cooperation committee chair Berit Re
45、iss-Andersen said. “We are sending a signal to this type of nationalism where the responsibility for global affairs is not being faced.”The Rome-based agency has brought aid to multiple crises, including Ethiopias hunger of 1984, the Asian tsunami of 2004 and the Haiti earthquake of 2010. It continu
46、ed to bring assistance to the worlds most dangerous and unsafe places, from air-dropping food in South Sudan and Syria to creating an emergency delivery service that kept aid flowing even as pandemic restrictions prevented commercial flights taking off.“Where there is conflict, there is hunger. And
47、where there is hunger, there is often conflict,” Beasley said in a statement on the agencys website. “Today is a reminder that food security, peace and stability go together.”The Nobel Committee called on governments to ensure that WFP and other aid organizations receive the financial support needed
48、 to feed millions in countries such as Yemen. Congo, Nigeria and South Sudan.When the award was announced, Beasley was in Niger, following a visit to neighboring Burkina Faso-two countries in the Sahel region of Africa that he said is “under attack by extremists and climate extremes and going throug
49、h “a devastating” time.The award comes with a gold medal and a 10-milion krona ($1.1 million) cash prize that is dwarfed by the funding that WFP requires for its work. So far in 2020, the organization has received almost $ 6.4 billion in cash or goods.28. What can we learn about Berit Reiss-Andersen
50、 from Paragraph 2?A. He was excited.B. He was dissatisfied.C. He disliked cooperation.D. He knew his responsibility.29. What is the third paragraph mainly about?A. The location of the agency.B. Multiple crises it has dealt with.C. Various kinds of help it provided.D. The conflicts in plenty of areas
51、.30. Whats Beasleys attitude to food security?A. Important.B. Effective.C. Regional.D. Urgent.31. Where did Beasley know WFP won the Nobel Peace Prize?A. In Yemen.B. In Congo.C. In Niger.D. In Nigeria.【答案】28. B 29. C 30. A 31. C【解析】【分析】这是一篇说明文。讲述了世界粮食计划署(World Food Program)获得了诺贝尔和平奖。【详解】1.推理判断题。根据第二
52、段中“We are sending a signal to every nation who raises objections to international cooperation committee ”(我们正在向每一个反对国际合作的国家发出信号)及“We are sending a signal to this type of nationalism where the responsibility for global affairs is not being faced.”(我们正在向这种民族主义发出一个信号,这种民族主义没有对全球事务承担责任。)可以推知,Berit Reiss
53、-Andersen 是非常不满意的。选项B符合文意。故选B。2.主旨大意题。根据第三段首句“The Rome-based agency has brought aid to multiple crises, including Ethiopias hunger of 1984, the Asian tsunami of 2004 and the Haiti earthquake of 2010. ”(总部设在罗马的机构为多重危机提供了援助,包括埃塞俄比亚1984年的饥荒,2004年的亚洲海啸和2010年的海地地震。)及本段中“It continued to bring assistance t
54、o the worlds most dangerous and unsafe places, from .to .”(它继续向世界上最危险和最不安全的地方提供援助,从.到.)可以推知,本段主要阐述它提供的各种帮助。选项C与文意相符。故选C。3.推理判断题。根据第四段中“Today is a reminder that food security, peace and stability go together.”(今天提醒我们,粮食安全、和平与稳定是密不可分的。)可知,食品安全很重要。所以选项A与文意相符。故选A。4.细节理解题。根据倒数第二段中的“When the award was ann
55、ounced, Beasley was in Niger ”(当奖项宣布的时候,比斯利在尼日尔)可知,比斯利在尼日尔得知世界粮食计划署赢得诺贝尔和平奖。所以选项C与文意一致。故选C。DNothing is more American than blue jeans. The blue denim pants(牛仔裤) were invented in 1871 and were initially made for miners and cowboys but became a popular fashion among youth in the 1950s and 1960s. Denim
56、soon became accepted by most people, making jean pants, jackets, skirts, and more a big part of western culture.Now, Wrangler which has been making jeans since 1947, is greening the industry by dyeing denim with indigothe deep blue color used for jeans-foam(泡沫), instead of the traditional way of usi
57、ng vats of Indigo liquid dye.While indigo is a natural compound and has been used to dye cloth for centuries, most of the indigo dyes used today are manmade, and dyeing thread for the production of blue jeans is very wasteful. The thread has to be pulled through multiple dye boxes filled with around
58、 2,000 liters of liquid dye and water, and the process has to be repeated several times for the dye to hold according to Fast Company.The new eco-friendly foam dyeing method was developed at Texas Tech and uses over 99 percent less water than the traditional method. In 2017, Wrangler, the Walmart Fo
59、undation, and Lee, another blue jeans brand invested in new technology to make the industry more sustainable.In the new “Indigo good” methods the process saves more than just water; it is expected to use 60 percent less energy and produces 60 percent less waste.“While we have been able to reduce 3 b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
