山东省济宁市兖州区2019-2020学年高二英语5月阶段性测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 济宁市 兖州 2019 2020 学年 英语 阶段性 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省济宁市兖州区2019-2020学年高二英语5月阶段性测试试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考生号等填写在答题卡上指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答题写在答题卡,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个问题,从题中所给的A、B、C三个
2、选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒种的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读一遍1. Why is Mike going to Charleroi?A To meet friends. B. To take photos. C. To visit a museum.2. What relation is John to Tammy?A. Her teacher. B. Her father. C. Her schoolmate.3. Where does Mary usually spend her weekend?A. In a theater. B. In a book
3、store. C. In a shopping mall.4. What was the woman expecting last night?A. A phone call. B. A text message. C. A party invitation.5. What drink will the man have?A. Juice. B. Beer. C. Milk.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒
4、钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where did Bethany hurt her left arm?A. In a shark show. B. In a surfing practice. C. In a car accident.7. What does Bethanys story mainly tell us?A. The power of the women.B. The importance of interests.C. The spirit of never giving up.听下面一段对话,回
5、答第8至第10三个小题。8. What are the speakers mainly talking about?A. travel company. B. A website. C. Tomorrows plan.9. What has the woman bought online?A. Some wine. B. Some tickets. C. Some coffee.10. What will the speakers do next?A. Eat out. B. Meet wine experts. C. Go to a garden nearby.听下面一段对话,回答第11至第
6、13三个小题。11. Why does Mr. Cook make the call?A. To change an appointment.B. To make an appointment.C. To confirm an appointment.12. What did Mr. Cook forget?A. The name of the dentist.B. The problems with his teeth.C. The time of his last check-up13. When will Mr. Cook visit Beautiful Smile Dentistry?
7、A. Next Tuesday. B. Next Thursday. C. Next Friday.听下面一段对话,回答第14至第17四个小题。14. Why is the woman dissatisfied with the man?A. He didnt talk with her.B. He came here late again.C. He ignored her messages.15. Whats the biggest problem of having a mobile phone in the womans view?A. Wasting much time.B. Doi
8、ng harm to our health.C. Distracting us from real life.16. What does the one who uses the phone first need to do?A. Take a photo. B. Send a message. C. Buy some coffee.17. How does the man feel about keeping off the phone?A. Nervous. B. Relaxed. C. Painful.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。18. What percentage o
9、f the Indian youth is hopeful for the future?A. 53%. B. 49%. C. 20%.19. What do most Chinese young people worry about?A. Energy. B. Technology. C. Environment20. What is the speaker doing?A. Giving a lesson. B. Hosting a show. C. Broadcasting news.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列材料
10、,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AIf you are earning money and doing some of your own shopping, you may want to enroll in (注册) some well-known rewards programs at your favourite stores. Here are some of the most popular rewards programs.The Student Price Card (SPC)This is a card that all teens, aged 13 an
11、d up, should have in their wallet. It costs $10, but you will easily earn this back in savings from a wide variety of retailers (零售商) including 10% off at American Eagle, Urban Outfitters, Little Burgundy, Marble Slab and many more.SCENEThis is perhaps one of the most popular rewards programs for te
12、ens, aged 14 and older. Its a pity that the SCENE program was dropped by Sport Check last fall. However, other participating retailers are mostly restaurants such as Harveys and Swiss Chalet. Once you collect 1.000 points, you will receive a free movie.StarbucksFor starters, the Starbucks Rewards pr
13、ogram gives you a free drink on your birthday. It also offers you the convenience of paying with your phone, instead of cash, at the register (收银机). You earn 2 stars for every $1 spent and after you collect 300 stars, youll be upgraded to Gold Status where you can cash in 125 stars for free food and
14、 drink. You must be 15 or older to participate in the program.Air MilesThis program recently dropped the minimum age requirement from 18 to 16, which is a win for teens, although some would like it even younger. Air Miles is now a very popular rewards program, and has many participating retailers. Y
15、ou can choose to save up for a free flight or use the cash option at stores such as Starbucks, Cineplex and Kernels Popcom.1. Which of the following cards may a 13-year-old apply for?A. The SPC.B. SCENE.C. Air Miles.D. Starbucks.2. What benefit will teens get from SCENE?A. A free international fligh
16、t.B. 10% off at Urban Outitters.C. 1000 points for a free movie.D. A free drink on their birthday.3. If you want to become a Gold Status customer, how much should you spend in Starbucks?A. $100.B. $105.C. $125.D. $150.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四家店里的一些奖励政策。【1题详解】细节理解题。根据The Student Price C
17、ard (SPC)部分中This is a card that all teens, aged 13 and up, should have in their wallet.可知这是一张所有13岁以及13岁以上的青少年都应该放在钱包里的卡片。由此可知,13岁的孩子可以申请The SPC卡。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中Once you collect 1.000 points, you will receive a free movie.可知一旦你收集了1 000积分,你将会得到一部免费的电影。由此可知,青少年从SCENE能得到用于观看免费电影的1000积分。故选C。【3题详解】
18、细节理解题。根据倒数第二段中You earn 2 stars for every $1 spent and after you collect 300 stars, youll be upgraded to Gold Status where you can cash in 125 stars for free food and drink.可知你每消费1美元就可以获得2颗星,当你收集到300颗星后,你将升级到黄金顾客,你可以用125颗星兑换免费的食物和饮料。由此可知,如果你想成为黄金顾客,你应该在星巴克花300/2=150美元。故选D。BA new report suggests that
19、young people are aware of their parents drinking and it may well have an impact on their relationship with alcohol. How much you drink, how often you say, Ah, thats nice, while imbibing and whether you use alcohol as a reward can all encourage adolescents to drink, according to a report last week fr
20、om the Institute of Alcohol Studies.Parents often assume their children dont notice their drinking, but they do Children can also tell the difference in levels of being drunk, and one in five said they had been embarrassed by their parents drinking, while others said that parents had forgotten their
21、 bedtime or argued with them more than usual.If you have a warm parenting style, but clear expectations for your childrens behavior, this can protect your children from drinking. The report has clear guide-lines for parents: dont glamorize (美化) alcohol, always talk about its risks as part of a conve
22、rsation about alcohol and dont talk about feeling sick because your children will then think its normal to throw up and have a headache after a drinking session.But according to Prof Ingeborg RosSow, who studied parental drinking three years ago, the evidence isnt strong enough for any sort of recom
23、mendation: Despite numerous research findings on this topic, there is rather little we know about causal effects of parental drinking and parenting behaviour on childrens alcohol use. And thats the truthits an association, not evidence of proof (证据). Alcohol marketing, peer (同龄人) pressure and the ge
24、nes that influence how much you drink are also in play. But, even so, parents who drink in front of their children could make their younger children feel unsafe and their older ones embarrassed. So treat parenting like drivingdont go over the limit.4. What does the underlined word imbibing in Paragr
25、aph 2 mean?A. Taking exercise.B. Writing a report.C Giving a reward.D. Drinking alcohol.5. What are parents advised to do according to the report?A. Give up drinking alcohol.B. Limit their childrens alcohol use.C. Let their children know the danger of alcohol.D. Avoid talking about alcohol with thei
26、r children.6. What can be learned from RosSows words?A. Peer pressure is strong among children.B. Alcohol marketing is going over the limit.C. It is inspiring that more parents are giving up alcohol.D. It is unclear whether parents drinking leads to childrens alcohol use.7. From whom is the text int
27、ended?A. Parents.B. Teachers.C. Teenagers.D. Researchers.【答案】4. D 5. C 6. D 7. A【解析】这是一篇议论文。文章主要讲述了父母的饮酒行为会导致孩子饮酒,但也有人对此持保留意见。【4题详解】词句猜测题。根据划线部分所在的句子while imbibing and whether you use alcohol as a reward can all encourage adolescents to drink, according to a report last week from the Institute of Al
28、cohol Studies.可知,根据上周酒精研究机构的报道,当imbibing时,不管你是否把酒当作一种回报都会鼓励青少年饮酒。根据句意,尤其是drink ,可推测划线部分的意思是“饮酒”。D. Drinking alcohol.(饮酒)符合以上猜测,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段的The report has clear guide-lines for parents: dont glamorize (美化) alcohol, always talk about its risks as part of a conversation about alcohol (该报道对父母
29、提出了清楚的指导方针:不要美化酒,常常把酒的危害作为谈论酒的一部分)可知,根据该报道,父母应该让孩子知道酒的危害。C. Let their children know the danger of alcohol.(让他们的孩子知道酒的危害)符合以上说法,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的Despite numerous research findings on this topic, there is rather little we know about causal effects of parental drinking and parenting behaviour on
30、 childrens alcohol use.(尽管对于这个课题有大量的研究发现,但是现在几乎没有证据可以证明父母的饮酒行为会导致孩子饮酒)可知,Prof Ingeborg RosSow认为父母的饮酒行为是否会导致孩子饮酒还不清楚。D. It is unclear whether parents drinking leads to childrens alcohol use.( 父母的饮酒行为是否会导致孩子饮酒还不清楚)符合以上说法,故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其是第三段的If you have a warm parenting style, but clear e
31、xpectations for your childrens behavior, this can protect your children from drinking.(如果你有一个温暖的教导方式,但你对孩子的行为有明确的期望,这可以防止你的孩子喝酒)可推测,这篇文章是写给父母的。A. Parents.(父母)符合以上推测,故选A项。CI used to ride my bike to work on quiet Sundays,and then gave it up when my work schedule changed. Concerns about traffic on the
32、streets of Washington, D.C took away my confidence, but National Bike to Work Day made me try again.This morning, at 6:45. I wheeled my bike out of the garage and joined a nation of first-timers and old-timers on National Bike to Work Day.I bought a new bike last year with the intention of cycling r
33、egularly to the office. I started riding right away, but set the goal realistically low: just once a week.In my favor was the fact that I worked on Sundays, a perfect riding day because of the low traffic. And so I enjoyed a series of nearly deserted morning rides from my bungalow in a Washington. D
34、. C. neighborhood to the Monitors bureau., just two blocks from the White House.But then I no longer needed to work on Sundays. And my bike stayed parked in the garage. The last part of my cycle route covered busy urban streets, and I worried about traffic.Today made me give bike commuting (通勤) a se
35、cond try. However, some of the cyclists roared (呼啸而行) down the path quite fast, and I nearly caused an accident; downtown, I made a wrong turn, and ended up on a busy street; unlike Sundays, I had to pack a change of work clothes; besides, there was no shower.Bike commuting is on the rise in America
36、, but Im a fairweather rider, easily influenced by rain or snow. This morning did little to calm my worries about commuter traffic. One of the problems is my inexperience, and Im willing to learn from that. But I can see now that if commuter biking is to really take off, cities and workplaces need t
37、o encourage it, from bike lanes (车道) to workplace showers.8. What did the author say about cycling to work on Sundays?A. It made her a regular cyclist.B. It took too much time.C. It was very pleasant.D. It made her nervous.9. What was the main reason why the author stopped cycling to work?A. The lon
38、gdistance cycling.B. Her poor skill at cycling.C. Terrible weather.D. Heavy traffic.10. How did the author feel on this years National Bike to Work Day?A. Ashamed.B. Shocked.C. Confused.D. Discouraged.11. What does the author expect according to the last paragraph?A. Cyclingfriendly environment.B. R
39、ain or snow on workdays.C. More freedom.D. A new bike.【答案】8. C 9. D 10. D 11. A【解析】这是一篇记叙文。作者因为担心华盛顿拥挤的街道,停止骑自行车上班。在今年的世界自行车日那天,作者再次骑自行车上班,却遭遇了不愉快的经历,因此作者期待友好的骑车环境。【8题详解】细节理解题。根据第四段的In my favor was the fact that I worked on Sundays, a perfect riding day because of the low traffic. (我喜欢的是,我在周末上班,因为交通
40、不拥挤,那是一个完美的骑行日子)可知,作者认为周末骑车去上班令人愉快。C. It was very pleasant.(它是令人愉快的)符合以上说法,故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第一段的Concerns about traffic on the streets of Washington, D.C took away my confidence (由于担心华盛顿街道的拥挤,我没有自信骑自行车)可知,作者停止骑车上班是因为华盛顿的交通很拥挤。D. Heavy traffic.(拥挤的交通)符合以上说法,故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段的However, some of
41、 the cyclists roared (呼啸而行) down the path quite fast, and I nearly caused an accident; downtown, I made a wrong turn, and ended up on a busy street; (然而,一些骑自行车的人沿着道路呼啸而行,我差点造成了一起事故。在市中心,我转错了弯,最终到了一条繁忙的街道)可推知,世界自行车日的骑行让作者很不开心。D. Discouraged.(沮丧的)符合以上说法,故选D项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段的But I can see now that
42、if commuter biking is to really take off, cities and workplaces need to encourage it, from bike lanes (车道) to workplace showers.(但我现在明白了,要想让上班族骑车出行真正成为现实,城市和工作场所就需要鼓励骑车出行,从自行车道到工作场所的淋浴间)可知,作者期待友好的骑自行车环境。A. Cyclingfriendly environment.(骑自行车友好的环境)符合以上说法,故选A项。DEven with all of the water in Earths ocean
43、s, we satisfy less than half a percent of human water needs with desalinated (脱盐的) water. There is increasing regional scarcity (地域性的不足), especially in many dry areas of the world such as the Middle East and South Africa. So many people ask why we are not desalinating more to deal with shortages and
44、 growing water conflicts.The problem is that the desalination of water requires a lot of energy. Salt dissolves (溶解) very easily in water, forming strong chemical bonds, and those bonds are difficult to break. Energy and the technology to desalinate water are both expensive, and this means that desa
45、linating water can be pretty costly. There are environmental costs of desalination, as well. Sea life can get sucked into desalination plants, killing small ocean creatures like baby fish and plankton (浮游生物), upsetting the food chain. Also, theres the problem of what to do with the separate salt, wh
46、ich is left over as very concentrated salty water. Pumping this super salty water back into the ocean can harm sea life. Reducing these effects is possible, but it adds to the costs.Despite the problems, desalination is becoming increasingly attractive as we run out of water from other sources. We a
47、re overpumping groundwater, we have already built more dams than we can afford economically and environmentally, and we have tapped nearly all of the accessible rivers. Far more must be done to use our existing water more efficiently, but with the worlds population increasing and the water supply de
48、creasing, the economic tide may soon turn in favor of desalination. Therefore, the race is on to find cheaper, cleaner, and more energyefficient way of desalinating seawater, and promising new findings are being reported.12. What might cause many people to ask the question in Paragraph 1?A. The cont
49、radiction between water shortages and the abundance of seawater.B. The difference between developing and developed countries.C. The slow development of desalination technology.D. The high temperatures in some dry areas.13. What is Paragraph 2 mainly about?A. The food chain deep in the sea.B. The hig
50、h cost of desalinating seawater.C. The major chemical characteristics of seawater.D. The urgent need to turn seawater into fresh water.14. According to the text, what is a threat to sea creatures?A. The salty seawater left after desalination.B. The noise caused by desalination plants.C. The increase
51、 in the amount of plankton.D. The over-pumping of groundwater.15. How does the author look at the future of desalination?A. Ambiguously.B. Positively.C. Skeptically.D. Critically.【答案】12. A 13. B 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。随着水资源的日益短缺,人们想到用淡化海水的方法来解决这一问题。尽管海水淡化会付出很大代价,但随着社会和科技发展,作者相信人们会找到更便宜、更清洁、更节能、更高效的淡
52、化海水的方式。【12题详解】细节理解题。根据第一段的So many people ask why we are not desalinating more to deal with shortages and growing water conflicts.(因此很多人问,为什么我们不能淡化更多的水来解决短缺和日益增长的水资源冲突)可知,人们会提出这个问题,是因为海水有很多,但水资源却缺乏。A. The contradiction between water shortages and the abundance of seawater.(充足的海水和水资源缺乏之间的冲突)符合以上说法,故选A
53、项。【13题详解】主旨大意题。根据本段的主要内容,尤其Energy and the technology to desalinate water are both expensive, and this means that desalinating water can be pretty costly. There are environmental costs of desalination, as well. (淡化海水的能源和技术都很昂贵,这就意味着淡化海水会非常贵。淡化海水也有环境成本)可知,本段主要讲述淡化海水需要巨大代价。B. The high cost of desalinat
54、ing seawater.(海水脱盐的巨大代价)符合以上说法,故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第二段的Also, theres the problem of what to do with the separate salt, which is left over as very concentrated salty water. Pumping this super salty water back into the ocean can harm sea life. (另外,还有一个问题就是如何处理这些分离的盐,这些盐作为非常浓缩的盐水留下来。把这些超咸的水抽回海洋会伤害海洋生物)可
55、知,对于海洋生物来说,淡化海水后剩下的超咸浓缩盐水是一个威胁。A. The salty seawater left after desalination.(淡化后剩下的盐水)符合以上说法,故选A项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的Therefore, the race is on to find cheaper, cleaner, and more energyefficient way of desalinating seawater, and promising new findings are being reported.(因此,比赛是找到更便宜、更清洁、更节能、更高效的淡化海
56、水的方式,并且有前途的新发现正在被报道)可推测,作者对海水淡化这个解决水资源短缺的方法持乐观态度。B. Positively.(乐观地)符合以上推测,故选B项。第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you think youve lost your inspiration? Maybe the ups and downs of life and work have affected you. Youre not alone. The majority of people across the
57、world are trying newer and easier ways to get inspired. _16_They start thinking to themselves that they are no good. And only a handful of people can stay inspired for life. You can get inspired for life anytime you want. Thats the potential of being human.Alone time is just as important as socializ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376400.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
