广西桂林市第十八中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林市第十八中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 第十八 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、桂林十八中2019-2020学年度19级高一下学期期中考试卷英语试题注意事项: 试卷共 8 页,答题卡 1 页。考试时间120分钟,满分150分; 正式开考前,请务必将自己的姓名、考号用黑色水性笔填写清楚并张贴条形码; 请将所有答案填涂或填写在答题卡相应位置,直接在试卷上做答不得分。第一部分 听力 (共两节,满分20分)第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍1. What is the dog doing
2、now?A. Playing. B. Sleeping. C. Eating.2. What does the man ask for?A. Coffee. B. Sugar. C. Salt.3. Why wont the woman watch the game with the man tonight?A. She has to work late.B. She wants to visit Sally.C. She doesnt like basketball.4. How much will the woman lend the man?A. 5. B. 7. C. 9.5. Whe
3、re will the speakers study tonight?A. In the school library.B. At the mans house.C. At the house of the mans sister.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are Meis lessons abo
4、ut?A. Painting. B. Speaking Chinese. C. Drawing Chinese words.7. How does Meis teacher help Mei?A. He makes learning fun.B. He tells her to be patient.C. He makes the lessons easy.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the first problem the man thinks about the camera?A. Its getting old. B. Water got into it. C.
5、 Something is wrong with the screen.9. What does the man probably mean in the end?A. The camera is on the wrong setting.B. The woman is good at taking photos.C. There is nothing wrong with the camera.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Br
6、other and sister. C. Husband and wife.11. What does the man think of the womans idea?A Its smart. B. Its against their traditions. C. Itll make them stressed out.12. Where do the speaker come from?A. China. B. Britain. C. America.听第9段材料,回答第13至16题。13. What day is it today?A. Wednesday. B. Thursday. C
7、. Friday.14. What does the man hope to do this afternoon?A. Watch a basketball game. B. Go for a job interview. C. Meet Yao Ming.15. What will Yao Ming talk about?A Why its important to go to university.B. What its like to be famous in the U.S.C. How to start a successful basketball career.16. How o
8、ld was the woman when she first heard about Yao Ming?A. Four years old. B. Seven years old. C. Eight years old.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker and her father first move to the U.S.?A. To live with their family. B. To find good jobs. C. To learn English.18. What did the speaker want to be?A
9、. A market owner. B. A doctor. C. A teacher.19. Where did the speaker go to college?A. In Los Angeles. B. In San Francisco. C. In New York City.20. How does the speech probably make the students feel?A. Worried. B. Encouraged. C. Disappointed.第二部分:阅读理解 (共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文
10、,从每篇短文后给各题的四个选项(A、B、C、D) 中,选出最佳选项。ANeed a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program. Not a student? Welcome to the government website and learn about programs and on
11、line tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province,you could be eligible (符合条件) for this program, which provides eight weeks of paid employment along with training.Who is
12、 eligible: Youth 15-18 years old in select communities (社区):Summer CompanySummer Company provides students with hands-on business training and awards of up to$3,000 to start and run their own summer businesses.Who is eligible: Students aged 15-29, returning to school in the fall.Stewardship Youth Ra
13、nger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.Summer Employment Opportunities (机会)Through the Sum
14、mer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups.Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with
15、a disability.1. If you are 15, which program cant you apply to?A. Jobs for YouthB. Summer CompanyC. Stewardship Youth Ranger ProgramD. Summer Employment Opportunities2. What is special about Summer Employment Opportunities?A. It requires training before employment.B. It offers the disabled job oppor
16、tunities.C. It provides awards for running new businesses.D. It allows one to work in the natural environment.3. Where can you probably find the passage?A. Magazine.B. Textbook.C. Newspaper.D. Website.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要讲述了省政府及其合作伙伴提供了许多项目来帮助学生暑期找到工作,本文介绍了其中一些项目。【1题详解】细节理解题。由Stewardsh
17、ip Youth Ranger Program中的第二段“Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.”可知,符合条件的人:在聘用之时年龄是16或17岁,在今年12月31日之前没达到18岁的学生。由此可知,如果你是15岁,你不能申请Stewardship Youth Ranger Program青少年管理员管理项目。结合选项可知,选项C正确。【2题详解】细节理解题。由Summer Employment Opportunities中
18、的第二段“Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability.”可知,符合条件的人:年龄是15岁或者更年长的学生。一些职位需要学生是15到24岁之间,或者残疾人年龄最大是29岁。由此可知,Summer Employment Opportunities暑假职业机会这个项目给残疾人提供工作机会。结合选项可知,选项B正确。【3题详解】推理判断题。由第一段的最后一句“Welcome to t
19、he government website and learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.”可知,欢迎来这个政府网站并且了解全年有效帮助30岁以下的人们培养技能,寻找工作或者创业的项目和在线工具。由此可见,这篇文章是出现在这个政府网站上。结合选项可知,选项D正确。BWhen I stepped out of Heathrow Airport, the British ac
20、cents were music to my ears! The roads were so empty and traffic was so organized, with open spaces everywhere and so few people on the streetswhat a difference from where 1 cameMumbai. The difference was even more obvious after I had spent 21 years of my life living in that place. The streets were
21、unfamiliar, and the faces were all foreign.I boarded my bus for my university town. I felt like I had been in a fairytale bookthe small houses, the quiet streets and the well-dressed people among other things. A small and beautiful three-storeyed building is quite a rarity back home and here, I have
22、 yet to see a building taller than that! Back home in India, the kind of rent I pay here could have afforded me a luxurious(豪华的) 2 bedroom-hall-kitchen apartment in a good location. But my accommodation here is the size of my bathroom back home! Its just a fact. reality can be rude at times!I really
23、 cherish the first day of my new university. Ive met so many students from countries that I didnt even know. But living alone in a new place, away from the protection of my family and friends, is a different experience altogethera wonderful experience of further education!Its been almost two months
24、now. The novelty(新奇)is gradually disappearing, and the dust is settling down. Its all just daily now but I feel fully settled. I really like this place. It feels like home!4. What does the underlined part “that place” in paragraph 1 refer to?A. Heathrow Airport.B. Britain.C. Mumbai.D. A university o
25、f India.5. What is the authors first impression of Britain?A. Dirty and noisy.B. Different but poor.C. Hopeful and inspiring.D. Strange but beautiful.6. What does the author probably do?A. An international student.B. A tourist from India.C. A British college teacher.D. An unknown writer.7. What can
26、we know from the last paragraph?A. The author is less interested in everything because of dust.B. The author still feels curious about everything around.C. The author has been used to the new environment.D. The author feels like going home after nearly two months.【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】这是一篇记叙文。文
27、章讲述了作者作为一名来自印度的留学生到英国后的所见所闻所感,以及从最初感到新鲜到陌生到最后适应的过程。【4题详解】词义猜测题。根据第一段中what a difference from where 1 cameMumbai. The difference was even more obvious after I had spent 21 years of my life living in that place. 这与我来到的地方孟买有多大的不同。在我在那个地方生活了21年后,这种差别更加明显。由此可知,that place指的是孟买。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段中The s
28、treets were unfamiliar, and the faces were all foreign. 街道是陌生的,面孔都是陌生的。以及第二段中I felt like I had been in a fairytale bookthe small houses, the quiet streets and the well-dressed people among other things. A small and beautiful three-storied building is quite a rarity back home and here, I have yet to
29、see a building taller than that! 我觉得自己仿佛置身于童话故事中小房子、安静的街道、穿着考究的人们以及其他事物。漂亮的三层小楼在我们家乡是很少见的,我还没见过比这更高的楼呢!由此可知,作者对应该的第一印象是虽陌生但感觉很漂亮。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段中I really cherish the first day of my new university. 我真的很珍惜新大学的第一天。由此判断出,作者是一名留学生。故选A。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段中Its been almost two months now. The no
30、velty(新奇)is gradually disappearing, and the dust is settling down. Its all just daily now but I feel fully settled. I really like this place. It feels like home! 现在已经快两个月了。新奇感正在逐渐消失,尘埃落定。现在每天都是这样,但我已经完全安定下来了。我真的很喜欢这个地方。有家的感觉!由此可知,作者已经逐渐适应了新环境。故选C。CDogs certainly need to bark (犬吠) every now and then,
31、 but if your neighbors dog is getting in the way of your daily life, you need to do something.“Before you take action, you should record the dates and times that the barking happens to find out any patterns,” says Schweitzer, who is a dog owner. You might notice the barking only happens when the own
32、ers are at work, or during thunderstorms.After two to three weeks of observing, go to your neighbors with the facts. Wait for a time when the barking is over.“Since youre trying to keep a good relationship, you cant go when youre angry and upset,”says Schweitzer. Besides, your neighbors might not ev
33、en realize the barks are a problem, especially if the worst barking happens when theyre not at home.Politely explain the times when the barking gets bad, and then suggest a way of solving the problem. Ask if the dog can stay inside during storms, or offer a dog training class.Making friends with the
34、 dog could help you gain some peace and quiet. If your neighbors introduce you to their dog, you should give the dog a treat. “If they become more comfortable seeing you, theyre less likely to bark when they see you or when theyre in the backyard,” says Schweitzer.Whatever you do, dont talk with you
35、r other neighbors about the problem or start a petition (诉状) to get the dog to quiet down.“Those make people feel angry,”says Schweitzer.“Thats when thingsescalate.”If weeks go by and you still arent seeing a difference, follow up with a note. Tie a dog treat on the note to build trust with your nei
36、ghbors, and make a copy before dropping it off. That way, youll have evidence (证据) that youve discussed it before and followed up politely if you need to bring in a third party, says Schweitzer.8. What should people do first according to Schweitzer?A. Record when the dog barks.B. Find out why the ba
37、rking happens.C. Find out if the dog is really dangerous.D. Record when the neighbor is usually out.9. When would be a good time for you to talk to your neighbor?A. When the dog is barking.B. When you are feeling calm.C. When youve found a problem.D. When your neighbor is walking the dog.10. What do
38、es the underlined word “escalate” in Paragraph 6 probably mean?A. Become familiar.B. Become worse.C. Get interesting.D. Get personal.11. What is the text mainly about?A. How to teach your dog to be quiet.B. What to do when your neighbor has a dog.C. How to deal with a neighbors noisy dog.D. What to
39、do if your neighbor makes you angry.【答案】8. A 9. B 10. B 11. C【解析】本文是说明文。如果邻居家的狗总是叫个不停,影响到了你的生活,你该怎么办?【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“Before you take action, you should record the dates and times that the barking happens to find out any patterns,” says Schweitzer, 施韦策说:“在你采取行动之前,你应该把发现狗吠的日期和时间记录下来。”可知,首先要记录下来邻居家
40、的狗什么时候叫。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“Since youre trying to keep a good relationship, you cant go when youre angry and upset,” “既然你想保持一段良好的关系,当你生气和沮丧的时候不要去,”可知,你应该在心平气和的情况下去找邻居谈这个事。故选B。【10题详解】词义猜测题。根据倒数第二段中的内容Whatever you do, dont talk with your other neighbors about the problem or start a petition (诉状) t
41、o get the dog to quiet down. “Those make people feel angry,” says Schweitzer. “Thats when things escalate.” 无论你做什么,不要与你的其他邻居谈论这个问题,或开始投诉让狗安静下来。“那让人们感到愤怒,”施韦策说。“那就是事情升级的时候。”可知,只有在情况变得更糟的时候才需要通过法律途径解决这个问题。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段内容可知,该文主要是在讲如果邻居家的狗总是叫你该怎么做。故选C。DEngineers have launched a huge garbage c
42、ollection device to gather plastics floating in the Pacific Ocean between California and Hawaii. The plastic makes up what is called the Great Pacific Garbage Patch. It is the worlds largest spread of garbage, twice the size of the state of Texas.The Organization Ocean Cleanup created the collection
43、 device. The groups founder is Boyan Slat, a 24-year-old inventor from the Netherlands. When Slat was 16, he went diving in Mediterranean Sea and saw more plastic bags than fish. Since then, he has made up his mind to clean up the oceans.He told the Associated Press that researchers with his organiz
44、ation have found plastic from the 1960s and 1970s among the material in the Great Pacific Garbage Patch. It contains an estimated 1.8 trillion pieces of plastic in total. Most of them float on the surface of the water, or are within a few meters of the surface.Last Saturday, a ship pulling the pipe-
45、shaped floating barrier left San Francisco for the Garbage Patch. The barrier, called the floater, is 600 meters across. Attached to it is a screen (筛子) that hangs three meters down in the water. The screen is designed to collect the plastic as it moves through the water. Sea animals can safely swim
46、 under the barrier. The cleanup system also comes with lights powered by the sun, cameras, and other special devices. Slat said this enabled the system to communicate its position at all times.Shipping containers will hold all the plastic gathered, including bottles and fishing equipment. Slat said
47、the containers were expected to be back on land within a year. Then the plastic will be recycled. And they will also study how the system performs in severe ocean conditions, including huge waves.12. How did Boyan Slat react to that dive in the Mediterranean Sea?A. He showed a great interest in divi
48、ng.B. He became worried about his safety.C. He decided to remove the garbage in oceans.D. He became curious about underwater creatures.13. What has the organization Ocean Cleanup found about the Great Pacific Garbage Patch?A. Most of its plastic is half a century old.B. It covers almost the size of
49、the state of Texas.C. Altogether there are about 1.8 billion pieces of plastic.D. The majority of its plastic floats on or near the surface.14. Why was a screen attached to the ship?A. To power lights in the ship.B. To protect sea animals near it.C. To tell the position of the ship.D. To collect pla
50、stic along the way.15. What is the text mainly about?A. Approaches to removing garbage in oceans.B. The problem of garbage in the Pacific Ocean.C. A young man who does well in classifying garbage.D. A huge device made to clean garbage in oceans.【答案】12. C 13. D 14. D 15. D【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了年轻发明家Boya
51、n Slat 16岁时在地中海潜水时发现塑料袋比鱼多,决心清理塑料并发明巨大的清理装置,且详细介绍了装置的功能。【12题详解】细节理解题。根据第二段中When Slat was 16, he went diving in Mediterranean Sea and saw more plastic bags than fish. Since then, he has made up his mind to clean up the oceans.可知16岁时,他去地中海潜水,看到的塑料袋比鱼还多。从那时起,他就下定决心要清理海洋。由此可知,Boyan Slat在地中海潜水时,他决定清除海洋中的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376471.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
