山东省济宁市泗水县2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济宁市泗水县2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 山东省 济宁市 泗水县 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-20学年度第二学期期中考试高一英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How is the man toward the woman?A. Disappointed. B. Confident. C. Worried.2. Where does
2、 the conversation probably take place?A. In a park. B. In a school. C. In a hospital.3. What will Henry do this weekend?A. Take a trip. B. See a movie. C. Make a travel plan.4. How did Mike go to work today?A. By subway. B. By taxi. C. By car.5. What are the speakers talking about?A. A grand hotel.
3、B. A swimming pool. C. A tourist attraction.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What seems to he the mans problem?A. The video projector is broken. B. The computer doesnt work. C. The I
4、nternet speed is slow.7. What is the woman going to do?A. Call the technician. B. Go to the conference room. C. Help the man give the presentation.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is most probably the man?A. A teacher. B. A student. C. A physicist.9. Why doesnt Karen teach physics?A. She has no opportunity. B
5、. She isnt interested in teaching. C. She doesnt think shes qualified.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is the worlds oldest amusement park?A. In the US. B. In Denmark. C. In the UK.11. What attracted visitors to the park at first?A. The local history. B. Its entertainment. C. Its natural spring.12. What d
6、o we know about the park during the region of the royal family?A. It was destroyed. B. It wasnt developed at all. C. It wasnt open to the public.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman doing?A. Hosting a program. B. Chairing a meeting. C. Conducting a job interview.14. What did Mr. Evans want to do?A
7、. Become a full-time athlete.B. Change kids lives through sports.C. Offer educational resources to kids.15. What was the contest organized for?A. Bettering the local community. B. Increasing Walmarts business. C. Advertising a sports club.16. How much money did Mr. Evans receive besides a gift card?
8、A. $ 26,000. B. $ 25,000. C. $ 1,000.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did researchers put a tracking collar on the fox?A. To lead her a right way. B. To force her to do things. C. To know her whereabouts.18. When did the fox get to Ellesmere Island?A. On March 26. B. On June . C. On July 1.19. What helped
9、the fox travel fast in researchers view?A. Human assistance. B. The floating sea ice. C. Her fast running speed.20. What happened to the fox after February.2019?A It died. B. It got injured. C. Its unknown.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
10、AThe hanging Gardens of Babylon, one of the seven wonders of the Ancient World, is perhaps the earliest and most famous example of botanical gardens. Over decades and centuries, many incredible botanical gardens have been established. Here is a list of them.Orto Botanico di PadovaThe Orto Botanico d
11、i Padova in Padua, north-eastern Italy, is the oldest academic botanical garden still in its original location. It was founded in 1545 by the Venetian Republic. It is spread across an area of 22000 square meters. It is particularly known for its historical architecture, as well as the collection of
12、6000 kinds of plants. The astonishing botanical garden is a UNESCO World Heritage Site.Kirstenbosch National Botanical GardenThe Kirstenbosch National Botanical Garden is located at the foot of Table Mountain in Cape Town, South Africa. It is one of South Africas nine national botanical gardens. whi
13、ch covers five out of six biomes(生物群落), and the first of its kind in the world. It is famous for exhibition native plants from different regions.Singapore Botanic GardenThe 74 hectare(公顷)Singapore Botanic Garden in Singapore is the only botanic garden that stays open from 5 am to 12 midnight, every
14、day. Its attractions include Rainforest, Botany Centre, Tanglin Gate, Jacob Ballas Childrens Garden and other gardens. It has the Tembusu tree, seen on the Singaporean five-dollar bill.1. What is the special part of Orto Botanico di Padova?A. It is in EuropeB. It has the most plantsC. It has a libra
15、ry.D. It has some ancient items.2. Where should you go if you want to enjoy the native plants in diverse areas?A. Botanical Garden ans Botanical Museum.B. Kirstenbosch National Botanical Garden.C. Singapore Botanic Garden.D Orto Botanico di Padova3. In which continent can you see the Tembusu tree?A.
16、 AsiaB. EuropeC. America.D. Africa.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了世界上三个著名的植物园。【1题详解】细节理解题。根据第二段“It is particularly known for its historical architecture, as well as the collection of 6000 kinds of plants. (它以其历史建筑和6000种植物的收藏而闻名。)”可知,Orto Botanico di Padova特别之处在于,它里面有一些古老的建筑和收藏品。故选D。【2题详解】细节理
17、解题。根据Kirstenbosch National Botanical Garden中“It is famous for exhibition native plants from different regions.( 它以展示来自不同地区的本地植物而闻名。)可知,Kirstenbosch National Botanical Garden以展示来自不同地区的本地植物而闻名,所以如果你想享受不同地区的本土植物,可以去Kirstenbosch National Botanical Garden。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Singapore Botanic Garden中最后一句“I
18、t has the Tembusu tree, seen on the Singaporean five-dollar bill.(它有Tembusu树,可以在新加坡的五元钞票上看到。)”可知,在新加坡植物园可以看到Tembusu树,而新加坡属于亚洲地区,所以在亚洲可以看到Tembusu树。故选A。BYou should always support your kids and their natural talents. And if you nurture them, great things will happen. Thats what 9-year-old Joe Whales pa
19、rents thought when they encouraged their son to keep drawing, even though he got into trouble for doodling (涂鸦) during class.They sent Joe to an after-school art class and his artistic abilities were quickly noticed by those around him. In fact, Joe was invited to decorate the dining room of the “Nu
20、mber 4” restaurant in Shrewsbury, England. Now, Joe is known as The Doodle Boy and has his own website, as well as social media pages showing off his awesome art.According to Greg, Joes dad, his son has always loved drawing and was added to the Gifted register in primary school aged 4”. Greg also re
21、vealed how long it took Joe to finish his drawings on the dining room walls in the restaurant. Joe spent about 12 hours illustrating the wall.”Whats more, Greg had some proposals for parents who want to encourage their kids to develop their talent: I would advise parents to encourage their children
22、to always follow their passion and dreams - research local workshops or groups within your local community ”Joes teacher recognized his talent and posted his work on Instagram. His drawings caught the eye of the “Number 4 restaurant which asked him to come over and decorate their walls with his dood
23、les. Now, his dad drives him there so he can draw his heart out. Who knew that drawing in an after-class program would lead Joe to get his first job at barely 9 years old?4. What did Joe do in his class?A. Supported other naughty children.B. Left school to find his parents.C. Drew pictures in the cl
24、ass.D. Decorated the wall.5. What is Gregs suggestion?A. To send the children to the local restaurant.B. To talk with the childrens teacher actively.C. To offer enough support for the childrens dream.D. To force the children to stay at school all day long.6. How did the Number 4 restaurant find Joe?
25、A. Joe was famous in the community.B. Joes works were displayed on the InternetC. Joes teacher recommended Joe to the restaurant.D. Joe has his own website looked through by the restaurant.7. Who is the text mainly intended for?A. Parents.B. ChildrenC. Teachers.D. Restaurant owners.【答案】4. C 5. C 6.
26、B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要以年少成名的Joe为例告诉家长一个道理应该永远支持你的孩子和他们的天赋。【4题详解】细节理解题。根据第一段“even though he got into trouble for doodling (涂鸦) during class.”(尽管他因为在课堂上涂鸦而惹上了麻烦。)可知,Joe在课堂里画画。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Greg had some proposals for parents who want to encourage their kids to develop their talent: I w
27、ould advise parents to encourage their children to always follow their passion and dreams - research local workshops or groups within your local community ”(Greg还为那些希望鼓励孩子发展才能的家长们提出了一些建议:“我建议家长们鼓励孩子们追随自己的激情和梦想研究当地社区的工作坊或团体。”)可知,Greg建议家长们支持孩子的梦想。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“Joes teacher recognized his tal
28、ent and posted his work on Instagram. His drawings caught the eye of the “Number 4 restaurant which asked him to come over and decorate their walls with his doodles.”(Joe的老师发现了他的天赋,并将他的作品发布到了Instagram上。他的画引起了“4号”餐厅的注意,餐厅请他过去用他的涂鸦来装饰餐厅的墙壁。)可知,是因为Joe挂在网络的画引起了“4号”餐厅的注意。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据第一段“You should
29、 always support your kids and their natural talents. And if you nurture them, great things will happen.”(你应该永远支持你的孩子和他们的天赋。如果你培养他们,伟大的事情将会发生。)可推测,本文是写给家长的。故选A项。CPeople have many different ways to relax during break time at work or school. Smartphones are probably the number one choice for a quick me
30、ntal vacation. Although it might seem like a good time, the result is opposite, according to a recent psychological study from Rutgers University.For the study, more than 400 students were asked to finish a set of 20 word puzzles. Halfway though the task, the students were divided into three groups.
31、 One group was allowed to take a break and use cellphones to buy things online. The second group was asked to have a rest and buy things using a computer. The last group didnt take any break at all.Surprisingly, the group that used their cellphones during the break went back to work feeling the most
32、 tired and least motivated to continue. They also had the hardest time solving the remaining word puzzles.Terri Kurtzberg, co-author of the study, explained that they assumed looking at cellphones during a break would be no different from any other breakbut instead, the phone may cause increasing le
33、vels of distraction that make it difficult to return focused attention to work tasks.“Cellphones may have this effect because even just seeing your phone activates thoughts of checking messages, connecting with people, and more, in ways that are different than how we use other screens like computers
34、, and laptops, Kurtzberg said.This is echoed by a recent study from the US University of Chicago. It found that even if cellphones are turned off or turned face down, their mere presence reduces a persons cognitive capacity.8. What can we learn from the study?A. The participants were divided into gr
35、oups at the beginning.B. The last group had the hardest time solving the word puzzles.C. Computers and laptops cause more distraction.D. Cellphones may make people less focused on work.9. What does the underlined word “echoed” in the last paragraph mean?A. Agreed.B. Remembered.C. Overcome.D. Complai
36、ned.10. What suggestion will the author give in the following paragraph?A. Try putting your smartphone away during your next break.B Using computers to shop online rather than cellphones.C. Stop checking messages and connecting with people by cellphone.D. Turning off your cellphone during work time.
37、11. Whats the text mainly about?A. Ways to relax for students.B. The result from a word- puzzle game.C. A study on using smart-phones to relax.D. Effects brought by the smart-phone.【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了最近的一项心理学研究表明,在休息时间玩手机,可能会使人们无法再次专心于工作。文章介绍了这项研究开展的过程以及发现,同时其他大学的最新研究也证实
38、了这一点。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“Surprisingly, the group that used their cellphones during the break went back to work feeling the most tired and least motivated to continue. They also had the hardest time solving the remaining word puzzles.(令人惊讶的是,在休息期间使用手机的那组人在返回工作时感到最累,也最没有动力继续工作。他们也最难解决剩下的字谜)”以及第四段“Terri
39、 Kurtzberg, co-author of the study, explained that they assumed looking at cellphones during a break would be no different from any other breakbut instead, the phone may cause increasing levels of distraction that make it difficult to return focused attention to work tasks.(这项研究的合著者Terri Kurtzberg解释
40、说,他们以为在休息时看手机和其他休息没有什么不同,但事实上,手机可能会导致更多的分心,使人们难以将注意力重新集中到工作任务上)”可知,研究发现手机可能会使人们难以重新专心工作。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据画线词后文“It found that even if cellphones are turned off or turned face down, their mere presence reduces a persons cognitive capacity.(研究发现,即使手机关机或面朝下,它们的存在也会降低一个人的认知能力)”可知,画线词所在句意思为:美国芝加哥大学最近的一项研
41、究也认同了最新的研究发现。即画线词意思为“认同”。A. Agreed.同意,认同;B. Remembered.记得;C. Overcome.克服;D. Complained.抱怨。故选A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“This is echoed by a recent study from the US University of Chicago. It found that even if cellphones are turned off or turned face down, their mere presence reduces a persons cognitive c
42、apacity.(美国芝加哥大学最近的一项研究也印证了这一点。研究发现,即使手机关机或面朝下,它们的存在也会降低一个人的认知能力)”结合文章主要介绍了最新研究发现休息时间使用手机会使人们难以将注意力重新集中到工作任务上,可推知,作者在下一段中将建议下次休息的时候把智能手机收起来。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“People have many different ways to relax during break time at work or school. Smartphones are probably the number one choice for a quick
43、mental vacation. Although it might seem like a good time, the result is opposite, according to a recent psychological study from Rutgers University.(人们在工作或学习的休息时间有许多不同的放松方式。智能手机可能是快速精神度假的首选。罗格斯大学最近的一项心理学研究表明,虽然这看起来是一个好时机,但结果却恰恰相反)”结合文章主要说明了最近的一项心理学研究表明,在休息时间玩手机,可能会知道人们无法再次专心于工作。文章介绍了这项研究开展的过程以及发现,同时
44、其他大学的最新研究也证实了这一点。可知,文章的主要内容是关于使用智能手机放松的研究。故选C。DSingapores tradition of eating out in places called hawker centers is now recognized by the United Nations for its cultural importance.A hawker is a person who sells food or goods and advertises by shouting at people walking by on the street. Hawkers ar
45、e an important part of Singaporean culture. Open-air eating areas where hawkers sell their goods are very popular. Famous chefs, such as Anthony Bourdain and Gordon Ramsay have praised them.On Wednesday, the United Nations, cultural agency, UNESCO, added the citys “hawker culture,” to its Representa
46、tive List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity. Singapore sought to have hawker culture added to the list about two years ago. Now that it has been recognized, Singapore must provide a report every six years to UNESCO. The report must show efforts the city-state has made to save and suppo
47、rt its hawker culture.“These centers serve as community dining rooms, where people from diverse backgrounds gather and share the experience of dining over breakfast, lunch and dinner,” UNESCO said.In the 1970s, Singapore cleaned up its streets so the city moved street hawkers to new eating centers.
48、These areas were part of an effort to improve the island. Now, the centers offer many different low-cost meals for local people and provide a pleasing social setting. The 2018 film Crazy Rich Asians showed its stars enjoying meals at a famous night market. Some sellers even received Michelin stars f
49、rom a famous restaurant rating system for their meals costing only a few dollars.But now the average age of a hawker in Singapore is 60 years old. Younger Singaporeans now want to work in offices. They are less interested in working in small restaurants. The COVID-19 health crisis also hurt sales, p
50、reventing foreign visitors and locals from eating out.12. What do we know about hawkers from paragraph 2?A. They sell goods in the open-air area.B. They are famous chefs.C. They are Singapore natives.D. They are popular all over the world.13. Why is hawker culture added to UNESCOs list?A. For the ef
51、forts Singapore has made.B. For its importance in showing Singapores culture.C. For the report Singapore provided.D. For the recommendation by UNESCO.14. Why is the film Crazy Rich Asians mentioned?A. To advertise the film.B. To introduce the stars.C. To show the popularity of hawker centers.D. To h
52、elp the sellers receive Michelin stars.15. What is the last paragraph mainly about?A. The difficulties hawker culture are facing.B. The average age of hawkers.C. The effect caused by COVID-19.D. The future of the hawker culture.【答案】12. A 13. B 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了新加坡叫卖小贩文化以及其存在的意义,同时还提及其
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376757.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
