上海市七宝中学2020-2021学年高三上学期期中英语试题 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市七宝中学2020-2021学年高三上学期期中英语试题 WORD版含答案 上海市 中学 2020 2021 学年 高三上 学期 期中 英语试题 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、2020学年第一学期高三年级期中英语试卷I. Listening Comprehension (25)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hea
2、r a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. She earned an award. B. She helped plan the award ceremony.C. She should work more for the community. D. She served as chairperson of
3、 the committee.2. A. Exchange the tickets. B. Take care of his cold.C. Watch the game at home. D. Wear a warmer coat to the game.3. A. She collects pictures of cars. B. She likes the design of the car.C. Someone famous is riding in the car. D. The car is in front of something interesting.4. A. She h
4、ears a new post office has just opened. B. She doesnt know where the post office is.C. She thinks the post office is nearby. D. She hasnt received any mail yet.5. A. Get his shower fixed. B. Take a shower at the gym.C. Find out when the gym is open. D. Move to another building.6. A. Deliver the pack
5、age in person. B. Pick up the package at the post office.C. Ask to have the package delivered to his home. D. Find out the opening hours of the post office.7. A. She is difficult to find. B. She is a good doctor.C. She used to be his doctor. D. She is fairly old.8. A. She needs to buy a new coat. B.
6、 Her coat is similar to the mans.C. Her sweater is not warm enough. D. The man should have worn a sweater.9. A. It hasnt been graded. B. It received a low grade.C. The committee is discussing it. D. The woman hasnt submitted it.10. A. He recently spent a month in Chicago. B. There are many things to
7、 do in Chicago.C. Chicago is an expensive place to have fun D. He is also going on the trip next month.Section BDirections: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked to questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken on
8、ly once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. Collect second-hand books. B. Sell old books.C. Work in a supermarket. D. Rea
9、ding books in a supermarket.12. A. It had the writers name on it. B. It was partly destroyed.C. It used to belong to her. D. It was more valuable than thought.13. A. He gave it to the woman for free. B. He burnt it into ashes.C. He signed his own name on it. D. He wrote a story about it.Questions 14
10、 through 16 are based on the following news.14. A. Shoes made for one particular customer.B. Shoes that take three months to make.C. Shoes designed by some famous companies.D. Shoes that have been popular for a century.15. A. They are beginning to make womens shoes. B. They are increasing in number.
11、C. They are old-fashioned. D. They are large enough.16. A. They bring wearers a great fortune.B. They, together with the wearers, are unique.C. The wearers live in the same way as 100 years ago.D. The wearers like things that can last.Section CDirections: In Section C, you will hear a longer convers
12、ation. The conversation will be read twice. After you hear the conversation, you are required to answer the following questions.17. A. Back-up devices for electricity failure.B. The necessity of electricity in daily life.C. Tips for a safe electricity supply.D. Electricity supply on aero-planes.18.
13、A. 20 percent. B.13 percent. C. 5 percent. D. 3 percent.19. A. It must be reliable and supplied at a constant speed.B. It must be able to repair itself in case of any failure.C. It must vary in rate according to how fast a plane flies.D. It must be equal to the amount of electricity consumed by 15 h
14、omes.20. A. Charge on-board batteries. B. Keep vital systems working.C. Deliver 50 kilowatts of power. D. Provide on-board patients with help.II. Grammar and vocabulary (20)Section ADirections: Read the following two passages. Fill in the blanks to make the passage coherent. For the blanks with a gi
15、ven word, fill in each blank with the proper from of the given word. For the other blanks, fill in each blank with one proper word. Make sure that your answers are grammatically correct.American Mikah Meyer has an unusual goal. He wants to visit all of the more than 400 properties operated by the Na
16、tional Park Service.He spent January 2017 visiting historic areas in the southeastern United States.One of his first stops was Fort Sumter, _1_ former military position in waters just off the coast of Charleston, South Carolina. Fort Sumter is famous for being the place where the first shot of the C
17、ivil War _2_(fire). It is also _3_ the first person killed in the conflict died.After years of rising tensions between Northern and Southern states, the two sides clashed in Charleston Harbor on April 12, 1861. That was when the Southern army launched an artillery attack on Fort Sumter. Federal troo
18、ps surrendered the fort a short time later. Union forces eventually fought _4_(regain) control of the base, and defeated the South in 1865. A lone cannon symbolizes the fierce battle that took place on April 12, 1861, when Confederate artillery opened fire on this federal fort in Charleston Harbor,
19、South Carolina, marking it _5_ the day when the Civil War began.As he stood inside the large walls of Fort Sumter National Monument, Mikah Meyer looked across the water to the port at Charleston. He imagined what the area must have looked like more than a century and half ago. “Youll see across that
20、 bridge, Charleston, South Carolina. It was under siege at one point for 17 months. There were cannons that _6_ fire from where Im standing on the fort all the way to the old town.” Meyer also visited the Charles Pinckney National Historic Site in South Carolina. There he had a chance to learn about
21、 Charles Pinckney, who helped write and was a signer of the U.S. Constitution. Charles Pinckney was 29 years old when he helped draft the United States Constitution, _7_ he signed as a representative of South Carolina. He dedicated his considerable political and legal talents to _8_(establish) a str
22、ong national government. “Some people call him our forgotten founding father, but he was a political figure of early America who helped shape _9_ our eventual constitution ended up looking like.” The National Park Service helps care for what remains of Pinckneys former home and farm. Park service wo
23、rkers tell the stories of 18th-century plantation life for free and enslaved people.During his travels in January, Meyer had a surprise. Barack Obama, in his last few days as president, named a new national park site in Beaufort, just south of Charleston. It is called the Reconstruction Era National
24、 Monument. The Reconstruction Era National Monument will help tell the story of post-Civil war America.The Reconstruction Era _10_(stretch) from 1861 to 1898. It was a period when Americans struggled with the treatment of newly freed African Americans. The new national monument will help tell that s
25、tory.【答案】1. a 2. was fired 3. where 4. to regain 5. as 6. could 7. which 8. establishing 9. what 10. stretched【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了冒险家和旅游者麦卡梅耶计划要走遍美国国家公园管理局旗下所有四百多家景点。文章介绍了他参观的第一地方Fort Sumter。【1题详解】考查冠词。句意:他的第一站是萨姆特堡,位于南卡罗来纳州查尔斯顿海岸附近水域的一所前军事据点。分析句子可知,“ 1 former military position in waters just off the
26、coast of Charleston, South Carolina”是Fort Sumter的同位语,泛指“一所前军事据点”,应使用不定冠词,former是以辅音音素开头的词,应使用a。故填a。【2题详解】考查动词时态及语态。句意:萨姆特堡因是内战打响第一枪的地方而闻名。where引导定语从句,修饰the place,fire是定语从句的谓语动词,与主语the first shot是被动关系,“内战的第一枪被打响”是过去发生的事情,且主语是第三人称单数。故填was fired。【3题详解】考查表语从句。句意:这里也是冲突中第一个被杀的人死亡的地方。is是系动词,空格处引导表语从句,从句的主
27、语是:the first person died,主谓齐全,it指代上文提到的Fort Sumter,是一个地方,因此推断用where“的地方”引导表语从句。故填where。【4题详解】考查非谓语动词。句意:联邦军队最终为夺回该基地而战,并于1865年击败了南方。fight to do sth.“争取做某事”,是固定短语。故填to regain。【5题详解】考查介词。句意:一门孤炮象征着1861年4月12日发生的激烈战斗,当时南方联盟炮兵向位于南卡罗来纳州查尔斯顿港的联邦要塞开火,标志着南北战争的开始。根据句意可知,此处表示这一天被看作是内战开始的第一天,as“作为”符合题意。故填as。【6题
28、详解】考查情态动词。句意:从我现在站的地方一直到老城有一些炮台可以开火。根据上文were可推断,描述过去发生的事情,fire是原形动词,结合句意,could“可以”符合语境,故填could。【7题详解】考查定语从句。句意:查尔斯平克尼(Charles Pinckney)帮助起草美国宪法时只有29岁,他作为南卡罗来纳的代表签署了这部宪法。分析句子可知,空格处引导非限定性定语从句,修饰the United States Constitution,指物,从句中作sign的宾语,用关系代词which。故填which。【8题详解】考查非谓语动词。句意:他把自己强大的政治和法律才能奉献给了建立一个强大的国
29、家政府。dedicateto“致力于”,to是介词,接动名词作宾语。故填establishing。【9题详解】考查宾语从句。句意:有些人称他为我们被遗忘的开国元勋,但他是早期美国的一位政治人物,帮助塑造了我们最终的宪法。分析句子可知,shape是动词,空格处引导宾语从句,从句缺少like的宾语,表示“的样子”,用引导词what引导宾语从句,what在从句中作宾语。故填what。【10题详解】考查动词时态。句意:重建时期从1861年延续到1898年。分析句子可知,stretch是谓语动词,根据时间状语from 1861 to 1898可知,描述过去的事情,用一般过去时。故填stretchedSe
30、ction BDirections: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. resolute B. comprehensively C. community D. hit AB. principal AC. posingAD. surprise BC. unsettling BD. initiative CD. mobilized ABC. pr
31、incipleDear Colleagues,It is good to join you. Let me begin by expressing my sincere appreciation to His Majesty King Salman and Saudi Arabia for having done tremendous work of communication and coordination to make this summit possible.Facing the COVID-19 outbreak that caught us all by _11_, the Ch
32、inese government and Chinese people have been undaunted as we took on this formidable task. From day one of our fight against the outbreak, we have put peoples life and health first. We have acted according to the overall _12_ of shoring up confidence, strengthening unity, ensuring science-based con
33、trol and treatment and imposing targeted measures. We have _13_ the whole nation, set up collective control and treatment mechanisms and acted with openness and transparency. What we fought was a peoples war against the outbreak. We have put up a strenuous struggle and made tremendous sacrifices. No
34、w the situation in China is moving steadily in a positive direction. Life and work are quickly returning to normal. Yet, there is no way we will lower our guard or relax control.At the most difficult moment in our fight against the outbreak, China received assistance and help from a lot of members o
35、f the global _14_. Such expressions of friendship will always be remembered and cherished by the Chinese people.Major infectious disease is the enemy of all. As we speak, the COVID-19 outbreak is spreading worldwide, _15_ enormous threat to life and health and bringing formidable challenge to global
36、 public health security. The situation is disturbing and _16_. At such a moment, it is imperative for the international community to strengthen confidence, act with unity and work together in a collective response. We must _17_ step up international cooperation and foster greater synergy so that hum
37、anity as one could win the battle against such a major infectious disease.For that to happen, I would like to put forth four proposals.First, we need to be _18_ in fighting an all-out global war against the COVID-19 outbreak. The community of nations must move swiftly to stem the spread of the virus
38、. In this regard, I propose that a G20 health ministers meeting be convened as quick as possible to improve information sharing, strengthen cooperation on drugs, vaccines and epidemic control, and cut off cross-border infections. G20 members need to jointly help developing countries with weak public
39、 health systems enhance preparedness and response. I propose a G20 COVID-19 assistance _19_ for better information sharing and policy and action coordination with the support of the World Health Organization. Guided by the vision of building a community with a shared future for mankind, China will b
40、e more than ready to share our good practices, conduct joint research and development of drugs and vaccines, and provide assistance where we can to countries _20_ by the growing outbreak.【答案】11. AD 12. ABC 13. CD 14. C 15. AC 16. BC 17. B 18. A 19. BD 20. D【解析】这是一封倡议信。号召面对新冠肺炎疫情全球应携手抗疫,共克时艰。【11题详解】考
41、查固定搭配。句意:面对突如其来的新冠肺炎疫情,中国政府和人民义无反顾。根据句意可知,由新冠肺炎疫情的爆发对人们来说是事先未知可知,此处表达了新冠肺炎疫情的出其不意,“by surprise”表示出其不意地、出乎意料。故选AD。【12题详解】考查名词。句意:我们秉持坚定信心、加强团结、科学防控、精准施策的总体方针。分析句子可知,“according to” 后接名词作宾语,此处为遵从一种大家所共同认同的东西原则、方针。故选ABC。【13题详解】考查动词。句意:我们动员全国人民,建立集体防治机制,公开透明地开展工作。分析句子可知,由空前的“have ”以及空后的“set”和“acted”可知此处应
42、为现在完成时态,应为动词的过去分词形式,根据句意建立机制、开展工作可知,此处应为动员全国人民参与到其中去。故选CD。【14题详解】考查名词。句意:在我们抗击疫情最困难的时刻,中国得到了国际社会许多国家的援助和帮助。分析句子可知,形容词“global”后应填名词,根据句意可知,中国得到了全球许多成员的援助和帮助,故此处应为“community”,表示国际社会。故选C。【15题详解】考查动词。句意:正如我们所说,新型冠状病毒肺炎疫情正在全球蔓延,对生命和健康构成巨大威胁,并对全球公共卫生安全带来巨大挑战。分析句子可知,由连词“and”可知,此处与“bringing”并列,为现在分词作状语,表示结果
43、;且根据句意可知,新冠肺炎疫情对生命健康造成威胁。故选AC。【16题详解】考查形容词词义。句意:局势令人不安。分析句子可知,此处有连词“and”,前后词性应一致,根据句意可知,此处表达了对当前局势的一种担忧。故选BC。【17题详解】考查副词。句意:我们要全面加强国际合作,形成合力,推动人类共同战胜这一重大传染病。分析句子可知,此处应为副词修饰动词短语“step up”,表示“全面地、完全地”。故选B。【18题详解】考查形容词。句意:第一,我们需要坚决打好全球抗击新冠肺炎疫情的全面战争。根据句意可知,此处表达了打好全球抗击新冠肺炎疫情战争的决心,此处表示“坚决的”。故选A。【19题详解】考查名词
44、。句意:我建议在世界卫生组织的支持下,发起20国集团新型冠状病毒肺炎援助倡议,以便更好地分享信息,更好地协调政策和行动。分析句子可知,由“propose”可知,此处为有关20国集团新型冠状病毒肺炎援助的一项倡议。故选BD。【20题详解】考查固定搭配。句意:中国将秉持构建人类命运共同体的理念,同世界各国分享良好实践,联合开展疫苗药物研发,向受疫情影响日益严重的国家提供力所能及的援助。根据句意可知,此处表示其他国家被新冠肺炎疫情所打击,“be hit by”表示“被袭击”,此处去掉be作后置定语。故选D。III. Reading Comprehension (45)Section ADirecti
45、ons: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Economy rebounding after dropChinas economy experienced a sharp decline in the first quarter due to disruptions caused by the novel
46、 coronavirus outbreak, but major economic indicators improved substantially in March, indicating the countrys recovery has gained a firmer footing, officials and economists said on Friday.Supportive government policies are expected to intensify in the coming quarters to expand _21_ demand by stimula
47、ting investment and consumption as the global spread of the virus may bring more headwinds to the worlds second-largest economy.Chinas GDP in the first quarter _22_ by 6.8 percent from a year earlier, according to the National Bureau of Statistics._23_ it remains unclear whether the government will
48、still set a GDP growth target for the year, economists said Chinas policy priority for the next step needs to focus on stimulating demand and stabilizing employment to _24_ a sustainable economic recovery.More proactive fiscal policies and more accommodative monetary policies are needed to prevent t
49、he economy from experiencing a second wave of _25_ caused by the global economic downturn amid the COVID-19 outbreak, they added.The countrys industrial production shrank by 8.4 percent year-on-year(与上年同期相比) in the first quarter, but the decline narrowed from a 13.5 percent drop in the first two mon
50、ths, according to the NBS.Fixed-asset investment, which includes infrastructure and real estate investment, declined by 16.1 percent year-on-year during the first quarter, compared with a 24.5 percent plunge in the first two months.The outbreak created a severe _26_ to the countrys economy in the fi
51、rst quarter, but major economic _27_ rebounded in March and the countrys economic performance will improve further in the second quarter, NBS spokesman Mao Shengyong said at a news _28_ in Beijing on Friday.The government will _29_ policy support to expand domestic demand by increasing effective inv
52、estment and releasing consumption _30_. More tax relief and financial aid will be offered to businesses to help them _31_ production and make it through the difficult times, Mao said.The Chinese stock market rose on Friday with the benchmark(基准) Shanghai Composite Index(综合指标) up by 0.66 percent to c
53、lose at 2,838.49 points as the first-quarter economic shrink was _32_ in line with investors expectations.Lian Ping, chief economist at Zhixin Investment, said the government needs to intensify policy support to prevent the economy from suffering one more time from the global economic downturn and p
54、ossible collapse of _33_ demand.Chinese companies, including exporters, have seen an increase in _34_ of orders. While most large enterprises have started production again, according to NBS calculations, many smaller companies are still struggling to go back to work under rising financial difficulti
55、es and _35_ shortages.As overseas demand is shrinking dramatically, Chinas policy focus in the future should be on expanding domestic demand, and consumption is the most important area. More favorable policies are needed to stimulate consumption in durable goods including houses and automobiles, Lia
56、n said.21. A. socialB. overseasC. agriculturalD. domestic22. A. increasedB. contrastedC. expandedD. contracted23. A. HoweverB. SinceC. WhileD. Because24. A. facilitateB. governC. restrainD. transform25. A. outbreaksB. disruptionsC. pandemicsD. benefits26. A. blowB. recoveryC. mobilityD. resilience27
57、. A. measuresB. implicationsC. indicatorsD. symbols28. A. agencyB. conferenceC. reporterD. exposure29. A. make upB. step upC. cover upD. bring up30. A. orderB. accommodationC. potentialD. implementation31. A. expandB. inspectC. evaluateD. resume32. A. broadlyB. specificallyC. initiallyD. elaborately
58、33. A. internalB. externalC. supplyD. food34. A. alternativesB. applicationsC. cancellationsD. complaints35. A. managementB. fundC. supervisionD. labor【答案】21. D 22. D 23. C 24. A 25. B 26. A 27. C 28. B 29. B 30. C 31. D 32. A 33. B 34. C 35. D【解析】这是一篇新闻报道。主要说明了中国官员和经济学家周五表示,由于新型冠状病毒疫情的干扰,中国经济在第一季度经
59、历了急剧下滑,但主要经济指标在3月份大幅改善,表明中国的复苏基础更加坚实。介绍了政府未来复苏经济会采取的一些措施,和复苏经济仍然面临的一些问题。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于病毒在全球范围内的蔓延可能会给世界第二大经济体带来更多的阻力,预计未来几个季度,政府将加大扶持政策力度,通过刺激投资和消费来扩大内需。A. social社会的;B. overseas海外的;C. agricultural农业的;D. domestic国内的。根据上文“Supportive government policies”以及后文“stimulating investment and consumpti
60、on”可知,政府加大扶持政策力度,是为了通过刺激投资和消费来扩大国内需求。最后一段中“domestic demand”也有提示。故选D。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:根据国家统计局的数据,中国第一季度的国内生产总值与去年同期相比收缩了6.8%。A. increased增加;B. contrasted对比;C. expanded扩大;D. contracted收缩。根据第一段中“Chinas economy experienced a sharp decline in the first quarter due to disruptions caused by the novel cor
61、onavirus outbreak”可知由于新型冠状病毒疫情的干扰,中国经济在第一季度经历了急剧下滑,因此可推知中国第一季度的国内生产总值与去年同期相比收缩了6.8%。故选D。【23题详解】考查连词词义辨析。句意:虽然目前仍不清楚政府是否仍会设定今年的GDP增长目标,但经济学家表示,中国下一步的政策重点需要放在刺激需求和稳定就业上,以促进经济可持续复苏。A. However然而;B. Since因为;C. While虽然;D. Because因为。结合前后文语境可知,此处为让步状语从句,表示“虽然”应用while引导。故选C。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:虽然目前仍不清楚政府是否仍会设
62、定今年的GDP增长目标,但经济学家表示,中国下一步的政策重点需要放在刺激需求和稳定就业上,以促进经济可持续复苏。A. facilitate促进;B. govern统治;C. restrain抑制;D. transform转换。根据后文“a sustainable economic recovery”可知中国下一步政策重点是促进经济可持续复苏。故选A。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:应采取更加积极的财政政策和更加宽松的货币政策,防止经济在新冠肺炎疫情中再次受到全球经济低迷的冲击破坏。A. outbreaks爆发;B. disruptions毁坏,破坏;C. pandemics流行病;D.
63、benefits利益。结合后文“caused by the global economic downturn”可知此处是指再次受到全球经济低迷的冲击破坏。故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:国家统计局新闻发言人毛盛勇周五在北京举行的新闻发布会上表示,疫情在一季度对我国经济造成了严重打击,但主要经济指标在3月份有所回升,二季度我国经济运行将进一步改善。A. blow打击;B. recovery恢复;C. mobility移动性;D. resilience恢复力。结合第一段中“Chinas economy experienced a sharp decline in the first
64、quarter due to disruptions caused by the novel coronavirus outbreak”以及上文“The outbreak created a severe”可知此处指疫情在一季度对我国经济造成了严重打击。故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:国家统计局新闻发言人毛盛勇周五在北京举行的新闻发布会上表示,疫情在一季度对我国经济造成了严重打击,但主要经济指标在3月份有所回升,二季度我国经济运行将进一步改善。A. measures措施;B. implications暗示;C. indicators指标;D. symbols符号。根据前后文语境“
65、major economic rebounded in March”可知此处指经济指标在3月份所有回升。故选C。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:国家统计局新闻发言人毛盛勇周五在北京举行的新闻发布会上表示,疫情在一季度对我国经济造成了严重打击,但主要经济指标在3月份有所回升,二季度我国经济运行将进一步改善。A. agency代理;B. conference会议;C. reporter记者;D. exposure曝光。结合上文“at a news”可知此处指新闻发布会“news conference”。故选B。29题详解】考查动词短语辨析。句意:政府将加大政策支持力度,通过增加有效投资,释放
66、消费潜力,扩大内需。A. make up组成;B. step up增加,提高;C. cover up掩盖;D. bring up养育。结合后文“by increasing effective investment”可知政府加大政策支持力度,就要增加有效投资。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:政府将加大政策支持力度,通过增加有效投资,释放消费潜力,扩大内需。A. order订单;B. accommodation住宿;C. potential潜力;D. implementation实现。根据上文内容可知,政府要增加有效投资,从而扩大内需,释放人民消费潜力。故选C。31题详解】考查动词词
67、义辨析。句意:毛说,将为企业提供更多的税收减免和资金援助,帮助企业恢复生产,度过难关。A. expand扩张;B. inspect检查;C. evaluate评价;D. resume恢复。结合上文“More tax relief and financial aid will be offered to businesses to help them”可知为企业提供更多的税收减免和资金援助,是为了帮助企业恢复生产。故选D。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:中国股市周五上涨,基准上证综合指数上涨0.66%,以2838.49点收盘,第一季度经济萎缩与投资者预期基本一致。A. broadly广泛地
68、,明显地;B. specifically特别地;C. initially最初;D. elaborately精巧地。结合后文“in line with investors expectations”可知此处指第一季度经济萎缩与投资者预期基本一致。be broadly in line with“大致一致”。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:智信投资首席经济学家连平表示,政府需要加大政策支持力度,防止经济再一次遭受全球经济下滑和外需可能崩溃的影响。A. internal内部;B. external外部;C. supply供应;D. food食物。结合上文“the global econo
69、mic downturn and possible collapse of”可知,上文提到了要避免经济受到全球经济下滑的影响,可推知是在说明受到外部因素的影响,故此处最有可能指的是外需崩溃。故选B。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:包括出口商在内的中国企业取消订单的情况增多。A. alternatives选择;B. applications应用;C. cancellations取消;D. complaints投诉。上文提到中国经济下滑,可推知导致的是订单取消情况增多,应用cancellations。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:根据国家统计局的计算,虽然大多数大型企业已经重
70、新开始生产,但在资金困难和劳动力短缺加剧的情况下,许多小型企业复工仍然很艰难。A. management管理;B. fund资金;C. supervision监督;D. labor劳动力。结合上文“rising financial difficulties and”可知是在说明小型企业复工所面临的困难,且后文“shortages”提示应当是指处资金困难之外的短缺因素,小型企业复工除了资金方面的困难,更有可能存在的困难是劳动力短缺。故选D。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followe
71、d by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.AFamily violence and abuse prevention strategies are focused at three levels: the general
72、population, specific groups thought to be at high risk for abuse, and families who have already experienced abuse. Public education and media campaigns aimed at the general population convey the criminal nature of domestic assault, suggest ways to prevent abuse, and identify where abuse victims can
73、get help. However, to prevent or reduce family violence, education, elements of American culture that contribute to such violence must change. For example, violence in the media must be controlled or eliminated, and traditional gender roles and views of women and children as property must be replace
74、d with egalitarian gender roles and respect for women and children.Another cultural change is to reduce violence-related stress by reducing poverty and unemployment and by providing adequate housing, nutrition, media care, and educational opportunities for everyone. Though programs such as Aid to Fa
75、milies with Dependent Children (AFDC) and Special Supplemental Food Program for Women, Infants, and Children (WIC) were not designed to prevent domestic violence and abuse, “they provide important assistance to low income families and thus support the functioning of these families.” Integrating fami
76、lies into networks of community would also enhance familys well-being and provide support for families under stress.What social interventions are available for families that are already experiencing abuse or neglected? Abused women and children may seek relief at a shelter or a safe house for abused
77、 women and children with housing, food, counseling services, legal assistance, employment assistance, and an environment that empowers women by encouraging them to make independent choices about their abusive relationships and about their future. Shelters also provide a communal living situation wit
78、h other abused women, which reduces the sense of isolation and helps the women express their anger and overcome feelings of guilt and inadequacy. An alternative to shelter is a safe house, a private home of individuals who volunteer to provide temporary housing to abused women who decide to leave th
79、eir violent homes. Battered men are not allowed to stay at womens shelters, but many shelters help abused men by providing money for a motel room, counseling, and support services.36. The word “egalitarian” in the first paragraph most probably means “_”.A. relating to economicsB. relating to everyda
80、y eventsC. having to do with legal contractsD. having to do with equal treatment37. Which of the following is NOT mentioned in the passage as a way to directly reduce violence in families?A. Cutting down on violence in the mediaB. the AFDC programC. Reducing unemploymentD. Strengthening family ties3
81、8. According to the passage, which of the following statements does the writer seem to support?A. Providing women more wealth can largely reduce family abuse.B. Laws must be passed to prevent family abuse.C. Unfair attitude towards women is the only cause of family abuse.D. Women should be equally p
82、aid.39. The last paragraph is organized by _.A. listing the order of events in helping abused womenB. defining the term “safe house”C. discussing the effects of family violenceD. listing social interventions available to help the abused【答案】36. D 37. B 38. B 39. D【解析】这是一篇说明文,主要介绍了防止家庭暴力虐待的三个层次的具体策略,分
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377961.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
