山东省青岛胶州市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛胶州市2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛 胶州市 2020 2021 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021 学年度第二学期期末学业水平检测高二英语试题(考试时间:120 分钟 试卷满分:150 分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话
2、。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What kind of pets does the woman look for?A Cheap. B. Lovely. C. Independent.2. What is the man charging a battery for?A. A torch. B. A camera. C. A TV controller.3. Who is the woman concerned about?A. Stephen. B. Ga
3、ry. C. Luke.4. When should the food have been delivered?A. An hour ago.B. Two hours ago.C. Three hours ago.5. What are the speakers talking about?A. The history of bighorn sheep.B. The number of bighorn sheep.C. The way of rescuing bighorn sheep.第二节听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项
4、。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What time is it?A. 2:50 pm. B. 3:00 pm. C. 3:10 pm.7. Which game is being played?A. Badminton. B. Football. C. Basketball.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Who is the woman probably?A. A general manager. B. A hiring manager. C
5、. A common employee.9. Why is the man probably so frustrated?A. His wage has decreased.B. His work hasnt been appreciated.C. He has taken on too much work.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Where are the speakers?A. In a supermarket. B. In an office. C. In a bank.11. What is the probable relationship betwee
6、n the speakers?A. Strangers. B. Neighbors. C. Co-workers.12. How do the speakers feel now?A. Worried. B. Impatient. C. Lucky.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What impresses the woman most about the stadium?A. The design. B. The fame. C. The size.14. How often does the woman visit the Olympic Park?A. Once
7、a week B. Once a month. C. Once a year.15. What day is it today?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.16. How does the man feel about living near the stadium?A. Bored. B. Delighted. C. Worried.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What is the best description of the place?A. Noisy. B. Crowded. C. Peaceful.18. Wha
8、ts special about the restaurant?A. It serves only seafood. B. Its menu is uncertain. C. Pets are allowed.19 Who would be unwelcome to the property?A. A party-goer. B. A child of ten. C. A smoker.20. What is the talk mainly about?A. A list of the rules.B. A description of a house.C. An introduction t
9、o an island.第二部分 阅读 (共两节,满分 50 分)第一节 (15 个小题,每题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AThe following 4 famous paintings, from Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiece, have stood the test of time.The Arnolfini PortraitJan van Eycks Arnolfini Portrait, an oil painting on wo
10、od produced in 1434, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is as visually interesting as it is famed. It is also an informative document on fifteenth-century society, through van Eycks heavy use of symbolism-while husbands went out to engage in busines
11、s, wives concerned themselves with domestic duties.The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, oil on canvas, a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Remy-de-Provence,
12、 France between 1889 and 1890. When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel
13、 the Elder in 1565. It depicts the harvest time which most commonly occurred within the months of August and September. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, commissioned this painting. The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1
14、919.GuernicaGuernica a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. The title Guernica refers to the city that was bombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an a
15、nti-war symbol and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo National Centro de Arte Reina Sofia in Madrid.1. What do the four paintings have in common?A. They are oil paintings.B. They are kept in New York.C. They show different peoples lives.D. They are created
16、 during 10th century to 19th century.2. What do we know about The Starry Night?A. It shows the scenery of a small hillside village.B. Van Gogh produced it when living in his home.C. A private collector gave it away to the museum.D. It was not famous before 1941.3. Whose painting shows the destructio
17、n of war?A. Jan van Eyck.B. Vincent van Gogh.C. Pieter Bruegel.D. Pablo Picasso.【答案】1. A 2. D 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四幅世界上著名的绘画情况。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“Jan van Eycks Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London.
18、(Jan van Eyck的阿尔诺菲尼肖像是一幅1434年的木版油画,无疑是伦敦国家美术馆的杰作之一)”;第三段中“Vincent van Gogh painted The Starry Night, oil on canvas, a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Remy-de-Provence, France b
19、etween 1889 and 1890. (1889年至1890年间,文森特梵高在法国普罗旺斯圣雷米附近的精神病院呆了12个月,期间他创作了星夜,这是一幅中等抽象的山水画,描绘了山坡上一个小村庄上空富有表现力的夜空)”;第四段中“The Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565. (收割机是Pieter Bruegel The Elder于1565年完成的一幅木制油画)”以及第五段中“Guernica, a large black-and-white oil pain
20、ting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. (格尔尼卡是西班牙立体派画家巴勃罗毕加索于1937年创作的一幅大型黑白油画)”可知,四幅画的共同点是它们都是油画。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since beco
21、me one of van Goghs most famous works.(1941年,当纽约现代艺术博物馆从一位私人收藏家手中买下这幅画时,它并不出名,但后来它成了梵高最著名的作品之一)”可知,星夜在1941年之前并不出名。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“Guernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. The title Guernica refers to the city that was b
22、ombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an anti-war symbol and a reminder of the tragedies of war.(格尔尼卡是西班牙立体派画家巴勃罗毕加索于1937年创作的一幅大型黑白油画。 标题“格尔尼卡”指的是在西班牙内战期间被纳粹飞机轰炸的城市。这幅画描绘了战争的恐怖,因此成为反战的象征,并提醒人们战争的悲剧)”可知,巴勃罗毕加索的画展示了战争
23、的破坏性。故选D。BIt is essential that students have a category of school-related activities they can participate in. These activities can range from activities during normal school hours to after-school activities. No matter the time, these activities should be available to every student, and at Victory Pi
24、oneers International Schools (V.P.I.S) it is encouraged that every student participate in at least one activity, educational and recreational.One of the primary reasons school activities are important at V.P.I.S. is because it gives students the exercise they might not normally receive. Most popular
25、ly, these types of activities include major sports such as football, basketball, baseball, tennis, track and field and soccer but also might include gymnasium games and other games.Activities during V.P.I.S. also make a good impression on colleges if students are planning to pursue more education. C
26、olleges look for students who do not just go to school and go home after school. These activities range from participating in clubs and sports to volunteering after school at a recreation center or having a part-time job. If a college sees you maintained good grades while participating in these acti
27、vities, it will be impressed.V.P.I.S. activities also allow students to be creative. Gifted-and-talented activities allow gifted students to participate in what they otherwise would never have experienced in the classroom. They are a great way to allow students to be creative. Additionally, particip
28、ating in clubs such as drama that appeal to students interest also allows them to expand their knowledge and be creative.Students also can have their interests expanded by participating in activities. These activities could consist of anything, such as joining the Future Business Leaders, the school
29、s debate team and the chess team, to name a few. By participating in these activities, a student might realize he is interested in something he never knew he was interested in before.4. What can we learn about activities at V.P.I.S.?A. Not every student has access to them.B. Students are required to
30、 take part in them after school.C. They give students exercise that might not be got in other schools.D. Educational activities are more popular with the students.5. What benefits can the students get from the activities?A. They can get extra grades when applying for colleges.B. They will become mor
31、e gifted and talented .C. They may expand their knowledge in drama.D. They may better know their own interests.6. Which of the following is a suitable title for the passage?A. The Benefits of V.P.I.S. ActivitiesB. School-related Activities at V.P.I.S.C. Colleges Need Creative StudentsD. Activities M
32、ake You Creative7. Where is the passage probably from?A. A scientific magazine.B. A college application guideline.C. A club introduction.D. The website of V.P.I.S.【答案】4. C 5. D 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了胜利先锋国际学校(V.P.I.S)为学生所提供的一些校内和校外活动,以及参加这些活动的好处。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“One of the primary reasons
33、 school activities are important at V.P.I.S. is because it gives students the exercise they might not normally receive.(在V.P.I.S.学校活动很重要的一个主要原因是,它给学生提供了他们通常得不到的锻炼)”可知,我们能了解到V.P.I.S.的活动给学生提供可能在其他学校得不到的锻炼。故选C。【5题详解】细节理解题。根据最后一段中“By participating in these activities, a student might realize he is inter
34、ested in something he never knew he was interested in before.(通过参加这些活动,一个学生可能会意识到他对他以前从不知道他感兴趣的东西感兴趣)”可知,学生可以从这些活动中可能更了解自己的兴趣。故选D。【6题详解】主旨大意题。根据第一段“It is essential that students have a category of school-related activities they can participate in. These activities can range from activities during no
35、rmal school hours to after-school activities. No matter the time, these activities should be available to every student, and at Victory Pioneers International Schools (V.P.I.S) it is encouraged that every student participate in at least one activity, educational and recreational.(重要的是,学生有一个类别的学校相关的活
36、动,他们可以参与。 这些活动可以是正常上课时间的活动,也可以是课外活动。在胜利先锋国际学校(V.P.I.S),我们鼓励每个学生至少参加一项教育和娱乐活动)”结合文章主要介绍了胜利先锋国际学校(V.P.I.S)为学生所提供的一些校内和校外活动,以及参加这些活动的好处。可知,B选项“V.P.I.S的学校相关活动”最符合文章标题。故选B。【7题详解】推理判断题。根据文章主要介绍了胜利先锋国际学校(V.P.I.S)为学生所提供的一些校内和校外活动,以及参加这些活动的好处。可推知,文章最有可能选自V.P.I.S.的网站。故选D。CIf you could travel back in time, whi
37、ch period of history would you visit? Its a great question to ask your friends, and time travel is the subject of many science fiction films. Of course, sci-fi is familiar to most of us, but what is cli-fi? The simple answer is climate fiction which focuses on the subject of climate change.Many of t
38、he cli-fi examples we watch tend to be disaster films. It could be solar flares (太阳耀斑), ice ages devastating (摧毁) the planet, extreme flooding swamping the earth with water, or super-storms that threaten life as we know it. While films and novels of this style are often subject to the typical images
39、 of a hero or heroine battling to save the day, what sets it apart from most sci-fi films is that the plots will often draw on apparently reasonable outcomes in the near future.Climate change and the potential threats have long been established. Some believe that the issue of climate change has even
40、 led to more fans watching films to learn more about whats happening to the world seeing it as a form of edutainment. A study conducted by the Yale programme on Climate Change Communication tested the effects that two climate fiction novels can have on its readers and found “significant positive eff
41、ects” in terms of their attitudes and beliefs towards the climate crisis for example, understanding global warming will harm them and future generations.Most climate films are not only extremely popular action films, but also cause our fear of what some see as the approaching end of the world. This
42、sounds bad, but according to a study conducted on 310 adults in the US, watching such scary films can help us feel more prepared and less alone in situations such as the pandemic (疫情). So, it looks like cli-fi is here to stay and there seem to be some benefits. Whether its there to educate, entertai
43、n or prepare you for a climate crisis, it might have a role to play.8. Which of the following may be the subject of cli-fi?A. Time travel.B. Global warming.C. Weather forecast.D. Economic climate.9. What can we learn about cli-fi films from paragraph 2?A. They are often about extreme natural disaste
44、rs.B. They want to show that man can conquer nature.C. They usually have similar plots with sci-fi films.D. They can show the true near future of the world.10. Why is the study conducted by the Yale programme mentioned in paragraph 3?A. To prove that climate change has potential threats.B. To show t
45、hat people like climate fiction novels.C. To tell that cli-fi novels have positive effects on readers.D. To explain how the climate crisis affect the human being.11. What does the writer mainly want to tell us in the last paragraph?A. Cli-fi films are very popular as action films.B. A study was cond
46、ucted on 310 adults in the US.C. The pandemic make people scared and alone.D. Cli-fi films are useful and will be here to stay.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了了气候小说的概念、内容以及作用。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“but what is cli-fi? The simple answer is climate fiction which focuses on the subject of cli
47、mate change. (但什么是气候变化小说呢?简单的答案就是气候小说聚焦于气候变化的主题。)”可知,全球变暖可能是气候变化小说的主题。故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“Many of the cli-fi examples we watch tend to be disaster films. (我们看到的许多气候变化小说的例子往往是灾难片。)”可知,气候变化小说电影通常是关于极端自然灾害的。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第三段中“A study conducted by the Yale programme on Climate Change Communica
48、tion tested the effects that two climate fiction novels can have on its readers and found “significant positive effects” in terms of their attitudes and beliefs towards the climate crisis for example, understanding global warming will harm them and future generations. (耶鲁大学气候变化传播计划开展的一项研究测试了两部气候小说对读
49、者的影响,发现他们对气候危机的态度和信念产生了“显著的积极影响”例如,了解全球变暖将损害他们和后代。)”可知,第三段之所以提到了耶鲁大学的研究项目,是为了说明气候小说对读者有积极的影响。故选C项。11题详解】段落大意题。根据最后一段中“So, it looks like cli-fi is here to stay and there seem to be some benefits. (因此,看起来气候变化小说将继续存在下去而且似乎有一些好处。)”可知,最后一段主要想告诉我们气候变化电影是有用的,并将继续存在下去。故选D项。DWe asked four people who watched
50、an online talk on technology and communication by Sherry Turkle for their opinions.Fred:The talk certainly gave me plenty of food for thought about how technology is changing our behaviour. People are constantly multitasking, whether it be emailing during meetings or texting in the checkout queue. I
51、ts as if we cant bear to miss out on what our online friends are up to, so we juggle the real and online world. My greatest concern is that we dont give our brains a chance to switch off. Its these precious moments when we actually process information that helps us make important decisions.Jeremy:It
52、 was a fascinating talk and the speaker really hit the nail on the head with a couple of things. Take parental influence, for instance. How can we expect teenagers not to text while doing their homework when they witness their parents posting on social media while cooking the evening meal or waiting
53、 at a red light?Kath:So much of what the speaker said rang true. I honestly believe theres a danger that the more connected we are, the more isolated we feel. I dont think this is such an issue for my generation whove lived without technology for so long. We know how to be alone. But the under 20s a
54、re another kettle of fish. Theyre so busy communicating that they never experience the feeling of solitude and run the risk of not learning how to enjoy their own company.Carl:Im not sure to what extent I agree that people are more alone, but the way we communicate has certainly evolved. The speaker
55、 makes a good point about how were getting used to talking with machines like Siri or robots, which are totally lack of experience of human life. But despite such limitations, we seem to be expecting more from technology and less from each other.12. What does the underlined phrase “these precious mo
56、ments” in paragraph 2 refer to?A. When our brains are free.B. When we emailing during meeting.C. When we texting in the checkout queue.D. When we juggle the real and online world.13. What suggestion may Jeremy give to the parents?A. Accompany their children when they are doing homework.B. Prevent th
57、eir children using phone while doing homework.C. Set a good example for their children on using phone properly.D. Stop posting on social media in face of their children.14. What does Kath worry about the under 20s generation?A. They communicate more with others.B. They use more technology.C. Its dif
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377989.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
