2022届高考英语(人教版)一轮总复习练习:必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语人教版一轮总复习练习:必修1 UNIT FRIENDSHIP WORD版含解析 2022 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家练案1必修一Unit 1Friendship.阅读理解A(2020河南省洛阳市尖子生第一次联考)I was a newcomer in a class. So was Alice. Thats where the similarities ended. I was tall and she was small. My thick, black hair had been recently cut short. Her natural blonde hair flowed to her waist and looked great. I was awkward a
2、nd shy. She wasnt. I couldnt stand her. I considered her my enemy. She liked me. She wanted to be my friend.One day, she invited me over and I said yesI was too shocked to answer any other way. No one had invited me over to play. But this girl who wore the latest fashions wanted me to go home with h
3、er after school. I got very surprised when she led me into an apartment building. She lived on the fourth floor in a three-room place with her mother, her stepfather, her two brothers and her sister. When we got to the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbies, which was my
4、 next surprise. I would have thought shed outgrown them. I had never played with them. But we sat on the floor of a walk-in closet, laughing as we made up crazy stories about the Barbies. Thats when we found out that we both wanted to be writers when we were older and we both had wild imaginations.
5、We had a great day that afternoon. Our jaws ached from smiling so much. She showed me her wardrobe, which had mostly come from a clothing store down the block. The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Alice had the whole neighborhood
6、 charmed. The bookstore owners lent her fashion magazines, the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices. Soon I was included in her magic world. We slept over at each others houses, and spent every free moment together. My dark hair grew out and I learned to lo
7、ve being tall.Alice, my first real friend since childhood, taught me an amazing and very surprising thing about making friends that your worst enemy can turn out to be your best friend.文章大意:本文是一篇记叙文。作者讲述了自己小时候与爱丽丝交朋友的经历。原本作者认为自己与爱丽丝有很多不同之处,视爱丽丝为敌人,而爱丽丝却喜欢作者,并邀请作者去她家里。之后,作者更加了解爱丽丝,发现了两人之间更多的相似之处。最后她们
8、成了好朋友。1. What made the similarities end? C ALeaving the authors old school.BBeing admitted to their new classes.CTheir differences in appearance and personalities.DTheir different demands of friendship and fashion.解析:细节理解题。根据第一段的内容可知,两个人不同的外表和性格使得她们的相似之处结束了。故选C。2What did the author think of the Barb
9、ies? A AAlice was too mature for them.BAlice must have made them by herself.CThey should have been kept well.DThey brought her back to her childhood.解析:细节理解题。根据第二段中的 “she took out a big case of Barbies,which was my next surprise. I would have thought shed outgrown them.”可知,作者认为爱丽丝已经长大了,不适合再玩芭比娃娃。out
10、grow意为“因长大而不适用”。故选A。3. We can infer from the passage that Alice B .Ahelped the author see her own strengthsBwas good with the people around herChelped to bring out the best in the authorDinspired the authors love for fashion解析:推理判断题。根据第三段第二句 “ The bookstore owners lent her. free slices.”可知,书店老板借给爱丽丝
11、时尚杂志,电影院给她免费的入场券,比萨店让她品尝免费的比萨块,由此可推知,爱丽丝善于与周围的人打交道。故选B。4. Which of the following best describes Alice as a friend? D AHumorous.BAmbitious.CCaring.DFriendly.解析:推理判断题。通读全文可知,原本在作者眼中爱丽丝是她的敌人,但是爱丽丝却想和作者成为朋友;她邀请作者去她家里玩,最后她们成为好朋友;而且爱丽丝与她自己周围的人都建立了很好的关系,由此可推知,爱丽丝是友好的。故选D。B(2021天津市北辰区联考)The Governors School
12、 is described as a unique opportunity for high school students to involve themselves in math, science, and technology. When I signed up for computer programming, I expected to learn about coding (编程). However, what I didnt expect was that I would also learn how to build strong friendships.Just befor
13、e I went there, I didnt know what to expect in the school, feeling quite at a loss. A sense of uncertainty about my future was flooding over me. On the first day, the students awkwardly moved around at the opening ceremonies. Although it is embarrassing to admit, I hadnt been able to succeed in my f
14、riendship in the past because I was too focused on myself. This time, I got rid of the desire to share personal stories and instead was eager to ask others about themselves.After sunset on the second night, I heard three girls trying to recall the schedule for an upcoming museum trip. After effectiv
15、e communication, I knew they were Bree, Megan and Avery. Bree and Avery were in environmental science, and Megan was studying mathematics.We had a lot in common among us four, such as our love for movies, which strengthened our friendships. Meanwhile, we were able to introduce each other to new acti
16、vities. Bree introduced us to anime (日本动漫). Enthusiastically, Megan encouraged us to play tennis. Avery and I kept the other two motivated to work out at the gym. The fact that none of us was particularly skilled with equipment resulted in shared laughter almost every day.After four weeks, I left wi
17、th the ability to successfully code an educational computer game. More importantly, I also left with knowledge about the code of friendshipthe fact that I could make more friends in a month by showing interest in them than I could in a year by trying to attract others interest in me.文章大意:本文是一篇记叙文。作者
18、在介绍自己在Governor学校的经历。通过作者的亲身经历告诉我们“友谊的成功密码是对他人表现出兴趣。”5The author went to the Governors School to originally learn how to A .Acode computer programsBmake friends with othersCdevelop her personal hobby and interestDshare her personal stories with others解析:细节理解题。根据第一段中“When I signed up for computer prog
19、ramming, I expected to learn about coding (编程)”“当我报名学习计算机编程时,我希望学习编程。”可知,作者最初到the Governor学校学习如何编写计算机程序。故选A。6The author had failed in her friendship mainly because B .Ashe was embarrassed to stay with her friendsBshe cared little about othersCshe longed to know about othersDshe focused her attention
20、 on her study解析:推理判断题。根据第二段中“Although it is embarrassing to admit, I hadnt been able to succeed in my friendship in the past because I was too focused on myself.”虽然承认这很尴尬,但我在过去的友谊中没能成功,因为我太专注于自己。可知,作者的友谊失败主要是因为她不关心别人。故选B。7What can we learn from the passage? B AAvery studied mathematics in the school
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379726.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
