2021-2022学年高中英语 Module 3 My First Ride on a Train Section Ⅱ Learning about Language课时分层作业(含解析)外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Module My First Ride on Train Section Learning about Language课时分层作业含解
- 资源描述:
-
1、Module 3 My First Ride on a Train课时分层作业(五)语言知识练习固基础 .单句语法填空1Some experts (expert) think that language learning is much easier for children.2What do you think we should do to improve our English?3We could see nothing in the thick fog at a distance (distant) of two meters, so we got lost.4The books wr
2、itten (write) by Mo Yan are popular with us.5Mother is strict with me.She wont allow me to stay(stay) out late at night.6I didnt understand what he was talking about until he told me again.7Children should be trained (train) from an early age in table manners.8An abandoned (abandon) baby was found i
3、n a box on the hospital steps.9What great fun it is to sit down and have a good chat with your close friends!10Scientific research results can now be quickly applied to factory production (produce).选词填空refer to, get on, get off, get into, take off, be short for1As is known to all, IT is short for In
4、formation Technology.2They wrote to tell us that they were getting on well with the autumn harvest.3We are sure that West Chinas economy will take off in the near future.4He spoke at the meeting for an hour without referring to his notes.5After getting off the train, we got into the car and headed f
5、or the airport.高考题型练习提能力.阅读理解In 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270km away from Sydney, Australia.I was looking forward to having five days off from duty.Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought Id hitch a ride (搭
6、便车)I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me.Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldnt give me a lift, I should come back to his house for lunch.He noticed me standing for hours in the November heat and thought I
7、 must be hungry.I was doubtful as a young girl but he assured (向保证)me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home.Twentyfive years later, in 2003, while I was driving to a near
8、by town one day, I saw an elderly man standing in the glaring (耀眼的) heat, trying to hitch a ride.I thought it was another chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier. I pulled over and picked him up.I made him comfortable on the back seat and offered him some water.After a f
9、ew moments of small talk, the man said to me,“You havent changed a bit, even your red hair is still the same.”I couldnt remember where Id met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago.It was Gordon.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者多年前要搭便车回家而遇上一位热心人的故
10、事。25年后,作者也遇到一位想要搭便车的人,便主动提供帮助,而此人正是当年帮助过自己的那个人。1The author had to hitch a ride one day in 1978 because_Aher work delayed (耽误) her trip to SydneyBshe was going home for her holidaysCthe town was far away from SydneyDshe missed the only train back homeD细节理解题。根据第一段中的“Unfortunately,the only one train a
11、day back to my home in Sydney had already left.So I thought Id hitch a ride(搭便车)”可知答案为D项。2Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2?AHe helped the girl find a ride.BHe gave the girl a ride back home.CHe bought sandwiches for the girl.DHe watched the girl for three hours.A细节理解题。根据
12、第二段的最后一句“After lunch,he helped me find a lift home.”可知答案为A。3The reason why the author offered a lift to the elderly man was that_Ashe realized he was GordonBshe had known him for decadesCshe was going to the nearby townDshe wanted to repay the favour she once gotD细节理解题。根据第三段第二句“I thought it was anot
13、her chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier.”可知选择D项。4What does the author want to tell the readers through the story?AGiving sometimes produces nice results.BThose who give rides will be repaid.CGood manners bring about happiness.DPeople should offer free rides to others
14、.A主旨大意题。本文讲述了作者多年前要搭便车回家而遇上一位热心人的故事。25年之后,作者也遇到一位要搭便车的人,便主动提供帮助,而此人正是当年帮助过自己的那个人。通过这个故事作者要阐明的观点就是帮助别人,会产生好的结果,自己也会从中受益。.阅读七选五Here are some top tips for world travellers.Travel light. 1 Its no fun carrying a huge bag around a foreign city.Dont take too many clothes and avoid heavy books and electrica
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380378.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
