2021版高考英语一轮复习 限时规范练43 Unit 22 Environmental Protection A 北师大版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练43 Unit 22 Environmental Protection 北师大版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 43 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练43 Unit 22 Environmental Protection A核心素养关键词:培养学生人与自然、关爱动物的素养能力意识限时规范练第86页一、阅读理解ADog owners who lived near Chicagos Soldier Field knew how to watch out for the coyote (草原狼).The wild,doglike animal lived somewhere among the tall buildings near the football stadium.As the sun went down each eveni
2、ng,the coyote would lie in the grass next to a parking lot,waiting.Within his view,people walked their dogs along a bike trail.Each night,the coyote would charge at the first dog to come along.Dr.Stanley Gehrt,a scientist at the Ohio State University,led the team that solved the problem.Besides stud
3、ying coyotes,he and his co-workers taught people ways to avoid problems with coyotes.In short,he says,“Dont feed them,and manage your pets.”The secret to the coyotes success is intelligence.To survive in the wild,a coyote must hunt small animals,and avoid becoming a meal for wolves or bears.“This wa
4、y of living creates a super-smart animal,” Dr.Gehrt says.One of the smartest changes coyotes made was to hide during the day and come out mainly at night in the city.Coyotes have also learned to avoid their biggest killer:cars.One coyote has been seen sitting patiently at a busy crossroads.She may n
5、ot know how traffic lights work,but she has learned that the cars will soon stop long enough for her to cross the street.The male (雄性的) that charged at passing dogs near Soldier Field is an example.Dr.Gehrt and his co-workers had already been watching the coyote for months,and the animal had always
6、avoided dogs.But now he and his mate had a home with young coyotes on top of the parking lot nearby.He was charging at the dogs to protect his family.The researchers solved the problem.When the coyote pair appeared in the evening,they ran toward them,shouting and shaking a noisemakera coffee can wit
7、h coins rattling (发出咔嗒咔嗒的声音) inside.“Usually,thats all you have to do,”Dr.Gehrt says.“You do it once,and youll never see that coyote again.” Finally,the coyote pair moved out of the parking lot.【篇章导读】本文是说明文。越来越多的草原狼开始出现在美国北部的城市里,为了生存下来,它们逐渐适应城市生活,与此同时它们也对城市中的宠物狗构成了威胁。1.Whattroubledthedogownersliving
8、nearSoldierField?A.Theirdogsbeingattackedbythecoyote.B.Theiroutdoorplaybeinglessened.C.Limitedspacetowalktheirdogs.D.Increasinglyheavytraffic.答案A解析细节理解题。根据第一段的内容及第二段中的“Eachnight,thecoyotewouldchargeatthefirstdogtocomealong.”可知,在SoldierField附近住的狗主人要谨防自己的狗被草原狼袭击。2.What did the researchers find out abo
9、ut city coyotes?A.They were not as smart as dogs.B.They were getting used to city life.C.They needed more care from people.D.They usually hunted during the day.答案B解析推理判断题。根据第四段中的“Oneofthesmartestchangescoyotesmadewastohideduringthedayandcomeoutmainlyatnightinthecity.”及第五段的内容可知,草原狼在城市开始昼伏夜出的生活,而且还学会了
10、如何过马路,这一切都说明草原狼正在慢慢适应城市生活。3.Whats the best title for the text?A.Smart Animals in the CityB.Meet the Coyote Next DoorC.Watch Out for the Coyote PairD.Our Love-hate Relationship with Coyotes答案B解析主旨大意题。这篇文章主要介绍了人们在住处附近遇见草原狼的现象、所遇到的问题及解决办法,故B项最适合作标题。BWhen my boss started talking about pension arrangemen
11、ts,it suddenly dawned on me:I was going to be stuck working in an office for the next 40 years.Id always dreamed of working outdoors but I ended up doing a law degree at the University of the West of England in Bristol,thinking that this would bring me a better job.After graduating,I became an advis
12、er.I enjoyed the work,but knew it wasnt the right career for me.At this point,my 98-year-old grandma died,leaving me enough money to pay for an agricultural course.I decided to study agriculture at the Royal Agricultural College in Cirencester.I loved the programme.I spent my holidays from milking c
13、ows to helping in farm shops.I spent time lambing (照料母羊产羔羊) on a beautiful hill farm in Wales.Id get up at 5 am in the morning and go out to care for the lambs that had been born overnight.In my old job,getting up early to go to the office was a struggle.Its easier on a farm,where you know there are
14、 animals that rely on you.Theyre living things,and if you dont turn up something serious might happen to them.Ive also been fortunate enough to find a job as industry communications manager with Red Tractor,the largest food assurance scheme (保障计划) in the UK.The role is very varied:one day I might ta
15、lk at an agricultural show,educating children about where their food comes from;the next day I could be managing the design of the new food and farming standards.My advice to anyone wanting a career change is to seize the moment.To those interested in working in agriculture,try to get as much work e
16、xperience as you can.【篇章导读】本文是记叙文。文章讲述了作者放弃法律咨询工作转而从事农业的历程,以及新工作带给她的满足与成长。4.Whatdoestheunderlinedpart“dawnedon”inParagraph1probablymean?A.Hit.B.Moved.C.Excited.D.Satisfied.答案A解析词义猜测题。根据第一段中的“Iwasgoingtobestuckworkinginanofficeforthenext40years.Idalwaysdreamedofworkingoutdoors”可知,作者突然明白她以后都要待在办公室里了,但
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380908.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
