2021版高考英语一轮复习 限时规范练48 Unit 24 Society B 北师大版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练48 Unit 24 Society 北师大版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 48 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练48 Unit 24 Society B核心素养关键词:培养学生人与自然、保护环境的素养能力意识限时规范练第96页一、阅读理解AChildren from four Buckinghamshire primary schools visited Epilepsy Society to plant a hedge (树篱) as part of a Plant-for-the-Planet project.The children from these schools were planting a hedge in the garden of the Queen Elizabeth
2、House at the charity in Chalfont St Peter.Plant-for-the-Planet gives children across the globe the opportunity to learn about the threats of global warming to the environment,and then put their new knowledge into practice as they plant new trees.The day was organised by Bob Sherren who showed the ch
3、ildren how to plant the planet-friendly line of trees in protective chambers (防护室) to shield them from hungry wildlife as they settle in their roots.Bob said,“The day really was Thinking Globally,Acting Locally put into action.The children learned about the importance of planting trees as a way of h
4、elping to bring about climate justice for many living in poorer nations and of course enjoyed planting the trees too.” The eventual hedge,which will grow to full size over ten years behind the Queen Elizabeth House,is made up of trees such as oaks,silver birches and so on.Bob added,“The children wer
5、e also able to help people living at Epilepsy Society because they will gain some well-needed privacy from the hedge in time.The natural wildlife benefits too from the fruits and nuts that a hedge made from native species can provide as well as the possibility for any number of nesting sites.”Emma D
6、arlington,Epilepsy Societys volunteer officer,said,“I think its so important to encourage the younger generation that the future is in their hands and that they can make a difference,whether it is through taking part in projects like this or spreading awareness.We hope they learn a little bit about
7、the work we do at Epilepsy Society too the trees they planted will be enjoyed by everyone here for years to come.”【篇章导读】本文是记叙文。来自Buckinghamshire四所小学的学生参加Plant-for-the-Planet项目的种树活动,为遏制全球变暖贡献自己的一份力量。1.What is the purpose of the Plant-for-the-Planet project?A.To help children learn more about society.
8、B.To offer children colourful after-school activities.C.To raise childrens awareness of global warming.D.To teach children how to protect natural wildlife.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Plant-for-the-Planetgiveschildrenacrosstheglobetheopportunitytolearnaboutthethreatsofglobalwarmingtotheenvironment.”可知,该项目的目的是
9、提升孩子们对全球变暖的认识。2.What does the underlined word “shield” in Paragraph 2 probably mean?A.Separate.B.Take.C.Get.D.Protect.答案D解析词义猜测题。根据第二段中的“planttheplanet-friendlylineoftreesinprotectivechambers”可知,将树种在保护室的目的是保护树免遭饥饿的动物破坏。3.How did Bob Sherren feel after organising this activity?A.Tired.B.Proud.C.Disco
10、uraged.D.Peaceful.答案B解析推理判断题。根据第二段中的“Bobsaid,Theday.enjoyedplantingthetreestoo.”可推断,Bob对组织这次活动感到自豪。4.What can we learn from Emma Darlingtons words in the last paragraph?A.She hopes to popularise volunteering work.B.She tries to drive the children to study hard.C.She expects the children to take posi
11、tive action.D.She believes the younger generation is promising.答案C解析推理判断题。根据最后一段中的“Ithinkitssoimportantto.spreadingawareness”可知,她期望孩子们能有所作为,积极参与到应对全球变暖的行动中。BSam is a fourth-year student at Harvard Medical School,but poetry is still a big part of her life,now with a new teacher who believes poetry ca
12、n benefit every doctors education and work,Rafael Campo.Rafael is a doctor,professor and a highly respected poet.“Poetry is in every encounter (邂逅) with my patients.I think healing really in a very great way is about poetry.And if we do anything when were with our patients,were really losing ourselv
13、es in their stories,really hearing their voices.And,certainly,thats what a poem does,” he said.Campo worries that something important has been lost in medicine and medical education today:humanity,which he finds in poetry.To end that,he leads a weekly reading and writing workshop for medical student
14、s and residents (住院医生).He thinks medical training focuses too much on distancing the doctor from his or her patients,and poems can help close that gap.Third-year resident Andrea Schwartz was one of the workshop regulars.She said,“I think theres no other profession other than medicine that produces a
15、s many writers as it does.And I think that is because theres just so much power in doctors and patients interacting when patients are at their saddest.” Not everyone believes thats what doctors should do,though.Rafael said,“I was afraid of how people might judge me,actually.In the medical profession
16、,as many people know,we must always put the emergency first.But,you know,that kind of treatment,if its happening in the hospital,very regrettably,sadly,results in a bad outcome.The family is sitting by the bedside.The patient hasnt survived the cancer.Dont we still have a role as healers there?”In a
17、 poem titled “Health”,Campo writes of the wish to live forever in a world made painless by our incurable joy.He says he will continue teaching students,helping patients and writing poems,his own brand of medicine.【篇章导读】本文是新闻报道。诗歌不只是文人墨客的专属,它还为前赴后继的医护人员带来内心的慰藉,它是医护工作中的润滑剂,是治愈伤痛的“良药”。5.What do we know
18、 about Rafael Campo?A.He works as a doctor.B.He is under medical care.C.He is a literature professor.D.He knows little about poetry.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“Rafaelisadoctor”可知答案。6.What does the author try to show in Paragraph 2?A.The importance of medical training.B.The effect of poetry in medical treatme
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380917.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高中语文人教版选修《中国古代诗歌散文欣赏》课件:第五单元 第23课 文与可画筼筜谷偃竹记 3(第三课时) .ppt
