2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练28(必修5 UNIT 14B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练28必修5UNIT 14B WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 28 必修 UNIT 14 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练28(必修5Unit 14B)核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化差异的能力意识限时规范练第56页一、阅读理解AThere are big cultural differences between the US and the UK,despite having many similarities.People talk differently,and not just in the accent or the words,but the general meaning.Americans are very friendly.They will talk to stranger
2、s in a store,laugh with someone at a bar,and help their neighbours as necessary.Many expats (移居海外者) have reported difficulty in making really close friends like they had in the UK.The friendliness is only on the surface.Many Americans are very family-centered.Family life includes endless school musi
3、cals,after-class sports,birthday parties and the like.Many new expats report exhaustion trying to keep up with all the things to do with the kids when they come to the US.Most Americans have never been abroad.The United States is a huge country.Go and look at a map of the US to get an idea.Many Amer
4、icans feel they simply havent seen enough of their own country to consider travelling abroad to see another country.In addition,many people just dont get enough holiday time to make it worthwhile travelling abroad,with holiday or “vacation” time often being as low as 7-10 days a year,and sometimes t
5、hat includes sick days.Most Americans are proud of Scottish or Irish or German or Italian ancestry,even if it has been centuries since anyone in their family lived abroad.Many Americans like to remember this not because they like the old country but because they like to show that their family came f
6、rom immigrants (移民) who dreamed of a better life in America.By pointing out that fact,many feel they are meeting their ancestors wishes and dreams.Making friends can be daunting.While for some in their 20s,they can reach out to those who are also just starting out and form some lifelong friendships;
7、for some who are older,in their 30s and 40s,with kids and a family,meeting others can be difficult.【篇章导读】本文是说明文。文章通过移居美国的英国人的视角展示了英美文化之间的差异。1.What do expats think of Americans?A.They are ready to help others.B.They seem to be friendly to others.C.They are fond of working with foreigners.D.They easil
8、y make close friends with others.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“The friendliness is only on the surface.”可知,侨民认为美国人对待他人只是表面上友好。2.Why do most Americans seldom travel abroad?A.They have short holiday time.B.They are short of money for trips.C.They think it worthless to travel abroad.D.They like their own countrys
9、 scenery better.答案A解析细节理解题。根据第四段中的“many people just dont get enough holiday time to make it worthwhile travelling abroad”可知,美国人通常没有足够的假期出国旅行。3.Why are most Americans proud of their British ancestry?A.They love the old country.B.They appreciate British culture.C.They think their ancestors had made hi
10、story.D.They think theyre realizing their ancestors dreams.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“By pointing out that fact,many feel they are meeting their ancestors wishes and dreams.”可知答案。4.What does the underlined word “daunting” in the last paragraph probably mean?A.Discouraging.B.Interesting.C.Surprising.D.Exci
11、ting.答案A解析词义猜测题。根据末段中的“While for some in their 20s .for some who are older,in their 30s and 40s,with kids and a family,meeting others can be difficult.”可知,年轻人交友比较容易,但大多数成年人都忙于家庭,没时间交朋友,因此对他们来说交友是件令人沮丧的事。BWhenever I talk about personality in relation to choosing a career,some people complain like thi
12、s:Those tests are so stupid.When I was in sixth grade,I took one of them and it said that I should be a farmer.While I dont think I would be a very good farmer,the results are probably a lot more accurate than Id like to admit.At the time,it seemed unreasonableI hated the outdoors and physical activ
13、ities.Now,I think it might have had some points that fit my personality:I like planning (good for planning how to grow crops),working by myself (for those long days on an agricultural machine),and sometimes working on a team (for harvest time).Watch out for any personality test that claims to be abl
14、e to tell you what your dream job is by the type of animal youd like to be,or from your favorite breakfast food as a child.While there are many personality assessments that are accurate,Id like to say that they are a second step.The best choice is self-assessment.Before finding ways to know your wor
15、k preferences,its important to make a clear difference between liking a topic and liking the work.I once met a third-year marine (海洋的) biology student at a large state school in Ohio.He was placed into the Whale Watch program,where he found out that he became violently seasick on any kind of boata b
16、ig disadvantage for a student who thought he wanted to study whales in the wild.The best match is a career in which the major tasks of the work are the tasks you most enjoy doing and the topic is one of interests.If that career doesnt exist,my advice would be to take the job where there is a skill m
17、atch.In this way,you will succeed at the basic tasks of your job and perhaps become interested in it.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了个性测试与职业选择的关系并告诉人们应如何选择合适的职业。5.What is some peoples opinion on choosing a career through personality tests?A.Its possible to lead to career failure.B.Its helpful only in a limited wa
18、y.C.Its unreasonable.D.Its worth a try.答案C解析推理判断题。根据首段中的“some people complain like this:Those tests are so stupid”可知,有些人并不认为个性测试能帮助他们选择职业。6.What does the author think of the personality test she took when she was young?A.She admits it forecasts her present job accurately.B.She thinks it shows some p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381068.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
