2020-2021版新教材高中英语 Unit 4 Exploring literature单元评价(含解析)牛津译林版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021版新教材高中英语 Unit Exploring literature单元评价含解析牛津译林版必修第二册 2020 2021 新教材 高中英语 literature 单元 评价 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hello! This is Tom Davis. I have an appointment with Mrs Jones at nine oclock this morning, but Im afraid Ill have to be about fift
2、een minutes late. W: Thats all right, Mr Davis. She doesnt have another appointment scheduled until ten oclock. 1. When will the man probably meet with Mrs Jones? A. At 9: 00. B. At 9: 15. C. At 10: 00. 答案: BText 2W: Hi, Tom. Nice and warm today, isnt it? M: Yes, beautiful. I hope it can stay warm u
3、ntil this weekend. W: But the weather report says it is going to rain from tomorrow. M: Oh, no, I hate rain. 2. Whats the weather probably like tomorrow? A. Snowy. B. Warm. C. Rainy. 答案: CText 3M: Celia, you see those girls over there? They need another player for a basketball game. Would you like t
4、o join them? W: Seems like its a game for fun. Sure, Ill be there in a minute. 3. What will Celia do? A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. 答案: CText 4M: Hi, Maggie. Im coming, but its snowing and the traffic is moving slowly. W: OK, David. Take your time. Well wait for you, so we c
5、an have dinner together. 4. Where is the man now? A. On his way. B. In a restaurant. C. At home. 答案: AText 5W: Oh, my God! Your lies really drive me mad! Are you trying to make a fool of me? M: No, I didnt lie. I told the truth this time. 5. What do we know about the woman? A. She is making a joke.
6、B. She is telling a lie. C. She is getting angry. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: All right, Sarah. We know that youre planning something big for Johns birthday
7、. Could you tell us just what you have in your mind? W: I wanted to make his birthday a very special event. John has a sister living in France, and Ill send her a plane ticket, so that she can be here for his birthday. M: Boy! What an excellent plan! Thats something special. I guessed you had some s
8、ecret plan and were waiting for the right time to tell me. W: Well, I didnt want to say anything until I was sure she could come. 6. What is Sarah going to do? A. Buy John a gift. B. Give John a surprise. C. Invite John to France. 答案: B7. What does the man think of Sarahs plan? A. Funny. B. Exciting
9、. C. Strange. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Have you been to the new sports center, Jack? M: Hey, Diana. Yeah, I have. W: Does Bus 18 go there? M: Thats right. It takes fifteen minutes. Dont take Bus 21 or Bus 25, because you have to walk a long way. W: I like doing sports early in the morning. Is i
10、t open by 7 a. m. ? M: Yes, you can get in at 6 a. m. , except on Sundays, when it doesnt open until 9. The swimming pool has good hot showers; you have to bring your own towel but you can get soap there. You dont have to wear a swimming cap, which is really nice. Want to join me next week? W: Id lo
11、ve to! How about Wednesday? M: OK. See you then. 8. Which bus should the woman take? A. Bus 18. B. Bus 21. C. Bus 25. 答案: A9. What does the man tell the woman to bring herself? A. The soap. B. The towel. C. The swimming cap. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Welcome to the program. This afternoon Im st
12、anding in the middle of the northern Black Forest, with Rainer Sanger. M: Good afternoon, Sarah. W: Rainer, youre very concerned about this area of the forest, arent you? Can you tell us why? M: Well, much of the forest was wiped out in the terrible storm last winter, as you can see. Many of the tre
13、es are dead, and more are dying because of the damage. We believe that the government isnt doing enough right now to make this beautiful forest get into its former state. W: I see. But have you spoken to the government about this? M: We have tried, but each time they say that they havent got enough
14、money. They are always using money as the excuse. Its getting really disappointing! W: But its not just an excuse, is it? They clearly dont have enough money for everything and the storm came unexpectedly. M: Of course we know that, but the point is that we arent asking for money. What we need right
15、 now is their guidancewe can provide volunteers to work on the forest. 10. What is the woman? A. A guide. B. A reporter. C. A governor. 答案: B11. How does the man feel about the present state of the forest? A. Nervous. B. Curious. C. Worried. 答案: C12. What does the man expect the government to do? A.
16、 To offer guidance. B. To give them money. C. To provide volunteers. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: How do you usually get to work in the morning? W: I try to ride my bike most of the time. Of course, when Im late, I will take the subway. M: I always seem to be five or ten minutes late for everythin
17、g. I drive to work every day, so if the traffic is bad, I have to think of a new way to apologize to my boss for being late. W: Does your boss yell at you if youre late? M: No, not really. He knows that I live far away. I stay late whenever I dont make it on time in the morning, and it probably help
18、s that I earn a fair amount of money for the company year after year. W: Have you ever considered moving into the city to be closer to your job? M: To be honest, I would rather change jobs than houses! My wife loves our house, especially since she works from home. Our kids are in great schools. And
19、on the weekends, there are a million things for us to do as a family. W: It does sound nice. For me, though, I love living in the city. There are so many cultural activities, and I love not having to drive. M: Yeah, driving is pretty stressful sometimes. W: I think its also easier to live in the cit
20、y when you dont have kids. If I were a mom, Id probably live closer to you. M: Well, you and Timothy might want to think about getting started with that. . . W: You sound just like my mother-in-law! 13. How does the woman usually go to work? A. By bike. B. By subway. C. By car. 答案: A14. What will ha
21、ppen if the man is late for work? A. His boss will yell at him. B. He will work overtime. C. He will be fined. 答案: B15. Why does the woman like living in the city? A. It makes it easier to work from home. B. Her kids will get into good schools. C. There are many interesting things to do. 答案: C16. Wh
22、at do the speakers have in common? A. They both have children. B. They are both married. C. They both like driving. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Hello, everybody! Welcome to St. Louis. My name is Jack. I hope you will have a wonderful trip here with us. Im the organizer of the activities. To mak
23、e sure youll have fun while you are here, we have made some arrangements for you. On Wednesday afternoon, well go together on a walking tour of the city, both the older and the more modern areas, where you can see some of the fantastic things here you may have read about. Then on Thursday afternoon,
24、 we are off to the sports center where you can enjoy yourselves by playing basketball or going swimming. On Friday morning, well do some shopping. After all that, I think you might feel a bit tired, so on Friday afternoon, you can have a good rest to prepare for the next day. On Saturday, we are goi
25、ng on a day trip to Washington University by bus. Well leave at 7: 00 in the morning and be back at 6: 00 in the evening. And finally on Sunday, we are off to New York. Well be leaving at 8: 00 in the morningdont be late! If theres anything else youd like to know, please dont hesitate to come and as
26、k me. Thats all! Thank you. 17. What is the arrangement for Wednesday afternoon? A. To do some shopping. B. To go to the sports center. C. To walk around the city. 答案: C18. When will the tourists have a rest? A. On Friday afternoon. B. On Saturday afternoon. C. On Sunday afternoon. 答案: A19. When wil
27、l the tourists leave on Saturday? A. At 6: 00. B. At 7: 00. C. At 8: 00. 答案: B20. Where will the tourists go on Sunday? A. St. Louis. B. New York. C. Washington. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIn the coming months, we are bringing together arti
28、sts from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeares plays in their language, in our globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us. National Theatre of China Beijing|ChineseThis great occasion (盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK. T
29、he companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying. Date & Time: Saturday 28 April, 2: 30 p. m. & Sunday 29 April, 1: 30 p. m. & 6: 30 p. m. Marjanishvili Theatre Tbili
30、si|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed (指导) by the companys Artistic Director Levan Tsuladze. Date & Time: Friday 18 May, 2: 30 p. m. & Satur
31、day 19 May, 7: 30 p. m. Deafinitely Theatre London|British Sign Language (BSL)By translating the rich and humorous text of Loves Labours Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing
32、 worlds by performing to both groups as one audience. Date & Time: Tuesday 22 May, 2: 30 p. m. & Wednesday 23 May, 7: 30 p. m. Habima National Theatre Tel Aviv|HebrewThe Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually set
33、tled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognized as the national theatre of Israel. This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks their first visit to the UK. Date & Time: Monday 28 May, 7: 30 p. m. & Tuesday 29 May, 7: 30 p. m. 【文章大意】本文是一篇应用文。文章以广告的形式介绍了在即将到来
34、的几个月里, 来自世界各地的艺术家聚在四大剧场表演莎士比亚的文学作品, 四家大型剧场准备了各自的表演内容并确定了演出时间等。21. Which play will be performed by the National Theatre of China? A. Richard . B. Loves Labours Lost. C. As You Like It. D. The Merchant of Venice. 【解析】选A。细节理解题。由题干关键词the National Theatre of China可将答案定位于第二段。由第二段中的This production . . . Wa
35、ng Xiaoying. (这部莎士比亚的作品理查三世将由国家副导演王晓鹰执导)可知, Richard 将在the National Theatre of China上演。22. When can you see a play in Hebrew? A. On Saturday 28 April. B. On Sunday 29 April. C. On Tuesday 22 May. D. On Tuesday 29 May. 【解析】选D。细节理解题。由题干关键词Hebrew可将答案定位于最后一家剧场。由最后一段中的Date & Time: Monday 28 May, 7: 30 p.
36、m. & Tuesday 29 May, 7: 30 p. m. (日期和时间: 5月28日星期一, 下午7时30分; 5月29日星期二, 下午7时30分)可知, 5月29日星期二可在Hebrew看戏剧。23. What is special about Deafinitely Theatre? A. It has two groups of actors. B. It is the leading theatre in London. C. It performs plays in BSL. D. It is good at producing comedies. 【解析】选C。细节理解题。
37、由题干关键词Deafinitely Theatre可将答案定位于倒数第二家剧场。由文章中的By translating the rich . . . audience. (通过将丰富而幽默的爱的徒劳文本翻译成BSL(英国手语), Deafinitely Theatre创造了对莎士比亚喜剧的一种新的诠释, 旨在通过把两个群体当作一种观众进行表演, 在无声世界和有声世界之间架起一座桥梁)可知, 在Deafinitely Theatre中用BSL(英国手语)表演戏剧是它的独特之处。BDoris Lessing, a novelist whose books have swept across con
38、tinents and reflected her concern about the social and political issues of her time, won the 2007 Nobel Prize in Literature. The award came with about $1. 6 million. Ms Lessing never finished high school and largely educated herself through reading. She has written dozens of books of fiction, as wel
39、l as plays, non-fiction and two volumes of autobiography. She is the 11th woman to win the Nobel Prize in Literature. Ms Lessing was born Doris May Tayler in 1919 in what is now Iran. Her father was a bank clerk, and her mother was trained as a nurse. Attracted by the promise of farming riches, the
40、family moved to Zimbabwe, where Ms Lessing had what she had called a painful childhood. She left home when she was 15, and in 1937 she moved to Salisbury in Southern Rhodesia, where she took jobs as a telephone operator and a nursemaid. She married at 19 and had two children. A few years later, feel
41、ing as if she were put in prison, she deserted her family. Afterwards she married Gottfried Lessing, and they had a son. When she divorced Mr Lessing, she and her son, Peter, moved to London, where she began her writing career. Her first novel, The Grass Is Singing, was published in Britain in 1950.
42、 Ms Lessings strongest influence may be that she inspired a generation of feminists(女权主义者)with her breakthrough novel, The Golden Notebook. The book was published in 1962, which wrote about the story of Anna Wulf, a woman who wanted to live freely and was, in some ways, Ms Lessings secondary persona
43、lity. She wrote about the inner lives of women and rejected the opinion that they should abandon their lives to marriage and children. 【文章大意】本文为人物说明文。本文主要介绍了小说家多丽丝莱辛的生平及作品。她的作品在各大洲很受欢迎, 反映了她对当时社会和政治问题的关注。她曾在2007年获得诺贝尔文学奖, 她一生向往自由, 是一位女权主义者。24. Why did Ms Lessings family move from Iran to Zimbabwe? A
44、. Because farming could make them become well off. B. Because her laid-off parents could find jobs. C. Because she could receive a better education. D. Because she could have a chance to take up writing. 【解析】选A。细节理解题。由文章第三段中“Attracted by the promise of farming riches, the family moved to Zimbabwe. .
45、 . ”可知, 一家人受农业财富的吸引, 搬到津巴布韦。由此可得出他们全家搬到津巴布韦是想致富。well off 意为“富裕的, 处境好的”。25. What can be learned from the passage? A. Doris Lessing is Ms Lessings pen name. B. Doris May Tayler is the name of Ms Lessings birthplace. C. Anna Wulf is Ms Lessings name used before. D. Doris May Tayler is Ms Lessings once-
46、used name. 【解析】选D。推理判断题。由第三段第一句“Ms Lessing was born Doris May Tayler in 1919 in what is now Iran. ” 莱辛女士1919年出生于现在的伊朗, 出生时名字叫Doris May Tayler。Doris May Tayler是她曾经的名字。26. Which of the following statements is TRUE? A. Ms Lessing is the 11th person to win the Nobel Prize in Literature. B. Ms Lessing go
47、t down to writing after graduation from high school. C. Ms Lessing married three times and had three children. D. Ms Lessing disapproved of women abandoning their lives to their marriage. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段最后一句“She wrote . . . and children. ”可知, 她描写了女性的内心世界, 反对那种认为女性应该把全身心投入到婚姻和孩子的观点。故D项正确。根据第二段最后一
48、句“She is the 11th woman. . . Literature. ”可知A项中的“Ms Lessing. . . Literature. ”的“the 11th person”应为the 11th woman, 故A项错误。根据倒数第二段最后一句和最后一段可知她第二次婚姻破裂搬到伦敦后, 她才开始写作, 而B项说莱辛女士“高中毕业后”开始写作, 故B项错误。 C项应是married twice。故正确答案为D项。27. What can we know from the passage? A. Ms Lessings writing career took off in her
49、 twenties. B. The Golden Notebook was about Ms Lessings broken marriage life. C. Ms Lessings books are in connection with social and political issues of her time. D. The failure of Ms Lessings marriages was due to her devotion to her career. 【解析】选C。推理判断题。由文章第一段“Doris Lessing, . . . of her time” 可知,
50、她的作品反映了她对当时社会和政治问题的关注。所以莱辛女士的书与她那个时代的社会和政治问题有关。CIt has been a year since I found out my friend had passed away. I still store his phone number, even though I know calling the number will never reach him again. I feel like if I deleted his phone number, it would mean he was really gone. Over the past
51、 few years, we have planned to travel together just to see the dolphins in the sea. However, for some reasons it didnt happen, yet I always took his calls over the years. We shared a lot of interests. When I knew that he had been diagnosed (诊断) with a very serious illness and was in hospital, I reme
52、mbered sending messages to him. I did not receive a message back, so I left a voice message. A week later, I sent him a message once again. However, I still didnt get a reply. I thought he was busy. During the next several months I was very busy, too. Suddenly, in that mid-summer, I received a short
53、 message: “Sorry, Marlynn. He has passed away. ”I was vey sad and surprised at the words. I was very sad and regretful. I regretted that I let the months pass without trying again. I worked with many people who had also lost their best friends. The sadness is often unspeakable. There is guilt, helpl
54、essness and sadness that is difficult to put into words. Now I try to be grateful for the times and memories we have. I realize the best thing that we can do is to value the ones we love. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 叙述了作者与朋友的约定和没有得到回复的联系, 以及后来得知朋友去世后作者的心理变化, 最后作者领悟到我们能做的就是珍惜我们爱的人。28. What do we know about the w
55、riters friend? A. He lived by himself. B. He deleted the writers phone number. C. He has gone to a faraway city. D. He has been dead for a year. 【解析】选D。细节理解题。根据文中第一句“It has been a year since I found out my friend had passed away. ”可以得出作者的朋友去世一年了。29. What did the writer do when she didnt receive her
56、friends message? A. She telephoned him. B. She left a voice message to him. C. She wrote to him a week later. D. She visited him right away. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第二句“I did not receive a message back, so I left a voice message. ”可知作者的短信没有得到回复, 她给朋友留言了。30. What does the author want to express in Paragrap
57、h 4? A. Her hard working experience. B. Peoples attitude towards life. C. Her sadness of losing friends. D. Her surprise at her friends illness. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中“I was vey sad and surprised at the words. I was very sad and regretful. I regretted that I let the months pass without trying again. ”不
58、难看出, 作者对于好朋友的离世很伤心。31. What can be the best title for the text? A. Never RegretB. Value the Ones We LoveC. A Friend with IllnessD. Be Grateful for the Future Time【解析】选B。主旨大意题。本文讲述的是作者对于朋友的离世而产生的一些情绪和领悟, 最重要的是作者最后的领悟: 珍惜我们所爱的人, 所以B项适合作为本文的标题。DWho doesnt want to live life in style? Life is like a road
59、 on which you never get a chance to return, and is not a very long road either. So we should try to live life to the fullest and enjoy every bit of it. Every individual has unique likings and preferences, and all of us try to live the lives that suit us best. The world is like a painting cloth on wh
60、ich different people with different races, different languages, and different cultural backgrounds interact. But among these, the arts provide an easy and natural way for people to connect. People with a knack for the arts usually discover it in childhood. But art isnt only for the talented; it can
61、help everyone grow. Those with a strong artistic background are often more energetic, and more successful in all fields of life. Art widens the range of a persons life. Painting is one of the most popular art forms. Those who are interested in taking it up as a career need to go through extensive tr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382462.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
