2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册学案:WELCOME UNIT 单元素养培优 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语人教版必修第一册学案:WELCOME UNIT 单元素养培优 WORD版含解析 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养培优(一) Welcome Unit. 单词拼写1. To improve(提高) ourselves and have a bright future, we should make full use of time to read more books. 2. You can show them how you carry out your scientific experiments(实验) in your labs. 3. I feel awkward(尴
2、尬的) and shy when staying with strangers. 4. Not only is he kind to others, but also he has an active personality(性格). 5. As an outgoing(外向的) young man, I like traveling with my friends and learn more about other people. 6. I am sure you will reach your goal(目标) and realize your dream in the end. 7.
3、Some lectures(讲座) will be given, introducing ways to build a low-carbon school life. 8. The annual campus(校园) book fair will soon be held in our school. 9. Faced with the above problems, Im anxious(焦虑的) to get your help. 10. I have been studying in senior(高级的) high school for two years. . 单句语法填空1. O
4、ur school has set up a new student organisation (organise) to better serve the students. 2. We were impressed(impress) by the small class size with no more than 15 students in each classroom. 3. I am looking forward to receiving (receive)your early reply. 4. Some people feel annoyed(annoy) at the lo
5、ud noise made by the supermarket. 5. You can share your childrens curiosity(curious) and have a discussion with them. 6. Exploring(explore) space is always something we humans want to do. 7. People can either give them as gifts to their friends or hang them in their own homes. 8. Frightened(frighten
6、) by the story, the girl was too scared to go out alone. 9. You should be formally(formal) trained if you want to win a prize in the competition. 10. He runs two software companies(company). . 完成句子1. Your pronunciation and fluent English made/left a good impression on me. 你的发音和流利的英语给我留下了很好的印象。2. In
7、the coffee house, people can take a book which they have read and exchange it for a cup of coffee. 在咖啡屋, 人们可以带本他们读过的书, 并用它换一杯咖啡。3. However, I still have no confidence in myself. 然而, 我仍然对自己没有信心。4. He spends too much time on cellphone so that he is unable to concentrate on his study. 他花太多时间在手机上, 以至于无法
8、集中精力学习。5. What if we dont take action to protect nature? 要是我们不采取行动保护大自然会怎样呢? 6. Your pet should not be left alone when you go abroad. 你出国的时候不能不管你的宠物。. 根据要求完成下列题目1. 指出画线部分充当的句子成分。(1)Smoking does harm to health. (主语) (宾语)(2)He handed me the newspaper. (直接宾语)(3)The weather has turned warm. (系动词) (表语)(4
9、)Lucy painted the wall pink. (宾语) (宾语补足语)(5)The boy cried after hearing the sad news. (状语)2. 写出下列句子的句型结构。(1)We need the Internet. (SVO)(2)The Mid-Autumn Festival is around the corner. (SP)(3)There are 45 students in our class. (There be . . . )(4)I want to have a cup of tea very much. (SVOA)(5)She c
10、ooked her husband a delicious meal. (SVIODO). 阅读理解ASunday, 31 AugustWeve been in China for a month now. Dad, Mom, Harry and I moved to Tianjin on 25 August. Were not very far from Beijing. Two days ago, we celebrated my 16th birthday. It was great celebrating in China; the only thing that was strang
11、e was the cakehere theyre not as sweet as the ones in New York. On Monday school startsI wonder what it will be like. Monday, 1 SeptemberOn my first day I was looking around for a locker to put my books in. However, here all the students keep all of their books at their desks. We stay in the same cl
12、assroom because apparently we dont have to go from class to classteachers come to us! Today we selected teacher assistants for each subject. Their duties are to collect homework, make announcements, and do other stuff(事情) for the teachers and the students. Its kind of a big deal here! Since I am fro
13、m the US, I was asked to be the English assistant. I felt so proud but quite nervous at the same time because I wasnt sure what I had to do, but I accepted the job anyway. Friday, 3 OctoberBoy, what a week! Now we have nine classes every day, including the morning class, a combination of our America
14、n schools “ Homeroom ” and “ Study Hall ”. I think Chinese students work too much! I have to do my homework when I get back home. I dont even have time to watch TV or surf the Internet like before. I sometimes miss New York and my school because we didnt have to study so much. We had more time to ha
15、ng out with our classmates and neighbors; here, besides their usual classes, students are involved in weekend classes in subjects such as English, Chinese and math. I get a lot of attention, being from another country. Everyone wants to practice English with me! A really cute girl even asked me for
16、my phone number on my second day and sent me a text message! Im making a lot more friends now. I just need a lot of help to improve my Chinese. Some students want to do a language exchange program with me. Nice! 【文章大意】本文是应用文。文章是一位在中国学习的外国学生写的三篇日记。日记叙述了中国高中学生学习和生活的一些特点以及他在中国学校的学习和生活情况。1. The passage
17、mentions all the following points EXCEPT . A. physics studyB. food flavourC. free time activitiesD. language exchange programs【解析】选A。细节理解题。第一篇日记中提到了蛋糕的味道; 第三篇日记的第一段中提到了自由活动; 第三篇日记的第二段提到了交换语言项目。全文没有提到物理学习。2. According to the passage, which of the following is NOT the teacher assistants duty? A. Colle
18、cting homework. B. Making announcements. C. Helping teachers with small errands(差事). D. Teaching classmates. 【解析】选D。 细节理解题。根据第二篇日记中的第二段可知老师助手的任务不包括教学生。3. Where is this passage most probably from? A. A storybook. B. A guide book. C. A diary. D. A magazine. 【解析】选C。文章出处题。根据文中的加黑小标题, 可知这是一位学生写的几篇日记。B(20
19、21郑州高一检测)Todd wore the same clothes every day for the first three weeks of school. He was laughed at because of this. But there was little Todd could do. His mother simply couldnt afford to buy him new clothes. Two of the kids laughing at Todd were Garrett and Graham, a pair of football players. But
20、 over time, they realized that their disparaging words seemed to be slowly destroying Todds spirit. “I felt like I needed to do something, ” Graham told CBS News. So he and Garrett created a plan. They went home and hunted through their own drawers and closets. The next day at school, they met Todd
21、at their third-period class and asked him to come into the hall. Todd was understandably worried about being called out by the larger boys. “He wasnt smiling or wearing any facial expression, and I said, I think this is going to make you smile, ” Graham says. “I told him, Were in the same third peri
22、od, and I apologize for laughing at you, and I want to give something to you to make it up” He then handed Todd a large bag. Inside were clean shirts and shorts, as well as a brand-new pair of sneakers. Todd was wild with joy. “I was very happy, ” he told CBS News. “Shocked, completely. ” And Todd g
23、ot much more than some new clothes. He no longer sits alone at lunch. Now he eats with his new friends, Garrett and Graham. Garrett and Graham say they just want to inspire others to help those in need. 【文章大意】文章主要报道了Garrett和Graham帮助家境贫穷的Todd, 最后成为朋友的故事。4. What can we know about Todd? A. He came from
24、 a poor family. B. He wasnt used to school life. C. His taste for clothes was single. D. His behavior brought others laughter. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段第四句“His mother simply couldnt afford to buy him new clothes. ”可知, 他的妈妈给他买不起新衣服, 由此可推知, Todd来自一个贫穷的家庭。故选A。5. What does the underlined word “disparaging” in
25、Paragraph 1 mean? A. Humorous. B. Encouraging. C. Unkind. D. Selfish. 【解析】选C。词义猜测题。根据第一段中“Two of the kids laughing at Todd were Garrett and Graham”并结合画线词所在句中的“destroying Todds spirit”可知, Garrett和Graham嘲笑Todd, 所以画线词所在句的句意为“但是随着时间的推移, 他们意识到他们不友善的言语慢慢地摧毁着Todd的精神”, 所以画线词“disparaging”意为“不友善的, 诋毁的”, 故选C。6
26、. Why did Todd feel entirely shocked? A. Garrett beat Graham in a competitive game. B. Garrett and Graham became friendly to him. C. Garrett and Graham apologized to each other. D. Garrett and Graham gave away clothes on TV. 【解析】选B。推理判断题。根据文章内容并结合第三段中“I apologize for laughing at you, and I want to g
27、ive something to you to make it up”可知, Garrett和Graham一开始嘲笑Todd, 后来向Todd道歉, 想要做一些事情弥补, 所以Todd感到震惊的原因是Garrett和Graham对他变得友好, 故选B。7. Which of the following can be concluded from the text? A. Many hands make light work. B. The early bird catches the worm. C. Where theres a will, theres a way. D. A friend
28、 in need is a friend indeed. 【解析】选D。推理判断题。通读全文, 并结合文章最后一句可知, 他们只是想鼓舞别人帮助有需要的人, 所以, 本文主要讲述了Garrett和Graham帮助家境贫穷的Todd, 最后成为朋友的故事, 所以我们可以从文章得出“患难见真情”, 故选D。C(2021鹰潭高一检测)In many ways, Alma Deutscher is like other 11-year-olds. She loves to climb trees, dance, read, and draw. But Alma, who lives in Dorkin
29、g, England, has made one very special achievement. She has composed a full opera and brought it to the stage. Her opera, a retelling of Cinderella (灰姑娘), premiered (首次演出) in December 2016, in Vienna, Austria. “Ive loved Cinderella since I was 3, ” Alma said. But she felt the story needed an improvem
30、ent. “I didnt like the thing about the shoe, ” she says. “Why should the prince find her because of her feet? ”In Almas version (版本), Cinderella is a composer. She creates a melody (旋律) that she sings to the prince before fleeing the ball. “He remembers the beginning but not how it went on, ” Alma s
31、ays. The prince realizes that only Cinderella would know how the melody continues. He uses that knowledge to find her. Alma began writing the opera when she was 8. It premiered to a sold-out crowd on December 29, 2016, and got a standing ovation. Alma played the piano and violin and performed in the
32、 show. “It was something that was completely inside my head, in my imagination, and then it came to life, ” Alma says. Alma says she is sure that music will remain a major part of her life. “I have lots of things that I want to compose, ” she says. “The first one is a piano concerto (协奏曲). Then Im w
33、riting a novel, and I want to write a movie based on it, and the music for that. ”She also has advice for kids who want to achieve their big dreams. “Its a lot of work to reach a high level, ” Alma says. “But if you love what you are doing, it doesnt feel like hard work. Dont let anyone stop you fro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382500.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-第二单元 7 聂将军与日本小姑娘(苏教版) (共17张PPT).ppt
