2021年高考英语真题模拟试卷(二)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 年高 英语 模拟 试卷 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考英语之精选真题+模拟重组卷(新课标卷)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChristmas is a time for eating great food, giving and receiving presents, and most importantly spending time with your family watching some classic Christmas movies.The Grinch(2000) This is a Chris
2、tmas must-watch and one of Jim Carreys best performances. It was also originally a nursery tale book written by Dr Seuss. Its the story of a green monster who wants to ruin Christmas but in the end discovers the power of love and generosity. I promise its a great film with plenty of laughs along the
3、 way.Love Actually(2003)While this is not a personal favourite of mine, people in the UK absolutely love this film. It has many featuring actors and actresses. It might be a little difficult to follow as there are complex plots, so I recommend watching a translated version. However, the heart-warmin
4、g elements of the film make it worth watching.Home Alone(1990)This amusing masterwork is one of my favourite films of all time. It tells the story of a boy, Kevin, who is left alone in his house when his large family forgets to take him on vacation with them. While other family members are away, bur
5、glars try to rob the house and Kevin must protect his home by setting traps. The trips, falls and traps will have you laughing out loud as you watch an 8-year-old boy beat two grown men.Miracle on 34th Street(1994)You cant have Christmas in an English-speaking country without watching this movie. It
6、s not funny like Home Alone or The Grinch, but it is incredibly touching. Its about a man who claims to be Santa, but nobody believes him except a lawyer anda little girl. The story line may seem a little childish but you can enjoy it at any age1.Which film is adapted from a fairy tale?A. The Grinch
7、. B. Home Alone C. Love Actually. D. Miracle on 34th Street.【答案】.A【解析】细节理解题。根据第二段第二句“It was also originally a nursery tale book written by Dr Seuss.可知The Grinch取材于童话故事,故选A。2.What is Home Alone mainly about?A. An unsuccessful family vacation.B.A boy protecting his home by himself.C.A terrible sufferi
8、ng of a little boy.D. An 8-year-old boys practical jokes.【答案】.B【解析】细节理解题。根据第四段倒数第二句的“burglars try to rob the house and Kevin must protect his home by setting traps可知 Home Alone(小鬼当家)讲述了一个男孩独自击败盗贼保卫家园的故事,故B项正确。3.Why is Miracle on 34th Street so popular?A. Owing to its moving plot.B. Because of its fu
9、nny story.C. Due to its childish story line.D. Because of its famous actors and actresses.【答案】.A 【解析】细节理解题。根据最后一段第二句的“but it is incredible touching可知 Miracle on 34th Street(34街的奇迹)之所以受欢迎是因为其故事情节异常感人,故选A。BThe freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the ch
10、ance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C), thinking of beaches and orange trees.When we touched down to blue skies and warm air, I sent up a small prayer of gratefulness.Swimming pools, wine tast
11、ing, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best part particularly to my taste, dulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.The marke
12、t, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7 am. to 1 pm., rain or shine, along North Lemon and State streets.Baskets of perfect red strawberries;the redpainted sides of the Java Dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Di
13、sappointed by many a broken, vineripened(蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms
14、stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.These were the real deal and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back home in New York I wouldnt be experiencing again for months.Delighted as I was by the tomatoes in sight,
15、 my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where luckily for me I was planning to have dinner that very night.Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.4What
16、 did the author think of her winter life in New York?AExciting.BBoring.CRelaxing. DAnnoying.【答案】 B 【解析】推理判断题。由第一段中的The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter和dulled by months of coldweather root vegetables可知,作者厌倦了纽约的冬天,因为那里根本没有乐趣,同时也厌倦了冬天的根茎蔬菜,所以可以推断出作者认为纽约的冬天是令
17、人厌烦、枯燥和单调的。故选B项。A项exciting“令人兴奋的”,显然与作者真实的感受相反;C项relaxing“令人放松的”,文中体现不出作者明显的放松情绪;annoying“令人恼怒的”,作者只是感觉“枯燥、单调”,并非“恼怒”。5What made the authors getting up early worthwhile?AHaving a swim.BBreathing in fresh air.CWalking in the morning sun.DVisiting a local farmers market.【答案】 D 【解析】细节理解题。根据题干关键信息词worth
18、while可以定位到第一段的最后一句。由.the best part.was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.可知,作者认为,早起去参观萨拉索塔农贸市场很值得,因此选D项。6. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter?AThey are soft. BThey look nice.CThey taste great. DThey are ju
19、icy.【答案】 B 【解析】细节理解题。由倒数第二段中的.Ive refused to buy winter tomatoes for years.可知,作者在纽约已经好多年不买冬季出售的西红柿了,然后通过No matter how attractive they look in the store,once I get them home theyre unfailingly dry,hard,and tasteless.可知,纽约冬季出售的西红柿只是看起来好看,但是吃着发干、很硬而且无味。故B项正确。A、C、D三项与作者所描述的纽约冬季出售的西红柿的现实情况相反,故排除。7What wa
20、s the author going to do that evening?AGo to a farm. BCheck into a hotel.CEat in a restaurant. DBuy fresh vegetables. 【答案】 C 【解析】推理判断题。根据题干关键信息词that evening可定位到最后一段中的.I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, wher
21、eluckily for meI was planning to have dinner that very night.,句中的that very night是关键信息词。由此可知,这个农场是Jack Dusty(一个新开的饭馆)的一个(蔬菜和水果)供应商,而幸运的是作者那晚正好要去这个位于the Sarasota Ritz Carlton的饭馆吃饭。故C项正确。此处并未提到“晚上去一个农场”“入住一家宾馆”,因此可以排除A、B两项。文章最后一句话说的是在那个饭馆直接点(order)每一道带西红柿的菜,而不是D项所说的“买新鲜的蔬菜”。 CPlease take a few seconds
22、and think of your personal biggest goal. Imagine telling someone what you have met today and what youre going to do. Imagine their congratulations and their good image of you. Doesnt it feel good to say it out loud? Dont you feel one step closer already? Well, bad news is: You should have kept your
23、mouth shut, because that good feeling will make you less likely to do it.Any time you have a goal, there is some work that needs to be done to achieve it . Ideally , you would not be satisfied until youd actually done the work. But when you tell others your goal and they acknowledge(认可)it,he mind is
24、 kind of tricked into feeling that its already done. Psychologists have found its called a social reality . And then , because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessarily. This goes against the traditional wisdom that we should tell our friends our goals
25、 , right ?In 1982, Peter Gollwitzer, a professor of psychology, wrote a whole book about this. And in 2009, he did some new tests that were published. It went like this : 163 people took four separate tests-everyone wrote down their personal goals. Then half of them announced their commitment(许诺)to
26、this goal to the room, and half didnt. Then everyone was given 45 minutes of work that would directly lead them toward their goals, but they were told that they could stop at any time. Those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average, and when asked afterward, said they felt
27、they had a long way to go to achieve their goals. But those who had announced their plans quit after only 33 minutes on average , and when asked afterward,said that they felt much closer to achieving their goals.8. What do the underlined words social reality in Paragraph 2 mean?A. Completion of the
28、goal. B.Necessary hard work.C.Peoples acknowledgement. D.A sense of satisfaction.【答案】A【解析】词义猜测题。根据第二段中的the mind is kind of tricked into feeling that its already done 及And then, because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessarily.可知,当他人认可了你的目标的时候,你的大脑就会被欺
29、骗,觉得目标已经完成了。因为你有了满足感,所以必然会缺乏动力。故可推知,画线部分表示一种错误的感觉,即目标的完成。故选A项。9. What does Peter Gollwitzer try to tell us?A.Writing down the goal is very helpful.B. Achieving the goal needs more time.C. Keeping the goal secret makes people work harder.D. Making the goal public makes people less satisfied.【答案】C【解析】
30、推理判断题。根据最后一段中的“Those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average. said that they felt much closer to achieving their goals.可知,心理学家通过测试告诉我们:那些绒口不言、埋头奔向目标的人更有可能成功。故可推知,把目标留在心中,可以让人为之更加努力。故选C项。10. How did Peter Gollwitzer prove his idea about peoples goals?A. By giving figures. B
31、. By giving examples.C. By making a survey. D. By making comparison tests.【答案】D【解析】细节理解题。根据最后一段的内容可知,彼得戈尔维策是通过对比测试来证明他的观点的。故选D项。11.What will probably happen if you tell your friends your goal?A. You will be more confident. B.You will not gain satisfaction.C. You are less likely to realize it. D. You
32、ll be much more motivated.【答案】C【解析】推理判断题。根据第二段中的“But when you tell others your goal . youre less motivated to do the actual hard work necessarily.可知,当他人认可了你的目标的时候,你的大脑就会被欺骗,觉得目标已经完成了。因为你有了满足感,所以会缺乏动力。故可推知,如果你把目标告诉你的朋友,你就不太可能实现目标。故选C项。DSelf-driving cars have been backed by the hope that they will sav
33、e lives by getting involved in fewer crashes with fewer injuries and deaths than human-driven cars. But so far, most comparisons between human-driven cars and automated vehicles have been unfair.Crash statistics for human-driven cars are gathered from all sorts of driving situations, and on all type
34、s of roads. However, most of the data on self-driving cars safety have been recorded often in good weather and on highways,where the most important tasks are staying in the cars own lane and not getting too close to the vehicle ahead. Automated cars are good at those tasks,but so are humans.It is tr
35、ue that self-driving cars dont get tired, angry, frustrated or drunk. But neither can they yet react to uncertain situations with the same skill or in anticipation of an attentive human driver , nor do they possess the foresight to avoid potential perils. They largely drive from moment to moment, ra
36、ther than think ahead to possible events literally down the road.To a self-driving car, a bus full of people might appear quite similar to an uninhabited cornfield. Indeed, deciding what action to take in an emergency is difficult for humans , but drivers will sacrifice themselves for the greater go
37、od of others. An automated systems limited understanding of the world means it will almost never evaluate(评估)a situation in the same way as a human would do. And machines cant be programed in advance to handle every imaginable set of events.Some people may argue that the promise of simply reducing t
38、he number of injuries and deaths is enough to support driverless cars. But experience from aviation(航空)shows that as new automated systems are introduced,there is often an increase in the rate of disasters.Therefore comparisons between humans and automated vehicles have to be performed carefully. To
39、 fairly evaluate how well driverless cars fulfill their promise of improved safety, its important to ensure the data presented actually provide a true comparison. After all, choosing to replace humans with automation has more effects than simply one-for-one exchanging.12. What makes the comparisons
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
