2020_2021学年新教材高中英语Unit1GrowingupPeriod3Usinglanguage语法精析课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031188.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1GrowingupPeriod3Usinglanguage 语法 精析课 课时 素养 检测 解析
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 三Unit 1Period 3. 阅读理解AIt was a mid-winters day. My Mom had ordered me and my two brothers outside so she could get a little housework done. My brothers were seven and five years older than me and much bigger as well. Still, it was I who decided to start the snowball fight. I hit one of them w
2、hen they werent looking and soon we were all making and throwing snowballs as fast as we could. Being little helped me avoid the first dozen or so snowballs that came my way until the one that caught me in the back of the head and sent me sliding into the two-foot-deep snowdrift. I felt two hands gr
3、asping my shoulders as my oldest brother lifted me out safely. I laughed as I dusted the snow off. Later Mom called us back inside for a lunch of hot chicken soup. I drank it slowly and then sat near the old, wood stove in our living room and let the warmth quickly dry my damp socks and jeans. It fe
4、lt so nice. I couldnt describe the feeling back then but I know now that it was pure happiness. In those innocent days of childhood there was no regret for the past or worry for the future. Each moment could be enjoyed just the way God intended. Each day could be filled with fun, laughter, and love.
5、 I think that we all need to re-experience that feeling in our lives. We need to live with childlike joy while keeping our adult wisdom. We need to throw a few snowballs and drink a few bowls of soup afterwards. We need to trust in our Heavenly Fathers love for us and share our love with others as w
6、ell. Life here is too brief not to enjoy all of its precious moments. 【语篇概述】本文为记叙文,讲述的是作者小时候打雪仗的美好经历,由此说明我们需要在保持成人智慧的同时,带着孩子般的快乐去生活。1. Why did the writers mother order them outside?A. To let them do more outdoor exercise. B. For the convenience of doing housework. C. To let them help her do housewor
7、k outside. D. To give them a surprise when they returned. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句My Mom had ordered me and my two brothers outside so she could get a little housework done. 可知作者的母亲让孩子们到外面去的目的是便于做家务。2. Why could the writer avoid so many snowballs?A. Because his figure was small. B. Because he was the y
8、oungest. C. Because he had quick reaction. D. Because he was good at avoiding. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段 “Being little helped me avoid the first dozen or so snowballs”可知,作者能躲过雪球是因为他个头小。3. What is the writers purpose in writing the text?A. To introduce a good outdoor exercise. B. To recall an experience in
9、his childhood. C. To show life should be enjoyed to the fullest. D. To sing high praise of his mothers greatness. 【解析】选C。主旨大意题。根据最后一段最后一句Life here is too brief not to enjoy all of its precious moments. “生命如此短暂,不能不去享受它所有的珍贵时刻。”可推出这就是作者的写作目的,告诉人们热爱生活,珍惜生活。BYou are given many opportunities in life to c
10、hoose to be a victim or creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “They” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems
11、, thus internalizing (内化) your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others. Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are individuals who might like to control their lives, but they don
12、t let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they dont blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred (神圣的) moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the ra
13、in needed for emotional and spiritual growth. Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same physical realities, yet their experience of life is worlds apart. Victims relish (沉溺) in anger, guilt, and other emotions that cause othersand even themselvesto feel like
14、 victims, too. Creators consciously choose love, inspiration, and other qualities which inspire not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives. In reality, all of us play the victim or the creator at various points in
15、our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a
16、 powerful creative force in his life. In every moment and every circumstance, you can choose to have fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are. 【语篇概述】这是一篇说明文。本文讲述了两种截然不同的人,一种是消极悲观怨天尤人的“受害者”,另一种是积极
17、主动主宰自己命运的“缔造者”。在挫折面前他们表现出不同的态度,作者建议人们要转变心态,从命运的“受害者”变成自己命运的“主宰者”。4. According to Paragraph 2, creators _. A. seem willing to experience failures in lifeB. possess the ability to predict future lifeC. handle ups and downs of life wiselyD. have potential to create something new【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段中The
18、y believe their dance with each sacred moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth. (他们相信他们在生命中每一个神圣时刻的舞动都是一份礼物,而暴风雨也只是生活中自然的一部分,它会带来心灵和精神上成长所需的雨露。)可推断,他们对待人生的坎坷起伏的态度是很明智的。5. What can we learn from Paragraph 3
19、?A. Creators and victims face quite different things in life. B. Creators and victims are masters of their lives. C. Victims can influence more people than creators. D. Compared with victims, creators are more emotional. 【解析】选B。推理判断题。从第三段Both victims and creators always have choice to determine the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382967.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版五年级数学上册3.9 认识循环小数、有限小数和无限小数课件.pptx
