2020_2021学年新教材高中英语Unit1GrowingupPeriod4Developingideas阅读提能课课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031189.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit1GrowingupPeriod4Developingideas 阅读 提能课 课时 素养 检测 解析
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 四Unit 1Period 4. 阅读理解AVisit Chicago Childrens MuseumIn brief: This museum offers plenty of fun hands-on activities for kids. However, this is one of the few Chicago museums not “fun for the whole family” as adults and older kids will be bored to tears. Address: 700 East Grand Ave. (Navy Pier)
2、, ChicagoPhone: 312- 527-1000Public transportation: CTA bus lines 29 (State Street ), 65 (Grand Avenue), and 66( Chicago Avenue) all serve Navy Pier. Parking fees: Monday through Thursday: $20Friday through Sunday: $24Holidays: $24Opening hours: Weekdays: 10 am- 5 pmWeekends: 10 am- 8 pmEntrance fee
3、s: Adults: $12Children: $12Seniors (65+): $11Children (under 5): freeActivities: Located at one of Chicagos top tourist attractions, Navy Pier, the museum offers three floors of activities for kids, including: Play It Safeall about home safetyInventing Labprovides parts and instructions for creating
4、 thingsKids Towna playroom recreating a Chicago neighborhood where kids can pretend to do things like shopping for groceries and driving a CTA busClimbing Schoonera three-floor climbing buildingMy Museumkids get to create various pieces of art that are “all about me”Skylinekids learn about skyscrape
5、rs and design their own buildingsTree House Trailsa play area designed like a forestWaterwayswater activities showing how pumps and dams work【语篇概述】本文是一篇应用文,介绍了参观芝加哥儿童博物馆的相关信息。1. How much will John (10), his parents (40) and sister (6) pay if they drive to the museum at 2 pm on Monday?A. $36B. $48. C
6、. $56. D. $68. 【解析】选D。数字计算题。根据Parking fees中的“Monday through Thursday: $20”及Entrance fees中的“Adults: $12;Children: $12”可知,他们一家四口星期一下午两点去参观博物馆需要花费124+20=68(美元)。2. Kids who are fond of creating works of art should choose _. A. Play It SafeB. Inventing LabC. My MuseumD. Skyline【解析】选C。推理判断题。根据Activities中的
7、“My Museumkids get to create various pieces of art that are all about me”可知,在“我的博物馆”活动中,孩子们可以创作各种“关于我的”艺术品,由此可知,喜欢创作艺术作品的孩子应该选择“我的博物馆”活动。3. If you go to Kids Town, you can _. A. go on a short trip to a forestB. buy some gifts for your friendsC. know more about pumps and damsD. experience Chicago nei
8、ghborhood life【解析】选D。细节理解题。根据Activities中的“Kids Towna playroom recreating a Chicago neighborhood where kids can pretend to do things like shopping for groceries and driving a CTA bus”可知,“儿童城”活动营造一种芝加哥社区的环境,所以在这个活动中可以体验到芝加哥的社区生活。4. What can we know about Chicago Childrens Museum?A. It is a three-floor
9、 building. B. It is not fit for adults or older kids. C. It is the most popular museum in Chicago. D. It is one of Chicagos top tourist attractions. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的“this is one of the few Chicago museums not “fun for the whole family” as adults and older kids will be bored to tears. ”可知,芝加哥儿童博物
10、馆不适合成人和年龄较大的孩子。BIf you use social media to chase away loneliness, a new study suggests youre going against the gain. We may have heard a lot about the benefits of interacting with others online, but the findings of a study conducted by scientists at the University of Pittsburgh School of Medicine sh
11、ow a direct relationship between social media usage and feelings of isolation (隔绝). In short, the more time you spend on social media, the lonelier you may feel. With increased interaction on a large number of apps that allow for endless virtual connectivity, loneliness seems like the last problem f
12、requent social media users would face, but according to the leader of the study Brain Primack, it has the exact opposite effect. “Mental health problems and social isolation are at widespread levels among young adults nowadays,” Primack said, “We are naturally social creature, but modern life tends
13、to separate us instead of bringing us together. While it may seem that social media presents opportunities to fill the social void (空隙), I think this study suggests that it may not be the solution people were hoping for. ”Primack and his team examined the social media habits of 1,787 U. S. adults ag
14、ed 19 to 32 via a questionnaire that asked about the time and frequency they spent on the most popular social media platforms. Eventually, they determined that young adults who are constantly logging into social media reported more feelings of isolation than those with less social media usage. Frequ
15、ent exposure to unrealistic descriptions on social media instead of face-to-face social interactions may give people the impression that others are living happier, more connected lives, and this makes users feel more socially isolated in comparison. 【语篇概述】这是一篇说明文。研究表明,花在社交媒体上的时间越多,人们可能会越感到孤独。5. What
16、 does the underlined phrase “going against the grain” in Paragraph 1 mean?A. Doing it all wrong. B. On the way to success. C. Taking a risk. D. Making a difference. 【解析】选A。词义猜测题。由第一段“If you use social media to chase away loneliness, a new study suggests youre going against the gain. ”以及第二段“ In short
17、, the more time you spend on social media, the lonelier you may feel. ”可知,如果你用社交媒体来驱赶孤独,一项新的研究表明,你这是在逆水行舟。简而言之,你花在社交媒体上的时间越多,你可能会感到孤独。所以通过下文的语境可以判断出,第一段中加下划线的短语going against the grain是Doing it all wrong “都做错了”的意思。6. How did Primack and his team conduct the study?A. By providing explanations. B. By c
18、ollecting data online. C. By doing a survey. D. By describing their own experiences. 【解析】选C。细节理解题。由第五段“Primack and his team examined the social media habits of 1,787 U. S. adults aged 19 to 32 via a questionnaire that asked about the time and frequency they spent on the most popular social media pla
19、tforms. ”可知,Primack和他的团队通过问卷调查了1 787名年龄在19岁到32岁之间的美国成年人的社交媒体习惯,问卷调查了他们在最受欢迎的社交媒体平台上花费的时间和频率。所以Primack和他的团队是通过做一个调查进行这项研究的。7. What can we learn from the study?A. You will feel happier if you spend more time online. B. Interaction online is not the solution to social isolation. C. Virtual connectivity
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382968.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春四年级语文下册 第六单元语文园地六习题课件 新人教版.ppt
