2020_2021学年新教材高中英语Unit5Poems素养检测含解析新人教版选择性必修第三册20210324124.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit5Poems 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第三 20210324124
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(五)(Unit 5)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Excuse me, is this novel available? My friend told me she bought it here. M: Sorry, I sold the last copy just a moment ago.
2、 1. Where does the conversation take place? A. At a bookstore. B. At a library. C. In a classroom. 答案: AText 2M: What is Freds new house like? W: Its really nice and not very far from his workplace. But he is tired of hearing the planes flying overhead all day long. 2. What upsets Fred every day? A.
3、 Working all day long. B. Living in a remote house. C. Hearing the noise of planes. 答案: CText 3W: Hi, John. Ann invited me to her house for Joes birthday tonight. M: Oh, you havent forgotten my dinner party, have you? W: No, so I didnt accept the invitation. 3. Whose party will the woman go to? A. J
4、ohns. B. Joes. C. Anns. 答案: AText 4M: I hope it doesnt rain tomorrow. Ill go mountain climbing with Jackson. W: Oh, good idea. The weather will be good. M: Are you sure? W: Yes, its just reported on the radio. 4. What will the weather be like tomorrow? A. Rainy. B. Fine. C. Windy. 答案: BText 5W: Eric
5、, could you tell me something about your trip to Europe? M: Sure. We spent 4 days in England, 5 days in Italy, and finally one week in France. Most of the journey, we were absorbed with the fascinating sights and views. 5. How long did Eric stay abroad in all? A. 9 days. B. 11 days. C. 16 days. 答案:
6、C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Good evening, Mr Smith. May I take your order? M: OK, Ill have two potato cakes, four chicken wings, and six pieces of apple pie. W:
7、 All right. Anything to drink? We have orange juice and grape juice tonight. M: Ill have a Coke, please. W: All right. Your total is $11. 50. M: Can I pay with a bank card? W: Yes, sir. But there is one dollar extra charge to use a card. M: Thats fine. Heres my card. 6. What drink does the man order
8、? A. Coke. B. Grape juice. C. Orange juice. 答案: A7. How much should the man pay in total? A. $10. 50. B. $11. 50. C. $12. 50. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Excuse me. Can you give me some information about the Summer Nights Festival in the first week of July? Which day of the week is it? M: Its usua
9、lly on Saturday, but this year its on Sunday. W: OK, thanks. What time does it begin? M: It starts at 3: 30 in the afternoon and ends at about 11: 00 in the evening. W: And which band will play this year? M: A band thats called Scarlet. W: Ive never heard of them. M: Well, theyre excellent. W: Good!
10、 And someone said we can buy special festival T-shirts. Is that right? M: Yes. Were also selling festival flags this year. W: OK. And whats the best way to get there? By car or by bus? M: Coming by subway is better. I can e-mail you some more information if you want. W: OK. Thanks. 8. When will the
11、Festival be held this year? A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Thursday. 答案: B9. What can we learn from the conversation? A. The festival lasts a whole day. B. People can buy special T-shirts at the festival. C. The woman likes the band very much. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, Mr Anderson.
12、Im Linda Jackson, sales representative for Futurist Advertising Company. M: I dont think we have an appointment. W: No, we dont. Im sorry to bother you, but I hope you can give me just a few minutes. M: What can I do for you? W: Well, as far as I know, your company was founded five years ago and you
13、r business has been good for the past four years. M: If you dont mind, just get straight to the point. W: All right. I believe that you must have seen a lot of commercials designed by us, and if we cooperate, we can certainly make your products better known. Here are some samples of our designs. M:
14、What are your rates like? W: There is no contract, so if youre ever not satisfied with us, well refund your money immediately or do the commercial again until youre satisfied. M: Well, leave your card. I will call you when the next new product is ready to go on the market. 10. What do we know about
15、the man? A. His business is declining sharply. B. He has a very successful business. C. He has just started his own business. 答案: B11. What does the woman want to do? A. Get some samples from the man. B. Make an appointment with the man. C. Become the mans business partner. 答案: C12. What does the ma
16、n agree to do in the end? A. Try the womans advertising next time. B. Sign a contract with the woman. C. Give the woman a refund. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hi! You seem busy. W: Hi! You cant imagine what I have to finish by next Monday! This literature course is so difficult! I have to read two
17、 novels by next Monday and hand in a 3, 000-word essay by next Friday. M: So you dont want to come to an exhibition with me this Saturday? W: Id love to, but Im already behind with my writing class because I had a cold for a week and missed a few lessons. You seem to have loads of free time. M: Well
18、, we just dont have as much academic work as you. My college life is colorful compared with yours. Therere varieties of live performances as an art major. W: Yes. Im bored with the life of reading and writing every day. M: Hey. Why dont we stop talking? Just work now. If you have finished everything
19、 by the 16th, we could go to that new play. W: OK. Ill try. And I dont want to miss the student party on the 28th, so Id better get working. 13. When is the woman supposed to finish her essay? A. By this Saturday. B. By next Monday. C. By next Friday. 答案: C14. Why is the woman behind with her writin
20、g class? A. The course is too difficult. B. She was ill. C. She is busy with her reading task. 答案: B15. What does the man think of his college life? A. Busy. B. Boring. C. Colorful. 答案: C16. What is the woman probably going to do on the 28th? A. Attend a party. B. Visit an exhibition. C. Watch a pla
21、y. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: I knew it was going to be a bad day when, on the way to the airport, the taxi driver told me we were lost. When we finally arrived, the woman at the reservation desk told me that my name was not on the passenger list. It took fifteen minutes for her to realize tha
22、t she had spelled my name incorrectly. She gave me my ticket and told me Id better check in my luggage quickly or Id miss my flight. I was the last person to get on the plane. The plane took off and everything seemed to be all right. Then, a few minutes later, there was a funny noise and everything
23、started to shake. I looked out of the window and there was smoke coming out of the wing. All I could think was “The engine is on fire. Were going to crash. ” Almost immediately, the captain spoke to us in a calm voice, “Ladies and gentlemen. This is your captain speaking. Were having a slight techni
24、cal problem with one of our engines. There is no need to worry. We will have to return to the airport. ” A few minutes later, we were coming in to land. We were safe. I caught another taxi and went home. But as I closed the front door, I looked down at my suitcase. Somehow I had picked up the wrong
25、one. 17. What was the speakers first unhappy experience that day? A. He missed his flight. B. He failed to get to the airport. C. He lost his way to the airport. 答案: C18. Why wasnt the speakers name on the passenger list? A. He didnt reserve a ticket. B. He had mixed up his flight. C. His name had b
26、een wrongly spelled. 答案: C19. What happened to the plane? A. Its engine broke down. B. It took off late. C. It arrived at a wrong airport. 答案: A20. What did the man find when he got home? A. He had lost his keys to the front door. B. He had picked up a wrong suitcase. C. He didnt take his luggage aw
27、ay. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMusicals in Washingtons Historic National Theatre in 2020The Last ShipFriday, March 27Sunday, April 5$49$154THE LAST SHIP, inspired by Stings 1991 album “The Soul Cages” and his own childhood experiences, tell
28、s the story of a community in Tyne and Wear. Sting will star and perform the role at every performance. It features an original score with music and lyrics by Sting as well as a few of his best-loved songs: Island of Souls, All This Time and When We Dance. Learn more at TheLastShipMusical. com. Reco
29、mmended for ages 13 and up. Run time: Approximately 2 hours, 30 minutes. The Kings SpeechTuesday, Feb. 11 Sunday, Feb. 16$54 $104THE KINGS SPEECH is based on the true story of King George VIs struggle with a speech problem and the friendship he formed with his doctor, Lionel Logue. With the Nazi thr
30、eat coming and civil unrest at home, royal secrets explode around the King as he appeared onto the world stage. Recommended for ages 13 and up. Run time: Approximately 2 hours, 50 minutes. Blue Man GroupFriday, May 8 Sunday, May 17$64$124At BLUE MAN GROUP, youll rock, laugh, and party! As three blue
31、 men explore our world, together well discover music, comedy and surprises at every turn. It is perfect for audiences of all ages and cultural backgrounds, and returns to D. C. with new music, fresh stories, custom instruments like never before. Recommended for ages 4 and up. Run time: Approximately
32、 1 hour, 30 minutes. Summer: The Donna Summer MusicalWednesday, July 22 Sunday, Aug. 2$54$114Donna Summer was a girl from Boston with a voice from heaven. With a score featuring more than 20 of Summers classic hits including Love to Love You Baby, Bad Girls and Hot Stuff, this electric experience is
33、 a moving tribute to the voice of a generation. Recommended for ages 13 and up. Run time: Approximately 1 hour, 40 minutes. 【语篇概述】这是一篇应用文, 主题语境是人与社会。介绍了华盛顿历史悠久的国家剧院2020年音乐剧的演出安排情况。21. In which musical can you enjoy the song All This Time? A. The Kings Speech. B. The Last Ship. C. Blue Man Group. D.
34、Summer: The Donna Summer Musical. 【解析】选B。 细节理解题。根据The Last Ship部分中的It features an original score with music and lyrics by Sting as well as a few of his best-loved songs: Island of Souls, All This Time and When We Dance可知选B。22. When is the musical The Kings Speech scheduled to open? A. Tuesday, Feb.
35、11. B. Friday, March 27. C. Sunday, May 17. D. Wednesday, July 22. 【解析】选A。 细节理解题。根据The Kings Speech介绍部分所给信息Tuesday, Feb. 11 Sunday, Feb. 16可知选A。23. What is the ticket price range of Summer: The Donna Summer Musical? A. $49 $154. B. $64 $124. C. $54 $104. D. $54 $114. 【解析】选D。细节理解题。根据Summer: The Donna
36、 Summer Musical部分信息介绍可知选D。BLi Bai is regarded as the greatest romantic poet of the Tang Dynasty and a representative of the High Tang culture, combination of realistic Northern culture represented by Confucian (儒家的) philosophy and romantic Southern culture represented by Taoist philosophy. But he co
37、uld neither realize his Confucian ideal to serve the country nor find spiritual freedom in Taoism (道教), so he could only chant poetry and drink wine to drown his sorrow as described by Du Fu in Eight Immortal Drinkers. Here we see the tragedy (悲剧) of a genuine staying lonely on earth like an angel f
38、allen from Heaven. His poetry is marked by male greatness in the Waterfall in Mount Lu Viewed from Afar, in which we see the mountain cloud from down below and the Silver River, Chinese name for the Milky Way, fall from on high, and heaven and earth seem to merge into one, that is the Chinese way of
39、 communion with nature. In his poetry, we can find his love of nature, of freedom, of the people, of his friends, in short, of truth, good and beauty. Li Bai is best known for the extraordinary imagination and striking Taoist imagery in his poetry, as well as for his great love for liquor. Like Du F
40、u, he spent much of his life travelling, although in his case it was because his wealth allowed him to, rather than because his poverty forced him. He is said to have drowned in the Yangtze River, having fallen from his boat while drunkenly trying to embrace (拥抱) the reflection of the moon. 【语篇概述】这是
41、一篇记叙文, 介绍了唐朝诗人李白的情况。24. What is this passage mainly about? A. The introduction to a famous poet in Tang Dynasty Li Bai. B. The differences between romantic and realistic culture. C. The extraordinary characteristics of Li Bais poems. D. The travelling experiences while Li Bai made poems. 【解析】选A。主旨大意
42、题。第一段主要讲了李白的思想倾向和他所写诗的特点, 第二段讲了李白的个人喜好和他的死亡。因此本文主要介绍了唐代大诗人李白的大体情况, 故选A。25. According to the passage the statements are about Li Bai EXCEPT _. A. he is a representative of the combination of realistic and romantic cultureB. he could not put his ability to good use in serving his country at that timeC
43、. he had a depressed mental state and only drunk wine and chanted poetryD. he made the poems in which complaints and dissatisfaction could be shown【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知, 李白集北方儒家哲学的现实主义文化和南方道家哲学的浪漫自由文化于一身, 诗歌主要表现出了对真善美的追求, 但是他并没有能够实现他报效国家的愿望和对自由的追求。他一生嗜酒如命, 最后在乘船时因要拥抱月亮而坠江身亡, 故选D。26. In his poetry Li
44、Bai mainly described _. A. beautiful nature and feelingsB. criticism of social realismC. relationship between different classesD. cruelty of the officialdom【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“In his poetry, we can find his love of nature. . . ”可知, 李白的诗主要是对大自然的描述和热爱, 故选A。27. From the poem the Waterfall in Mount Lu
45、Viewed from Afar we can see that _. A. the Silver River ran down from the high mountainB. Li Bai loved the beauty of nature badlyC. Li Bais poems were written down by a manD. the cloud was like waterfall from high heaven【解析】选B。推理判断题。根据第一段中的“. . . in which we see the mountain cloud from. . . in short
46、, of truth, good and beauty. ”可知, 李白的望庐山瀑布一诗描述了李白对大自然的热爱, 故选B。CBlue light before bedtime can make it harder to sleep, and the screens on phones, computers, and televisions send out plenty of blue light. This is all true. But if youre focused on blue light as a major problem affecting your sleep or y
47、our eye health, its time to look at it from another aspect. As Philip Yuhas, a professor of vision, writes at The Conversation, blue light isnt a uniquely technological evil. Its part of sunlight, and your eyes are exposed to plenty of it all the time. Youre fine. There are studies in mice that have
48、 found blue light can damage their eyes, but mice are nocturnal creatures (夜行动物) whose eyes are different from ours. The pigments (色素) and the lenses (晶状体) of our eyes actually block blue light fairly wellso in a sense, we already have built-in blue blocking protection. Adding more protection isnt l
49、ikely to help, though. You can buy glasses and screen filters (滤光片) that block blue light, but Yuhas points out they are probably a waste of money: these products do not block out much blue light. The leading blue-blocking anti-reflective coating, for example, blocks only about 15% of the blue light
50、 that screens send out. You could get the same reduction just by holding your phone another inch from your face. The American Academy of Ophthalmology doesnt recommend blue-blocking products, either. Instead, if youre concerned about your eye health or your ability to get to sleep on time, you alrea
51、dy know what to do: Put the screens away at bedtime. Read a book or find something else to do. While youre using screens take a 20-second break every 20 minutes to look at something 20 feet away ( the “20-20-20 ” rule ). If you get dry eyes when you look at screens for a long time, use eyedrops labe
52、led artificial tears. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要讲述蓝光其实对我们的眼睛没有太大的伤害, 防蓝光产品对蓝光几乎没有什么作用, 不建议使用, 如果害怕蓝光影响睡眠, 建议不要长时间盯着屏幕看, 多休息。28. What do people think of blue light generally? A. It is a necessary part of sunlight. B. It is magical and rare. C. It is the major factor affecting sleep. D. All electronics send ou
53、t blue light. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段Blue light before bedtime can make it harder to sleep, and the screens on phones, computers, and televisions send out plenty of blue light. This is all true. But if youre focused on blue light as a major problem affecting your sleep or your eye health, its time to l
54、ook at it from another aspect. (睡觉前的蓝光会让人更难入睡, 而手机、电脑和电视的屏幕会发出大量的蓝光。这些都是事实。但是如果你把蓝光作为影响你睡眠或眼睛健康的主要问题, 那么是时候从另一个角度来看待它了。)由此可知, 人们认为蓝光是影响睡眠的主要因素, 故选C。29. What did the studies in mice find? A. Mice can see clearly in the dark. B. Our eyes actually block blue light well. C. Eyes can be long exposed to b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383240.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
