2020_2021学年新教材高中英语Unit6SurvivalPeriod2Understandingideas课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册202103031207.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit6SurvivalPeriod2Understandingideas 课时 素养 检测 解析 外研版 选择性 必修 第二 202103031207
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 二十二Unit 6Period 2. 阅读理解AChicago is considering firm measures to prevent the Asian carp,a giant fish native to the Far East, from coming into North Americas Great Lakes in large numbers. Such a move could cost up to$18 billion, a heavy economic burden to the city. This species, more than a met
2、re in length, was originally introduced to southern US states three decades ago to control weeds in sewage (污水) treatment plants. But they escaped into the Mississippi River and increased in number quickly, making their way north towards the Great Lakes and threatening the native fish species along
3、the way. “Dozens of them will often leap out of the water as boats approach,” Michael Beecham,a local environmental expert, described how frightening the scene was. “Ive gone down the river and seen these fish jump up and hit me in the face. It is a big problem for our native species,” he said. A me
4、eting has been organized to find a technological solution to the carp problem, one of which involves blocking parts of Chicagos canal system. Listening at the meeting was John Goss, who was worried about the effect that having barriers in the canal system would have on industry. “It would certainly
5、increase the cost of transportation,” he told. “It is currently very cheap and efficient to bring materials and finished goods down the Chicago ship canal. ”Another cheaper option is to eat the fish out of existence. Dirk Fucik is selling carp burger(鲤鱼汉堡) at his fish shop not far from downtown Chic
6、ago. He thinks the carps are a great resource. “To catch it and throw it away is a waste,” he says. “Eating them helps solve the problem and also provides jobs. ” But the idea has not yet caught on. So far,he is the only person in Chicago selling carp burgers. 【语篇概述】你大概想不到,亚洲鲤鱼在北美洲泛滥成灾。芝加哥正在考虑采取措施与亚
7、洲鲤鱼交战。1. What can we learn about the Asian carp according to the passage?A. It is very adaptable to the new environment. B. It is originally used to control weeds in the Great Lakes. C. It has become a new food in many restaurants. D. It has caused parts of Chicagos canal system to be blocked. 【解析】选
8、A。推理判断题。根据文章第二段可知,亚洲鲤鱼30年前被引进来控制污水处理厂的水草,但是它们逃进了密西西比河且数量急剧增加,向北朝五大湖游去,可推断出亚洲鲤鱼对新环境的适应能力很强。2. From John Gosss point of view,the building of barriers _. A. can force the Asian carp out of the Great LakesB. may lead to the increasing cost of industrial productsC. will help the canal system work more ef
9、ficientlyD. will bring high profits to the related companies【解析】选B。细节理解题。根据文章第四段可知,John Goss认为设立障碍一定会增加运输成本,可能会导致工业产品成本的增加。3. What can be inferred from the last paragraph of the passage?A. The Americans have included the Asian carp in their food list. B. Catching Asian carps has created many jobs in
10、 America. C. Dirk Fucik is a pioneer in selling carp burgers in Chicago. D. Throwing away the caught fish is a waste of the resources. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段最后一句So far, he is the only person in Chicago selling carp burgers. 可推断出,Dirk Fucik是在芝加哥卖鲤鱼汉堡的先驱。4. Whats the best title of the passage?A. Chicago
11、goes to war with Asian carpsB. The Asian carp escapes from the Great LakesC. Possible ways to handle non-native speciesD. The Great Lakes, new home for Asian Carps【解析】选A。主旨大意题。根据文章第一段Chicago is considering firm measures to prevent the Asian carp,a giant fish native to the Far East, from coming into
12、North Americas Great Lakes in large numbers. 及全文内容可知,本文主要讲述芝加哥正在考虑采取措施与亚洲鲤鱼交战。BCity trees grow faster and die younger than trees in rural forestry, a new study finds. Over their lifetimes, then, urban trees will likely absorb less CO2 from the air than forest trees. As we all know, the earth would b
13、e freezing or burning hot without CO2. However, CO2 is a greenhouse gas, meaning it traps energy from the sun as heat. That makes temperatures near the ground rise. Human activities, especially the widespread burning of fossil(化石)fuels,have been sending extra greenhouse gases into the air. This has
14、led to a rise in average temperatures across the globe. Studies had shown forests readily absorb CO2,but there hadnt been much data on whether city trees grow, die and absorb CO2 at the same rate as forest trees do. So some researchers decided to find out. To figure out how quickly trees were growin
15、g, researchers tracked their diameters (the width of their trunks) between 2005 and 2014. A trees diameter increases as it grows, just as a persons waist size increases as they gain weight. About half the weight of a tree is carbon, research has shown. Most of the rest is water. Over the nine years
16、tracking, the researchers found city trees absorbed four times as much carbon from the air as forest trees. However, they were twice as likely to die. So over the lifetime of each type of tree, forest trees actually absorbed more CO2. City trees grew faster because they had less competition for ligh
17、t from their neighbours. In a forest,trees tend to grow close together,shading their neighbours. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen (氮)in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383328.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
