2020_2021学年新教材高中英语Unit7Art单元素养评价作业含解析北师大版必修第三册20210224294.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit7Art 单元 素养 评价 作业 解析 北师大 必修 第三 20210224294
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)Unit 7(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Do you walk to work every day? M: No, its too far to walk. Luckily the bus goes right by my house. But when the bus is crowded and wh
2、en it rains, I often wish I had a car. 1. How does the man get to work every day? A. By car. B. By bus. C. On foot. 答案: BText 2W: Mark is watching a movie on TV. M: Should he be doing that now, with exams coming up next week? 2. What does the man think Mark should do now? A. Study for exams. B. Enjo
3、y a movie. C. Watch a TV. 答案: AText 3M: This new software is driving me crazy. I really need a break. W: I know what you mean. Ive had nothing but trouble with it. They say its supposed to be easy. M: Thats what Ive heard. But as far as Im concerned, it takes a genius to figure it out. 3. What probl
4、em did they come across? A. They werent able to take a break. B. They had trouble with some software. C. They needed to update some software. 答案: BText 4M: Id go on a boat trip around the world. W: Oh, I wouldnt. Id get so bored. Id rather fly or drive. M: No, Id like to relax on the boat, sunbathe
5、all day long, and have a waiter bring me a cold drink just when I want one. 4. What are the speakers talking about in general? A. Their best memories of a relaxing holiday. B. Their travelling plans for the summer holiday. C. Their favourite ways of travelling around the world. 答案: CText 5W: Thanks
6、for all youve done for me. Hey, listen, would you like to go to see a film sometime? M: Yeah, thatd be great. Id love it. 5. What does the woman want to do? A. See a film with the man. B. Offer the man some help. C. Listen to some great music. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几
7、个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: The manager just emailed to say that the meeting would be put off till the next Sunday. Will you have everything ready by then? Anna, whats wrong? Are you hearing me? W: Sorry, I was t
8、hinking about my brother. I havent heard from him for two weeks. M: How often do you call each other? W: Usually at least once a week, but hes now a volunteer teacher at a mountain village. I can only write to him. M: The mail can be really slow sometimes. Im sure youll hear from him soon. W: I hope
9、 so. 6. What is the probable relationship between the speakers? A. Neighbours. B. Colleagues. C. A couple. 答案: B7. How can Anna reach her brother now? A. By phone. B. By email. C. By letter. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: So, Macy, how was your holiday? W: Oh, we loved it. Tom liked Germany best, but
10、 France was my favourite. M: So did Rachael finally go with you? W: No, she wasnt able to. She was called a way for a business trip to China. M: Thats a pity. So where exactly did you go and visit? W: Well, we travelled all over, Italy, Spain and Holland; we even bathed in the Swiss lake. M: You did
11、, really? 8. What are the speakers talking about? A. A family holiday. B. A business trip. C. A travel plan. 答案: A9. Where did Rachael go? A. Spain. B. Italy. C. China. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello, Mrs White. Do you feel better today? W: Oh, much better. Thank you. M: Can I ask you some que
12、stions now? W: Certainly. M: First, do you remember what the driver looks like? W: Yes. He looked quite old and not very tall. Oh, and he had thick lips. M: OK. When the accident happened, where were you going? W: I was walking fast to a bank and pay a bill for my son. M: I see. After the driver kno
13、cked you down, he got out of his car and looked at you, didnt he? W: Yes, he did. I was bleeding, so he looked scared and then hurried back to the car. M: Do you remember his clothes? W: Yes. He wore a blue T-shirt, gray trousers. M: OK. I think I have enough information now. Thank you. W: Youre wel
14、come. 10. Who is the man? A. A policeman. B. A researcher. C. A witness. 答案: A11. What was the woman doing when the accident happened? A. Driving a car. B. Walking fast to her son. C. Hurrying to pay a bill. 答案: C12. What did the man do first after knocking the woman down? A. He took the woman to th
15、e hospital. B. He got out of his car to have a look. C. He drove his car away at once. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Welcome back everyone. Now Im talking to Nick Parker, the singer with the band Krispy. Hello, Nick, welcome to our show. M: Hello. W: Nick, I have one question. Your sister, Mel, is
16、in the band too, isnt she? M: Yeah. Weve been playing and singing together since we were young. Dad took us to hear the great bands playing live. Mel and I put on shows at school. But Mum didnt want us to get too serious about our music. She thought we should concentrate on our study. However, we we
17、re still enthusiastic about our music. W: Then how was your band formed? M: Two musicians from music schools saw us playing in a concert. They asked if wed like to form a band with them. We agreed to try it out. W: How about the band in the first year? M: To our surprise, the audience enjoyed our pe
18、rformance in the local concert. Then we recorded two songs and sent them to a music company. They asked us to join them, but our parents said we had to finish college first. W: Have you had any disappointments? M: Everything weve recorded has done well. Three singles have gone to number one, and our
19、 first album has sold over a million copies. We have got thousands of fans. However, Ive been ill recently so weve started recording our second album late, which is a pity. 13. What did Nick and Mel do when they were young? A. They learned to act at school. B. They went to live concerts with their f
20、ather. C. They were encouraged to play music by their mother. 答案: B14. When was the band Krispy started? A. After Nick and Mel played together. B. After Nick began studying at a music school. C. After two musicians saw Nick and Mel playing. 答案: C15. What do we know about the band in the first year?
21、A. They recorded two albums. B. They joined a music company. C. They were welcome in the concert. 答案: C16. What has disappointed the man? A. Parents forbade them to join a company. B. His illness delayed a new album recording. C. The first album has sold under a million copies. 答案: B听第10段材料, 回答第1720
22、题。Text 10W: Welcome everybody to this Cititours bus. I hope youre having a good time here in the West of England. Our tours usually last about one hour. The bus is now turning into Queens Road. From this road we can see a very modern building. This is the towns new sports stadium. All the big matche
23、s happen there but at the moment an international company is using it for a conference. Now look to your left. Were now passing the City Theatre. This building is one hundred years old. Its very pretty, as you see, but it doesnt have enough seats for big shows. Weve got a new entertainment centre in
24、 Victoria Park. We dont pass it on the bus, but you may be interested to know its got a cinema and a concert hall. Most people prefer it because its got air conditioning. Now, on your right, is the High Street. The Cititours bus normally goes along the High Street into the Market Place. But at the m
25、oment some musicians are practicing for an outdoor concert there. Were driving round a different route because the roads in the Market Place are closed. The market was an important local trade centre until about 1970. Farmers bought and sold their cows and sheep there. However, we dont see animals i
26、n the city centre these days. The market areas got some good shops. Why dont you have a walk round there later on? 17. What is being held in the new sports stadium? A. A match. B. A concert. C. A meeting. 答案: C18. What is the disadvantage of the City Theatre? A. It has limited space. B. Its too old
27、to look good. C. Its air conditioning doesnt work. 答案: A19. Which place is normally out of the route of the Cititours bus? A. Victoria Park. B. The City Theatre. C. The Market Place. 答案: A20. What does the speaker recommend visitors to do in the end? A. See animals in the city centre. B. Go to the H
28、igh Street. C. Visit some shops. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020太原高一检测)The National GalleryDescription: The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse coll
29、ection of more than 2, 300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar
30、 Square by a ground floor entrance. Layout: The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th-to 15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling. The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists inclu
31、de Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese. The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer. The East Wing houses 18th-to early 20th-century paintings, and artists
32、include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh. Opening Hours: The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions. Getting There: Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester S
33、quare (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk). 【文章大意】本文是一篇应用文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。21. In which centurys collection can you see religious paintings? A. The 20th. B. The 17th. C. The 18th. D. The 13th. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段ranging from 13th-century
34、 religious paintings to. . . 可知人们可以在这里看到13世纪的宗教画作。A、B、C三项中的画作都没有涉及religious这个词。22. Where are Leonardo da Vincis works shown? A. In the East Wing. B. In the main West Wing. C. In the Sainsbury Wing. D. In the North Wing. 【解析】选B。细节理解题。由第三段The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists i
35、nclude Leonardo da Vinci. . . 可知, 达芬奇的作品可以在the main West Wing中看到, 因此选B。其他几个地方都没有展出达芬奇的画。23. Which underground station is closest to the National Gallery? A. Charing Cross. B. Leicester Square. C. Embankment. D. Piccadilly Circus. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段Nearest underground stations: Charing Cross(2-minut
36、e walk). . . 可知, Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程, 其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing Cross远。BA primary school art teacher has received a good deal of praise since her daughter posted photos of her special school project online. Rebecca Bonner teaches at Mcauliffe Elementary School in Highland Village, Texas. In
37、 total, she hosts art classes for about 580 students who are aged from 3 to 11 years old. Bonner always tries to encourage her students to be creative by telling them to “turn their mess-up into a dress-up”. So as a way of giving an example of her words, she invited all of her students to draw freel
38、y on a white dress that she brought to school. For two weeks, the young students used their pens to add their own little designs (设计) to the dress. The art teacher then showed their work by proudly wearing the dress for a school art show. Her students were not the only ones happy to see their art co
39、me to lifeBonners 20-year-old daughter Charlece Lake was so moved by her mothers project. Charlece took some photos of Bonner wearing the dress and posted them on Twitter, saying that her mom was “the cutest art teacher ever”. Since posting the pictures, they have been shared thousands of times. Tho
40、ugh Bonner was surprised that her project had been widely known, she said that she was happy for the chance to serve as a good role model for art. “Im not worried about being famous of anything like that but I do think its great to promote(推广) the arts, because art is not common among primary school
41、s, ” Bonner said. “I think its really important for kids to have that place to create, and that freedom(自由) to create, ” she added. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一位老师让孩子们在白裙上随意作画, 她的女儿把照片发到网上而广受关注的故事。24. What did Rebecca Bonner ask her students to do? A. Wear beautiful clothes for an art show. B. Draw whateve
42、r they like on a dress. C. Bring white dresses to school. D. Design their own clothes. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中she invited all of her students to draw freely on a white dress that she brought to school可知, 她邀请她的学生自由地在白裙子上绘画。25. Why did Charlece Lake post photos of her mother online? A. She wanted to promo
43、te the arts. B. She wanted her mother to be famous. C. She was proud of what her mother had done. D. She wanted to win her mother more support. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中Bonners 20-year-old daughter Charlece Lake was so moved by her mothers project. Charlece took some photos of Bonner wearing the dress and
44、 posted them on Twitter可知, 她的20岁的女儿Charlece Lake 对她妈妈的工作也十分感动, 她拍了照片发到推特上。由此推测她对妈妈所做的事情感到自豪。26. What may be Rebecca Bonners best wish? A. Allowing students to create their own art works. B. Helping more students go to primary school. C. Becoming a good role model for art. D. Promoting the arts in pr
45、imary schools. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段. . . I do think its great to promote the arts, because art is not common among primary schools. 可知, 她认为推广绘画艺术是很伟大的事情, 因为艺术在小学还没有普及。故推测Rebecca Bonner最好的愿望可能是在小学中推广绘画艺术。27. Whats the main idea of the text? A. A teachers photo became famous online. B. A teacher attend
46、ed her schools art show. C. Mcauliffe Elementary Schools school project. D. Students like designing dresses for their teachers. 【解析】选A。主旨大意题。根据文章的主要内容, 尤其由第一段A primary school art teacher has received a good deal of praise since her daughter posted photos of her special school project online可知, 文章主要介
47、绍了一位老师的画作在网上广受关注的故事。CEven thousands of years before the “selfie(自拍)” was invented, people were concerned with the image of themselves they presented to the world. The rulers of ancient Egypt had artists carve portraits of them to decorate their tombs and preserve their images even after death. King
48、Tutankhamen lived more than 3, 000 years ago. He ruled ancient Egypt for 10 years, until his death at age 19. “King Tut” remained practically unknown in the modern world until 1922, when scientists discovered his tomb, buried and forgotten for centuries. The treasures inside gave the world the first
49、 detailed picture of ancient Egyptian life. The ancient Egyptians worshipped(崇拜) many gods. They also believed that all people had a life spirit, called “ka” that needed a place to live after the body died. Tombs inside huge pyramids protected the pharaohs(法老) ka. The ka could also exist in portrait
50、 sculptures like the one of a seated Hatshepsut. The wife of a pharaoh, Hatshepsut took on the role of king after her husband died. Carved from limestone, this life-size sculpture shows the life force of Hatshepsuts ka. The artist suggests Hatshepsuts strength by placing her feet firmly on the groun
51、d and resting her hands on her knees in a firm, powerful pose. Viewers are meant to look at the sculpture of Hatshepsut from a frontal angle only. But artist Thutmose created his portrait of Queen Nefertiti as a sculpture in the round, meaning viewers should observe it from many points of view. The
52、work is a highly realistic portrait of a queen who ruled beside her husband, a pharaoh. Painted with delicate(精细的) features, the impressive colors in her portrait resemble the makeup Nefertiti probably wore in life. Long before any of these portraits were created, a huge creature with a lions body a
53、nd a human head stood guarding in Egypts Valley of the Kings. No one knows who created the Great Sphinx, or why, but it is said to resemble an early pharaoh. Carved out of solid rock on a larger-than-life scale, it is possibly the oldest and most imposing portrait in the world. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了古
54、埃及的统治者让艺术家雕刻他们的肖像, 以装饰他们的坟墓和保存他们的形象。28. By what does the artist presents Hatshepsuts strength? A. Gesture. B. Material. C. Color. D. Size. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“The artist suggests Hatshepsuts strength by placing her feet firmly on the ground and resting her hands on her knees in a firm, powerful pose.
55、 ”可知, 艺术家主要通过雕塑的姿态来表现Hatshepsut的力量。29. What do you think of the portrait of Nefertiti? A. Imaginative. B. Lifelike. C. Threatening. D. Abstract. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中“The work is a highly realistic portrait of a queen who ruled beside her husband, a pharaoh. Painted with delicate features, the impress
56、ive colors in her portrait resemble the makeup Nefertiti probably wore in life. ”可知, Nefertiti的肖像画应该是非常逼真的。30. What might be the Great Sphinx? A. A king of animals. B. A guard as brave as a lion. C. A portrait sculpture of an early pharaoh. D. A creature owned by a pharaoh. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段“No on
57、e knows who created the Great Sphinx, or why, but it is said to resemble an early pharaoh. ”可知, 可能是法老的肖像雕塑。31. Whats the passage mainly about? A. The oldest selfie in the world. B. Some powerful kings in Egypt. C. Some portraits of kings in some countries. D. Some portrait sculptures of ancient Egyp
58、tian rulers. 【解析】选D。主旨大意题。根据第一段以及下文对雕塑的详细描述可知, 本文主要介绍了一些古埃及统治者的肖像雕塑。DEvery year in May, art galleries and museums prepare shows to honor Leonardo Da Vinci, who died in France on May 2, 1519. He is remembered as one of the greatest artists and most creative thinkers of all time. His most famous paint
59、ings are The Mona Lisa and The Last Supper. Recently, researchers have been studying a paintingLandscape 8P which, they think, is Da Vincis earliest-known artwork. They used special lighting to study the artwork and discovered there were two images(图像), not one. One drawing is on the back of the pie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383349.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
