2020_2021学年高中英语Module4GreatScientists模块素养提升外研版必修4202103161131.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Module4GreatScientists 模块 素养 提升 外研版 必修 4202103161131
- 资源描述:
-
1、模块素养提升(四) Module 4. 单句语法填空1. It is generally believed that advertising can increase production(produce) and sales. 2. She was offered the leading(lead)role in the new TV series. 3. The original(origin) owner of the house was Duke of Wellington. 4. Modernization is the key to speed up our agricultura
2、l(agriculture)development. 5. Homeless people often have difficulty finding a job because they arent supported(support) by government programs. 6. Staying up late makes him at his worst in terms of physical(physics) situation. 7. I want to tell you the dream which keeps me moving(move) forward. 8. I
3、t is clear that the environment conditions have been getting better and better recently. 9. When my personal(person) dream came true, I realized that I should help more people to realize their dreams. 10. The mother stood there, waving(wave) goodbye to her daughter. . 短语填空by accident, as a result of
4、, bring up, be attached to, come to power, experiment with, bring in, at war with, earn ones living, be known for1. Owls are known for their beauty and intelligence. 2. This hospital is attached to our medical department. 3. The school is experimenting with new teaching methods. 4. He came to power
5、in his forties, becoming the youngest president in history. 5. I found the key by accident when I was cleaning the room. 6. This will bring in several thousand yuan to the family. 7. Most people in this city earn their living by working in the car factory. 8. My father always coughs as a result of s
6、moking. 9. The country was at war with its neighbouring country because of border dispute(边境争端). 10. The poor homeless boy was adopted and brought up by a warm-hearted woman. . 根据提示完成语段As we all know, reading is 1. the key to(的关键)the treasure house of knowledge. 2. As a result of (由于)the electric pr
7、oducts, such as phones, the Internet, people rely more on them. Unfortunately, fewer and fewer people 3. are interested in(对感兴趣)reading. More famous scientists were 4. brought in(引进)to find out a solution to this problem. Many of them 5. brought up(提出)all kinds of suggestions at the meeting. People
8、can be 6. converted to(转变成)open minded ones by reading more. We 7. figure out(计算出)that the number will 8. rise by(上升)60%. . 完形填空(2020黑龙江高一检测)Jeremy Locke, 25, has his own roofing company in Bridgeport, Nova Scotia. For a couple of years before he began his 1, he would drive past the home of Jeanette
9、 MacDonald, noticing the2state of her roof. He was3not just for the elderly woman but also for the children living with her. So, Locke4to lend a helping hand. The young man knocked on MacDonalds door and5to fix her roof for nothing, “I didnt know who the woman was, but I wanted to6this for her and h
10、er grandchildren, ” he explained to The Chronicle Herald. However, despite his kind7, the woman politely turned him down. MacDonald and her8left an impression on Locke. He saw9between the woman and his own grandmother, and couldnt bear to see her in this 10. He had also grown up without much and fel
11、t that he should use his skills to 11. A year after Locke set up his own roofing company, seeing that the roof was12in a state of disrepair, Locke returned to MacDonalds home and asked MacDonald if she wanted to enter a raffle (抽奖) his company was doing for a 13roof. The 70-year-old woman 14the chan
12、ce, but little did she know that there was no 15. MacDonalds relief 16Lockes kindness is immeasurable, “I could win $1 million but it wouldnt make me as 17 as knowing Im getting a new roof on. Jeremy is 18something. Hes a guardian angel (守护天使) sent from God. ”The 19 should cost about $ 9, 000 in ter
13、ms of materials and manpower. However, the only thing Locke wants in return is a home-cooked meal for his staff from the woman who 20 him of his grandmother. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了Jeremy Locke想为老太太Jeanette MacDonald免费修屋顶, 但MacDonald拒绝了, 为了帮助MacDonald, Locke谎称有一个关于免费屋顶的抽奖, MacDonald得到了这个免费的机会, 最终Locke帮M
14、acDonald修好了屋顶。1. A. journeyB. business C. researchD. life【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: 在他开始做生意之前的几年里, 他会开车经过Jeanette MacDonald的家。journey旅程; business生意, 事业; research研究; life生活。由上一句的his own roofing company可知, 是在他做生意的前几年。2. A. averageB. unexpectedC. specialD. terrible【解析】选D。考查形容词词义辨析。句意: 注意到她屋顶的糟糕的状况。 average平均的
15、; unexpected预料之外的; special特殊的; terrible糟糕的。由后文第4空后的lend a helping hand, 第5空后的fix her roof for nothing和第四段的the roof was in a state of disrepair可知, 她家的屋顶状况很糟糕。3. A. frightenedB. embarrassed C. concerned D. disappointed【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意: 他担忧的不仅仅是这位老太太, 还有和她一起生活的孩子们。 frightened害怕的; embarrassed尴尬的; con
16、cerned担心的; disappointed失望的。由后文第4空后的lend a helping hand可知, Jeremy Locke提供帮助是因为担心他们。4. A. decidedB. appeared C. agreedD. happened【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 因此Locke决定伸出援助之手。decided决定; appeared出现; agreed同意; happened发生。由后文第5空后的fix her roof for nothing可知, Locke要帮老太太修屋顶, 说明他决定帮助老太太。5. A. declinedB. offered C. man
17、agedD. pretended【解析】选B。考查动词词义辨析。句意: 那个年轻人敲了MacDonald的门, 提出要免费修理她的屋顶。 declined拒绝; offered提供; managed设法; pretended假装。由前文第4空后的lend a helping hand可知, Locke是提出免费帮老太太修屋顶。6. A. catch up withB. take care of C. get rid ofD. put up with【解析】选B。考查动词短语辨析。句意: 他向纪事先驱报解释说, 我不知道那个女人是谁, 但我想为她和她的孙子们处理这个。 catch up with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383901.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
