广东南雄县2016高考英语阅读理解(二轮)精练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 东南 雄县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精练 答案
- 资源描述:
-
1、广东南雄县2016高考英语阅读理解(二轮)精练(1)及答案写人记事(阅读理解)由 (2013浙江宁波高三上期末)改编I was a fat kid who grew into an overweight adult.I was constantly laughed at for being heavier than the other kids,leaving me feeling shy.I tried several diets,but none worked,and I ended up gaining weight.Another factor contributing to my w
2、eight gain was my love for cooking,especially rich,high-fat desserts,which I enjoyed preparing and,of course,eating.When I finished high school at the age of 18,I weighed 215 pounds.Lacking the self-confidence to go to a new,faraway school,I decided to stay close to home instead of going away to col
3、lege.I continued with my unhealthful eating habits and felt more miserable as the weight came on,but I did nothing about it except buy larger plus-size clothes.My turning point came 10 years later at a friends New Years Eve party when I was at my all-time highest weight of 330 pounds.I caught my ref
4、lection in a mirror and the truth hit me: I was overweight and unhealthy,and unless I did something about it now,I would only get bigger and unhappier.After leaving the party,I thought about my past weight-loss efforts and realized they didnt work because they required me to give up foods I loved.Th
5、en I would constantly think about food and binge,abandoning the diet altogether.If I took a common-sense approach and ate smaller portions of all foods,I would be able to satisfy my hunger and not feel deprived.My biggest challenge was finding a way to fit my passion for cooking into my healthier li
6、festyle.At first,I tried to stay away from the kitchen to prevent myself from thinking about food.The result: Food was all I thought about.There had to be some way to combine cooking with healthful eating.I found the solution after reading several low-fat cookbooks.With some trial and error,I could
7、modify my favorite foods and make them low in fat,yet delicious.The pounds started coming off,and when I started exercising(usually cardio and weight training five times a week),they seemed to melt away.I didnt feel deprived,and I felt free to give my body the care and attention it deserved.I lost 1
8、65 pounds over the next two years.I had many ups and downs,but I was determined to go on.Another challenge to me was not to beat myself up if I ate something that was unhealthy and to take it as a sign to abandon my healthful habits.Instead,I vowed to start again and always keep my goal in mind.Than
9、ks to losing weight and becoming fit I am in line with my body and myself.My dream is to help others realize the ease and benefits of low-fat cooking and eating.Ive created and published a book of low-fat recipes(食谱) and run workshops and seminars(研讨会) on healthful eating.Now that I know what I can
10、achieve when I set my mind to it,my dreams are no longer out of reach.I have finally found myself.1.What factor contributed to the authors failure in losing her weight at first?()A.Her laziness in starting exercising.B.Her unwillingness to abandon low-fat desserts.C.Her passion for cooking and unhea
11、lthy eating habits.D.Her lack of maintenance tips.2.What did the author do as she kept on gaining weight?()A.She tried a few low-fat diets.B.She decided to stay away from home.C.She bought herself clothes of larger sizes.D.She could do nothing except that she felt deprived.3.The authors story tells
12、us that .A.it is important to have a balanced dietB.cooking by oneself will make one healthyC.trial and error is important in learning cookingD.reading cookbooks will help to build up a good eating habit4.Which of the following statements is TRUE according to the passage?()A.She missed opportunity t
13、o attend college because of her shyness.B.She didnt attend the New Years Eve party because of her weight.C.Her dream of becoming a beautiful girl came true after she lost weight.D.She didnt seriously consider losing her weight until she realized how fat she was.5.It can be concluded from the passage
14、 that .A.you will live a healthy life if you cook yourself every dayB.you will feel deprived if one fails to give attention to your bodyC.it is the most important thing for you to have some maintenance tips in order to keep fitD.being overweight can not only be bad for your health but also bring you
15、 much trouble in your life语篇解读:一个偶然的机会使一个因为随心所欲进食而导致体重严重超重的女孩改变了饮食的态度和方法,通过不懈的努力终于减肥成功。答案及剖析:1.C细节理解题。由第一段的.my weight gain was my love for cooking,especially rich,high-fat desserts,which I enjoyed preparing and,of course,eating可知,作者体重增加的原因是酷爱烹饪和吃高脂肪的甜点导致的,故选C项。2.C细节理解题。由第二段的.as the weight came on,bu
16、t I did nothing about it except buy larger plus-size clothes可知,随着作者体重的增加,她唯一能做的事情就是买更大号的衣服,故选C项。其他三项均不符合文章的内容。3.A主旨大意题。作者通过自己辛苦减肥的经历,告诉大家健康饮食的重要性。最后一段的My dream is to help others realize the ease and benefits of low-fat cooking and eating表达了作者的愿望,故选A项。4.D细节理解题。前两段提到作者虽然很胖,但一点也不注意饮食,在第三段提到参加朋友的新年聚会时看到
17、镜子里肥胖且不健康的自己,猛然惊醒,故选D项。由第二段的Lacking the self-confidence to go to a new,faraway school,I decided to stay close to home instead of going away to college可排除A项;由第三段的My turning point came 10 years later at a friends New Years Eve party.可排除B项;由最后一段的前两句话可排除C项。5.D推理判断题。由全文内容可知,作者一开始由于肥胖而遭到别人嘲笑,因此变得不自信,而且也严重
18、影响了身体健康,故选D项。【疑难词汇解读】1.deprived adj.被剥夺的;贫困的;缺少食物的He had a deprived childhood.他有过贫困的孩提时代。2.out of reach 够不着,达不到The ball was out of my reach.我够不着这个球。【长难句子分析】 既然我知道了当我专心做事的时候我会成功,我的梦想就不再遥远了。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2013界广东省揭阳市二模】AThe day when the jobs were handed out was one of the most exciting
19、 moments for all the children in the class. It took place during the first week of the term. Every kid was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.Some jobs were more interesting than others, and the children were eager to be given one of the best ones. When
20、giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year. During the previous year Rita had carried out the teachers instructions perfectly. All the children knew Rita would be given the best job.But there was a big surprise. Each child received
21、a normal job. But Ritas job was very different. She was given a little box containing some sand and one ant. Though the teacher insisted that this ant was very special, Rita felt disappointed. Most of her classmates felt sorry for her. Even her father became very angry with the teacher and he encour
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2019-2020学年新课程同步人教统编版高中语文必修上册新学案课件:第10课 篇目(一) 劝学 .ppt
