2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 A new start Section Ⅱ Using language课时检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit new start Section Using language课时检测含解析外研版必修第一册 2021
- 资源描述:
-
1、Using language.阅读理解AMy son was entering Grade 1.He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new class.I explained to him that even though his best friend would not be in his class, he would still have some of his old classmates.On the first day of school when the class l
2、ist was posted, I was shocked! My son had zero former classmates in his class.None.Not one.How could this happen?I asked my friend who works with the HamiltonWentworth District School Board.She explained, “Many largely populated schools often shuffle (弄混) the kids around each year to encourage new f
3、riendships.”If schools are actively trying to place two best friends in different classes simply to shake things up, I think it is a blunder.I was lucky enough to attend the same primary school all the way through.It was a small class and our group of students moved through each grade together.We fe
4、lt like brothers and sisters.It was wonderful.While it may be good to shake things up a bit in the older grades, it seems almost cruel (残忍的) to separate good friends in the younger grades without good cause.One mom named Karen says that her son is always starting a new grade without any close friend
5、s.At first, she thought it was a good idea.Then she realized one thing her son does not have a “best friend”,which makes her pretty worried.In fact, she thinks that he does not have any close friends because his classmates are always changing.Part of a schools responsibility is to provide a safe and
6、 comfortable space for children to learn and grow.If that environment is always changing causing terrible results perhaps it is time to rethink this practice.语篇解读:本文一篇夹叙夹议文。作者以儿子上一年级所在班里没有一个好朋友和老同学的事,探讨了学校对孩子们熟悉的朋友和同学分到不同的班级的做法是错误的,不利于孩子的成长。1How did the author bring up the topic?ABy telling a story.
7、BBy using other peoples words.CBy making comparisons.DBy showing research findings.解析:选A细节理解题。根据本文第一段内容可知,作者以自己儿子班级里既没有自己的好朋友也没有老同学这件事为例,提出本文的话题,他认为学校不应该这样。故选A。2What does the underlined word “blunder” in Paragraph 5 probably mean?AProgress. BReason.CMistake. DFailure.解析:选C词义猜测题。结合下文第七段中的it seems alm
8、ost cruel (残忍的) to separate good friends in the younger grades without good cause,以及本文最后一句perhaps it is time to rethink this practice可知,如果学校积极尝试把两个最好的朋友安排在不同的班级,只是为了让事情发生变化,我认为这是一个错误。故选C。3Why did the author mention her own primary school experience?ATo prove that smaller classes are better.BTo discu
9、ss the importance of good friends.CTo explain how friendships are developed at school.DTo show the advantage of having familiar classmates.解析:选D推理判断题。根据第六段中的It was a small class and our group of students moved through each grade together.We felt like brothers and sisters.It was wonderful.和最后一段中的Part
10、 of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow.可知,她认为,在熟悉的班集体里,能让孩子有安全感,有利于他们的成长。 故选D。4Whats Karens attitude toward the practice of her sons school?AShe supports it. BShe is against it.CShe isnt interested in it. DShe is uncertain about it.解析:选
11、B推理判断题。根据最后一段内容可知,她对儿子所在学校的做法持反对的态度。故选B。BWhen I went off to college in the fall of 1991, I was an 18yearold man whose favorite letters were the ones on the sports sweater.Four years later, I was crazy about the letters of the poet Keats, but one authors penned letters stood out above the rest.You se
12、e, my father wrote me one letter per week from the time I left home.In an age before email, these letters seemed too ordinary.But they arrived.Each week.One after another.Again and again.In snowstorms.On holidays.From foreign countries.They detailed what Dad referred to as “the week that was” a dayb
13、yday description of my fathers life.In 1995, I graduated from college, like many 22year olds, with plenty of uncertainty.Some of my questions were pretty typical:What was I going to do? Where was I going to live? When was I going to apply for graduate school? But one question was more vital than any
14、 other thing.What would happen to the weekly letters? Would they continue? To my surprise, the letters kept coming, more heartfelt and emotional than before and always on time.I mean the guy never missed.As much as I enjoyed my fathers weekly letters, I didnt fully appreciate them all those years wh
15、en they arrived like clockwork.And I never fully understood why my dad would always ask if Id received the letter when we spoke.But now, as I pen my first official letters to my own sons Jackson and Cassius, it all seems clear.Although our boys have yet to leave for college, I have to accept that da
16、y will soon come.Just the idea of their leaving from our home makes me ache with sadness only a parent can know.I am writing about “the week that was” with my daily details.With a box of over 500 of Dads letters nearby and his pen in hand, I write a letter, fighting back the tears I make it to the e
17、nd and sign it just as he did.All my love, Dad.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者的父亲在作者上大学后每周都会给作者写一封信,一开始作者不理解父亲的行为,直到作者自己成为一名父亲,才开始感受到只有父母才能体会到的心痛,开始欣赏起父亲的信。5What were the letters from the authors father mainly about?ADaily details.BKeats poems.CCollege and family. DWeather and holidays.解析:选A细节理解题。根据第二段中的They detai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384454.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
