2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 LIFE CHOICES Section Ⅰ TOPIC TALK课时检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LIFE CHOICES Section TOPIC TALK课时检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 TALK
- 资源描述:
-
1、TOPIC TALK.阅读理解AWelcome to your freshman year (一年级) of high school! Junior high is behind you, and now you enter a whole new world with the “big kids”. But what should you expect about your freshman year of high school?High schools are usually larger than any other school youve ever attended. Often
2、they seem to require a GPS to get from place to place. As a result, its important to take orientation days (迎新日) seriously. Take your schedule and walk it a few times before the first day of school. Your freshman year of high school is full of new experiences, so the more you know how to go in, the
3、faster youll feel comfortable.Making new friends is both exciting and scary in high school. Youll be taking classes with people youve never met before, and they have whole new world views. Your friends may not share their lunch or study hall, so keep yourself open to finding others to sit with durin
4、g those times.Other freshmen will be going through the same situation as you, and theyll need someone to sit with. If you see another freshman looking for a seat, provide a seat for him/her at your table.When you went from 6th grade to middle school, you found your coursework become more difficult.
5、You can expect your freshman year wont be much different. Your coursework will greatly increase, and expectations (期待) from your teachers will be much greater than before. Youll have more homework, more papers, and harder exams. As a result, learning how to study well is very essential in high schoo
6、l.One of the great things about high school is that there are so many more opportunities to take part in activities that interest you. You can expect to choose a number of fun activities during your freshman year. Taking part in activities allows you to meet new people, find out what youre really in
7、terested in, and explore more of who you are.语篇解读:本文是一篇记叙文。初中生活跟高中生活有很大的不同,作者讲述了刚进入高中的学生在第一年会经历什么。1What does the author suggest doing after entering high school?ABeing open to new people.BBuilding a new world view.CSharing study halls with friends.DSpending certain time with old friends.解析:选A推理判断题。根
8、据第三段中的Your friends may not share their lunch or study hall, so keep yourself open to finding others to sit with during those times.可知,高一的学生应该让自己多认识一些人。2What is the great thing about high school mentioned in the last paragraph?ATherere more opportunities to explore new things.BTherere many fun activi
9、ties to choose from.CFreshmen can learn to be more creative.DIts easy to make friends in high school.解析:选B细节理解题。根据末段的第一句可知,在高中有很多有趣的活动可以去参加。3What is the purpose of the writers writing this text?ATo encourage high schoolers to study harder.BTo tell about the freshman year of high school.CTo show the
10、importance of orientation days in high school.DTo explain the differences between middle school and high school.解析:选B写作意图题。根据文章内容可知,本文主要讲述了高中一年级的学生会经历什么,由此可知答案。BMany high school students consider a college education useless. Therefore, they choose not to go to college. If youre one of them, think ag
11、ain. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.Schools and universities are the first sources of knowledge. We take that knowledge later on to build our careers after graduation. More knowledge will be gained after you start working, but without an educati
12、on, that job will not be within easy reach. Knowledge leads to knowledge.While limited within the walls of the educational institutions, we openly explore other cultures of the world. We come to know that ours is not the only culture. Other cultures have valuable insights to share, enriching our own
13、. Education also makes us want to travel and interact with various cultures, broadening our horizons.When theres a downturn in the economy, those who attended college will be more likely to find a new job than those who only finished grade school and have limited skills. The more education you have,
14、 the more chances you will get to improve the quality of your life as you have a better job and earn a higher salary.When youre skillful and knowledgeable, you get to “rub knees” with people of similar backgrounds and tastes. It means a good education leads to excellent networking. Good networking c
15、an benefit you a lot in your later life.A good education makes you a more interesting person. You can talk about ideas and events instead of just other people and whats on sale in stores. An educated person doesnt gossip, having a preference to discuss ideas and listen to what other people have to s
16、ay.语篇解读:本文是一篇说明文。文章对于我们应该上大学接受良好教育给出了一些理由。4Paragraph 2 mainly shows that going to college allows you to _.Akeep gaining knowledgeBhave a chance to study abroad Cbecome a more interesting person Drealize the importance of knowledge解析:选A推理判断题。根据第二段中的Schools and universities are the first sources of kn
17、owledge.可知,学校和大学是知识的第一来源。故选A。5According to Paragraph 3, what does going to college mean?AThinking differently from others. BValuing our own culture much more. CBeing limited within the walls of a college. DHaving a greater understanding of different cultures.解析:选D细节理解题。根据第三段中的While limited within th
18、e walls of the educational institutions, we openly explore other cultures of the world.和Education also makes us want to travel and interact with various cultures, broadening our horizons.可知,尽管我们被限制在教育机构内,但是我们却能探索世界上的其他文化。教育也让我们想去旅行,与不同的文化交流,开阔我们的视野。故选D。6By giving the example of a downturn in the eco
19、nomy, what does the author want to show? AA good education can improve your tastes. BA good education sometimes means nothing. CA good education allows you to keep a high quality of life. DA good education means you will not lose your job.解析:选C细节理解题。根据第四段中的The more education you have, the more chanc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384523.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
