广东省2012届高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(47)含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2012 届高三 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 47 解析
- 资源描述:
-
1、广东省2012届高三英语二轮复习专题训练:阅读理解(47)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMost Americans get what money they have from their work; that is, they earn an income from wages or salaries. The richest Americans, however, get most of their money from what they own their stocks, bonds, real estate, and other
2、 forms of property, or wealth. Although there are few accurate statistics to go by, wealth in American society appears to be concentrated in very few hands. More than 20 percent of everything that can be privately owned is held by less than one percent of the adult population and more than 75 percen
3、t of all wealth is owned by 20 percent of American adults. The plain fact is that most Americans have no wealth at all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings.Income in the United States is not as highly concentrated as wealth. In 1917 the richest 10 percent of American fa
4、milies received 26.1 percent of all income, while the poorest 10 percent received 17 percent, mainly from Social Security and other government payments. The most striking aspect of income distribution is that it has not changed significantly since the end of World War II. Although economic growth ha
5、s roughly doubled real disposable (可自由使用的) family income (the money left after taxes and adjusted for inflation) over the last generation, the size of the shares given to the rich and the poor is about the same. By any measure economic inequality is great in the United States.The reality behind thes
6、e statistics is that a large number of Americans are poor. In 1918, 14 percent of the population was living below the federal governments poverty line, which at that time was an annual income of $ 9 287 for a non-farm family of two adults and two children. In other words, about one out of seven Amer
7、icans over 31 million people was officially considered unable to buy the basic necessities of food, clothes, and shelter. The suggested poverty line in 1981 would have been an income of about $11 200 for a family of four. By this relative definition, about 20 percent of the population or more than 4
8、5 million Americans are poor. 1. What do the majority of the Americans have in terms of wealth? A. Their income and savings.B. Everything they own in their homes.C. Actually, they have no wealth at all.D. Their house, cars and small amounts of savings.2. What is the percentage of wealth that is in t
9、he hands of most Americans?A. More than 25%.B. Less than 25%. C. More than 75%. D. Less than 20%.3. Why is economic inequality still great in the US in spite of the economic growth?A. Because the proportion of income received by the rich and the poor remains almost the same as in 1917.B. Because the
10、 economic growth has widened the gap of the family income between the rich and the poor.C. Because income in the US is still concentrated in the hands of the richest 10% of American families.D. Because some Americans made great fortunes during the Second World War.4. What can we learn from compariso
11、n of the two poverty lines in the last paragraph? A. The poverty line of 1918 is more favorable to the poor than that of 1981.B. The 1981 line didnt leave much to the poor.C. There were more Americans who were officially poor by the 1981 line.D. There were more Americans who were officially poor by
12、the 1918 line.5. From the last two sentences we can see that 1981 governments poverty line _.A. was of no good for the poorB. was not put into operation thenC. was officially approved D. was not helpful to the poor全解全析 DBACB 本文分析了美国财富的分配状况及其存在的问题。D。细节题。根据文章第 1 段最后一句 most Americans have no wealth at
13、all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings 可推知此题答案为 D。B。推断题。根据文章第 1 段倒数第 2 句 more than 75 percent of all wealth is owned by 20 percent of American adults 可推知此题答案为 B。A。推断题。根据文章第2段第2句 The most striking aspect of income distribution is that it has not changed significantly s
14、ince the end of World War II 可推知此题答案为 A。C。推断题。文章最后一段说:1981年与1918年所统计的贫困户的数量的比较。由此可知此题答案为 C。B。推断题。根据文倒数第2句的虚拟语气可推知此题答案为 B。BWhether youre headed to another country for business or pleasure, it is likely that you need to keep in touch with family or business partners in the United States. But if you pl
15、an to do that using your cell phone, you could have an unwelcome surprise-U.S. cell phones dont work abroad. U.S. companies use different forms of technology, not like most of the international community, including Europe.However, there is an easy, cost-effective solution(方法) to staying in touch whi
16、le youre traveling. You Can rent a phone that is guaranteed to work in the countries youre visiting. Roadpost offers a 30-day cell phone rental plan that includes free incoming calls, free voicemail and call waiting services. The service is convenient and simple. You can place your order online and
17、your phone will be shipped to arrive on the date you want. If an unexpected business trip comes up, Roadpost can provide next-day delivery for most cities. In addition to the phone, Roadpost provides a spare battery, travel charger and a leather carrying case. When your phone is shipped from Roadpos
18、t, you receive an e-mail confirmation that contains your international cell phone number so you can leave it with family members and business partners; Roadpost even provides business cards preprinted with your international phone number. Those who dont want to be without e-mail while traveling can
19、rent an international BlackBerry. It can be hard to stay in touch by e-mail when traveling. With an international BlackBerry, you can email as much as you like, without worrying about an expensive bill. If youre traveling to very remote areas, you may want to consider renting a satellite phone: Beca
20、use they receive their signals from satellites, these phones work anywhere on theplanet, including oceans and mountains. When you return, simply ship the phone or BlackBerry back to Roadpost using the return kit the company provides.6. According to the text, Roadpost probably is_. A. an organization
21、 that offers some free services B. a person who offers some advice to foreign tourists C. a company that rents cell phones to Americans going abroad D. a Person who makes travel plans for Americans7. The first paragraph mainly tells us that _. A. Americans need to change their cell phones B. Europea
22、n form of technology is different from Americas C. U.S. cell phones dont work abroad D. Americans who go abroad will meet an unwelcome surprise8. Which of the following will help you a lot in mountainous areas? A. BlackBerry. B. The return kit. C. E-mail. D. Satellite phones.9. According to the text
23、, it can be inferred that _. A. an international BlackBerry is mainly used to send e-mail B. Roadpost can offer cell phones using in different areas C. you should select a bag used to send your cell phone D. Roadposts service is convenient and simple 10. Which of the free services can you get from R
24、oad post? A. Voicemail. B. Sending e-mail. C. Shipping the phone back. D. Call waiting services.全解全析本文主要介绍美国的一家提供租用手机服务的公司Roadpost公司的一些基本情况。C. 推理判断题。由全文内容可知Roadpost是一个为出国的美国人提供租用手机服务的公司。C. 主旨大意题。文章第一段指出,美国的手机系统不同于世界其它地区。因此,出国的人如果想通过手机联系就必须更换手机。D. 细节理解题。文章第五段提到,在山区最好使用卫星电话,也就是利用卫星传输信息的手机。B. 推理判断题。通读全
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018秋(新人教部编版)九年级语文上册课件:基础知识专题功 专题一 语音与汉字(共15张PPT).ppt
