2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 TRAVELLING AROUND Section Ⅱ Reading and Thinking课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT TRAVELLING AROUND Section Reading and Thinking课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、Reading and Thinking.阅读理解AAs summer approaches, many kids and teenagers may find that they have more time in hand.One great way to make use of the extra time is to go on an adventure and travel.Clearly, I am not a naturally adventurous person, but I have found that taking risks and challenging mysel
2、f to explore and travel to unfamiliar places can be a very rewarding experience.Because I am usually quite busy during the school year, most of my travels take place during the summer.Over the past few summers, I have hiked in the Grand Canyon, explored Niagara Falls, and camped out in upstate New Y
3、ork.Although these experiences are varied, they are similar in that they instill a sense of appreciation for nature and a more balanced view on life.When I hiked in the Grand Canyon, for example, I was in awe of the geological process that shaped the canyon.Adventures, of course, are not limited to
4、hiking.There are many other choices, such as camping, volunteering in a foreign environment and travelling to different countries.In my opinion, adventures are more enjoyable with family or a few friends.There is a sense of bonding that one only gets through spending time together in outdoor adventu
5、res.For example, when I was in Boy Scouts, I often went on weekend camping trips with my friends.When I came back from a Boy Scouts camping trip, I often was eager to go outside more and explore the parks and nature around me.Next fall, I will attend college.In the meantime, though, I hope to make t
6、he most of my summer to explore and travel.Now, I am planning on hiking and camping out in Maine.When I visited Maine last fall, I was amazed by how beautiful it was, and I really hope to enjoy the beauty of nature.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了作者常常会在暑假外出旅行探险,并且收获不少。1We can learn from the first paragraph tha
7、t the writer .Alikes travelling with his fatherBcant take good care of himselfChas never been to unfamiliar placesDlikes challenging himself by travelling解析:选D推理判断题。根据第一段中的I have found that taking risks and challenging myself to explore and travel to unfamiliar places can be a very rewarding experie
8、nce可以推知,作者喜欢通过旅行挑战自己。2Which of the following can make your adventure more enjoyable according to the author?AExploring the parks.BGoing to different countries.CGoing on weekend camping trips.DTravelling with your parents or friends.解析:选D细节理解题。根据第三段中的In my opinion, adventures are more enjoyable with
9、family or a few friends.可知,和家人或朋友一起旅行会更快乐。3In the coming summer, the writer will Ago to collegeBvisit close friendsCgo on an adventureDcamp out in upstate New York again解析:选C细节理解题。根据最后一段内容可知,今年夏天,作者要继续旅行,享受冒险。4The writer probably is Aa friendly guideBa college studentCa warmhearted teacherDa school
10、student解析:选D推理判断题。根据最后一段中的Next fall, I will attend college.等信息可以推知,作者要去上大学,说明他现在还是个学生。BIf you love reading, a wonderful Icelandic (冰岛的) custom might be just what your Christmas needs.The Icelandic name for this tradition is the “Christmas/Yule Book Flood”Heres how it works: Instead of the typical gi
11、ft exchange at Christmas, families exchange one thing on Christmas Eve books.Some families handselect a book for each member of the family, similar to the giftgiving were used to.Other families do more of a “book swap”Each person will choose a book that he likes and recommend (推荐) it to his family.T
12、hey lay the books out, and each chooses the one hed most like to read.Either way, what they do next is the best part of the tradition they sit with a cup of hot chocolate and read until they fall asleep.Though “Christmas Book Flood” does refer to (指的是) the Christmas Eve gifting tradition, it, more g
13、enerally, refers to the months before Christmas.The months of September to November are the most popular time of the year for book sales in Iceland.According to Icelandic journalist Hildur Kntsdttir, the beginning of November marks the official start of the Chirstmas season in Iceland.Thats when the
14、 Iceland Publishers Association draws up a book list, which shows nearly every new title brought out that year in Iceland, to every family in the country.Families then look through the list to pick out their gifts for that Christmas.The Book Flood tradition started during World War when many familie
15、s were unable to buy holiday gifts.However, books remained pretty inexpensive. So books became the primary Christmas gift for most Icelandic families, and its been that way ever since.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了冰岛的圣诞节和其他地方的圣诞节有些不一样。在圣诞节前夜,家人之间会送给对方自己喜欢的书,然后一起阅读。5What is the Icelandic custom mentioned in t
16、he text?AEveryone buys a new book for Christmas.BPeople drink hot chocolate before sleeping.CPeople talk about what theyve read in the year.DFamily members give books as gifts to each other.解析:选D细节理解题。根据第二段中的Instead of the typical gift exchange at Christmas, families exchange one thing on Christmas
17、Eve books.可知,家人之间会彼此送书作为圣诞礼物。6What does Paragraph 3 mainly tell us?AHow Icelanders choose their gifts.BHow family members enjoy their books.CWhat Icelanders do on Christmas Eve.DWhy each member chooses a book.解析:选C段落大意题。根据第三段内容可知,本段讲述了冰岛人在圣诞节前夜会做什么:家人之间会送各自喜欢的书或者推荐一些自己喜欢的书,然后一起喝着热巧克力读书。7What does th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384738.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-8.将心比心|人教新课标(共11张PPT).ppt
