2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 FIRST AID Section Ⅲ Using Language检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT FIRST AID Section Using Language检测含解析新人教版选择性必修第二册
- 资源描述:
-
1、Using Language.阅读理解ABurns from fire or other sources of heat can be mild or lifethreatening. Some burns can be treated at home, while others need emergency medical care. What to do if you get burnt.First, decide if you can take care of the burn yourself. If you cant get to a hospital right away or w
2、ait for an ambulance, follow these steps: 1Remove clothes from the burnt area. But do not remove clothes that are sticking to the skin and dont break any blister.2Run cool rather than cold water over the burn until the pain lessens. Do not put butter, oil or ice on the burn. 3Lightly cover the burn
3、with a bandage. 4Remove jewelry thats close to the burn.Seek emergency medical care if: The burn is serious. The burnt area is large (cover the area with a clean, soft cloth or towel). The burn is caused by fire, electrical wire or chemicals. The burn looks infected. Precautions first! Be careful wh
4、en using candles, heaters and curling irons. Do not allow children to play in the kitchen while someone is cooking. Children can easily get burnt in the kitchen.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了烫(烧)伤后如何实施急救。1What should you do first if you get burnt? ACall the doctor.BCheck the burn.CGo to the hospital.DClean t
5、he burnt area.解析:选B细节理解题。根据第二段中的First, decide if you can take care of the burn yourself.可知,被烫(烧)伤后,应先检查一下受伤处,判断自己能否处理。2Which is the correct way to deal with burns? ARun cold water over the burn.BTear clothes away from the burn.CCover a bandage gently over the burn.DBreak the blisters quickly on the
6、burn.解析:选C细节理解题。根据3.Lightly cover the burn with a bandage.可知,C选项(在伤口处轻轻地缠上绷带)是正确的做法。根据2.Run cool rather than cold water over the burn until the pain lessens.可知A选项错误。又根据1.中But do not remove clothes that are sticking to the skin and dont break any blister.可知B和D错误。 3What is advised to avoid getting bur
7、nt? APreventing possible problems in advance.BStaying away from the kitchen.CReducing the use of candles.DWearing no jewelry at all.解析:选A细节理解题。根据最后一段可知预防第一,即提前防止可能出现的问题,避免被烫(烧)伤,故选A。BMichael Surrell was the last person who should have run into a burning building his lungs didnt function well and wer
8、e worse recently.But that didnt stop him.He had just parked around the corner from his house when he smelled something smoky, and was worrying that his car didnt work well.At the moment, an urgent call from Alice, his eldest girl, got that across.Shocked and anxious, he then went to the house next d
9、oor immediately. “Eightyearold Tiara Roberts is still on the second floor!” one of the women cried.Though the firemen had been called and were on the way, Surrell, then 60, who once experienced such a situation and knew its urgency, ran inside without hesitation.The thick smoke made him almost impos
10、sible to breathe. The conditions would have been dangerous for anyone, but for Surrell, they were more serious and lifethreatening.After a few minutes in the smokefilled house, he came out to catch his breath.Taking a deep breath, he went in a second time.Because the house had a similar design to hi
11、s, he found the stairs and made it to the second floor.His throat and lungs burned as if he had breathed in fire.The smoke hurt his eyes so that his vision was poorer.Then a soft but clear painful sound could be heard.Still unable to see, Surrell threw himself onto the hot wood floor.He crawled (爬)
12、toward the sound, feeling around for any sign of the girl.Finally, he touched a shoe, and then an ankle.She wasnt breathing.He held her into his arms and stood.He felt the heat of the flames on his cheeks, fought through the burning wood and made their way outside. Surrell put Tiara down on the porc
13、h and one neighbour carried out first aid.She coughed and opened her eyes at last.Tiara survived the fire safely. However, Surrell took extra medication that helped open his airways.“Its a small price to pay,” he said.“Id do it again in a heartbeat.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了患有肺病的60岁的Michael Surrell冒着生命危险奋
14、不顾身地冲进火海救出8岁女孩Tiara, Surrell的英勇行为值得歌颂。4How did Michael Surrell know the fire?AHe smelled the smoke in the distance.BHis daughter telephoned to tell him.CHe heard the call from a woman.DHe saw the firemen on the way.解析:选B细节理解题。根据第二段中的when he smelled something smoky, and was worrying that his car didn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384962.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
