分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD 18课时作业(含解析)新人教版必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:384991
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:41KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LANGUAGES AROUND THE WORLD 18课时作业含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 18 课时 作业
    资源描述:

    1、UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD课时分层作业(十八).阅读理解ACaptain Henry,a 98yearold American retired fisherman,has become a firsttime author, having written and published his autobiography In a Fishermans Language after learning to read at the age of 91. Mr.Henry spent most of his life without even his close

    2、st family members knowing he was illiterate. Forced to quit school in the third grade to take odd jobs,he kept the secret close to his chest, only telling his late wife. Henrys granddaughter, Marlisa, told reporters how he used tricks, like waiting for others to order at restaurants first, to avoid

    3、the issue.A family argument in his 90s,she said,aroused his desire for education. “He signed a document he could not read about where he was going to live, Marlisa said. Starting with his name, he eventually moved on to the ABCs and childrens books. He put them down since his wife fell ill. After th

    4、e tragic loss of his wife, he went back to reading and began to log (记录) his life. He wrote about his familys voyage from Portugal to the US,how he went on to captain a boat, and his many journeys at sea.His life stories have become so popular that nearly 800 copies were sold in the first two weeks

    5、after the books release. One thousand more have since been printed as requests for the book flood in from as far as Germany. And now even Hollywood producers have approached Mr Henry about buying the rights to his life story for a big screen adaptation.The family also now has a book agent and a deal

    6、 in the works to publish a second edition. Meanwhile, the family says they are reconnecting and closer than ever as a result of Henrys latelife efforts. “Everyone has a story,” Marlisa said,“It teaches that when youre down and out,never give up.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了亨利作为一名老渔夫,在91岁才开始学习写字,在妻子去世后开始写作,他

    7、的自传书成了畅销书。1When did Henry begin writing his life story?AWhen he was 91 years old.BAfter his wife passed away.CWhen he was 98 years old.DAfter he retired from work.B细节理解题。根据第三段中的“After the tragic loss of his wife,he went back to reading and began to log his life.He wrote about his familys voyage from

    8、 Portugal to the US”可知,是在他的妻子去世后,他开始写作的,故选B项。2Which of the following is TRUE according to the text?AA Hollywood producer wishes to make a movie out of Henrys book.BHenry never told anyone that he couldnt read or write.CHenry began his reading with some famous novels.DHenrys book was wellreceived onl

    9、y by Americans.A细节理解题。根据倒数第二段中的“And now even Hollywood producers have approached Mr. Henry about buying the rights to his life story for a big screen adaptation.”可知好莱坞想拍摄他的人生故事。故选A项。3How did Henrys family benefit from his writing?AThe family got more money from the 2nd edition.BThe family ties were

    10、rebuilt and strengthened.CHis family moved from Portugal to the US.DHis family story has been made into a movie.B推理判断题。根据最后一段中的“Meanwhile,the family says they are reconnecting and closer than ever as a result of Henrys latelife efforts.”可知因为亨利晚年的努力,他的家庭关系得到重建并加强了。故选B项。4What message can Henrys story

    11、give us?AAn idle youth, a needy age.BEvery coin has two sides.CPractice makes perfect.DIt is never too old to learn.D推理判断题。从亨利的故事可以看出,他91岁才开始学习写字,并开始写作,取得了重大成就,我们可以得到启发:活到老学到老。故选D项。BForeign visitors to the UK might be disappointed when they learn that not everyone there speaks like Harry Potter and

    12、his friends. Usually, theres an assumption by many nonBrits that everyone in Britain speaks with whats known as a Received Pronunciation (RP,标准发音) accent,also called “the Queens English”. However, while many people do talk this way, most Britons speak in their own regional accents.Scouse, Glaswegian

    13、 and the Black Countryfrom Liverpool, Glasgow and the West Midlandsare just three of the countless nonRP accents that British people speak with. There are even differences in accents between towns or cities just 30 kilometers apart. What is even more disappointing is that not speaking in a RP accent

    14、 may mean a British person is judged and even treated differently in their everyday life.In a 2015 study by the University of New South Wales,videos of people reading a passage in three different UK accents were shown to a second group of people. The group then rated how intelligent they thought the

    15、 readers sounded. The lowestrated accent was the Brummie accent, native to people from Birmingham, a city whose accent is considered the working class.However, there is no need to be disappointed though you are not speaking in a RP accent. In fact, doing_the_opposite may even give you advantages.Kon

    16、g Seongjae, 25, is an Internet celebrity from Seoul.After studying in the UK, he picked up several regional accents.Hes now famous for his online videos, where he shows off the various accents hes learned. “British people usually get really excited when I use some of their local dialect words, and t

    17、hey become much friendlier. I think it makes a bit of bond between local people and foreigners to speak in their local accent,” he said.So if youre working on perfecting your British accent, try to speak like someone from Liverpool, Glasgow or Birmingham. You may not sound like Harry Potter, but you

    18、 are likely to make more friends.【语篇解读】本文主要讨论了有关英式发音的相关方面的问题。本文向读者提供了一个与众不同的建议,就是去学习英国的一些地方方言,这样你可能会交到更多的朋友。5What can we infer from Paragraph 1?ANonBrits usually hold that all Britons speak in a RP accent.BOnly “the Queens English” is accepted in the UK.CForeign visitors are disappointed at their ow

    19、n spoken English.DAny Received Pronunciation around the world is also called “the Queens English”A细节理解题。根据第一段第二句“Usually,theres an assumption by many nonBrits that everyone in Britain speaks with whats known as a Received Pronunciation (RP,标准发音) accent,also calledthe Queens English”可知非英国人通常认为,所有的英国人

    20、都有标准口音。故选A。6What do people think of the Brummie accent?AIt is favored by foreign visitors to the UK.BIt is closest to the RP accent.CIt is smart and easy to understand.DIt is spoken by people of the working class.D细节理解题。根据第三段最后一句“The lowestrated accent was the Brummie accent,native to people from Bi

    21、rmingham,a city whose accent is considered the working class.”可知人们认为工人阶级的人说伯明翰口音。故选D。7What does the underlined phrase “doing the opposite” in Paragraph 4 refer to?ASpeaking in a RP accent.BSpeaking in regional accents.CSpeaking the Brummie accent.DSpeaking like Harry Potter.B词义猜测题。根据上句“However,there

    22、 is no need to be disappointed though you are not speaking in a RP accent.”可知,然而,尽管你发音不标准,也没有必要失望。由此推断出此处表达的是“事实上,说话带有地方口音甚至可能会给你优势”,故选B。8What is the passage mainly about?AA study about the most intelligent accent in Britain.BA comparison between different British accents.CHow much British people va

    23、lue the RP accent.DThe impact of regional accents on peoples lives.D主旨大意题。本文通过介绍英国标准音之外的一些方言使用情况,说明了地方口音对人们生活的影响,故选D。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Ali and his younger sister,Zahra, lived with their parents in a poor neighborhood. Their mother was very sick and their father was struggling

    24、 to find a job. They had only a little money to buy food. As they had not paid the rent for several months, the landlord was breathing down their necks (紧盯他们)One day, Ali took Zahras shoes to a shoes repairman to get them fixed, but he lost them on the way home. It wasnt until he got home that he re

    25、alized he had lost the shoes. He was afraid that his parents would be angry and disappointed, so he begged his sister to keep it secret. Zahra agreed and the two decided to share Alis running shoes. Zahras school hours were in the morning, so she would wear them first. After school, she would rush b

    26、ack and give them to Ali. He could then run to his school, which began in the afternoon. Although he ran as fast as he could, Ali often arrived late and was warned by the school.Ali heard about a long distance race that was held for the boys in the city. When he learned that the third prize was a ne

    27、w pair of shoes, he decided to take part. He ran home excitedly and promised his sister that he would win her the new shoes.The day of the race arrived. Ali had a strong start, but halfway through the race he began to get tired and his legs began to ache (疼痛). Getting more and more tired he thought

    28、only of Zahra and his promise to her. Dreaming of the new shoes he would win for his sister gave him strength, and he stayed right behind the two fastest runners, determined to finish third. Suddenly, as the finishing line drew near, another runner collided (碰撞) with Ali from behind and he fell onto

    29、 the ground. 注意:1续写的词数应为150左右;2请按如下格式作答。Ali looked up and saw the other boys rushing ahead._Filled with pleasure, Ali walked home quickly._参考范文Ali looked up and saw the other boys rushing ahead. Refusing to give up at this point, he jumped to his feet and ran as fast as he could. He crossed the fini

    30、shing line and won fourth prize. Thinking he would let her sister down, Ali couldnt help sobbing. Just then he suddenly heard the announcement that he won the third prize as the runner who collided with Ali was knocked out of the game for breaking the rule. Holding the shoes close to his chest, Ali

    31、felt overjoyed as he eventually won the shoes for his sister.Filled with pleasure, Ali walked home quickly. He could not wait to see his sister and share the good news. On his arrival, Ali found Zahra was waiting outside nervously. “Zahra, see what I have got for you,” Ali said excitedly, taking the prize out of his bag. The instant Zahra saw the shoes,her eyes lit up. So happy was she that she threw herself at Ali. “Thank you!Ali.” Tears of joy filled their eyes as the brother and the sister hugged tightly together.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD 18课时作业(含解析)新人教版必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384991.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1