分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十二.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385224
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:4
  • 大小:82.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十二 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 三十二
    资源描述:

    1、阅读理解AThe pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2013, the 188 m LoB is already beginning to tale shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.

    2、As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learning, “The aim is to mix the physical

    3、with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is ne

    4、ver closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the

    5、 LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an

    6、important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material. Gambles says: “Technology will enable us to make the library

    7、s content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_. A. the equipment B. the projectC. the digital media D. the physical library( ) 2. While visiting the Virtual LoB, the public can_. A. get a general idea of the LoBB. m

    8、eet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project( ) 3. Which of the following is true of the LoB when it opens? a. It offers better learning toolsb. It reaches users in different waysc. It provides users with smart phoned. It

    9、 allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c, e C. b, c, d D. b, d, e( ) 4. This text is most probably taken from .A. a put book B. a library guideC. a handbook D. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了Library of Birmingham(伯明翰图书

    10、馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1B词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2A细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it

    11、 even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。3A细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。4D推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。B“Ex

    12、perience may possibly be the best teacher, but it is not a particularly good teacher.” You might think that Winston Churchill or perhaps Mark Twain spoke those words, but they actually come from James March, a professor at Stanford University and a pioneer in the field of organization decision makin

    13、g. For years March( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act, and he continues to do so in his new book The Ambiguities of Experience.He begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of experiential learning :“Experience is resp

    14、ected;experience is sought;experience is explained.” The problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which March discusses in the body of this book.In one interesting part of book,for example,he turns a dou

    15、ble eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. He says “The more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”Besides being a broadly knowledgeable researcher. March is al

    16、so a poet, and his gift shines though in the depth of views he offers and the simple language he uses. Though the book is short, it is demanding;Dont pick it up looking for quick, easy lessons. Rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.( ) 1. According to the t

    17、ext, James March is _. A. a poet who uses experience in his writingB. a teacher who teachers story writing in universityC. a researcher who studies the way humans think and actD. a professor who helps organizations make important decisions四川卷 缺一选项( ) 2. According to James March, experience _. A. is

    18、overvalued B. is easy to explainC. should be actively soughtD. should be inactively sought( ) 3. What can we learn from Paragraph 3? A. Experience makes stories more accurate.B. Stories made interesting fail to fully present the truth.C. The use of stories is the best way of experiential learning.D.

    19、 Stories are easier to understand when reality is more accurately described.( ) 4.Whats the purpose of this text? A. To introduce a book. B. To describe a researcher.C. To explain experiential learning. D. To discuss organizational decision making.【答案与解析】【要点综述】文章介绍了James March所著的一本名为The Ambiguities

    20、of Experience书。本书针对人们生活中过分依赖经验这一现象作了分析实际上是告诫人们不可高估经验的作用。1C 细节理解题。根据首段“For years March( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act,”可知。2A 推理判断题。根据首段第一句及第2段“The problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),.”可得知March认为人们高估了经验的作

    21、用。3B细节理解题。根据第3段“The more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”可判断正确答案为B。4A 推理判断题。此题判断作者的写作意图。从首段最末一句“he continues to do so in his new book The Ambiguities of Experience.”及末段“Though the book is short, it is demanding;Dont pick it up looking for quick, easy lessons.”可推断出本文是介绍March所著的这本书。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十二.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385224.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1