2021-2022学年新教材高中英语 课时作业16 Unit 6 Disaster and hope 教学 知识细解码(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业16 Unit Disaster and hope 教学 知识细解码含解析外研版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 16
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十六).单词拼写根据首字母或汉语提示完成句子。1The disaster of 2019 caused great loss to many southern cities in America.2The mice ran away through the tube buried in the earth.3The volcano beside the city is most likely to erupt suddenly in a few days.4Hearing the news,he ran down the stairs immediately and got th
2、ere.5The announcement made the headmaster surprised.6Accidents of this kind rarely occur (发生) in our community these days.7If the temperature rises to 30 degree plus(多,余),take your Tshirts.8It was the news of hurricane (飓风)that made the residents panic in horror.9It is difficult to forecast (预测)how
3、the markets will react.10The government has declared a state of emergency(紧急情况).阅读理解A(2021山西运城检测)Parts of Africa are covered by a dark cloud. But this is no rain cloud. It is a living cloud made of billions of locusts(蝗虫) that are travelling across the continent eating everything in their path.And n
4、ow in the battle to stop this disaster, a radio station in Senegal, West Africa, is offering listeners 50 kilograms of rice if they can catch and kill 50 kilograms of locusts. “We think this idea will get more people to take part in the war on the locusts,”said Abdoulaye Ba from Sud Fm, a radio stat
5、ion in one of Senegals worst affected areas.This is West Africas biggest locust disaster in 15 years, and it is moving east, causing huge damage to crops. As they move they produce young, which increases their number and will soon threaten Sudan in the northeast of Africa. Some say it could reach As
6、ia. Experts say the harmful effect on crops in areas already suffering from food shortages and wars could cause many people to go hungry. Governments in the areas are not well equipped to fight the pests.Although leaders of 12 countries have agreed on a plan, it is not expected to be enough. “We are
7、 now treating 6,000 hectares (公顷) per day with pesticide (杀虫剂), but we need to treat 20,000 hectares per day in order to have any hope of controlling this disaster,” said Mohamed Abdallahi Ould Babah, director of locust control in Mauritania.“Requests are being made for international aid, which is t
8、he only way to limit the disaster,” the UNs Food and Agriculture Organization warned.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述的是非洲部分地区遭受了非常严重的蝗虫灾害,造成了很大损失。受灾地区政府及社会各界纷纷采取措施开展灭蝗行动,并向国际社会寻求帮助。1What does the phrase “dark cloud” indicate in the first paragraph?AThe air of some parts of Africa is badly polluted.BThe locust di
9、saster casts a cloud over African peoples hearts.CA rainstorm is coming.DThe size of the swarm of locusts and the damage it may cause.D推理判断题。根据第一段的内容可知,非洲部分地区被乌云覆盖,但这并不是雨云,而是由数十亿只蝗虫组成的活云,它们正在穿越非洲大陆,吃掉路上的所有东西。故这里是用乌云来表明蝗虫群的大小和危害。故选D。2What can we learn from the article about the locust disaster?AIt wi
10、ll be even more serious in Asia.BIt is out of control.CIt affects only the warning areas.DIt cannot be stopped unless twice as much pesticide is provided for the affected areas.B细节理解题。根据第四段中的“We are now treating 6,000 hectares per day with pesticide,but we need to treat 20,000 hectares per day in or
11、der to have any hope of controlling this disaster”可知,蝗虫灾害目前失去了控制。故选B。3According to the article, which of the following is TRUE?ASenegal is to the northeast of Sudan.BThe locusts can cause such damage mainly because it has no natural enemy in West Africa.CSud Fm offers a reward for fighting locusts s
12、o that more people will join in the effort.D12 countries affected by locusts have united and soon they will be able to control the locust disaster.C细节理解题。根据第三段中的“it is moving east,causing huge damage to crops.As they move they produce young,which increases their number and will soon threaten Sudan i
13、n the northeast of Africa.”可知,蝗虫向东移动,一边迁徙一边繁殖后代,很快就会威胁到非洲东北部的苏丹,故A选项“塞内加尔在苏丹的东北部”错误;B选项文章没有提到;根据第二段中的“a radio station in Senegal,West Africa,is offering listeners 50 kilograms of rice if they can catch and kill 50 kilograms of locusts”可知,西非塞内加尔的一家电台表示,如果听众能够捕捉并杀死50公斤蝗虫,则电台可向他们提供50公斤大米,故C选项正确;根据第四段的内
14、容可知,尽管12个国家的领导人已经就一项计划达成一致,但预计这还不够,故D选项错误。故选C。4What is the article mainly about?AWest Africas united effort in fighting a disaster.BThe difficulty in controlling locusts.CThe great damage caused by locusts to West Africa.DA struggle to fight against a disaster brought by locusts in West Africa.D主旨大意
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385417.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
