2021-2022学年新教材高中英语 课时检测(十四)Unit 4 Body Language Period 2(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时检测十四Unit Body Language Period 2含解析新人教版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 检测 十四
- 资源描述:
-
1、十四Unit 4Period 2. 阅读理解A(2021淄博高二检测)Nonverbal CommunicationWhen you are in another country, it is important to know the language, but it is equally important to know how to communicate nonverbally (不用言语地). Before saying anything, people communicate nonverbally by making gestures. According to an inve
2、stigation, only 30 to 35 percent of our communication is verbal. When people dont know the language, the most common way to communicate is through gestures. However, many gestures have different meanings, or no meaning at all, in different parts of the world. In the United States, for example, noddi
3、ng your head up and down means “Yes”. In some parts of Greece and Turkey, however, this motion can mean “No”. In Southeast Asia, nodding your head is a polite way of saying “Ive heard you. ”In ancient Rome, when the emperor wanted to spare someones life, he would put his thumb up. Today in the Unite
4、d States, when someone puts his/her thumb up, it means “Everything is all right. ” However, in Greece, the gesture is insulting(侮辱的) and should not be used there. In the United States, raising your closed hands above your head means “Im the champion” or “Im the winner”. It is the sign that prizefigh
5、ters make when they win a fight. When a leading Russian statesman (政治家) made this gesture after a White House meeting, Americans misunderstood and thought he meant he was a winner. In Russia, however, it is a sign of friendship. There are other nonverbal signals that people should be aware of when t
6、hey go to another country, such as the distance to maintain between speakers. Americans stand closer to each other than English people. English people dont like touching somebody or being touched. Now in America, touch is important. For example, friends touch each other on the arm. They often put an
7、 arm around a friend when they say “Hello” or “Goodbye”. 【语篇概述】本文主要介绍了“非语言交流”这种方式。1. Why we need to learn nonverbal communication? A. Most people speak different languages. B. Much of our communication is nonverbal on many occasions. C. People usually make gestures before saying anything. D. Its eas
8、y to learn how to express oneself through gestures. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段可知仅有30%-35%的交流是通过言语的形式, 从而推出“在很多场合, 大多数的交流是非语言形式的”是学习“非语言交流”的最主要的原因。2. If a native in Singapore nods his head up and down when you talk to him, his motion means “_”. A. yesB. noC. thats all right D. Ive heard you【解析】选D。细节理解题。由文章第二
9、段的最后一句话“In Southeast Asia, nodding your head. . . Ive heard you”可知答案。3. When the Russian leader put up his clasped hand after the meeting at the White House _. A. he meant Russia was the winnerB. he was insulting AmericaC. he made a show of friendship to AmericaD. he in fact meant nothing at all【解析】
10、选C。细节理解题。由第四段后半部分中的“When a leading Russian statesman made. . . it is a sign of friendship”可知答案。4. When you are talking to English people you should remember _. A. not to touch themB. to stand close to themC. to put an arm around themD. not to show your feelings【解析】选A。细节理解题。由最后一段English people dont l
11、ike touching. . . 可知和英国人谈话时不能触碰到他们的身体。B(2021宜昌高二检测)In England recently three foreign gentlemen came to a bus stop and waited. About five minutes later, the bus they wanted came along. They were just going to get on when suddenly there was a loud noise behind them. People rushed onto the bus and trie
12、d to push them out of the way. Someone shouted at them. The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about. The three foreigners seemed all at sea and looked embarrassed. No one had told them about the British custom of lining up for a bus that the first person who
13、arrives at the bus stop is the first person to get on the bus. Learning the language of a country isnt enough. If you want to have a pleasant visit, find out as much as possible about the manners and customs of your host country. You will probably be surprised just how different they can be from you
14、r own. A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table. The left hand is supposed to be used for washing yourself. Also in India, you might see a man shaking his head at another to show that he doesnt agree. But in ma
15、ny parts of India a shake of the head means agreement. Nodding your head when you are given a drink in Bulgaria will most probably leave you thirsty. 【语篇概述】短文介绍了英国人的乘车习惯, 并进一步说明了不同国家肢体语言的内涵。5. The British people tried to push the three gentlemen out of the way, because the gentlemen _. A. were forei
16、gnersB. didnt have ticketsC. made a loud noiseD. didnt line up for the bus【解析】选D。细节理解题。由第一段的“No one had told them about the British custom of lining up for a bus that. . . on the bus. ”可知, 英国人因为这三个外国人没有排队而将他们推到一边。6. What does the underlined phrase “at sea” probably mean? A. Tired. B. Disappointed. C
17、. Pleased. D. Confused. 【解析】选D。词义猜测题。根据画线短语后的一句话可知, 这三个外国人对英国的风俗并不知情, 由此可知, 此种情境下他们会感到迷惑。7. According to the text, if you want to have a pleasant journey in a foreign country, you should _. A. learn the language of the countryB. understand the manners and customs of the countryC. have enough time an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385662.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
