2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测五 Unit 1 Teenage Life Period 1(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测五 Unit Teenage Life Period 1含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测 解析
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 五Unit 1Period 1. 阅读理解AA teenager needs to have a sense of independence in their life to feel secure(安全的). To some teenagers independence means a lot to them, and I think that some parents dont allow their teenagers enough independence. Independence has something to do with freedom. Some kids
2、are not allowed to go anywhere alone, and the only thing their schedule includes is going to school, coming home, going to sleep, and repeating the process the next day. Parents tend to be afraid that their kids can get hurt if they go outside into the world. But if parents control their kids too mu
3、ch, they may never learn to live on their own. The best way for a teenager to learn a lesson is through experience. I think it is beneficial for teenagers to have freedom. Teenagers lack of freedom can also stop them from having good friendship at school. Some might say this is a good thing, because
4、 it helps them focus more on their school work. I argue that this can only discourage them not to do their school work. Some parents do not allow their children to be around their friends outside the school, thinking that this will get them into trouble. But I dont think so. Instead, isnt this a goo
5、d reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones allow teenagers to stay in touch with their parents, and communicate with friends. Privacy is another issue between parents and their teenagers. Teenagers tend to enjoy relaxation by themselves in their own room. This also gives them
6、 a sense of independence. It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home. I know that my mom always goes in my room when Im not home, and this has brought me to the point where I have asked many times to get a lock on my door. 【语篇概述】这是一篇说明文。独立对青少年很重要, 然而许多父母没有让孩
7、子有足够的独立。独立与自由有关, 青少年有自由是有益的, 缺乏自由会影响青少年在学校建立良好的友谊。此外, 有自己的隐私空间会给青少年一种独立感。1. What is the main idea of the second paragraph? A. Kids know how to live independently. B. Some parents allow their kids no freedom. C. It benefits teenagers to have freedom. D. Kids have a dull routine every day【解析】选C。主旨大意题。
8、第二段作者提出独立与自由有关, 他指出很多父母过分控制自己的孩子, 这样孩子永远不可能学会独立, 他认为青少年有自由是有益的。也就是说青少年要独立就要有自由, 青少年有自由是有好处的。2. In the opinion of the author, _. A. parents should make it easy for kids to communicate with their friendsB. good friendships between kids harm their school workC. it is unnecessary for a kid to have a cel
9、lphoneD. kids should focus on the school work【解析】选A。推理判断题。根据Instead, isnt this a good reason for parents to get their children a cellphone? Cellphones allow teenagers to stay in touch with their parents, and communicate with friends. 可知作者认为父母给孩子买手机可以让孩子和父母、朋友保持联系。这说明作者认为父母应该让孩子们能够轻易地与朋友交流。3. How do
10、teenagers usually feel when their parents enter their rooms in their absence? A. Disappointed. B. Lucky. C. Angry. D. Calm. 【解析】选C。细节理解题。根据It often annoys teenagers when their parents enter their room when they are not home. 可知对于青少年来说, 父母在他们不在家的时候进入他们的房间经常会惹恼他们。4. The author hopes to have her door l
11、ocked in order to _. A. keep her father from reading her diaryB. prevent her mother (from) entering her roomC. Protect herself from any harmD. Stop thieves from going in【解析】选B。细节理解题。根据I know that my mom always goes in my room when Im not home, and this has brought me to the point where I have asked
12、many times to get a lock on my door. 可知作者的妈妈总是在她不在家的时候走进她的房间, 这让她多次要求在她的门上加一把锁。这说明作者希望锁门是为了不让自己的妈妈进入自己的房间。B(2020潍坊高一检测)Colors may be widely connected with certain emotions, a study has found. Red is related to love or anger, blue to sadness or black to death, and similar links appear to exist all ov
13、er the world. Scientists from the universities of Switzerland and Germany carried out their research on 711 people. The volunteers came from different countries, and answered to rate how colors made them feel. The colors included in the study were white, black, grey, red, yellow, green, blue, orange
14、, purple, pink and brown. And people rated how closely they related them to different emotions. The researchers, led by Dr Daniel Oberfeld, wrote, “Red is connected with both positive and negative (消极的)emotions while black is connected with negative emotions. ” Other colors which had strong connecti
15、ons across countries were pink with love, grey with disappointment or sadness and orange with joy or sadness and orange with joy or pleasure. Some other colors, however, had a little different connections. For example, people in Greece were far more likely to connect purple with sadness than those i
16、n other countries. While people in the UK and Germany strongly connected yellow with joy, Greek and Chinese people did not feel the same link. Almost all the colors, even if they didnt have a strong link to one emotion, were either good or badwith the exception of red, which was linked to both anger
17、 and love, and purple and brown, which were neither. Dr Oberfelds team added, “Across the 240 color-emotion pairs, the strongest connection was found between the emotion love and the color term red. ”【语篇概述】文章主要讲述了颜色和人们的情感和不同的情绪之间的关系; 并且在不同的文化背景和国家, 颜色和人们的情绪的联系又有着不相同的地方。5. Whats the text mainly about
18、? A. Colors and emotions. B. Emotions and images. C. Colors and personalities. D. Emotions and nationalities. 【解析】选A。主旨大意题。根据文章第一段Colors may be widely connected with certain emotions, a study has found. Red is related to love or anger, blue to sadness or black to death, and similar links appear to e
19、xist all over the world. “一项研究发现, 颜色可能与某些情感有着广泛的联系。红色与爱或愤怒有关, 蓝色与悲伤相关, 或者黑色与死亡相关, 而类似的联系似乎遍及全世界。”可知, 文章主要讲述了颜色和人们的情感和不同的情绪之间的关系, 结合选项可知选A。6. Which country is he probably from if a person relates purple to sadness? A. China. B. Greece. C. UK. D. Germany. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第五段For example, people in Gre
20、ece were far more likely to connect purple with sadness than those in other countries. “例如, 希腊的人们比其他国家的人更容易把紫色和悲伤联系在一起。”可知选B。7. Which of the following is not related to either good or bad emotions? A. Grey. B. Red. C. Yellow. D. Brown. 【解析】选D。细节理解题。根据文章倒数第二段Almost all the colors, even if they didnt
21、have a strong link to one emotion, were either good or bad-with the exception of red, which was linked to both anger and love, and purple and brown, which were neither. “几乎所有的颜色, 即使它们与一种情绪没有很强的联系, 也有好有坏, 除了红色红色代表着愤怒和爱, 紫色和棕色既不表示好也不表示坏。”可知选D。8. Where is this text most likely from? A. A news report. B
22、. A wellness book. C. A research report. D. An advertisement. 【解析】选C。文章来源题。根据文章最后一段Dr Oberfelds team added, “Across the 240 color-emotion pairs, the strongest connection was found between the emotion love and the color term red. ”“奥伯菲尔德博士的团队补充道: 在240种颜色情感对中, 情感之爱和红色之间的联系最强。”可知, 奥伯菲尔德博士与其团队对颜色和情绪之间的关
23、系进行了研究, 因此该文章应该是出现在研究报告上, 结合选项, 故选C。. 阅读填句Sometimes even though youre paying attention in class, studying for tests, and doing your homework, certain classes seem too hard. Although you may hope that things will get easier, most of the time this doesnt happen. What does happen for many people is tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385674.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
